Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
31.05.2026 20:16
To i ja się pochwalę. 25 lat jak zakładałem konto, 33 dzisiaj. Niestety założyłem późno, ale załapałem się na ostatki, kiedy ta strona jeszcze jakoś funkcjonowała.

Wielki Mag
27.05.2026 09:56
Ja miałem 19, i dosłownie za kilka dni minie 10 lat. Szkoda, że ta strona padła, swego czasu dużo dla mnie znaczyła tutejsza społeczność :(

Żywy worek treningowy
26.05.2026 18:27
28,5, zaraz będzie 38 Duże oczy

Harrych świąt!
25.05.2026 23:00
14, teraz 33 Duszek

Harrych świąt!
25.05.2026 18:38
Prawie 15 vs 34 no elo [*]

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Czy chcielibyście, aby Hogwart naprawdę istniał?
karolakhp
Więc chciała bym chodzić do takiej szkoły. No może tylko żeby przynajmniej raz w miesiącu można było odwiedzić dom. Ogółem podoba mi się Hogwart tak jak jest przedstawiony w książce,no może mają czasami dość dużo zadane ale w naszych normalnych "mugolskich" szkołach tez jest strasznie dużo zadawane przynajmniej ja tak mam. W ogóle nie podoba mi się system Polskich szkół ale dobra pomińmy to. No i fajnie było by gdyby jeszcze robili wycieczki czasami jakieś. No ale i tak bym chciała chodzić do takiej szkoły ;).
"-... A teraz zwracam się do ciebie, Harry Potterze. Pozwoliłeś by twoi przyjaciele zginęli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiać mi czoło. Będę na ciebie czekał w Zakazanym Lesie. Przez godzinę.Jeśli się tam pojawisz,jeśli się nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszę do boju, Harry Potterze odnajdę cię i ukarzę każdego mężczyznę,kobietę i dziecko, którzy będą próbowali ukryć cię przede mną.Masz godzinę"

^^^^

"-Byłeś taki dzielny.
Nie mógł mówić. Pochłaniał ją wzrokiem,myśląc,że mógłby tak stać i patrzeć na nią wiecznie. Tylko patrzeć,nic więcej.
-Jesteś już blisko-powiedział James.-Bardzo blisko.Jesteśmy ciebie tacy dumni.
-Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknęło mu się z ust, za nim zdołał je powstrzymać.
-Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzekł Syriusz-To takie coś jak zaśnięcie, tylko jest szybsze i łatwiejsze.
-A on będzie chciał zrobić to szybko. Żeby już było po wszystkim-odezwał się Lupin.
-Nie chciałem,żebyście umarli- powiedział Harry,a te słowa też wyrwały mu się bez udziału woli.-Żadne z was.
Przepraszam..."

^^^^

"-Zostaniecie ze mną?
-Do samego końca-odrzekł James.
-Nie zobaczą was ?
-Jesteśmy częścią ciebie- powiedział Syriusz.-Nikt inny nie może nas zobaczyć.
Harry spojrzał na swoją matkę.
-Bądź blisko mnie-szepnął.
I wszedł w mroczny las."

^^^^

HeRmIoNa_GrAnGeR_WeAsLeY
Ja ,bez wahania mogę powiedzieć ,że bym chciał aby Hogwart istniał i nawet czasem sobie wyobrażam ,że tak jest .
Ale wiem ,że na pewno nie istniej ,ponieważ jest on po prostu wymysłem wyobraźni pani Rowling.Oczywiście cudownie było by uczęszczać do takiej wspaniałej szkoły .Ale to tylko marzenie.
To jest moje osobiste zdanie.
Zostałam przydzielona do Gryffindoru
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Beeze
Nie, nie chciałabym. Podoba mi się moje 'mugolskie' życie. Harry Potter to dla mnie zwykła książka. Nie marzę po nocach jak to by fajowo było uczyć się w Hogwarcie. I niech tak na razie zostanie. Świat mugoli górą! :lol:

SabinaPotterKhan
Oczywiście, też chcę, żeby Hogwart naprawdę istniał :)

Kiedys, jak miałam może z 9 lat, to wierzyłam w Hogwart ;) Wierzyłam, że w dniu moich 11 urodzin przyleci sowa no i wiecie :) i tak odliczałam sobie co chwila, "ciekawe czy tak się stanie... jeszcze tylko rok" itd jezyk

http://bollywood0and0india.wordpress.com
madzia14
Ja bym chciała żeby Hogwart isniał. Tam ciągle się coś dzieje (rywalizacja o puchar domów lub rozgrywki quidditcha), a poza tym sama możliwość czarowania jest cudowna. Szkoda, że to tylko możliwe w książkach i filmach:(

PS. Ale zawsze zostają nam marzenia:)

loona94
Byłoby bardzo fajnie gdyby Hogwart istnial naprawdę. Pozostaje jeszcze tylko problem czy moglibyśmy się w niej uczyć;) Bo kto wie, może Hogwart istnieje tylko my, mugole, nic o nim nie wiemy??? Hi hi:D

Tonks91
Oczywiście, że chciałabym aby Hogwart i świat magii istniał. Takie przedmioty jak chemia, matematyka, fizyka itd. to masakra. Gdybym tylko mogła chodzić do Hogwartu i uczyć się OPCM, transmutacji, zaklęć eliksirów itd byłabym szczęśliwa!!!! :D Chciałabym należeć do Gryfindoru, być szukającą w drużynie reprezentacyjnej mojego domy < to, że chce być szukającą to nie ze względu że Harry był. Po prostu podoba mi się to co robi szukający>
Szkoda tylko, że to marzenia...

Wielki Inkwizytor Hogwartu
Och tak!!! To jest moim marzeniem, ale żebym mogła tam się uczyć. Ale wiadomo...ja wierzę w to, że taki Hogwart gdzieś istnieje a my po prostu nie wiemy gdzie bo jesteśmy mugolami...

klaudusiaaa
Ajajaj. No pewnie, że bym chciała ! Oj, grubo grubo by było ; ]] Ale zastanówcie się. Dla Harry'ego i całego świata magicznego Hogwart i inne szkoły magiczne są codziennością ! Jakby tamten świat istniał, możliwe, że to oni zastanawialiby się, jakby to było, gdyby chodzili do szkoły mugolskiej.

dawidw580
Też pytanie. Było by cudownie, fantastycznie gdyby magia maprawde istniała! To moje największe mażenie dostać kiedyś list w pergaminowej kopercie z moim nazwiskiem i adresem wypiamymi zielonym atramętem, zamkniętej szkarłatną pieczęcia z godłem Hogwartu. Zniusłbym wszystko: dwugodzinne lekcje, rok szkolny bez wakacji, wyżucenie z domu ze względu na to, że moi rodzice nie akceptują tego, że jestem czarodziejem, nawet śmierć po pierwszym roku nauki, ale nigdy bym nie zniusł wyżucenia z Hogwartu, chyba bym sie wtedy zabił...

kamilx98
no jasne że bym chciał tak to bym był czarodziejem i otkrywał bym tajemnice hogwartu nawet chodzenie na lekcje było by przyjemnością nie jak mamy że matematyka albo polski lepiej się uczy cmagii było by super nawet jak bym nie był czrodziejem to chciałbym zobaczyć go napewno jest tam super
bez tytułu

Son Goku Potter
Pewnie bym się strasznie ucieszyła gdybym miała taką możliwość ale szkoda by mi było zostawić tego mojego mugolskiego świata (moich przyjaciół , treningi , zbiórki itp) dlatego bym się musiała porządnie zastanowić nad tym . Podejrzewam że w wieku 11 lat bym się od razu zgodziła ale teraz jak nad tym myślę to nie wiem czy bym chciała .
Z resztą w moim życiu tez jest dużo magii :D
Najpełniejsza wdzięku jest nieśmiałość @---

Książka Rowling pojawiła się w momencie, gdy krytycy ogłosili koniec gatunku literatury młodzieżowej. Sukces HP obalił ten pogląd!! - Gazeta Wyb. 29.07.2000

niezapominajka
Myślę, że większość fanów Harry'ego chciałaby, aby Hogwart istniał naprawdę no i rzecz jasna - uczyć się w nim zgłębiając tajniki magii :)
Hogwart stanowi dla mnie pewną Arkadię, którą stworzyła nam i wspaniale opisała pani Rowling :) Taki świat marzeń :)
Ale może Hogwart faktycznie istnieje? :D Może taki cudowny świat jest i może nawet czasem my mugole natykamy się na jakieś magiczne miejsca lub przedmioty, ale czarodzieje czyszczą nam szybko pamięć, żebyśmy się nie połapali :lol:

Michael_Digory
Według mnie on istnieje Hogwart jak i cały świat magii ( z góry nie oceniajcie mnie jak szajbusa który pomylił świat rzeczywisty z fantazją)
Jak myślicie ,przeież jak można opisac w ciągu tak krótkiego czasu jak na napisanie 7 tomów cal po calu świat magii przez panią Rowling. I dlaczego tak szybko skończyła może jej zabroniono , przecież mogła spokojnie kontynuuowac , bo to bardzo dochodowe zejecie. Bardzo wszystko dokładnie i realistycznie opisała tak jakby tam sie znalazła sama !! Według mnie świat magii istnieje i ona nam ujawniła skrawek tego , ale jej zakazano i poprzestała . Musimy sie do tego dokopac !!

James DumbleDore
Ja Codzienie Marze I Sn9e Ze U/rodzilem sie w spolecznosci czarodziejow i chodze do hogwartu
wirze w to tak mocno ze odam zycie za to
Juz mam w upie ten mugolski swiat jak do nowego roku nie bede czarodziejem i nei bede chodzil do hogwartu to
Popelniam Samobojstwo Ma Wszystko w dupie juz od kilku lat rzucilem szkole siedze w domu od 4 lat i marze o hogwarcie
Stracilem juz sens zycia jak
nie hogwart to nic

Prefix użytkownikajackpotter
Oczywiście ze bym chciał zeby Hogwart istniał . Tylko troche boję się ze byłbym i tak mugolem . A wtedy już bym wolał żeby takiej szkoły nie było . Ostatnio pracuje nad czymś co się nazywa lD czyli świadomy sen . Można w nim robić co się tylko chce a więc i również przenieść się do hogwartu ;P

Prefix użytkownikaSheeby
Co do Hogwardu, fajnie by było gdyby istniał, ale wolałabym aby była jakaś polska szkoła Magii o innej nazwie. Lepiej byłoby się uczyć magii po polsku, a nie po angielsku. Hogward jest szkołą angielską. Wydaje mi się, że magia Polska, a magia Angielska trochę się od siebie różni.
Każdy fan HP, albo wieży w magię, albo chciałby aby istniała.
Edytowane przez Prefix użytkownikaSheeby dnia 03.03.2013 10:33

Prefix użytkownikaPanna_Elisabeth_
Marvin Aristow napisał(a):

To tylko książka, literatura fantasy. Nie można jej stawiać na równi z rzeczywistością. Chyba że chcesz żyć w swoim świecie, ale jak dla mnie to tylko dziecinne rozumowania.

A czemuż to? Ja nadal żyję w swoim świecie, ciągle uciekam od rzeczywistości. Rzeczywiście to dziecinne, ale dobrze mieć czasem miejsce, do którego wstęp mamy tylko my. Najstraszniejsze jest dla nas to, że ktoś kiedyś może rozwiać nasze dziecinne złudzenia, które stanowią pewnego rodzaju tarczę przed codziennymi problemami. Ja nadal żyję w swoim świecie. I będę tak żyła, póki moje złudzenia się nie rozwieją (;
Podobno Bóg kocha człowieka miłością bezwarunkową. Jak na bezwarunkową miłość, to cholernie dużo tych warunków.

Prefix użytkownikaMarvin Aristow
Nie wiem jak Ty, ale jestem dorosły i nie mogę niestety udawać że nie ma problemów i żyć w swoim świecie. Czasem można sobie wrócić myślami do tego świata lub zagłębić się w lekturę. Lecz trzeba to oddzielić od rzeczywistości.

Tek Ursula
Gdyby Hogwart istniał to istniały by inne szkoly czarodziejskie, w tym także i polska. Jestem ciekawa jaka byłaby polska szkoła magii i czarodziejstwa. Ciekawe czy przedmioty miałyby coś wspólnego z druidyzmem, skoro zanim Polska stała się cheścijańska praktykowano wiele obrzędów pogańskich ( praktykowano je nawet do XVIII wieku, według niektórych źródeł) więc na ich podstawie byłyby ciekawe przedmioty- tak mi się wydaje.

System nauczania w Hogwarcie przypomina szkołę z internatem.
Podział na domy wraz z rywalizacją o puchar to bardzo ciekawy czynnik, który motywuje uczniów by się starali o najlepsze oceny jak i integrowali z kolegami i koleżankami.
Ale ludzie zapominają, że to jest angielska szkoła, więc nie wydaje mi się, aby Polacy byli w stanie na taką skalę tam migrować aby studiować. Już pomijając fakt, że na każdy rok do każdego domu przydzielanych jest po 10 uczniów.

10 uczniów x 7 klas x 4 domy = 280 uczniów. Aż tak dużo to ich tam nie ma.
Nie mniej jednak jest jedną z największych szkół na świecie (?) wraz z Beaux batons i Durmstrangiem. Czyli by wychodziło, że i polska szkoła jest mniejsza (może byłaby w niej legendarna bursztynowa komnata?)

Dawniej uwielbiałam marzyć jak byłoby super trafić do Hogwartu i mieć ponadnaturalną moc, czasami też lapię się na tych marzeniach, ale jakby to powiedział Dumbledore "nigdy nic dobrego nie wyniknie w pławieniu się w marzeniach i zapominaniu o rzeczywistości".

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: