Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
01.05.2026 21:32
u mnie 19 w lipcu. chora akcja

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Makijaż
hiphopowa
To temat nie tylko dla dziewczyn. Chłopaków wypowiedzi są tu mile widziane.

Dziewczyny piszecie czy lubicie się malować czy nie. Jakich firm kosmetyki używacie i wszystko inne o makijażu.

A chłopaki piszcie czy podobaję się wam dziewczyny z czy bez makijażu.
Może wolicie, gdy dziewczyna ma delikatny czy mocny makijaż?

Do klawiatur chłopcy i dziewczęta:)
Edytowane przez Smierciojadek dnia 15.04.2014 18:32
Step Up 2 - The Streets

"Shawty is a killa
But I really want him
And I gotta have him
Tonight
Shawty a heartbreaker
But it really donr17;t matter
r16;Cause I really want him
Tonight"

republika.pl/blog_as_3960645/5241006/sz/bboy.jpg

http://wysokieobcasy.tnb.pl/news.php
Prefix użytkownikaE-Vaire
Ja nie mam nic przeciwko makijażowi, ale tak bez przesady. Tapeta wcale nie jest ładna.
Ja zazwyczaj używam mascary i czarnej kredki (na górną powiekę), poza tym może podkład. Zależy. A czasami nie maluję się w ogóle, tak jak w tej chwili ;]
Co do firm to lubię Maybelline i Oriflame.

Limonka
Ja jestem uzależniona od makijażu. Maluję się - zazwyczaj - mocno, ale myślę, że w moim wieku już mogę. Podkład, puder, kredka, tusz, cienie, błyszczyki... mrraau. Czasem jeszcze eyeliner, róż i takie rzeczy. Co do firm, to MaxFactor, Sephora, Manhattan, Rimmel, Astor - te najczęściej. Jestem przeciwniczką Avonu i Oriflame'u, nie trafiłam jeszcze na ani jeden dobry kosmetyk z tych firm.

A co do opinii płci męskiej - większość twierdzi, że woli dziewczyny w pełni naturalne, bez makijażu, ale najczęściej to gówno prawda ;].

Prefix użytkownikaPotteroholiczka
Ja rzadko kiedy się maluje. Ale jak coś, to: korektor pod oczy(mam takie brzydkie cienie od niewyspania:rip: ), tusz do rzęs i błyszczyk;) Firmy...hmn...lubię Astor, Eveline, Rimmel i Miss Sporty:smilewinkgrin: A co do kosmetyków takich nie do malowania to Dove, Nivea, under twenty i... nie pamiętam;)

Miss Bagwell
Nie maluję. Dlaczego? Bo nie czuję takiej potrzeby. Natura obdarzyła mnie urodą i uważam, ze nie musze tracić pieniedzy by ją poprawiać. Nie twierdzę rzecz jasna, że te dziewczyny które się malują są brzydkie. Jakby się nie przyjrzeć to moim zdaniem te najładniejesze właśnie nie potrzebnie walą tapetę...ale po co?
Cóż moze takie hobby? xD
Nie wiem, ja się w tej kwesti nie znam. jezyk
A więc to będzie chyba jeden z nielicznych tematów w których nie ma zbyt wiele do powiedzenia. B)
Bjork

www.totalmusicmagazine.com/interviews/bjork_1.jpg

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

maybe not from the sources
you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love
you just ain't receiving...

Siobhan Donaghy

3.bp.blogspot.com/_vGxu95Ycrow/R1KrsnBY_jI/AAAAAAAAASo/DBetTxwp2DY/s320/ghostsalbum300.jpg

Ghost

Full mug my friends certainly familiar
Ah, hear that glitch say search the orbs

Tree-ann said it his seize the circus
Ram's wool that cause way a cricus

Full mug my friends certainly familiar
Warmy funny Anna say say maluska

Sworn under an oath to war

Phwoar so spirit smother me in
Ah, hear that glitch fought and ought

Fuel full fat her glass of milk
Warm sitting here, sitting in bed

Fever Ray

If I Hard A Heart

This will never end cause I want more
More give me more give me more
This will never end cause I want more

If I had a heart I could love you
If I had a voice I would sing
After the night when I wake up
Ir17;ll se what tomorrow brings

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Dangling feet from window frame
Will they ever ever reach the floor

Cushion filled with all I found
Underneath and inside just to come around

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

www.thelineofbestfit.com/wp-content/media/2010/01/TheKnife.jpg

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
One night to speed up truth
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
The start of simple touch
One night to push and scream
And make believes.

Ten days of perfect tunes
The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

Prefix użytkownikaLady Mary Jane
Hmmm. Owszem, maluję sie, ale miłośniczką tapet nie jestem. Uważam, że lekko podkreślone oczy, trochę podkładu na policzkach i mascary na rzęsach nie zaszkodzi. Co do firm... Miss Sporty - głównie mascary. Nie pozostawiają grudek i nie sklejają rzęs ^^ polecam. Podkłady... Hmmm.. Oriflame. Świetnie się rozprowadzają. A kredki? Byleby się nie łamały ;] to podstawa.

Mj.
Chcę z Tobą przejść przez piekło...

Serea
Nie maluję się. Uważam to za niewygodne i zupełnie niepotrzebne. Nie będę udawać kogoś kim nie jestem. Z kosmetyków używam tylko te, toniki, które mają zapobiec powstawaniu pryszczy. Żadnych, tuszy, maskar, szminek itp. I tak nie odróżniam ich od siebie. Jeśli już to od święta pomaluję paznkockie. Ale to naprawdę musi być okazja.
Do makijażu zniechęcają mnie głównie dziewczyny z tapetą na twarzy. Oczywiście nie uważam by dziewczyny z drobnym makijażem były brzydkie. Często są nawet łądniejsze odemnie xD. Jednak osobiście uważam, że naturalny wygląda jest najlepszym rozwiązaniem.
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisałam się sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69
Nacia
Mhm... tapety są okrpn.e Kiedyś szłam z kumplem, przez miasto i wytykał palcami każdą laskę z tapetą xD

No to tak... kosmetyki z różnych firm, ale uważam, że nie muszę się jeszcze malować, ale używam tuszu do rzęs. Nienawidzę wszelakiego rodzaju pudrów, szminek (xD) i kredek, a także cieni. Gustuję w jasnych błyszczykach ;]
Life is wasted on the living

i49.tinypic.com/282m7op.jpg

hiphopowa
Kocham sie malować. Chodź nie zawsze się maluję. Gdy są upały rezygnuje z makjażu. Ale aby się w upalne dni upiększyć używam tuszu i błyszczyka.
A jeżeli juz się maluje to nie zamocno ani za lekko. Stawiam na wyrazistość i delikatność. Do takiego makijażu używam beżowego błyszczącego i różowego cienia albo złotego, zielonego i niebieskiego cienia. I jeszcze ciemnoróżowa kredka. Następnie tusz. I gotowe.
Czasami używam podkładu. A tak to używam kremu matującego.
Marki kosmetyków to: Maybelline, Rimmel, Missy Sporty, Bell, Eveline, Joko.

Makijaż jest potrzebny do zdjęć. Po to aby ukazać kobietę w innym świetle.

I tak jak Limonka jestem przeciwniczką AVON-u.

Step Up 2 - The Streets

"Shawty is a killa
But I really want him
And I gotta have him
Tonight
Shawty a heartbreaker
Tonight"

blackberry
Nie mogę powiedzieć, że jestem uzależniona od malowania się, po prostu lepiej się czuję mając na twarzy delikatny makijaż : podkład, puder, czasem róż i mocno wytuszowane rzęsy. Oczywiście nawet bez tego jestem w stanie się obyć,ale aktualnie nie widzę takiej potrzeby:)

Co do firm, to zwykle używam kosmetyków Sephory, Clinique, i Bourjois, sporadycznie zamówię coś z Avonu i zwykle nie jestem zbyt zadowolona. Lubię też Inglota, ale to głównie w kwestii lakierów do paznokci - są najtrwalsze i mają ładne kolory :)
Dzieci są milsze od dorosłych
zwierzęta są milsze od dzieci
mówisz że rozumując w ten sposób
muszę dojść do twierdzenia
że najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty skurwysynie.

A. Bursa Pantofelek

Limonka
A może mi ktoś wyjaśnić, co właściwie rozumiecie przez "tapetę"? Ale tak dosłownie i konkretnie, bez żadnych metafor z serii "tak jakby lasce tynk odpadał z twarzy" ;P.

Tapeta? Wielokrotna warstwa pudru na twarzy, posklejane rzęsy, kredka w ilościach, których powstydziłby się emoboy no i cień, który jest rozprowadzony od brwi do końca powieki tą samą ilością. Ach, zapomniałabym o wielkiej ilośći błyszczyku/szminki. Tapeciarom błyszczyk kończy się zazwyczaj po pięciu dniach ^^. Takie jest moje rozumowanie pojęcia: tapeta ;D

hiphopowa
Limonka tapeta to przesada z makijażem. To oznacza, ża dziewczna się nie potrafi malować. Widać kazde mxnięcie podkładem, kżywo namalowana kreska pod okiem, tusz wyjechany na powiekę.
Edytowane przez hiphopowa dnia 12.07.2008 21:58
Step Up 2 - The Streets

"Shawty is a killa
But I really want him
And I gotta have him
Tonight
Shawty a heartbreaker
Tonight"

hiphopowa napisał/a:
Limonka tapeta to przesada z makijażem. To oznacza, ża dziewczna się nie potrafi malować. Widać kazde mxnięcie podkładem, kżywo namalowana kreska pod okiem, tusz wyjechany na powiekę.

Przepraszam, ale jedno nie ma nic związanego z drugim. Z tym pierwszym zdaniem się zgadzam. Ale przesada z makijażem nie ma nic a nic wspólnego z tym, że kobieta nie umie się malować. Więc nie rozumiem w jakim celu użyłaś wyrażenia: 'to oznacza, że' Bo wcale 'przesada z makijażem' nie oznacza nieumiejętność malowania się.

hiphopowa
przesadę z makijażem to ja taka znam.
Jest w mojej dawnej szkle taka nauczycielka, która niedość ze wali chyba cały podkład i puder na twarz, to maluje się niebieską krdką i nawala pół tubki tuszu na rzęsy.
Rozumiesz już. Przesadziła, wydaje jej się, że jest piękna tzw. ją ktoś powinna malować, a nie ona siebie.
Edytowane przez hiphopowa dnia 12.07.2008 22:04
Step Up 2 - The Streets

"Shawty is a killa
But I really want him
And I gotta have him
Tonight
Shawty a heartbreaker
Tonight"

Przesadziła, wydaje jej się, że jest piękna tzw. ją ktoś powinna malować, a nie ona siebie.

Przepraszam Cię bardzo, ale za cholerę nie potrafię zrozumieć tego posta. Może to wynika z mojego jakże niskiego poziomu inteligencji, ale wytłumacz mi jeszcze raz. Powoli. xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaLady Mary Jane dnia 12.07.2008 22:09

Nacia
Ja też nie rozumiem. Może tak z polskiego na nasze?
Life is wasted on the living

i49.tinypic.com/282m7op.jpg

hiphopowa
Każda kobieta i dziewczyna chce być najpiękniejsza na świecie. Ale nie każda jest piękna bez makijażu. Dlatego próbują sie malować. Myślą, że są tak ładne jak jej koleżanki. Ale nie wszystkie potrafią zrobić makijaż idealnie. Dlatego zamiast poprawić swoja urodę to niszczą ją.
Dziewczna, która nie potrafi zrobić makijażu powinna się udać do wizażystki.
Step Up 2 - The Streets

"Shawty is a killa
But I really want him
And I gotta have him
Tonight
Shawty a heartbreaker
Tonight"

Dziewczna, która nie potrafi zrobić makijażu powinna się udać do wizażystki.

... Lecz nie każda ma na to pieniądze.

Każda kobieta i dziewczyna chce być najpiękniejsza na świecie. Ale nie każda jest piękna bez makijażu. Dlatego próbują sie malować. Myślą, że są tak ładne jak jej koleżanki. Ale nie wszystkie potrafią zrobić makijaż idealnie. Dlatego zamiast poprawić swoja urodę to niszczą ją.

Nie rozumiem, jak to się odnosi do pojęcia "tapeta".

Veela
Wielokrotna warstwa pudru na twarzy, posklejane rzęsy, kredka w ilościach, których powstydziłby się emoboy no i cień, który jest rozprowadzony od brwi do końca powieki tą samą ilością.

Czuję się urażona. O.
xD

Hiphopowa, jak na kogoś, kto fascynuje się kulturą rapu, to wizerunak masz taki... nieadekwatny xP

Ja nie wyobrażam sobie, żebym mogła wyjść np. do szkoły niepomalowana. Chociaż na wakacjach maluje się rzadko.
Do szkoły najczęściej leci baza pod podkład, korektor, podkład, róż, błyszczyk, biały cień w wewnętrzne kąciki i pod brwi, beżowy jako baza, jakiś tam kolor, zależnie od okazji, jako wykończenie i nieśmiertelny eyeliner. Na dolną i górnę powiekę. A rzęsy mają odwyk. Brwi tylko czymś czeszę i pociągam olejkiem rycynowym, co by były błyszczące i zdrowe.

Ulubione marki? Hm, podobnie jak Limonka nienawidzę Avonu i innych tych takich wysyłkowych firm. Pare razy coś zamawiałam i zawsze kiepsko się kończyło. Generalnie maluje się tym, co akurat kupie w okazyjnej cenie i stwiedzę, że jest dobre xD Także mam chyba wszystkie firmy, od Miss Sporty, którego nienawidze, ale które zrobiło całkiem fajny lakier do opaznokci, przez Astory do Rimmeli. Pewnie, że wolałabym się malować w jakiś Sephorach i MaxFactorach, bo takie marki już nie mogą sobie pozwolić na wypuszczenie bubla i dają gwarancję jakości. Tusz nigdy się nie kruszy, eyeliner nie rozmazuje, podkład nie zostawia smug. Ale zazwyczaj są 3-4 razy droższe od innych, wyprodukowanych przez kiepskie firmy. Dletego kosmetyki 'pierwszej potrzeby', takie, którymi maluję się codziennie i muszą być dobre kupuję u nich, a takie 'dodatki' na promocjach, nie zwracając uwagi, że pochodzą od firmy, którą uważam ze... nierzetelną, o xD.

A cienie uwielbiam z Inglota. Na mokro i na sucho. Lakiery też.
Edytowane przez Veela dnia 13.07.2008 11:39
Ten rodzaj szczęścia, który czyni nas lepszym od wszystkich, niezależnie od tego, czy mają go więcej od nas.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: