Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Kara śmierci
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 20.05.2008 10:27
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
Powiem krótko- jestem zagorzałym przeciwnikiem kary śmierci ponieważ dla mnie nie jest ona żadnym rozwiązaniem. I tak jak ktoś wcześniej wspomniał- tylko Bóg może odebrac człowiekowi życie. Edytowane przez Miss Bagwell dnia 20.05.2008 10:27 Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 20.05.2008 14:48
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
I żebyś ty płaciła za jego pobyt w warunkach lepszych, niż bezdomni, czy nie jeden człowiek żyjący w biedzie. Na więzienia idzie gruba kasa. Przecież nie ma już tak, że więźniowie siedzą cały dzień w celi z kiblem wyłącznie. Nigdy nie słyszeliście o tym, jak niektórzy starają się trafić z powrotem do pierdla, nie mając do czego wracać, bo nie musząc się o nic starać? Ja nie mówię żeby oni mieli świetne warunki, ale zamykanie w miejscach gdzie żyli by jak szczury to już przesada. Z resztą trudno mi opisać jakie te warunki powinny w rzeczywistości być. A żeby więźniowie nie byli, tak jak mówisz, darmozjadami, to powinni coś robić. Jakieś zakłady pracy na terenie więzienia... Nie mam nic przeciwko żeby sobie poharowali za darmo Oczywiście w Polsce jest to raczej niemożliwe... Jak na razie. W tej chwili nie możemy sobie poradzić z zatłoczeniem w niektórych celach, a co dopiero mówić o robieniu interesów na więźniach.Zdania nie zmienię. Chyba, ze ktoś przekona mnie mocnymi argumentami. (: Ja jestem przeciwna karze śmierci. ![]() |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 20.05.2008 15:21
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Jest w naszym kraju coś takiego jak wolność słowa i każdy ma prawo wypowiedzieć się na ten temat, Więc ja mam prawo wyrazić swoje zdanie i uważam, że to bezczelne powtarzać czyjeś słowa, osoba, która to robi jest dla mnie nienormalna - albo nie czyta poprzednich postów albo robi to specjalnie. Troll... Z reszta nie pochlebiaj sobie, że inni powtarzają Twoją opinię... Przepraszam, czy post Menela to nie jest tego potwierdzenie? Mam uwierzyć, że przypadkiem napisał prawie DOKŁADNIE to samo co ja? Mógł nie przeczytać mojego posta, cokolwiek, ale powtórzył moją opinię choćby nie wiedząc o tym. To forum służy do wyrażania własnych opini i nigdzie nie jest napisane, że opinie mają być różne od Twoich. Co nie znaczy, że kiedy już ktoś idiotycznie powtórzy po kimś to to coś wnosi do tematu, prawda? Pisanie czegoś co ktoś napisał tak samo jest po prostu bezsensowne, a autor głupi. Edytowane przez E-Vaire dnia 20.05.2008 15:22
|
|
|
|
| Lithien_Faelivrin_ |
Dodany dnia 20.05.2008 16:38
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydziału Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.05.08 |
Jestem ZA karą śmierci. Niechcąc się powtarzać pozwolę sobie zacytować tutaj słowa ishara, które doskonale wyrażają to, co myślę na ten temat: Zdecydowanie za karą śmierci w przypadkach szczególnego okrucieństwa, w pełni umyślnego i zaplanowanego działania, na które są niepodważalne dowody. Dokładnie. Jestem za tym, aby mordercę spotkał taki sam los jak i jego ofiarę. Chociaż to i tak nie może się ze sobą równać... Mówicie, że siedzenie za kratkami aż do końca swoich dni jest gorszą karą aniżeli śmierć. I po części sie z tym zgodzę. Jeżeli taka osoba zachowała jeszcze resztkę człowieczeństwa to pewnie tak właśnie będzie. Aczkolwiek są ludzie, którym to jest zupełnie obce. A więzienie może się okazać nawet wybawieniem. Mordercy za kratkami prowadzą lepsze życie niż nie jeden uczciwy człowiek. I to ma być ta sprawiedliwość? |
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 20.05.2008 17:00
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 461 Dom: RavenclawPunkty: 702 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.03.08 |
I żebyś ty płaciła za jego pobyt w warunkach lepszych, niż bezdomni, czy nie jeden człowiek żyjący w biedzie. Na więzienia idzie gruba kasa. Casanova nie rozśmieszaj mnie... Chyba wiesz jak jest i możesz przewidzieć jak może być. Gdyby rząd posłuchał Twoich słów i byłaby kara śmierci, lecz tylko w wyjątkowych przypadkach to i tak więzienia musiałyby być dla mniejszych przestępców, prawda? I przy okazji musielibyśmy płacić nie tylko za ich pobyt w kiciu, ale również opłacać współczesnych "katów", środki uśmiercające ( nawet za głupi sznur byśmy musieli płacić. A podejrzewam, że jak już by była u Nas kara śmierci, to raczej nie przez powieszenie ) i tak dalej. Opłaty by się zwiększyły, prawda? A zabijanie wszystkich przestępców, nawet tych co odsiadują jedynie rok w zawieszeniu byłoby po prostu głupotą. Przypominam, że nikt nie jest nieomylny. Z pewnością byłby przypadki, gdy skazano by na śmierć niewinne osoby. Sprawiedliwe wyjście? Nie sądzę... Ja nie mówię żeby oni mieli świetne warunki, ale zamykanie w miejscach gdzie żyli by jak szczury to już przesada. A ja właśnie traktowałabym ich jak szczury i w takich też warunkach z chęcią bym ich zobaczyła. Zabić jest znacznie łatwiej... Edytowane przez Mistrzyni_Afrytow dnia 20.05.2008 17:01
"Powstałem z nicości, obrałem drogę ku wolności..."
Bóg mu już nie ufa Nie dotrzymał obietnicy Nie stoi w szeregach anielskich Stał się nikim Stał się człowiekiem. ![]() Mam manię: To ciągłe słów kompletowanie. Tak było, jest i tak zostanie... ![]() Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika Do tych należy jutrzejszy dzień, Co nowych łakną zdobyczy. Kto się usuwa w ciszę i cień, Ten się do żywych nie liczy. A. Asnyk Mówimy NIE stereoptypom. Nie rozmawiam z osobami poniżej 150 IQ^^ Nie napiszę "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widać. Gra pozorów. To coś co lubie. Chcesz mnie poznać? Powodzenia... Wiesz co się liczy? ![]() Dew neh loh moh na wszystkich zatwardziałych w swych przekonaniach. Dam ci jedno takie słowo i jeden taki dzień Mam ogień który płonie i rozrywa cień, Znam chwile co jak nóż przecinają sznur, Dam ci jedno takie słowo które zburzy mur... Odcięli aniołom skrzydła bo dawały wolność. Odarli z ich szat gdyż za piękne były. Obrzucili je błotem bo białą skórę miały Teraz stoją Ranne, nagie, brudne lecz nadal doskonałe... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ "Bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę..." Marcelina Bekeczna Adrian Agnieszka Angela Burzowa Chmurka^^ Clover Dominika Karolina Krzysiu Madzia Marta Michał Natalia Ola Sebastian To nie lista przyjaciół. To osoby, które na długo utkwią w mej pamięci... =* ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ![]() Bo ja jestem Bogiem Uświadom to sobie Ty też jesteś Bogiem Tylko wyobraź to sobie Słyszysz słowa od których włos jeży się na głowie... O rany rany Jestem niepokonany $skromny i bystry $Szczery do bólu $Że aż przezroczysty $W pełni poczytalny $Za czyny swe odpowiedzialny $Jak Ty nieprzemakalny $Wyprzedza świat realny $Da przepływ momentalny, Energię, cios werbalny $Eksperymentalny $W sposób niekonwencjonalny głoszę treści, słuchaj proszę $Trafiam cię w punkt centralny $Wiedz że niepewności spłoszę $Gniew boski jest nieobliczalny $Unoszę cię, bo z góry widok kapitalny.... $Widzę, widzę, widzę. Więcej wiem więcej. Tak to jest mniej więcej $ Lekko jak hel napełniam trwogą, i zapewniam jak wrogom kontakt z podłogą. Twą dozgonną chęć dorównania swym bogom ![]() Boże, ludzie starzeją się, marzenia nikną Ja chce tylko swoim bliski zapewnić wszystko. Mam jedną sprawę całkiem osobistą Czasem już nie potrafię żyć z tą myślą To czego pragnę od lat to dla mnie wszystko Boże, myślę że mogę nazwać to modlitwą... Co przyszło odejdzie, upadnie co powstało Jutro będzie dużo tego czego dziś jest mało Ja i świat tą całość mam I co by się nie działo dalej gram Oddajmy hołd Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany... http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=relatedjestem jebanym debilem - Ktoś tu mi się na profil włamał, MIMID! |
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 17:32
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydziału Punkty: 1645 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Pewnie, że dla innych przestępców więzienia istnieć muszą. Ale zakładam szczególne przypadki, jak pisałem w 1 poście. Naprawdę myślisz, że eksterminacja byłaby kosztowniejsza? ![]() Wystarczyłoby w jednym z głównych więzień wyznaczyć pomieszczenie, przeszkolić grupę osób, zakupić truciznę, o którą nie trudno nawet zwykłym ludziom. Nie potrzebna jest przecież cała sieć ośrodków i cały sztab wykwalifikowanych ludzi - przecież takich przypadków nie ma rocznie zbyt wiele, jak np w USA, gdzie miejsc wykonywania wyroków jest ledwie kilka. Koszty transportu więźnia też nie byłyby zbyt wielkie. Porównując do wieloletniego, przez całe dziesiątki lat nieraz, utrzymywania mordercy? Ciężkie roboty ciekawa opcja, ale to wymaga specjalnych warunków i nadzoru. Nie wiem, czy wyszłoby to opłacalnie i bezpiecznie. |
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 20.05.2008 17:47
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 461 Dom: RavenclawPunkty: 702 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.03.08 |
Casanova błagam... Myślisz, że nasz rząd nie wydusiłby od Nas choćby po 5 gr. na zrobienie specjalnego pomieszczenia, kupienia trucizny, na szkolenie ludzi i opłacanie ich i tak dalej. Pamiętaj, że tu jest Polska, i my rządzimy się innymi prawami niż jak słusznie zauważyłeś USA. Kara śmierci byłaby dobrym pretekstem do wymuszenia od Nas większych pieniędzy na "cele pierwszej wagi", a jak. Porównując do wieloletniego, przez całe dziesiątki lat nieraz, utrzymywania mordercy? I znów powtórzę to co napisałeś powyżej. U Nas przypadków w którym zastosowano by karę śmierci byłoby bardzo mało... Więc praktycznie nic by to nie zmieniło, gdyby patrząc na ogół przestępców. I tak i tak utrzymywalibyśmy ich przez wiele lat. "Powstałem z nicości, obrałem drogę ku wolności..."
Bóg mu już nie ufa Nie dotrzymał obietnicy Nie stoi w szeregach anielskich Stał się nikim Stał się człowiekiem. ![]() Mam manię: To ciągłe słów kompletowanie. Tak było, jest i tak zostanie... ![]() Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika Do tych należy jutrzejszy dzień, Co nowych łakną zdobyczy. Kto się usuwa w ciszę i cień, Ten się do żywych nie liczy. A. Asnyk Mówimy NIE stereoptypom. Nie rozmawiam z osobami poniżej 150 IQ^^ Nie napiszę "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widać. Gra pozorów. To coś co lubie. Chcesz mnie poznać? Powodzenia... Wiesz co się liczy? ![]() Dew neh loh moh na wszystkich zatwardziałych w swych przekonaniach. Dam ci jedno takie słowo i jeden taki dzień Mam ogień który płonie i rozrywa cień, Znam chwile co jak nóż przecinają sznur, Dam ci jedno takie słowo które zburzy mur... Odcięli aniołom skrzydła bo dawały wolność. Odarli z ich szat gdyż za piękne były. Obrzucili je błotem bo białą skórę miały Teraz stoją Ranne, nagie, brudne lecz nadal doskonałe... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ "Bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę..." Marcelina Bekeczna Adrian Agnieszka Angela Burzowa Chmurka^^ Clover Dominika Karolina Krzysiu Madzia Marta Michał Natalia Ola Sebastian To nie lista przyjaciół. To osoby, które na długo utkwią w mej pamięci... =* ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ![]() Bo ja jestem Bogiem Uświadom to sobie Ty też jesteś Bogiem Tylko wyobraź to sobie Słyszysz słowa od których włos jeży się na głowie... O rany rany Jestem niepokonany $skromny i bystry $Szczery do bólu $Że aż przezroczysty $W pełni poczytalny $Za czyny swe odpowiedzialny $Jak Ty nieprzemakalny $Wyprzedza świat realny $Da przepływ momentalny, Energię, cios werbalny $Eksperymentalny $W sposób niekonwencjonalny głoszę treści, słuchaj proszę $Trafiam cię w punkt centralny $Wiedz że niepewności spłoszę $Gniew boski jest nieobliczalny $Unoszę cię, bo z góry widok kapitalny.... $Widzę, widzę, widzę. Więcej wiem więcej. Tak to jest mniej więcej $ Lekko jak hel napełniam trwogą, i zapewniam jak wrogom kontakt z podłogą. Twą dozgonną chęć dorównania swym bogom ![]() Boże, ludzie starzeją się, marzenia nikną Ja chce tylko swoim bliski zapewnić wszystko. Mam jedną sprawę całkiem osobistą Czasem już nie potrafię żyć z tą myślą To czego pragnę od lat to dla mnie wszystko Boże, myślę że mogę nazwać to modlitwą... Co przyszło odejdzie, upadnie co powstało Jutro będzie dużo tego czego dziś jest mało Ja i świat tą całość mam I co by się nie działo dalej gram Oddajmy hołd Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany... http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=relatedjestem jebanym debilem - Ktoś tu mi się na profil włamał, MIMID! |
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 18:01
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydziału Punkty: 1645 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Ale skoro egzekucje w pełnym zakresie wyjdą taniej, jak myślę, to i podatki będą niższe. Analogicznie. Co z tego, że to będą grosze mniej. To dla zasady, bo pożytku i tak z nich nie będzie, to po co utrzymywać niebezpiecznego darmozjada? |
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 20.05.2008 18:06
|
Jasne najlepiej zabić. Powybijajmy jeszcze nierobów spod budek pod piwem. Casanova, Ty załatwiasz karabiny, a ja miejscówki. Za każdy tuzin po pięć złotych^^ Może czas pomyśleć o czymś takim jak o człowieku?. Nawet taki przestępca nim jest. Niestety. A zabijanie jest rzeczą niezwykle trudną ( mam w rodzinie policjanta od czegoś tam, ha =) ). I powtarzam, że przypadków, gdy można by było zabić przestępce byłoby bardzo mało. Więc jeśli tak ważne są dla Ciebie pieniądze, to nie martw się. Raczej wiele by się nie zmieniło. To co z tym zabijaniem nierobów? "Powstałem z nicości, obrałem drogę ku wolności..."
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 18:35
|
Po co wpychasz mi pod nos nierobów? Nieróbstwo to dla ciebie przestępstwo równe morderstwu z zimną krwią? Jak myślisz, o czym myśli przyszły morderca, tuż przed przestępstwem, jakiego się dopuści? O człowieku? Zabijanie jest rzeczą niezwykle trudną, mówisz. Jakoś oglądając filmy z arabami odcinającymi głowy, strzelającymi z bliskiej odległości w głowę, mam wątpliwości. Edytowane przez ishar dnia 20.05.2008 18:35 |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 20.05.2008 19:03
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Ishar, zabijanie człowieka nie jest trudne? Czyzby? Jeśli jest to morderstwo, które pod wpływem emocji było 'pomysłem' człowieka - to fakt - zabijanie nie jest trudne. Ale - kiedy masz wszystko zaplanowane, Plan A. Plan B, a w razie niepowodzenia plan C. Jeżeli Dokładnie wiesz co masz robić - to czy zabicie ludzkiej istoty naprawde jest takie łatwe? Nie sądzę. Mistrzyni ma rację. czasem nawet na najgorszego, najbardziej nieczułego przestępcę, trzeba spojrzeć jak na człowieka. Ishar, czyżbyś był bezlitosny :D ? Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 19:12
|
Nie ma litości dla skur******w. Nie miałbym najmniejszych oporów zabić człowieka, który chciałby zabić mnie, lub jakiegokolwiek innego, bogu ducha winnego człowieka. I nie miałbym najmniejszych wyrzutów sumienia. Żal jedynie, że do takiej sytuacji musiało dojść, jeśli już. |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 20.05.2008 21:08
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
No tak. Ishar - każdy ma swoją racje, tak było od wieków. Nie będę Cię przekonywac, że człowiek to człowiek i koniec. Nie będe Ci mówić, że mimo, iz zabił kogoś to trzeba traktować go kategoriami człowieka. Ale czy słuszne jest zabijanie kogoś za to, że pod***ał komuś krowę zza płotu? Albo za to, że nie płaci podatku VAT ? Bo według mnie, to już podchodzi pod śmiesznośc. Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 20.05.2008 21:09
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Dlaczego widzicie taki problem w zabiciu kogoś kto na to zasługuje? W sumie zagługuje na coś gorszego, ale mogłaby być i śmierć. 6mld ludzi na świecie, a problem z zabiciem jednego? uh... Ale czy słuszne jest zabijanie kogoś za to, że pod***ał komuś krowę zza płotu? Albo za to, że nie płaci podatku VAT ? Bo według mnie, to już podchodzi pod śmiesznośc. przecież nie mówimy o walniętych chińczykach, skąd ty to wzięłaś? :/ Edytowane przez E-Vaire dnia 20.05.2008 21:11
|
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 20.05.2008 21:28
|
To dla zasady, bo pożytku i tak z nich nie będzie, to po co utrzymywać niebezpiecznego darmozjada? Po co wpychasz mi pod nos nierobów? Nieróbstwo to dla ciebie przestępstwo równe morderstwu z zimną krwią? Z nierobów też pożytku i tak i tak nie będzie, więc po co go utrzymywać? A zapijaczony nierób często też jest niebezpieczny. Casanova, znasz mnie już trochę. Do mnie przemówią tylko konkrety. 6mld ludzi na świecie, a problem z zabiciem jednego? uh... Jasne, liczą się tylko statystyki i ogół. Ciekawe, czy byś tak myślała, gdyby to kogoś z Twoich bliskich mieliby zabić. Też nie widziałaś byś problemów? To tylko jeden z 6 mld ludzi.... Nie ma litości dla skur******w. Nie ma litości dla skur******w, dla nierobów, dla polityków, dla wrogów w najmniejszej postaci, dla "nie swoich" i tak dalej. Jednak widzisz Casanova, nie zawsze oceniamy dobrze. My się mylimy a głupio i bardzo niesprawiedliwie byłoby skazać na śmierć kogoś niewinnego... A to co widzisz w telewizji nie zawsze jest prawdą. W końcu to media. Po drugie nie siedzisz w głowie przestępcy i to, że on robi pozory takiego hej do przodu i bezlitosnego nie znaczy, że tak nie jest. Po trzecie dlaczego mamy zachowywać się tak samo prymitywnie jak on? Wszędzie słychać gadki " Zabijanie jest złe, zabijanie jest niedobre, to grzech" i Bóg wie co jeszcze.I Casanova, nie denerwuj się. Jak się zaczynasz denerwować i unosić to mnie aż przerażasz. A to niedopuszczalne Edytowane przez Mistrzyni_Afrytow dnia 20.05.2008 21:29
"Powstałem z nicości, obrałem drogę ku wolności..."
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 21:37
|
Wyraźnie napisałem, w jakich przypadkach należałoby stosować wg mnie karę śmierci, więc naprawdę zachodzę w głowę, po co wyjeżdżacie mi z nierobami, złodziejami, za nie płacącymi VAT? My się mylimy a głupio i bardzo niesprawiedliwie byłoby skazać na śmierć kogoś niewinnego Niestety zawsze tak będzie, że ludzie niewinni będą czasem płacić za nie swoje grzechy. Ale tutaj wypadałoby skupić się na skuteczności dochodzenia prawdy i działania organów egzekwowania prawa. Edytowane przez ishar dnia 20.05.2008 21:38 |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 20.05.2008 21:39
|
E-Vaire napisał/a: A ja myślę, że ishar nie ma na myśli tych twoich 'przestępców', droga Lady cośtam. A ja myślę, że Ty, panno Napuszona, nie wiesz o co mi chodzi. Mówię o wszystkich ludziach. Czy Chińczyk różni sie czymś od Amerykanina w kategorii 'człowiek' ? PS Tylko mi nie wyjeżdżaj z wyglądem, bo to chyba oczywiste -.- PSS I wysil się trochę pisząć mój nick poprawnie. Edytowane przez Lady Mary Jane dnia 20.05.2008 21:39
Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 21:44
|
LMJ, dziwisz się EV? My mówimy o karaniu najgorszych zwyrodnialców, a ty z egzekucjami oszustów i drobnych złodziejaszków wyskakujesz. Bez jaj. |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 20.05.2008 21:47
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Stawiam sobie pytanie: czy kara śmierci była słusznie stosowana? A odpowiedź jest trudna. Gdy... dajmy na to ktoś, kto popełnił zbrodnię, wyjdzie na wolnosć, stanie się jeszcze gorszy - więzienie przecież tworzy większość ludzi jeszce gorszymi. ALE! Nie zawsze kara śmierci jest bolesna. Za jej pomoca likwidowało się przestępców, lecz niekoniecznie płącili oni za swoje czyny. Jeżeli chodzi o mnie, to wolałabym szybką śmierć, niż siedzieć do końca życia w więzieniu. Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 20.05.2008 21:54
|
ishar napisał/a: LMJ, dziwisz się EV? My mówimy o karaniu najgorszych zwyrodnialców, a ty z egzekucjami oszustów i drobnych złodziejaszków wyskakujesz. Bez jaj. Dobrze rozumiem. Ale teraz chodzi mi o zabicie człowieka bez wzgledu na to czy podwędził komuś krowę czy zabił innego człowieka. Czy jest międzyu nimi jakas różnica? Oprócz tego co robili? Nie, to wciąż ludzie. Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Ravenclaw