Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Pamiętniki Księżniczki
Aberrant
Ja czytałam tylko jedną część tego. O Walentynkach. Nawet fajne.
Na pewno niedługo przeczytam inne części. Już sobie to dawno postanowiłam. xD

No i jeszcze oglądałam film. Nie wiem czy sie zgadza z książką , ale jest całkiem fajny.

Meg Cabot fajnie pisze.
Czytałam jeszcze jej książkę Liceum Avalon.
Świetne.:)
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

Kiedy myślę i nic nie wymyślę to sobie myślę po co ja tyle myślałem aby nic nie wymyślić. Przecież mogłem nic nie myśleć i tyle samo bym wymyślił.

Gdyby mężczyzna nawet potrafił zrozumieć co myśli kobieta i tak by w to nie uwierzył.
[Dorothy Parker]

Dziś mężczyzna uchodzi już za dżentelmena, kiedy wyjmuje papierosa z ust, zanim pocałuje kobietę.
[Barbara Streisand]

Jeśli potrafisz śmiać się z siebie - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru.
[Molier]

Nic tak nie odmładza, jak prawdziwie niedorzeczny kawał. Właśnie najgłupsze prawa natury są najbardziej smakowite.
[Witold Gombrowicz]

Jeśli czasem Polka się Panu Bogu uda, to już mówiąc po prostu, klękajcie narody!
[Henryk Sienkiewicz]

Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym.
[Phil Bosmans]

img301.imageshack.us/img301/8681/snapetoosexyoq5.gif
Naj, naj:
Norie-14
leśniczówka, terrorystka xD
Mój grzybek^^
Jest niepowtarzalna, uwielbiam z nią rozmawiać (szczególnie o lesie xD). Ma wspaniałe poczucie humoru ;]
Draco i tak jest mój xD
Ania 95
Za nasze skojarzenia^^
Jest po prostu niemożliwa xD
Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać...
I w ogóle... Jest jedną z najlepszych... Kochana Anix ;*
Najlepszy tekst:
"A Rudy je gumki"
( inne na końcu podpisu^^)
miszel14
Szelka xD
Ma świetne poczucie humoru, uwielbiam z nią rozmawiać.
Ma fajnego (?) sąsiada xD
Myszaaa ;*
pocisk
Obojniaczka taka sama jak ja.
Klub Obojniaków xD
Ma duże poczucie humoru ;]
Qin
Terrorystka, zabawka xD
Fajnie się z nią gada, można z nią pożartować ( bez skojarzeń xD)
Kochana Fiszka ;* ;]
Evi-Lyn
Hmm...
Jest miła, sympatyczna xD
Sama nie wiem za co ją lubię.
KaputDraconis
Za jej troske o moje włosy...^^ Ha! xD Jest powalona...^^ I dobrze xDD
Mateusz Dumbledore
Za genialne teksty, przez które umieram xD
Esey
Za poczucie humoru, świetne teksty, miłe rozmowy^^
inne nie znaczy gorsze, inne znaczy zboczone lesniczowki smiley
Nacia1234
Za to, że zawsze mówi to co myśli, jest ślizgonką, fajnie się z nią gada^^. Lubie ją xDD
Karolcia_potteromaniaczka
Za miłe rozmowy, poczucie humoru... xD ;* Uwielbiam z nią rozmawiać xD
Utilisateur
Utilek^^
Jest miły, można z nim pożartować. ^^
Klaudia@Harry Potter
Fajnie się z nią rozmawia... I... w ogóle jest super xDd

By Ania 95 ! xDD Proszę nie umierać...

Abi i Nori były w lesie! W nocy... w domku... A tu: Domek z piernika!

Abi i Norie oblewały Dzień Kobiet na swój sposób... W domku z piernika

-Abi kocha las. Las kocha Abi. A Abi i Norie są w lesie!

Rudy=Gumkopożeracz

Ja: ja pieje....xDD
Ania:
Kogut!
kura
jajko
płód
nowe życie

"Psze pani, psze pani, bo on je gumki"... buhha Znaczy się gumy...

"A skąd ten wytrysk?"

"Util, nie wiem dlaczego ale twoj avek kojarzy mi sie z pedofilem, ktory chce komus to zrobic przez ekran..."

Zgon... zgony... zgoń go, zgoń...
Dobrze, że nie powiedziałam "zgol go, zgol"... buahah

"A Abi bedzie ogladac Norie"

"Ty nie wiesz co to sa gumki?"

"Ty pedofilu, nie jedz tego dywanu!";( Do Teletubisia - królika)

Abi, od dzisiaj nazywasz sie "Gumeczka"

nimfadora21
Do wszystkich osób, które obejrzały film, po czym nie przeczytały książki:
Film wogóle nie jest podobny do książki, może tytuł i postacie. W pierwszym filmie coś przypominało to pierwszą i drugą część, ale drugi film wogóle nie przystaje do książki. Królewskie Zaręczyny, jak jest zatytułowany film drugi jest nie przyległy do książki. Nie ma tam, ani jednej sytuacji z jakiejkolwiek części PK. Film to nie książka.
Pamiętnik Księżniczki to fajna książka i jest na mojej liście zaraz po HP. HP zajmuje miejsce pierwsze, PK miejsce drugie. Zaraziłam się serią Meg Cabot od koleżanki i wam też serdecznie polecam.
moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-)

http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img]

Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarną Magią
Ulubiony aktor: Rupert Grint
Ulubiona aktorka: Emma Watson
Wymarzona miotła: PiorunxxD
Różdżka: 8 cali, kawałek klapy od sedesu, kawałek klamki
Ulubiony nauczyciel: McGonagall
Patronus: Kot
Animag: Sarna
Dom: Gryffindor
Ulubiony kolor: niebieski, złoty

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg
img.userbars.pl/14/2773.gif
i32.tinypic.com/9hl6hw.jpg

Mój nick jest dość długi, więc, aby go całego nie pisać możecie pisać nimfa. Łatwij i prościej!

chimera
Ohhh^^ Pamiętam, jak kiedyś za tym szalałam! To było jakieś 3 może 4 lata temu xD Teraz? Czcze nudy ;] W ogóle mnie one nie interesują... A fil..? Całkowicie zepsuty, zero tego 'książkowego' klimatu i tepe i tede. Z tego co pamiętam.. Najbardziej przypadła mi do gustu, bodajże trzecia część.. Albo piąta. Nie wiem xD Taka we fioletowej okładce. I ją mogłabym jeszcze dzisiaj zdzierżyć, reszta? w kosz ;]
Nie chcę więcej żadnej nadziei. Nie chcę uwierzyć, że gdzieś na świeciejest lekarstwo albo metoda, czy guru, który potrafiłby wyzwolić mnie od lęku. Ja po prostu chciałabym nauczyć się umierać.

fc01.deviantart.com/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.gif

I Belive I Can Fly
I Believe ICan Touch The Sky ;]

fc02.deviantart.com/fs16/f/2007/146/f/3/Jumping_love_by_iTop_edition.gif

__Cameron__
Film był beznadziejny, szczególnie jeśli chodzi o babkę Mii tzn. Grandmaree. W filmie potobał mi się tylko wygląd Michaella xD.
A książka, taka sobie, da się czytać. Przeczytałam prawie wszytskie części. Jednym słowem - ujdzie.

Prefix użytkownikaFilemona
Przeczytałam dotychczas sześć części (jeśli nie liczyć połówek). A właściwie to aktualnie czytam szóstą. ;P Książka jest świetna! Polecam ją wszystkim dziewczynom, które nie mają co czytać. Może i Mia jest nieco przewidywalna, a fabuła banalna, ale i tak mi się to podoba. ^^ Moja ulubiona postać? No cóż. Będę banalna, mówiąc że Mia. xD Więc wybieram Tinę. ;D Według mnie najlepsza jest trzecia część. Stawiam ją na drugim miejscu po HP.

PS Mój poprzedni post w tym temacie był trochę nieaktualny, więc go usunęłam i dałam nowy. ;)

http://www.krollewpbf.aaf.pl/
Amy Way
Aa, to jest ta książka o Mii Thermopolis.? Czytałam kilka książek ale filmu chyba nie oglądałam. Ciekawa jest ale widziałam lepsze ; ) Np. te z serii "Dziewczyny pióra" o Ellie, Nadine i Magdzie. Polecam ^^
I'll take everything You fucking, bitch.

Sev1302
W filmie potobał mi się tylko wygląd Michaella xD.

Cameron, nie zaprzeczę. Ciacho było xD
A co do książki to kiedyś mi się bardzo podobała. Szczególnie 2 część, pierwsza mi nie przypadła do gustu. A takie pytanie mam. Czy ten kraj Genowia to istnieje? xP

Po pierwsze, to nie mam zielonego pojęcia, co wy widzicie w tym Michaellu.... Blee!
Po drugie to też się zastanawiałam czy ten kraj istnieje i sądze, że raczej nie. Słyszałam tylko o kraju, który nosi bardzo podobną nazwę.

A co do książki to już się wypowiadałam, więc nie chce mi się pisać kolejny raz.
Chciałabym wszystkim zakomunikować, że jestem dziewczyną ;]

"Snape milczał przez chwilę, patrząc na niego, a potem wychrypiał:
- Więc ukryj ich gdzieś. Ukryj ją... Ich wszystkich. W jakimś... bezpiecznym miejscu. Błagam.
- A co mi dasz w zamian, Severusie?
- W zamian? - Snape wytrzeszczył oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko.

"Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak świniaka na rzeź...
- To bardzo wzruszające, Severusie - (...) - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
-Jego losem? - wykrzyknął Snape. - Expecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Przez te wszystkie lata?...
- Zawsze.

Jennifer
Przeczytałam chyba ze 4 części, nie jestem pewna. I szczerze? ta książka wydaje mi się kompletnie beznadziejna. Nie wciągająca. A ta cała Amelia strasznie mnie irytowała. Cóż, nie mój typ książki.
Dodam jeszcze, że beznadziejne wątki.
Trochę szkoda, że Mia zerwała z Michaelem i związała się z J.P...

Tak? A ja myślałam, że ten Michael to na całe życie :] Ostatnią część jaką czytałam to jest ta jak Michael wyjechał do Japonii i się nie orientuję kto to jest J.P.

A co do filmu to ... hmm... różnił się bardzo od książki. W ogóle nie czułam, że oglądam film na fabule Pamiętnika Księżniczki.
Jennifer.
Edytowane przez Jennifer dnia 23.06.2008 19:17
tn3-2.deviantart.com/fs6/300W/i/2005/100/9/b/February_Clouds_by_dchui.jpg
Życie jest jak sprężyna. Im bardziej wyskoczysz do przodu, tym mocniej odskoczysz w tył.

Prefix użytkownikaFilemona
Aa, to jest ta książka o Mii Thermopolis.? Czytałam kilka książek ale filmu chyba nie oglądałam. Ciekawa jest ale widziałam lepsze ; ) Np. te z serii "Dziewczyny pióra" o Ellie, Nadine i Magdzie. Polecam ^^

Ach, to tak to się nazywa! Genialna saga! Czytałam dwie części z biblioteki, ale nie wiem, ile ich jest... Muszę sprawdzić. xD Dzięki za przypomnienie. xD

Co do PK przeczytałam wszystkie części oprócz dodatku "Walentynki" i uważam je za całkiem-całkiem. Oczywiście najgorsze są te ostatnie... Bleee... Podoba mi się tylko przyjaźń Mii z Laną. To było cudne. xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaFilemona dnia 28.06.2008 17:39

http://www.krollewpbf.aaf.pl/
Prefix użytkownikaPotteroholiczka
Co do PK przeczytałam wszystkie części oprócz dodatku "Walentynki"

Ja przeczytałam wszystkie oprócz 10 która ma wyjść, albo już wyszła(nie wiem;) ). Te "Walentynki" też są fajne! Polecam... ;)

Podoba mi się tylko przyjaźń Mii z Laną. To było cudne. xD

Zgadzam się:D To było komiczneTak:lol:

Hermiona1123
Książka nie jest jakimś nie wiadomo jakim dziełem, a mimo to jest bardzo popularna. Mi osobiście się nawet podoba, sięgam po nią zawsze, kiedy mam zły humor, bo Mia i jej niezwykłe pomysły i przygody sprawiają, że zaraz znikają wszelkie chandrzyska.
Edytowane przez Hermiona1123 dnia 14.07.2008 14:37
Wiem, że mój nick jest idiotyczny, więc jakby co, to w Internecie jestem Afrą lub Estą.

"Uśmiech się
Policz dobra czas
Zły duch mieszka tak daleko stad!"

img229.imageshack.us/img229/2541/636az2.jpg

"Spróbuj choć raz odsłonić twarz
I spojrzeć prosto w słońce
Zachwycić się po prostu tak
I wzruszyć jak najmocniej
Nie bój się bać, gdy chcesz to płacz
Idź szukać wiatru w polu
Pocałuj noc, najwyższą z gwiazd
Zapomnij się i...tańcz!"

____

"Wierzę, że wyobraźnia jest mocniejsza niż wiedza, że mit jest mocniejszy niż historia,
(...)że nadzieja zawsze triumfuje nad doświadczeniem, że śmiech jest jedynym lekarstwem na cierpienie. Wierzę też, że miłość jest mocniejsza niż śmierć."

____

Jeden uśmiech-
i już jesteś piękniejszy."

img90.imageshack.us/img90/6606/8gh2q0hwa6.jpg

"Istnieją jeszcze na tym świecie anioły.
Są nimi i, którzy w ciemne życie innych
wznoszą promień słońca, iskierkę radości z raju"

____

"Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostanie, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakieś drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata..."
Krystyna Siesicka

img135.imageshack.us/img135/4851/5929cv4.jpg

[color=white]"Rozpaczliwie usiłując odciągnąć uwagę krewnych od swojego stanu cywilnego, zdobyła się w ostatnim odruchu obronnym na zainteresowanie kondycją proboszczowskiego kurnika.
-To... osobiste?- zapytała, trzymając półmisek jaj i patrząc w poczciwe oblicze kuzyna.
Cisza pogłębiła się.
-No nie, osobiste to raczej nie...-chrząknął niewyraźnie ksiądz Wojtek.
Cholera, cholera!-jęknęła w duchu Grażynka.-Tych jaj tam jest z piętnaście".
Kocham twojego wujka, Ewa Janczewska

img231.imageshack.us/img231/7217/3734rj1.jpg

http://o-krok-od-nieba.blog.onet.pl/
Prefix użytkownikaChristina
czytałam po dwa razy każdą cześć. Wtedy mi się podobało, jednak z upływem lat stwierdziłam, że to literatura dla typowych nastolatek. Potem sięgnęłam po fantasy i tak mi zostało do dziś. Aczkolwiek saga jest bardzo ciekawa, zabawna i pouczająca.
i65.tinypic.com/2d7bmkw.jpg
That's all they really want
i63.tinypic.com/fc8xht.jpg
Some fun
i65.tinypic.com/1zgcchl.jpg
When the working day is done
i64.tinypic.com/68xamr.jpg
All girls - they want to have fun
i66.tinypic.com/24o5d1j.jpg

i64.tinypic.com/214waz4.png
i64.tinypic.com/258waba.png
zapodaj.net/images/d9840e51c9400.png

Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła
Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch
oi66.tinypic.com/n36vcy.jpg

http://xchristix.tumblr.com
Aga_Black
Przeczytałam kilka części, ale nie sądzę, żebym obleciała wszystkie. Jak dla mnie ta książka jest taka trochę nudna. Starsznie przewidywalna... Na początku zniechęcał mnie tytuł, ale jakoś tak wyszło, że sięgnęłam po jedną część. Potem z nudów przeczytałam jeszcz kilka i na tym się skończyło. xD Ogólnie książki Meg Cabot czytam z wielką chęcią, ale ta mnie jakoś nie pociąga. xD

A czytał ktoś książki z serii Zwierzenia Georgii Nicolson? Jeśli nie to polecam. Tyle się przy niej wyśmiałam xD

Ja czytałam. To jest świetne. ;D
Nie ma ideałów, są Anioły, które spotyka się raz w życiu.
;**
Mogę mieć świat u stóp. Ja nie przypuszczam, ja to wiem. Mogę mieć takie życie, jak inni mają sen.
;**
Odnaleźć szczęścia smak...
;**

Lewa na górze, to że damy radę, to leży w naszej naturze! x)

Grzeczne dziewczynki idą do nieba..
Niegrzeczne mają raj na ziemii. ; D

Trzeba się śmiać, wariatkę grać, wesołym być i z życia drwić !

Naćpana słońcem gonię wiatr. xDD

Śmierciożerca... Avada Kedavra, o. xD

Na zawsze oddana Ślizgonka...

Prefix użytkownikariveen
Czytałam parę lat temu. Nie wiem, czy teraz by mi spodobała, bo mój gust, co do literatury się zmienił. Wracając do książki. Pamiętam, że wtedy szalenie mi się podobała. Jednak po przeczytaniu wszystkich części jakoś o niej zapomniałam..
A co do filmu.. myślę, że zbyt dużo zostało pominięte..

24.media.tumblr.com/5f94107909cf68a08611fadc9c572d3b/tumblr_mtyb3r48Tf1sifo6do1_500.gif

Niektóre stare rany nigdy się nie zabliźniają i krwawią przy najmniejszym nawet zadrapaniu.

Prefix użytkownikaLiliana2194
W 2020 odświeżyłam sobie całą serię i po raz pierwszy obejrzałam filmy (nie polecam, są absolutnie do bani). Książki nadal lubię. Mało ambitna literatura, bardzo nastoletni język i bardzo typowo nastoletnia główna bohaterka, jest coś jednak w tej historii, bo wciąż do niej wracam :D Bywa zabawna i ciekawa, po prostu czasem trzeba ją odłożyć i odpocząć od tego młodzieżowego bełkotu. Fajnie, że sporo tam odniesień do popkultury i rozmaitych rankingów, nawet jeśli niewiele z wymienionych tytułów filmów kojarzyłam. I naprawdę się czułam, jakbym czytała czyjś pamiętnik, tylko bez wyrzutów sumienia :D

Wielki minus serii to jak dla mnie bohaterowie, polubiłam wyłącznie Larsa i Tinę. Matka protagonistki jest zbyt chaotyczna, Michael odrobinę mdły. Z Mią często się utożsamiam (katastrofizowanie, przesadne analizowanie wszystkiego, co się do nas powie, miłość do zwierząt, niechęć do matematyki i w-fu, dbanie o zdrowie oraz bezpieczeństwo siebie i ludzi dookoła, to tak z grubsza), ale też często myślę sobie "jeny, jaka ona głupiutka" albo się na nią denerwuję (nie znosiłam tej postaci w ósmej części, wpadła na najgorszy pomysł świata, miałam ochotę nią potrząsnąć). Przerysowane było to jej zażenowanie, wręcz oburzenie w związku z faktem, że została księżniczką i naprawdę wolałabym trochę mniej czytać o zapachu szyi Michaela. Merlinie. A, czasami też za bardzo pewna siebie się robiła w pewnych kwestiach. "Jak to zajęcia z pisania dla początkujących, jestem przecież doświadczona w pisaniu" i to późniejsze łamanie zasad - polecenie brzmi opisz swój pokój, a ta wyskakuje z jakimś lochem, bo opis pokoju dla niej niby za prosty.
Ale zostawmy Mię w spokoju, postacią, której wyjątkowo nie lubię jest Lilly. Podła, egoistyczna, zarozumiała hipokrytka, jak Grandmere, tylko że Grandmere właśnie taka miała być, a Lilly wmawiano nam, że jest najlepszą przyjaciółką głównej bohaterki. Aha, najbardziej toksyczna przyjaźń świata. Mia czuła się przez Lilly głupim beztalenciem, dawała jej sobą pomiatać, a o stronie wwwnienawidzęmiithermopolis to już nawet szkoda gadać, jak można wybaczyć komuś coś takiego?

Moja ulubiona część to chyba trzecia. Najgorzej się czytało czwartą, czy naprawdę głównym tematem, który przewijał się przez całą książkę były niedorzeczne wątpliwości Mii co do charakteru jej relacji z Michaelem? xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaLiliana2194 dnia 16.12.2020 16:43
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maniakhogliliana.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/hogwart.jpg

- - W Hogwarcie: - -

2) Valerie Adams
2.06.2019 -

1.bp.blogspot.com/-f6fn3825Rzg/XYoz2x_dXHI/AAAAAAAAAR4/U1Y3euTkpT43y5p-PzE3sOQUfVacTTDSgCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B4.png1.bp.blogspot.com/-Zt_p7ufiG7Y/XYpLUrPHdYI/AAAAAAAAASE/nWcAY3gPZdsKeHF_BgLud7iBasVSvJ96ACLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B2.png1.bp.blogspot.com/-HKWCp81dwBg/XYpLY6y0M3I/AAAAAAAAASI/Fq-O29kpGyY-why2RTfwu4MiQoKaXz0LwCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B3.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: tutaj

1) Liliana Williams
18.06.2014 - 31.05.2019

~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~

1.bp.blogspot.com/-q33F5-l7z8g/XYotFEOYb9I/AAAAAAAAARQ/VUrs-_XIhyoKJu9-MM_2dZ_CPYx0_qQ8wCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B5.png1.bp.blogspot.com/-mBVG84cJUbY/XYowhPqZ9XI/AAAAAAAAARk/B5LZeE8-XIoPOaPZl2s8ZZtF5wRiD1rngCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B7.png1.bp.blogspot.com/-t25RlOp8RvQ/XYow9oCKVCI/AAAAAAAAARs/4wgSpZgFBM40x3mCffKZE0UIHujdlr4cQCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B8.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: 1. Lijka
2. Poboczne

- - Za 2017/2018: - -

www.harry-potter.net.pl/images/articles/humor.png

- - INBJN - -

Ten little Indian Boys went out to dine
One choked his little self and then there were nine.

68.media.tumblr.com/37a766bdee65f9dd103179e474f9a484/tumblr_o12brp9Qyv1qcffyto9_540.gif

Nine little Indian Boys sat up very late
One overslept himself and then there were eight.

Eight little Indian Boys travelling in Devon
One said he'd stay there and then there were seven.

Seven little Indian Boys chopping up sticks
One chopped himself in halves and then there were six.

49.media.tumblr.com/1ba28d7561830ce3ca69cf6dc1fefd68/tumblr_o1h4vyoU8Q1rpfvalo2_540.gif

Six little Indian Boys playing with a hive
A bumblebee stung one and then there were five.

Five little Indian Boys going in for law
One got in Chancery and then there were four.

Four little Indian Boys going out to sea
A red herring swallowed one and then there were three.

Three little Indian Boys walking in the zoo
A big bear hugged one and then there were two.

Two little Indian Boys sitting in the sun
One got frizzled up and then there was one.

One little Indian Boy left all alone
He went out and hanged himself and then there were none.

68.media.tumblr.com/bc978621ce1b3c07e887fb332616a035/tumblr_o15s27VgQV1unz0ero4_r1_500.gif

orig14.deviantart.net/3cce/f/2007/344/b/6/_raincloud__rvmp_by_bad_blood.gif

- - - -

66.media.tumblr.com/3c390d626aef57a973918bf2e130b093/tumblr_put2dopQgR1rm48goo1_500.png

Prefix użytkownikaSam Quest
Pamiętam, że czytałam chyba drugą i trzecią część (na pewno nie pierwszą) jakoś między podstawówką, a gimnazjum i nic z tego nie pamiętam. Jedyne co mi się kojarzy z serią to Anne Hathaway podnosząca nogę przy całowaniu xD

Z tego co widzę po poście Liliany, nie jest to seria do której mogłabym teraz wrócić by sobie ją w całości przeczytać. xD

Filmy faktycznie były takie sobie, o ile pierwszą część jeszcze dało się dla mnie oglądać, to druga jest kompletną porażką, ale żeby być uczciwym to za wiele z tych filmów nie pamiętam poza moimi odczuciami sprzed 10 lat xD
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Anastazja Schubert
Mam poniekąd podobnie jak Sam. Wiem, że czytałam wszystkie części i bardzo mi się podobały, ale nie pamiętam zbyt wiele. Kojarzę, że Lily prowadziła jakąś telewizję (chyba internetową) i ciągle pisał/dzwonił do niej jakiś fetyszysta stóp, którego kiedyś zbyła machając bosymi stopami pod kocem xD

Też bym sobie mogła to przypomnieć, tym bardziej, że ostatnio wzięłam się za powtarzanie serii z dzieciństwa/czasu bycia nastolatką. Czeka na mnie Zmierzch, Eragon i Artemis Fowl to może i na to przyjdzie czas.

Z filmów kojarzę tylko, że byłam bardzo niezadowolona, że pominęli wiele szczegółów z książki. I że babcia tytułowej księżniczki to ta sama aktorka, która grała Mary Poppins wiele lat wcześniej.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: