Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Mundial w Brazylii 2014
Prefix użytkownikaUpadly Aniol
Tak...To już za chwilę ! :) W tym temacie będziemy mogli dzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat Mistrzostw świata w piłce nożnej, które rozegrane zostaną w dniach 12 czerwca - 13 lipca , gospodarzem są rzecz jasna Brazylijczycy. Macie swoich faworytów ? Na kogo stawiacie ? Polska nie gra, ale i tak warto oglądać ^^. Jak myślicie kto zdobędzie tytuł ? Kto zaskoczy, kto będzie czarnym koniem a kto zawiedzie ?
encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTk4pKS0F50uoXqAdqpOYJD3AOY5Q03s3BBoViqlSfVEV57gGgU[/img]<br />
<br />
No to może jeszcze dla pewności przedstawię grupy ( kto Waszym zdaniem wyjdzie, a kto zakończy MŚ na etapie fazy grupowej ? Którą uważacie za najcięższą ? <br />
[img]http://viajarfull.com/wp-content/uploads/2013/12/grupos-mundial-2014.jpg

No to zacznę ja ;p Oczywiście, że będę kibicował Argentynie ( to moja ukochana reprezentacja od MŚ we Francji w 1998 roku. ) Po prostu uwielbiam patrzeć jak grają, z klepki, cudne podania, zaskakujące akcje, elementy zaskoczenia, strzały z dystansu. Wśród bukmacherów są na 2 miejscu ( za Brazylią ) - taki finał sobie potrafię wyobrazić : ) Grupę mają łatwiutką - Bośnia i Hercegowina, Iran, Nigeria - do przejścia spokojnie, a potem...No mam nadzieję, że sięgną po 3 mistrzostwo. Jednak kandydatów kilku będzie : Brazylia właśnie, może Hiszpania, Włochy, Niemcy, Holandia, czarnym koniem może być Belgia, no i Francja (ostatnie 8:0 z Jamajką budzi respekt ). Sabella nie jest tak durny jak Maradona, który 4 lata temu potrafił wystawiać po 4 napastników w pierwszej 11, a tyły...Szkoda gadać. Stąd klęska w ćwierćfinale. Atak jest fenomenalny : Messi, Hiquain, Aguero, Lavezzi, Palacio. Brak tylko zawodnika Juventusu Turyn Carlosa Teveza. Szkoda też, że napastnik Interu Mauro Icardi nie pojedzie. No, ale nie mógł powołać pan Alejandro wszystkich snajperów. Pomoc z Mascherano jako defensywnym lub Gago, na skrzydle widzę Di Marię, no i jest jeszcze Ricky Alvarez ( ostatnio gol w meczu ze Słowenią ). Obrona...Tu zawsze był problem, ale Pablo Zabaleta ( Man City ) plus Rojo, Fernandez, Garay i Campagnaro z Interu powinni dać radę. Ostatnio ciężko strzelić Argentyńczykom gola...To dobry znak. Na bramce rzecz jasna Sergio Romero - solidna marka.
sport-fakty.pl/wp-content/uploads/2014/06/Argentyna-b93d0b74.jpg
Myślę, że Albicelestes bez większych przeszkód wyjdą z grupy, a ćwierćfinał też jest w ich zasięgu. Jeżeli Messi zagra koncertowo, a wspierać go będą Aguero i Di Maria, to naprawdę trudno będzie tę maszynkę 'zabójczą' powstrzymać.

No to teraz Wy się pochwalcie kogo będziecie wspierać ^^ Zapraszam do dyskusji ;p

EDIT : Grupy dodaję, bo wcięło kilka obrazków
viajarfull.com/wp-content/uploads/2013/12/grupos-mundial-2014.jpg
Edytowane przez Prefix użytkownikaUpadly Aniol dnia 09.06.2014 16:01
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix użytkownikadobrosia1
Co ja mam tu dużo mówić? Nie znam się na tym, ale i tak się wypowiem. Liczę na Grecję, ponieważ (oprócz Polski) jest to mój ulubiony kraj. Wiem, nie wygra, ale i tak na nich liczę. Ale przeczuwam, że wygrają Niemcy lub Włochy, Brazylia jest w tym roku słaba.
*CIEKAWOSTKA ;-) *
Mój tata (listonosz) robi z kolegami z pracy zakłady. Tzn, każdy obstawia wynik meczu i każdy (biorący udział) daje dychę na każdy mecz. Kto wygra, dostaje wszystko. I tak z każdym meczem, zarówno Mistrzostwa Świata jak i Euro ;-)

P. S. tylko szkoda, że nasza słaba Polska się nie zakwalifikowała na rozgrywki. Jak to mówią, jeden Lewandowski całego meczu nie wygra
oi60.tinypic.com/2ppir7t.jpg

MÓJ RUDZIELEC!
[img]oi60.tinypic.com/2zem3d0.jpg
[/img]
Slytherin górą! ^^

oi62.tinypic.com/2d593n.jpg

i60.tinypic.com/14cqr6t.jpg

Prefix użytkownikalosiek13
Jak przy każdym turnieju w piłce nożnej, w pierwszej kolejności kibicuje anglikom (nie żebym to oglądał). Ostatnio w trakcie Euro, przewidywałem wygraną Hiszpanii, ale w tym roku, po prostu musi to być ktoś inny... Może Niemcy w końcu?
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Hermiona Gregner
"Trójkolorowi" urządzili sobie ostre strzelanie w swoim ostatnim sparingu przed Mistrzostwami Świata w Brazylii.
W meczu towarzyskim Francja pokonała Jamajkę aż 8:0.

Dwukrotnie na listę strzelców wpisywali się Blaise Matudi, Karim Benzema i Antoine Griezmann. Pozostałe dwa gole zdobyli Yohan Cabaye i Olivier Giround.

Francja na Mundialu 2014 w fazie grupowej zagra z Hondurasem, Szwajcarią i Ekwadorem w grupie

Reprezentacja Kamerunu miała dzisiaj wylecieć do Brazylii, ale cała kadra została w kraju, bowiem piłkarze odmówili wejścia na pokład samolotu.

Aktualizacja: piłkarze Kamerunu pogodzili się ze swoimi działaczami i są w drodze do Brazylii.

Jest to dalszy ciąg toczącego się od kilku tygodni sporu pomiędzy reprezentantami tego kraju a władzami tamtejszej federacji piłkarskiej. Obie strony nie mogą dojść do porozumienia w sprawach finansowych: piłkarze chcą dużo więcej pieniędzy za udział w Mistrzostwach Świata niż działacze są skłonni im przekazać.

Według kameruńskich mediów piłkarze z Samuelem Eto'o chcą mieć zagwarantowane po 180 tysięcy s64; bez względu na wyniki zespołu na Mundialu. Propozycja kameruńskiej federacji piłkarskiej jest ponad dwukrotnie mniejsza (70 tys s64;), co odpowiada mniej więcej 6% premii, jaką za sam udział w fazie grupowej od FIFA dostanie federacjajezykPjezykP

Prefix użytkownikaA.
Ligę hiszpańską wygrał Atletico, Ligę Mistrzów wygrał Real, to Mistrzostwo Świata zdobędzie Anglia. Skoro historia tak bardzo lubi się powtarzać to może ponowna sytuacja z 1966 roku? :)

Według mnie Mundial wygra ktoś z trójki: Brazylia, Niemcy, Argentyna, a najwięcej namieszać mogą reprezentacje Chile i Belgii.

Co do zespołów, które wyjdą z grupy to obstawiam tak:
Grupa A: Brazylia, Chorwacja
Grupa B: Hiszpania, Holandia
Grupa C: Kolumbia, Japonia
Grupa D: nie mam zielonego pojęcia. W tej grupie się wszystko może zdarzyć. Anglia silna, Włochy też, Urugwaj również nie odpuści. Między tą trójką się rozstrzygnie wszystko, bo Kostaryka jednak nie ma szans i zostanie pożarta.
Grupa E: Francja, Ekwador, chociaż fajnie by było jakby wyszedł Honduras. Mielibyśmy polski akcent w postaci Bońka na Mistrzostwach ;)
Grupa F: Argentyna, Nigeria
Grupa G: Niemcy, Portugalia, ale nie zdziwię się jak Ghana znowu namiesza jak 8 lat temu.
Grupa H: Belgia, Rosja

Prefix użytkownikaJerry246
Taa....trwają ćwierćfinały...kto by się spodziewał Kostaryki w ćwierćfinale...Kibicowałem Meksykowi lecz niestety przegrali z Holandią....Teraz jestem za Kostaryką i Argentyną...
Kostaryka- Holandia (chciałbym Kostarykę xD)
Argentyna- Belgia (chciałbym Argentynę)
Ravenclaw <33

Prefix użytkownikaA.
No to niestety ani Niemcy, ani Argentyna nie zdobędą Mistrzostwa Świata.

Pierwszy Przywódca Korei Północnej zadecydował :D
https://www.youtu...JoRZOK18Fg

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Widziałam to i trochę mnie zatkało. Czy w tym kraju będzie kiedyś normalnie?

Co do MŚ - jutro ostatni mecz, lecz dla mnie będzie pierwszym, który obejrzę. Jakoś totalnie nie interesował mnie tym razem Mundial. Może dlatego, że dużo osób z mojego otoczenia strasznie go przeżywało, a mnie to irytowało... No nie wiem. Oby wygrały Niemcy. :D

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaMajka11
Ja kibicowałam Brazylii, ale odką odpadła jestem za Argentyną. Gra tam Leo Messi i dlatego mają dużą szansę na wygraną.
,,Somewhere, between the sacred silence and sleep,
Disorder, disorder, disorder."
-System of a Down ,,Toxicity"

fontmeme.com/images/System-of-a-Down-Logo-41.jpg

Smierciojadek
Na Mundial nie czekałam jakoś szczególnie, piłką nożną nie interesuję się w ogóle. Nie wiem, gdzie kto gra, kiedy wygrał, przegrał, która to kolejka i tak dalej. Ale mecze z Mistrzostw Świata obejrzałam z przyjemnością. Lubię patrzeć na dobrą, konkretną grę, a nie na jakieś przepychanki. Wkręciłam się w oglądanie i przed telewizorem byłam w większości przypadków, kiedy emitowano mecz.

Na początku odpowiadała mi godzina - północ. Wtedy zazwyczaj kończyłam się uczyć do egzaminów i włączałam telewizor, żeby na czymś oko zawiesić. Z eliminacji pamiętam najnudniejszy mecz świata - Japonia - Grecja. Coś okropnego. : D

Liczyłam na Balotellego i Ronaldo, ale niestety niczym się nie popisali. Ale dzięki Mundialowi poznałam trochę innych piłkarzy, niektórych dość przystojnych. : D

Było mi obojętne, kto wygra, choć emocje rosły, gdy robiliśmy zakłady podczas rodzinnego oglądania. Całe szczęście niczego nie przegrałam. Także sukces Niemiec ni mnie ziębi, ni parzy.
Edytowane przez Smierciojadek dnia 14.07.2014 21:54
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Lilithin
Ja mundial czy też ME oglądam od wielu lat. Nie znosze kibicowania drużynom tylko dlatego, że są popularne. I osobiście nie lubię Brazylii jako drużyny - na tym mundialu byli zresztą słabi i jechali na opinii. Cieszyłam się jak Niemcy im dowalili 7-1.

Moje typy to od zawsze były: Holandia, Włochy, kiedyś Anglia i Portugalia ( ta za czasów Figo) i Hiszpania (kiedy grał duet Raul i Morientes). Obecnie niektóre drużyny odstają i to dużo.

Jeszcze taka maja prywatna opinia ad ogółu. Nie znoszę słodkich idiotek twierdzących, że nie potrafią zrozumieć, co to jest spalony. To proste jak budowa cepa. Ale jak ktoś woli udawać matołka... :) Cóż, jego sprawa:)

P.S. Jestem dziewczyną:)
Edytowane przez Lilithin dnia 14.07.2014 22:08

Prefix użytkownikaBluecube
Ja bardzo życzyłem zwycięstwa niemcom, po odpadnięciu Holandii. Ogolnie chciałem wygranej europejskiej drużyny i sie udało. Poza tym, szkoda troche Messiego, bo gdyby wywalczył puchar, argentyńczycy w koncu traktowaliby go na równi z Maradoną. Choć przyznanie mu złotej pilki mundialu to absurd. Potrafiłbym wymienić 5 lepszych od niego. Chwyt marketingowy (Adidas sponsoruje Messiego)? Pytanie do kogoś, kto oglądał większość meczów: który pojedynek najładniejszy? Najpiękniejsza bramka? Najlepszy bramkarz? Bo kilku pokazało sie z najlepszej strony: Ochoa, Navas, Howard, Neuer, Buffon.. I co sądzicie o karze dla Suareza, oraz braku kary dla Zunigi za faul, po ktorym Neymar wylądował w szpitalu?

Lilithin
Też uważam że ten "Złoty but" Messiemu się nie należał. Tak jak w ogóle Brazylii półfinał. Ale pamiętam jeszcze mecze, jak sędzia "pchał" Koreę:) To były absurdy.

Prefix użytkownikaBellatrix_Black-Lestrange
Ja na początku byłam za Niemcami i Holandią. Gdy Holendrzy odpadli to całym sercem wierzyłam w Niemców. Normalnie się popłakałam jak w 113 minucie Götze trafił. A po prostu przeszczęśliwa gdy Messi kopnął nad bramką. Uwważam, że Niemcy bardziej zasłużyli na wygraną xD
''Trzecia strzyga rzuciła się na Dymitra. Od chwili, kiedy go poznałam, nie widziałam, by przegrał jakąś walkę. Zawsze okazywał się szybszy i silniejszy od przeciwnika. Lecz tym razem było inaczej. (...) Wpatrywałam się w tę scenę szeroko otwartymi oczami. Rozpoznałam jasnowłosego strzygę. Rozmawiałam z nim podczas bitwy na dziedzińcu.
Chwycił Dymitra o cisnął nim o ziemię. Starli się w uścisku i nagle ujrzałam kły bestii zatapiające się w szyi strażnika. Czerwone oczy błyszczały, zwrócone w moją stronę.
Usłyszałam krzyk. Wydobył się z moich ust. (...) Chciałam mu pobiec na ratunek, ale ktoś mnie zatrzymał. To był Stan.
- Co robisz, Rose? Jest ich coraz więcej.
Czy on nie rozumiał? Tam został Dymitr, musiałam po niego iść. (...)
- Musimy uciekać, Rose!
- On tam został!- krzyczałam najgłośniej, jak mogłam. Jak to możliwe, że pokonywałam strzygi, a nie miałam siły się wyrwać dwojgu strażnikom?- Dymitr tam jest! Musimy po niego wrócić! Nie możemy go zostawić!
Kopałam na oślep, krzycząc, by go ratowali. Matka potrząsnęła mną i zbliżyła twarz do mojej twarzy.
- On nie żyje, Rose! Nie możemy po niego wrócić. Słońce zajdzie za piętnaście minut, a strzygi tylko na to czekają. Nie wolno nam marnować ani sekundy. Musimy znaleźć się za osłoną, zanim zrobi się ciemno. Możemy nie zdążyć.
Widziałam bestie tłoczące się przed wyjściem. Czerwone ślepia lśniły żądzą krwi. (...) Mimo to nie była w stanie się poruszyć. Wciąż wpatrywałam się w czeluść jaskini. Tam jest mój Dymitr. Razem z nim moja dusza. Nie wierzyłam, że zginął. Wtedy i ja musiałabym umrzeć.
Matka wymierzyła mi policzek. Otrzeźwiałam.
- Pędź!- krzyknęła- On nie żyje! Nie pozwolę ci zginąć razem z nim!
Zobaczyłam w jej oczach strach. Bała się o mnie. Usiłowała ratować córkę. Przypomniałam sobie słowa Dymitra, który wolał zginąć, niż ujrzeć mnie martwą. Jeśli nadal będę tu tkwić, zawiodę ich oboje.
- Dalej!- usłyszałam krzyk matki.
Pobiegłam, a łzy spływały mi po policzkach.''
~ Richelle Mead + "Pocałunek cienia" str. 400, 401, 402

"- Pewnego dnia oboje zostaniemy strażnikami Lissy. Moim obowiązkiem będzie ją chronić za wszelką cenę. Gdyby zaatakowały nas strzygi, musiałbym zasłonić ją swoim ciałem.
- Wiem. Rozumiem to. - Przed oczami znów roztańczyły mi się czarne plamki. Byłam bliska omdlenia.
- Nie w tym rzecz. Jeśli pozwolę sobie pokochać ciebie, nie będę chronił Lissy. Bo to ciebie bym zasłonił."
~ Richelle Mead + "Akademia wampirów" str. 329

"- Wow. Dyskusja o twarzy którą tylko matka mogłaby kochać.
Ha. Słodko. Gdyby ten żart pochodził od kogokolwiek innego, oklaskiwałabym go.
- Dobrze, że jesteś znawczynią w zakresie urazów twarzy - powiedziałam - Jak twój nos?
Lodowaty uśmiech Mii drgnął nieznacznie, ale nie zniknął. Złamałam jej nos we wszystkich miejscach jakiś miesiąc wcześniej - podczas szkolnych tańców - i po leczeniu pozostała mała krzywizna. Prawdopodobnie chirurgia plastyczna mogłaby to poprawić, ale z moja wiedzą o stanie finansowym rodziny Mii, wiedziałam, że to nie byłoby możliwe w najbliższym czasie.
- Jest lepiej - odparła sztywno - Na szczęście był tylko rozbity przez psychopatyczną dziwkę i właściwie, to nikt nie odnosi tego do mnie.
Obdarzyłam ją moim najlepszym psychopatycznym uśmiechem.
- Jaka szkoda. Członek własnej rodziny uderzył cię przez przypadek. Psychopatyczne dziwki mają skłonności do sięgania po więcej."
~ Richelle Mead + "W szponach mrozu" str. 55

''- Auu! (..)
Coś dużego i silnego przygwoździło mnie do twardej ziemi, a liście i gałęzie poraniły mi twarz i ręce. Dymitr unieruchomił mnie i nachylił się do mojego ucha.
- Powinnaś była ukryć się w miasteczku- szepnął z rozbawieniem.- To było ostatnie miejsce, w którym bym cię szukał. Tymczasem bezbłędnie odgadłem twój plan.
- Nie bądź z siebie taki dumny- wycedziłam przez zęby, starając się uwolnić. Szlag. Był cwany. W dodatku znów oszołomiła mnie jego bliskość. (...)- Miałeś szczęście i tyle.
- Nie potrzebuję szczęścia, Roza. Zawsze cię znajdę. Od ciebie zależy, jak bardzo chcesz utrudnić nam życie.''
~ Richelle Mead + "Ostatnie poświęcenie" str.100

"To ja zawsze będę jego najwierniejszą! On sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"

Prefix użytkownikaBluecube
taak, to działało na podobnej zasadzie. W koncu gospodarze.;) Tak Fifa zarabia.. Aż czasami ogladam sobie mecze z mundialu '82 '86 '74 '98.. to były mecze..:)

Prefix użytkownikaUpadly Aniol
No to sobie Mundial podsumuję. Emocji wiele, ale niedosyt został. Argentyna o krok od złota, a byli lepsi od Niemców w finale, i paradoksalnie przegrali. Mieli więcej z gry, nie wiem jakim 'cudem' Hiquain zmarnował dwie setki, jedną Messi i również jedną z 96 minuty Rodrigo Palacio. Tym bardziej boli - bo gdyby Niemcy wygrali pewnie 3:0, to spałbym spokojniej, a tak...No i kontrowersyjna sytuacja z Hiquainem i bramkarzem Niemców. No, ale to cali oni, zawsze na tym farcie się prześlizną, mimo, że w turnieju całym byli lepsi minimalnie. Pomijam mecz z Brazylią, bo z takimi dziurami w defensywie, to i by nasze 'orły' skromne 1:0 wydarły ;p. Narzekano na Albicelestes, bo styl, bo nuda, bo po 1:0...a jak Hiszpania 4 latka temu ? No i warto wspomnieć o Niemcach właśnie z przełomu lat 90-tych. 3 miejsce oczywiście dla Holandii zasłużone.

Co do złotej piłki, to Messi za fazę grupową powinien ją dostać, ale dalej...4 gole w 3 meczach, potem asysta przy zwycięskim golu Angela di Marii (właśnie gdyby on grał w finale...gdybanie^^ ) w meczu 1/8 finału ze Szwajcarią. Tylko kto znowu tak się wyróżniał ? James Rodriguez, na którego pod nieobecność Falcao wszyscy grali ? A może ktoś z tych super wybitnych typu Ronaldo, Pirlo, Rooney, Balotelli, Iniesta ? Zapomniałem ;p, ich drużyny nie wyszły nawet z grupy.

Fajnie to wszystko się oglądało, i w sumie uważam za sukces...Po 16 latach kibicowania ARG, dopiero na 5 Mundialu z kolei doczekałem się medalu, i to srebrnego, a nie byli wcale gorsi w tym ostatnim meczyku - wręcz przeciwnie, to ich najlepszy występ podczas finałów. Fantastyczny Mascherano, Rojo, Garay...Defensywa na mur/beton - mimo, że wciskano, że Brazylia ma mieć najlepszą linię obrony...No tak, 10 goli straconych w 2 meczach, a wcześniej też im strzelili Chorwaci, Kameruńczycy, Chilijczycy, Kolumbijczycy. Zawsze łatwiej kibicować osobie, które nie przywiązuje się emocjonalnie do żadnej reprezentacji, i ma święty spokój. Raz Hiszpania, odpadnie Hiszpania, no to Anglia, nie to Holandia, no a może Niemcy...Ja tak nie umiem. Do przodu Albicelestes ^^ - Rosja już niebawem, a jeszcze po drodze Copa America ( Mistrzostwa Ameryki Południowej = coś jak ME )
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: