Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Opowieści z Narnii
tina ledung
Ta seria składająca się z siedmiu tomów jest jedna z kilku która przenosi mnie(i wielu innych) do innego świata. Tak samo jak Harry Potter. Istnieją niestety osoby które uważają je za coś gorszego, bo czytają tylko Harry'ego, ale ta seria też jest warta uwagi. Opowiada o wydarzeniach dziejących się w niezwykłej krainie Narnii do, której można się d dostać tylko za pomocą magii.
Polecam. Naprawdę dobre książki, a przecież niedługo się seria o Harrry'm i wielu musi mieć co czytać bo przecież nie można czytać ciągle tego samego.
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 21.11.2013 19:28
a-tinka.blog.onet.pl
biblioteka-a-tinki.blog.onet.pl

www.mo-je-o-po-wia-da-nia.blog.onet.pl
Limonka
Nie czytałam. Nigdy jakoś mnie nie zachęciło. Czytam wiele książek poza HP, ale nie o magii. Jak tylko czytam inną książkę, opowiadającą o czarach czy czymś takim, zaraz mam wrażenie, że tamten świat jest wybrakowany. Nie mam pojęcie dlaczego tak mam...Dziwna jestem :D.

Peeves
co racja, to racja Limonka normalna to ty nie jesteś xD

Opowieści z Narni oaza całego mojego dzieciństwa... uwielbiałam i nadal uwielbiam... polecam książkę gorąco, zacznijcie od pierwszego tomu "Lew, czarownica i stara szafa"
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

Marta
Ja czytałam wszystkie części i są całkiem fajne, choć takie bardziej "bajkowe" niż np. Harry Potter. Jednak muszę przyznać, że czytało się bardzo przyjemnie. Ogólnie książka, wg mnie, jest warta przeczytania. ;)
http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl
http://dziecineo.prv.pl
http://www.antyspam.pl

Koniecznie wejdź...

Shaman
Czy ja wiem czy "Opowieści z Narni" są takie świetne? Przeczytałem wszystkie części i doszedłem do wniosku, że to są raczej książki skierowane do osób młodszych. Ja bym nie polecał, ale co kto lubi to kwestia gustu.

Madzia Lily
Ja czytałam, pierwszą, druga część i pierwszą stronę trzeciej, ale mi się znudziło. Popieram Limonkę: po przeczytaniu Pottera, wszystkie inne książki o magii sa takie... dziwne. Potetr jest bardzie rzeczywisty, bardzej realny /jeśli w ogóle książki o magii można nazwać realnymi/.
Jestem foffaną osóbką. Jestem w KKF.

"Co ma być to będzie i wtedy trzeba będzie się z tym zmierzyć..."

"Kto z miłości nie umarł nie potrafi żyć..."

Prefix użytkownikaGinny_Weasley12
Ja jestem na przedostatniej częsci. I stwierdzam, ze to jest jakoś dziwnie poukładane. Najpierw wchodzi se tam 4 dzieci, potem przychodzi 4 za tysiąc lat. Potem 3 za 3 lata. Potem chyba 2 za około 70 lat. Potem jest jakiś wątek z koniem i tym całym Szastą, a potem ta Pola, która była już w Narnii, jeszcze raz tam jest, z tym, ze teraz ona przyszła wtedy, kiedy Naria dopiero powstaje. O ile sie nie myle, to dobrze wyliczy łam, czy nie? dawno tego nie czytałam, bo musiałam przerwać, bo miałąm inną lekturę szkolną.
img329.imageshack.us/img329/619/drfyhdrhrehtrherhgdgfbmj5.png
Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz.

Być może istnieją czasy piękniejsze,
Ale te są nasze.

Ciąg dalszy w profilu.

Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D

[O]ld [G]ood [S]tyle

of

H-P.net

*Angela
*Angelina
*Mimid
*Christina
*Śmierciojadek
*Lestrange
*Essi
*Adzilla
*Wera
*Lenne
*Hemcia
*Nacia
*filis

img218.imageshack.us/img218/7083/scrittaslykv2.gif

Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

th03.deviantart.com/fs7/300W/i/2005/210/0/6/Death_Eaters_by_digijohn.png
Śmierciożerca

mitsurugi.files.wordpress.com/2007/01/las.png
Trzeba żyć, a nie tylko istnieć.

republika.pl/blog_cy_3256437/3538848/tr/kadziewicz_zdjecia_dnia512.jpg
Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie!

tina ledung
no dobrze wymieniłaś. ja czytam coś takiego że te książki w innej kolejności zostały napisane, w innej wydane(właśnie w takiej kolejność ty czytałaś) a w jeszcze innej autor chciał żeby były czytane.

Większość właśnie czyta tak(jak zostały ponumerowane, wydane):
1. Lew, Czarownica i stara szafa
2. Książę Kaspian
3. Podróż "Wędrowca do świtu"
4. Srebrne krzesło
5. Koń i jego chłopiec
6. Siostrzeniec Czarodzieja
7. Ostatnia bitwa

A powinno sie czytać tak:
1. Siostrzeniec Czarodzieja
2. Lew, Czarownica i stara szafa
3. Koń i jego chłopiec
4. Książę Kaspian
5. Podróż "Wędrowca do świtu"
6. Srebrne Krzesło
7. Ostatnia bitwa
Dla tych, którzy jeszcze nie przeczytali Opowieści z Narnii polecam czytanie w takiej kolejności, wtedy się to wszystko tak nie gmatwa.
a-tinka.blog.onet.pl

Cette Noire
Przeczytałam całą serię , gdy byłam młodsza (miałam ok.9 lat) Książki wtedy mnie zachwyciły. Bardzo piękne, bardzo bajkowe. Na pewno inne od HP i jak dla mnie równiez lepsze ( za to mi się od niektórych pewnie oberwie) Moją ulubioną postacią przez wszystkie tomy był Aslan : silny, potęzny, tajemniczy, wszystko mogacy, ale z drugiej strony taki przyjazny, opiekuńczy. Ostatnio wróciłam jeszcze raz do lektury, lecz teraz niestety wydała mi się ona w pewnych momentach zbyt dziecinna, zbyt naiwna ( człowiek niestety dorasta) Jednak ciągle nie straciła tego swojego specyficznego uraku. A w pierwszym tomie przy scenie egzekucji Alsana popłakałam się tak samo jak za pierwszym razem.Dlatego też wszystkim bardzo ją polecam.Książki, po katóre naprawdę warto sięgnąć

Ps. Ja również nie jestem za tym by w jakikolwiek sposób zmieniać kolejnośc czytania.
,,Z wiary waszej, wola wasza. Z woli waszej czyn wasz będzie"

cette-noire.bogspot.com
tina ledung
No to jak ci to tak najprościej wytłumaczę:

Lewis napisał książki tak:
1.Lew, Czarownica i stara szafa
2.Książę Kaspian
3.Podróż "Wędrowca do świtu"
4.Koń i jego chłopiec
5.Srebrne Krzesło
6.Ostatnia bitwa
7.Siostrzeniec Czarodzieja

A w poprzednich postach napisałam jak zostały wydane, a jak Lewis chciał żeby były czytane. Dobra może zakończmy tę dyskusję, bo do niczego nie prowadzi. Każdy przeczyta tak jak będzie uważał za słuszne.
Edytowane przez tina ledung dnia 26.05.2007 21:05
a-tinka.blog.onet.pl

Prefix użytkownikaE-Vaire
Lewis napisał je w takiej kolejności więc nie ma sensu tego zmieniać. Uważam, że nie chciałby żeby oficjalnie to zmieniać choć ludzie mogą sobie robić co chcą.

agaa_21
W 5 klasie przeczytałam wszystkie części. Teraz jestem a raczej byłam w 1 klasie gim, idę do 2 klasy gim chciałam powtórnie przeczytać całą serię. Dotarłam tylko do 5 części, dalej nie dałam rady. Dla mnie teraz te książki zrobiły się takie trochę nudne. Choć kiedyś bardzo mnie wciągały, może już wyrosłam z takich książek... nie mam pojęcia. W każdym bądź razie polecam :)

lenne
przeczytalam wszystkie 7 z pol roku temu ... polecam ... sa bardzo faje choc rzeczywiscie kolejnosc pokrecona jezyk koniec smutny ale ogolie podobala mi sie cala seria ... najbardziej chyba srebrne krzeslo i kon i jego chlopiec

Joanne
Ja przeczytałam tylko 1, 2 i jestem w połowie trzeciej, ale nie mogę przez nią przebrnąć, bo chcę dojść już do części "Koń i jego chłopiec", a jak już wszystkim wiadomo po tytułach książek przeze mnie przeczytanych KOCHAM KONIE :*, a chcę czytać wszystko po kolei... :D:):lol:

http://slodziutkiekoniki.blog.onet.pl/
Gucia
Czytałam pierwsze trzy części (według wydawnictwa) i chyba się wciągnęłam. Z początku nudnawo, a później czytało sie leciutko ^^ Niby dla dzieci, ale coś mnie ciągnie do Aslana i Ryczypiska.
A jeszcze bardziej jak widzę trailer do "Księcia Kaspiana" xD xD
Czy tylko mnie denerwuje imię ojca Luny przez "Ks"? >.<

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

Evangelina
Ja niedawno wszystkie przeczytałam (dokładniej podczas przerwy swiatecznej) i mnie się bardzo podobały. Oczywiście zgadzam się z moimi poprzednikami, że do Harry'ego im daleko:lol:, ale i tak sa fajne.
img.userbars.pl/6/1172.jpg
img.userbars.pl/8/1429.gif
img.userbars.pl/102/20342.gif
img.userbars.pl/87/17351.gif

Liza
Mi się te książki bardzo podobały. Chociaż czytałam je już rok temu i jakoś dobrze nie pamiętam o czym były^^ Trzeba by sobie przypomnieć ;D
Ja dostałam tą 'serię książek' w dwóch tomach i są tam wszystkie części xD Wydaje mi się, że tak jest lepiej. Tak jakby mam to podzielone na 'działy', w których są również rozdziały. xDD

Eeee... rozumie ktoś, coś z tego co napisałam?

Hermiona1334
Moim zdaniem to są nudne książki.Oglądałam tylko film i już mi się robi niedobrze.Ta książka nie jest dla młodzieży szkolnej tylko dla dzieci w wieku 6-7 lat.Beznadziejna ksiązka.HP jest 1000000000 razy lepszy od tego badziewia!

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Emma Danee
Ja też lubię tą serię. Lubię wiele książek fantastycznych. "Opowieści z Narnii" i HP są moimi ulubionymi seriami. Nie mówię, co jest lepsze, bo i jedno i drugie bardzo mi się podoba. Dużo ludzi mówi, że HP jest ich ulubioną książką, a nawet nie przeczytali żadnej innej. Ja nie należę do tych osób (chodzi mi o to, że przeczytałam coś jeszcze poza HP).
Nie sztuką jest litować się, sztuką jest pomóc bezinteresownie...

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

Serea
Moim zdaniem to są nudne książki.Oglądałam tylko film i już mi się robi niedobrze.Ta książka nie jest dla młodzieży szkolnej tylko dla dzieci w wieku 6-7 lat.Beznadziejna ksiązka.HP jest 1000000000 razy lepszy od tego badziewia!

Jak to jest, że ty wszystkie książki oceniasz na podstawie filmu? A zresztą nieważne. Ja uważam, iż "Opowieści z Narni" są dużo lepsze od HP. I nie zgodzę się, że to książka dla dzieci. Sześcio-siedmiolatki zobaczą w niej fajną historyjkę na dobranoc. By zrozumieć Problematykę i Przesłanie tych książek trzeba mieć TROCHĘ więcej wiosen. Zresztą w tym ich cały urok. Do tego dochodzi świetny język, doskonały 'kontakt' autora z czytelnikiem, oraz pełno delikatnych aluzji. Oraz kilka starannie zakamuflowanych odnośników do religii. Żyć nie umierać!
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisałam się sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: