Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Makijaż
|
|
| hiphopowa |
Dodany dnia 12.07.2008 12:55
|
![]() Postów: 37 Dom: Brak przydziału Punkty: 138 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 19.04.08 |
To temat nie tylko dla dziewczyn. Chłopaków wypowiedzi są tu mile widziane. Dziewczyny piszecie czy lubicie się malować czy nie. Jakich firm kosmetyki używacie i wszystko inne o makijażu. A chłopaki piszcie czy podobaję się wam dziewczyny z czy bez makijażu. Może wolicie, gdy dziewczyna ma delikatny czy mocny makijaż? Do klawiatur chłopcy i dziewczęta Edytowane przez Smierciojadek dnia 15.04.2014 18:32 Step Up 2 - The Streets
"Shawty is a killa But I really want him And I gotta have him Tonight Shawty a heartbreaker But it really donr17;t matter r16;Cause I really want him Tonight" ![]() |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 12.07.2008 13:09
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Ja nie mam nic przeciwko makijażowi, ale tak bez przesady. Tapeta wcale nie jest ładna. Ja zazwyczaj używam mascary i czarnej kredki (na górną powiekę), poza tym może podkład. Zależy. A czasami nie maluję się w ogóle, tak jak w tej chwili ;] Co do firm to lubię Maybelline i Oriflame. |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 12.07.2008 13:58
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Ja jestem uzależniona od makijażu. Maluję się - zazwyczaj - mocno, ale myślę, że w moim wieku już mogę. Podkład, puder, kredka, tusz, cienie, błyszczyki... mrraau. Czasem jeszcze eyeliner, róż i takie rzeczy. Co do firm, to MaxFactor, Sephora, Manhattan, Rimmel, Astor - te najczęściej. Jestem przeciwniczką Avonu i Oriflame'u, nie trafiłam jeszcze na ani jeden dobry kosmetyk z tych firm. A co do opinii płci męskiej - większość twierdzi, że woli dziewczyny w pełni naturalne, bez makijażu, ale najczęściej to gówno prawda ;]. |
|
|
|
Potteroholiczka |
Dodany dnia 12.07.2008 14:19
|
![]() Postów: 715 Dom: SlytherinPunkty: 1525 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.04.08 |
Ja rzadko kiedy się maluje. Ale jak coś, to: korektor pod oczy(mam takie brzydkie cienie od niewyspania:rip: ), tusz do rzęs i błyszczyk Firmy...hmn...lubię Astor, Eveline, Rimmel i Miss Sporty:smilewinkgrin: A co do kosmetyków takich nie do malowania to Dove, Nivea, under twenty i... nie pamiętam
|
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 12.07.2008 14:41
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydziału Punkty: 2954 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
Nie maluję. Dlaczego? Bo nie czuję takiej potrzeby. Natura obdarzyła mnie urodą i uważam, ze nie musze tracić pieniedzy by ją poprawiać. Nie twierdzę rzecz jasna, że te dziewczyny które się malują są brzydkie. Jakby się nie przyjrzeć to moim zdaniem te najładniejesze właśnie nie potrzebnie walą tapetę...ale po co? Cóż moze takie hobby? ![]() Nie wiem, ja się w tej kwesti nie znam. ![]() A więc to będzie chyba jeden z nielicznych tematów w których nie ma zbyt wiele do powiedzenia. B) Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 12.07.2008 20:03
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Hmmm. Owszem, maluję sie, ale miłośniczką tapet nie jestem. Uważam, że lekko podkreślone oczy, trochę podkładu na policzkach i mascary na rzęsach nie zaszkodzi. Co do firm... Miss Sporty - głównie mascary. Nie pozostawiają grudek i nie sklejają rzęs ^^ polecam. Podkłady... Hmmm.. Oriflame. Świetnie się rozprowadzają. A kredki? Byleby się nie łamały ;] to podstawa. Mj. Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 12.07.2008 20:17
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Nie maluję się. Uważam to za niewygodne i zupełnie niepotrzebne. Nie będę udawać kogoś kim nie jestem. Z kosmetyków używam tylko te, toniki, które mają zapobiec powstawaniu pryszczy. Żadnych, tuszy, maskar, szminek itp. I tak nie odróżniam ich od siebie. Jeśli już to od święta pomaluję paznkockie. Ale to naprawdę musi być okazja. Do makijażu zniechęcają mnie głównie dziewczyny z tapetą na twarzy. Oczywiście nie uważam by dziewczyny z drobnym makijażem były brzydkie. Często są nawet łądniejsze odemnie . Jednak osobiście uważam, że naturalny wygląda jest najlepszym rozwiązaniem. ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 12.07.2008 20:56
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Mhm... tapety są okrpn.e Kiedyś szłam z kumplem, przez miasto i wytykał palcami każdą laskę z tapetą ![]() No to tak... kosmetyki z różnych firm, ale uważam, że nie muszę się jeszcze malować, ale używam tuszu do rzęs. Nienawidzę wszelakiego rodzaju pudrów, szminek ( ) i kredek, a także cieni. Gustuję w jasnych błyszczykach ;] Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
| hiphopowa |
Dodany dnia 12.07.2008 21:21
|
![]() Postów: 37 Dom: Brak przydziału Punkty: 138 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 19.04.08 |
Kocham sie malować. Chodź nie zawsze się maluję. Gdy są upały rezygnuje z makjażu. Ale aby się w upalne dni upiększyć używam tuszu i błyszczyka. A jeżeli juz się maluje to nie zamocno ani za lekko. Stawiam na wyrazistość i delikatność. Do takiego makijażu używam beżowego błyszczącego i różowego cienia albo złotego, zielonego i niebieskiego cienia. I jeszcze ciemnoróżowa kredka. Następnie tusz. I gotowe. Czasami używam podkładu. A tak to używam kremu matującego. Marki kosmetyków to: Maybelline, Rimmel, Missy Sporty, Bell, Eveline, Joko. Makijaż jest potrzebny do zdjęć. Po to aby ukazać kobietę w innym świetle. I tak jak Limonka jestem przeciwniczką AVON-u. Step Up 2 - The Streets
"Shawty is a killa But I really want him And I gotta have him Tonight Shawty a heartbreaker But it really donr17;t matter r16;Cause I really want him Tonight" ![]() |
|
|
|
| blackberry |
Dodany dnia 12.07.2008 21:34
|
![]() Postów: 847 Dom: Brak przydziału Punkty: 1133 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.11.07 |
Nie mogę powiedzieć, że jestem uzależniona od malowania się, po prostu lepiej się czuję mając na twarzy delikatny makijaż : podkład, puder, czasem róż i mocno wytuszowane rzęsy. Oczywiście nawet bez tego jestem w stanie się obyć,ale aktualnie nie widzę takiej potrzeby![]() Co do firm, to zwykle używam kosmetyków Sephory, Clinique, i Bourjois, sporadycznie zamówię coś z Avonu i zwykle nie jestem zbyt zadowolona. Lubię też Inglota, ale to głównie w kwestii lakierów do paznokci - są najtrwalsze i mają ładne kolory Dzieci są milsze od dorosłych
zwierzęta są milsze od dzieci mówisz że rozumując w ten sposób muszę dojść do twierdzenia że najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek no to co milszy mi jest pantofelek od ciebie ty skurwysynie. A. Bursa Pantofelek |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 12.07.2008 21:42
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
A może mi ktoś wyjaśnić, co właściwie rozumiecie przez "tapetę"? Ale tak dosłownie i konkretnie, bez żadnych metafor z serii "tak jakby lasce tynk odpadał z twarzy" ;P. |
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 12.07.2008 21:52
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Tapeta? Wielokrotna warstwa pudru na twarzy, posklejane rzęsy, kredka w ilościach, których powstydziłby się emoboy no i cień, który jest rozprowadzony od brwi do końca powieki tą samą ilością. Ach, zapomniałabym o wielkiej ilośći błyszczyku/szminki. Tapeciarom błyszczyk kończy się zazwyczaj po pięciu dniach ^^. Takie jest moje rozumowanie pojęcia: tapeta ;D Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| hiphopowa |
Dodany dnia 12.07.2008 21:55
|
Limonka tapeta to przesada z makijażem. To oznacza, ża dziewczna się nie potrafi malować. Widać kazde mxnięcie podkładem, kżywo namalowana kreska pod okiem, tusz wyjechany na powiekę. Edytowane przez hiphopowa dnia 12.07.2008 21:58 Step Up 2 - The Streets
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 12.07.2008 21:58
|
hiphopowa napisał/a: Limonka tapeta to przesada z makijażem. To oznacza, ża dziewczna się nie potrafi malować. Widać kazde mxnięcie podkładem, kżywo namalowana kreska pod okiem, tusz wyjechany na powiekę. Przepraszam, ale jedno nie ma nic związanego z drugim. Z tym pierwszym zdaniem się zgadzam. Ale przesada z makijażem nie ma nic a nic wspólnego z tym, że kobieta nie umie się malować. Więc nie rozumiem w jakim celu użyłaś wyrażenia: 'to oznacza, że' Bo wcale 'przesada z makijażem' nie oznacza nieumiejętność malowania się. Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| hiphopowa |
Dodany dnia 12.07.2008 22:04
|
przesadę z makijażem to ja taka znam. Jest w mojej dawnej szkle taka nauczycielka, która niedość ze wali chyba cały podkład i puder na twarz, to maluje się niebieską krdką i nawala pół tubki tuszu na rzęsy. Rozumiesz już. Przesadziła, wydaje jej się, że jest piękna tzw. ją ktoś powinna malować, a nie ona siebie. Edytowane przez hiphopowa dnia 12.07.2008 22:04 Step Up 2 - The Streets
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 12.07.2008 22:09
|
Przesadziła, wydaje jej się, że jest piękna tzw. ją ktoś powinna malować, a nie ona siebie. Przepraszam Cię bardzo, ale za cholerę nie potrafię zrozumieć tego posta. Może to wynika z mojego jakże niskiego poziomu inteligencji, ale wytłumacz mi jeszcze raz. Powoli. Edytowane przez Lady Mary Jane dnia 12.07.2008 22:09
Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 12.07.2008 22:12
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Ja też nie rozumiem. Może tak z polskiego na nasze? Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
| hiphopowa |
Dodany dnia 12.07.2008 22:26
|
Każda kobieta i dziewczyna chce być najpiękniejsza na świecie. Ale nie każda jest piękna bez makijażu. Dlatego próbują sie malować. Myślą, że są tak ładne jak jej koleżanki. Ale nie wszystkie potrafią zrobić makijaż idealnie. Dlatego zamiast poprawić swoja urodę to niszczą ją. Dziewczna, która nie potrafi zrobić makijażu powinna się udać do wizażystki. Step Up 2 - The Streets
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 12.07.2008 22:31
|
Dziewczna, która nie potrafi zrobić makijażu powinna się udać do wizażystki. ... Lecz nie każda ma na to pieniądze. Każda kobieta i dziewczyna chce być najpiękniejsza na świecie. Ale nie każda jest piękna bez makijażu. Dlatego próbują sie malować. Myślą, że są tak ładne jak jej koleżanki. Ale nie wszystkie potrafią zrobić makijaż idealnie. Dlatego zamiast poprawić swoja urodę to niszczą ją. Nie rozumiem, jak to się odnosi do pojęcia "tapeta". Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Veela |
Dodany dnia 13.07.2008 11:38
|
![]() Postów: 1155 Dom: Brak przydziału Punkty: 1432 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 30.08.07 |
Wielokrotna warstwa pudru na twarzy, posklejane rzęsy, kredka w ilościach, których powstydziłby się emoboy no i cień, który jest rozprowadzony od brwi do końca powieki tą samą ilością. Czuję się urażona. O. ![]() Hiphopowa, jak na kogoś, kto fascynuje się kulturą rapu, to wizerunak masz taki... nieadekwatny xP Ja nie wyobrażam sobie, żebym mogła wyjść np. do szkoły niepomalowana. Chociaż na wakacjach maluje się rzadko. Do szkoły najczęściej leci baza pod podkład, korektor, podkład, róż, błyszczyk, biały cień w wewnętrzne kąciki i pod brwi, beżowy jako baza, jakiś tam kolor, zależnie od okazji, jako wykończenie i nieśmiertelny eyeliner. Na dolną i górnę powiekę. A rzęsy mają odwyk. Brwi tylko czymś czeszę i pociągam olejkiem rycynowym, co by były błyszczące i zdrowe. Ulubione marki? Hm, podobnie jak Limonka nienawidzę Avonu i innych tych takich wysyłkowych firm. Pare razy coś zamawiałam i zawsze kiepsko się kończyło. Generalnie maluje się tym, co akurat kupie w okazyjnej cenie i stwiedzę, że jest dobre Także mam chyba wszystkie firmy, od Miss Sporty, którego nienawidze, ale które zrobiło całkiem fajny lakier do opaznokci, przez Astory do Rimmeli. Pewnie, że wolałabym się malować w jakiś Sephorach i MaxFactorach, bo takie marki już nie mogą sobie pozwolić na wypuszczenie bubla i dają gwarancję jakości. Tusz nigdy się nie kruszy, eyeliner nie rozmazuje, podkład nie zostawia smug. Ale zazwyczaj są 3-4 razy droższe od innych, wyprodukowanych przez kiepskie firmy. Dletego kosmetyki 'pierwszej potrzeby', takie, którymi maluję się codziennie i muszą być dobre kupuję u nich, a takie 'dodatki' na promocjach, nie zwracając uwagi, że pochodzą od firmy, którą uważam ze... nierzetelną, o .A cienie uwielbiam z Inglota. Na mokro i na sucho. Lakiery też. Edytowane przez Veela dnia 13.07.2008 11:39 Ten rodzaj szczęścia, który czyni nas lepszym od wszystkich, niezależnie od tego, czy mają go więcej od nas. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Ravenclaw

Slytherin
Firmy...hmn...lubię Astor, Eveline, Rimmel i Miss Sporty:smilewinkgrin: A co do kosmetyków takich nie do malowania to Dove, Nivea, under twenty i... nie pamiętam