Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Opowieści z Narnii
|
|
| tina ledung |
Dodany dnia 13.03.2007 16:46
|
![]() Postów: 184 Dom: Brak przydziału Punkty: 375 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
Ta seria składająca się z siedmiu tomów jest jedna z kilku która przenosi mnie(i wielu innych) do innego świata. Tak samo jak Harry Potter. Istnieją niestety osoby które uważają je za coś gorszego, bo czytają tylko Harry'ego, ale ta seria też jest warta uwagi. Opowiada o wydarzeniach dziejących się w niezwykłej krainie Narnii do, której można się d dostać tylko za pomocą magii. Polecam. Naprawdę dobre książki, a przecież niedługo się seria o Harrry'm i wielu musi mieć co czytać bo przecież nie można czytać ciągle tego samego. Edytowane przez Xeri dnia 21.11.2013 19:28
a-tinka.blog.onet.pl
biblioteka-a-tinki.blog.onet.pl |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 13.03.2007 17:01
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Nie czytałam. Nigdy jakoś mnie nie zachęciło. Czytam wiele książek poza HP, ale nie o magii. Jak tylko czytam inną książkę, opowiadającą o czarach czy czymś takim, zaraz mam wrażenie, że tamten świat jest wybrakowany. Nie mam pojęcie dlaczego tak mam...Dziwna jestem .
|
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 14.03.2007 07:12
|
![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
co racja, to racja Limonka normalna to ty nie jesteś ![]() Opowieści z Narni oaza całego mojego dzieciństwa... uwielbiałam i nadal uwielbiam... polecam książkę gorąco, zacznijcie od pierwszego tomu "Lew, czarownica i stara szafa" "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
| Marta |
Dodany dnia 15.03.2007 17:57
|
![]() Postów: 210 Dom: Brak przydziału Punkty: -1667 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 07.07.06 |
Ja czytałam wszystkie części i są całkiem fajne, choć takie bardziej "bajkowe" niż np. Harry Potter. Jednak muszę przyznać, że czytało się bardzo przyjemnie. Ogólnie książka, wg mnie, jest warta przeczytania. http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl http://dziecineo.prv.pl http://www.antyspam.pl Koniecznie wejdź... |
|
|
|
| Shaman |
Dodany dnia 10.04.2007 19:00
|
![]() Postów: 606 Dom: Brak przydziału Punkty: 1421 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 07.04.07 |
Czy ja wiem czy "Opowieści z Narni" są takie świetne? Przeczytałem wszystkie części i doszedłem do wniosku, że to są raczej książki skierowane do osób młodszych. Ja bym nie polecał, ale co kto lubi to kwestia gustu. |
|
|
|
| Madzia Lily |
Dodany dnia 23.04.2007 15:54
|
![]() Postów: 47 Dom: Brak przydziału Punkty: 84 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.04.07 |
Ja czytałam, pierwszą, druga część i pierwszą stronę trzeciej, ale mi się znudziło. Popieram Limonkę: po przeczytaniu Pottera, wszystkie inne książki o magii sa takie... dziwne. Potetr jest bardzie rzeczywisty, bardzej realny /jeśli w ogóle książki o magii można nazwać realnymi/. Jestem foffaną osóbką. Jestem w KKF.
"Co ma być to będzie i wtedy trzeba będzie się z tym zmierzyć..." "Kto z miłości nie umarł nie potrafi żyć..." |
|
|
|
Ginny_Weasley12 |
Dodany dnia 04.05.2007 10:12
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 5671 Dom: SlytherinPunkty: 7696 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 13.02.07 |
Ja jestem na przedostatniej częsci. I stwierdzam, ze to jest jakoś dziwnie poukładane. Najpierw wchodzi se tam 4 dzieci, potem przychodzi 4 za tysiąc lat. Potem 3 za 3 lata. Potem chyba 2 za około 70 lat. Potem jest jakiś wątek z koniem i tym całym Szastą, a potem ta Pola, która była już w Narnii, jeszcze raz tam jest, z tym, ze teraz ona przyszła wtedy, kiedy Naria dopiero powstaje. O ile sie nie myle, to dobrze wyliczy łam, czy nie? dawno tego nie czytałam, bo musiałam przerwać, bo miałąm inną lekturę szkolną. ![]() Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz. Być może istnieją czasy piękniejsze, Ale te są nasze. Ciąg dalszy w profilu. Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D [O]ld [G]ood [S]tyle of H-P.net *Angela *Angelina *Mimid *Christina *Śmierciojadek *Lestrange *Essi *Adzilla *Wera *Lenne *Hemcia *Nacia *filis ![]() Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! ![]() Śmierciożerca ![]() Trzeba żyć, a nie tylko istnieć. ![]() Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie! |
|
|
|
| tina ledung |
Dodany dnia 06.05.2007 19:24
|
![]() Postów: 184 Dom: Brak przydziału Punkty: 375 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 01.03.07 |
no dobrze wymieniłaś. ja czytam coś takiego że te książki w innej kolejności zostały napisane, w innej wydane(właśnie w takiej kolejność ty czytałaś) a w jeszcze innej autor chciał żeby były czytane. Większość właśnie czyta tak(jak zostały ponumerowane, wydane): 1. Lew, Czarownica i stara szafa 2. Książę Kaspian 3. Podróż "Wędrowca do świtu" 4. Srebrne krzesło 5. Koń i jego chłopiec 6. Siostrzeniec Czarodzieja 7. Ostatnia bitwa A powinno sie czytać tak: 1. Siostrzeniec Czarodzieja 2. Lew, Czarownica i stara szafa 3. Koń i jego chłopiec 4. Książę Kaspian 5. Podróż "Wędrowca do świtu" 6. Srebrne Krzesło 7. Ostatnia bitwa Dla tych, którzy jeszcze nie przeczytali Opowieści z Narnii polecam czytanie w takiej kolejności, wtedy się to wszystko tak nie gmatwa. a-tinka.blog.onet.pl
|
|
|
| Cette Noire |
Dodany dnia 20.05.2007 21:46
|
![]() Postów: 39 Dom: Brak przydziału Punkty: 308 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.04.07 |
Przeczytałam całą serię , gdy byłam młodsza (miałam ok.9 lat) Książki wtedy mnie zachwyciły. Bardzo piękne, bardzo bajkowe. Na pewno inne od HP i jak dla mnie równiez lepsze ( za to mi się od niektórych pewnie oberwie) Moją ulubioną postacią przez wszystkie tomy był Aslan : silny, potęzny, tajemniczy, wszystko mogacy, ale z drugiej strony taki przyjazny, opiekuńczy. Ostatnio wróciłam jeszcze raz do lektury, lecz teraz niestety wydała mi się ona w pewnych momentach zbyt dziecinna, zbyt naiwna ( człowiek niestety dorasta) Jednak ciągle nie straciła tego swojego specyficznego uraku. A w pierwszym tomie przy scenie egzekucji Alsana popłakałam się tak samo jak za pierwszym razem.Dlatego też wszystkim bardzo ją polecam.Książki, po katóre naprawdę warto sięgnąć Ps. Ja również nie jestem za tym by w jakikolwiek sposób zmieniać kolejnośc czytania. ,,Z wiary waszej, wola wasza. Z woli waszej czyn wasz będzie"
|
|
|
|
| tina ledung |
Dodany dnia 26.05.2007 21:04
|
No to jak ci to tak najprościej wytłumaczę: Lewis napisał książki tak: 1.Lew, Czarownica i stara szafa 2.Książę Kaspian 3.Podróż "Wędrowca do świtu" 4.Koń i jego chłopiec 5.Srebrne Krzesło 6.Ostatnia bitwa 7.Siostrzeniec Czarodzieja A w poprzednich postach napisałam jak zostały wydane, a jak Lewis chciał żeby były czytane. Dobra może zakończmy tę dyskusję, bo do niczego nie prowadzi. Każdy przeczyta tak jak będzie uważał za słuszne. Edytowane przez tina ledung dnia 26.05.2007 21:05 a-tinka.blog.onet.pl
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 27.05.2007 21:32
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Lewis napisał je w takiej kolejności więc nie ma sensu tego zmieniać. Uważam, że nie chciałby żeby oficjalnie to zmieniać choć ludzie mogą sobie robić co chcą. |
|
|
|
| agaa_21 |
Dodany dnia 10.07.2007 13:16
|
![]() Postów: 81 Dom: Brak przydziału Punkty: 1380 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 26.06.07 |
W 5 klasie przeczytałam wszystkie części. Teraz jestem a raczej byłam w 1 klasie gim, idę do 2 klasy gim chciałam powtórnie przeczytać całą serię. Dotarłam tylko do 5 części, dalej nie dałam rady. Dla mnie teraz te książki zrobiły się takie trochę nudne. Choć kiedyś bardzo mnie wciągały, może już wyrosłam z takich książek... nie mam pojęcia. W każdym bądź razie polecam
|
|
|
|
| lenne |
Dodany dnia 16.07.2007 13:14
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 945 Dom: Brak przydziału Punkty: 1184 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 13.07.07 |
przeczytalam wszystkie 7 z pol roku temu ... polecam ... sa bardzo faje choc rzeczywiscie kolejnosc pokrecona koniec smutny ale ogolie podobala mi sie cala seria ... najbardziej chyba srebrne krzeslo i kon i jego chlopiec
|
|
|
|
| Joanne |
Dodany dnia 18.08.2007 17:39
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 16.08.07 |
Ja przeczytałam tylko 1, 2 i jestem w połowie trzeciej, ale nie mogę przez nią przebrnąć, bo chcę dojść już do części "Koń i jego chłopiec", a jak już wszystkim wiadomo po tytułach książek przeze mnie przeczytanych KOCHAM KONIE :*, a chcę czytać wszystko po kolei... ![]() :lol:
|
|
|
|
| Gucia |
Dodany dnia 30.01.2008 22:31
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydziału Punkty: 107 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 28.01.08 |
Czytałam pierwsze trzy części (według wydawnictwa) i chyba się wciągnęłam. Z początku nudnawo, a później czytało sie leciutko ^^ Niby dla dzieci, ale coś mnie ciągnie do Aslana i Ryczypiska. A jeszcze bardziej jak widzę trailer do "Księcia Kaspiana" |
|
|
|
| Evangelina |
Dodany dnia 16.02.2008 14:04
|
![]() Postów: 68 Dom: Brak przydziału Punkty: 107 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.02.08 |
Ja niedawno wszystkie przeczytałam (dokładniej podczas przerwy swiatecznej) i mnie się bardzo podobały. Oczywiście zgadzam się z moimi poprzednikami, że do Harry'ego im daleko:lol:, ale i tak sa fajne. |
|
|
|
| Liza |
Dodany dnia 18.03.2008 14:51
|
![]() Postów: 66 Dom: Brak przydziału Punkty: 104 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.03.08 |
Mi się te książki bardzo podobały. Chociaż czytałam je już rok temu i jakoś dobrze nie pamiętam o czym były^^ Trzeba by sobie przypomnieć ;D Ja dostałam tą 'serię książek' w dwóch tomach i są tam wszystkie części Wydaje mi się, że tak jest lepiej. Tak jakby mam to podzielone na 'działy', w których są również rozdziały. DEeee... rozumie ktoś, coś z tego co napisałam? |
|
|
|
| Hermiona1334 |
Dodany dnia 18.04.2008 14:31
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Moim zdaniem to są nudne książki.Oglądałam tylko film i już mi się robi niedobrze.Ta książka nie jest dla młodzieży szkolnej tylko dla dzieci w wieku 6-7 lat.Beznadziejna ksiązka.HP jest 1000000000 razy lepszy od tego badziewia! |
|
|
|
| Emma Danee |
Dodany dnia 14.05.2008 12:24
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 118 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.04.08 |
Ja też lubię tą serię. Lubię wiele książek fantastycznych. "Opowieści z Narnii" i HP są moimi ulubionymi seriami. Nie mówię, co jest lepsze, bo i jedno i drugie bardzo mi się podoba. Dużo ludzi mówi, że HP jest ich ulubioną książką, a nawet nie przeczytali żadnej innej. Ja nie należę do tych osób (chodzi mi o to, że przeczytałam coś jeszcze poza HP). |
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 27.05.2008 11:22
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Moim zdaniem to są nudne książki.Oglądałam tylko film i już mi się robi niedobrze.Ta książka nie jest dla młodzieży szkolnej tylko dla dzieci w wieku 6-7 lat.Beznadziejna ksiązka.HP jest 1000000000 razy lepszy od tego badziewia! Jak to jest, że ty wszystkie książki oceniasz na podstawie filmu? A zresztą nieważne. Ja uważam, iż "Opowieści z Narni" są dużo lepsze od HP. I nie zgodzę się, że to książka dla dzieci. Sześcio-siedmiolatki zobaczą w niej fajną historyjkę na dobranoc. By zrozumieć Problematykę i Przesłanie tych książek trzeba mieć TROCHĘ więcej wiosen. Zresztą w tym ich cały urok. Do tego dochodzi świetny język, doskonały 'kontakt' autora z czytelnikiem, oraz pełno delikatnych aluzji. Oraz kilka starannie zakamuflowanych odnośników do religii. Żyć nie umierać! ![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

.

Slytherin

Ravenclaw
koniec smutny ale ogolie podobala mi sie cala seria ... najbardziej chyba srebrne krzeslo i kon i jego chlopiec