Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Bożonarodzeniowe tradycje
Prefix użytkownikaFunkmiona
U nas też jest bardzo mało tradycji.
Choinkę zawsze mamy sztuczną i ubieramy ją parę dni przed wigilią,dzielimy się opłatkiem (moi rodzice nie przepadają za tym,lecz zawsze się dzielimy),dzień wcześniej pieczemy pierniczki,ciasta,rybę itd.,jemy nawet potrawy z mięsem,bo nie przepada nasza rodzina za wyrobami z kapustą i grzybami,na początek jest barszcz,a potem "szwedzki stół" (wykładane są różne potrawy i można jeść co się chce,potem jest deser,czyli jakieś ciasta,pierniki itd.Nasza rodzina również nigdy nie śpiewa kolęd ;) .Na koniec oczywiście prezenty.No,na wigilii u nas w domu jest ok.3-6 osób,ja,mama,czasem tata,czasem brat,czasem wujek i babcie.

No i tak wygląda nasza skromna wigilia
"McGonagall wstała, rozdymając nozdrza i zaciskając usta. Harry też wstał.
- Weź sobie jeszcze jedno ciasteczko - warknęła, rzucając mu puszkę.
- Nie, dziękuję - odrzekł Harry obrażonym tonem.
- Nie bądź śmieszny!
Wziął ciasteczko."

hogwart.uchwycone-chwile.pl/files/gid.gif
Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umysł pięknem lśni.

i42.tinypic.com/2dhicyf_th.jpg

No i co z tego że jesteś czarodziejem półkrwi? Nie wstydź się tego.

Mój blog FF o Tedzie: http://osierocony-ted.blogspot.com/

~Funkmiona

Prefix użytkownikaSherlocked
U mnie co roku tak samo. Choinka sztuczna ( od 2 lat mamy nową średniej wielkości, a tak odkąd pamiętam zawsze była taka duuża do sufitu ), ubierana co roku przez mojego ojca, który ma pedantyczne podejście do wszystkiego ( nawet jeżeli chcemy mu pomóc i zawiesimy jakąś ozdobę to on i tak przewiesi ją po swojemu ... ). Staramy się utrzymywać tradycje w stylu sianko pod obrus, opłatek, dodatkowe nakrycie dla wędrowca ( mój brat co roku śmieje się, że jak ktoś przyjdzie to będzie siedział koło mnie... ), 12 potraw. Kolęd nie śpiewamy, zazwyczaj lecą w tle ( do momentu, aż w końcu ojciec nie zauważy że w TV lecą wiadomości, wtedy kolędy są wyłączane ), prezenty i pasterka ( odkąd jesteśmy z bratem pełnoletni, każdy ma swoją własną pasterkę - nie da się ukryć ). No i oczywiście jak to w święta - kłótnia i darcie się na wszystko co się da. W pierwszy dzień świąt ( w tym roku akurat drugi, bo w pierwszy idę na 18-stke przyjaciółki - tak data bardzo sponio ) jedziemy do babci i dziadka. Wigilię spędzam z rodzicami i bratem. Jak byłam młodsza ( kiedy jeszcze Gwiazdor ( Mikołaj ), był tym niefajnym panem ) spędzaliśmy całe święta u babci, wtedy przyjeżdżała cala rodzina. No niestety czasy się zmieniły i teraz głownie się mijamy.

I tak co roku :)
s-media-cache-ec0.pinimg.com/originals/79/be/3b/79be3b5ca2781e8e43363235d0f02e02.jpg

b1.pinger.pl/9580810455ebc2a81c716cfde3b31d0d/Fred-and-George-harry-potter-2012.gif

"-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley.
Pomacał sobie głowę.
-Jak uduchowiony - wymamrotał.
-Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony?
-Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?"

27.media.tumblr.com/tumblr_luz3z6BEIc1r5hctgo1_500.gif

38.media.tumblr.com/833192c30f0e2277dbb93513a9be14ec/tumblr_n9pbqwRs961tia3zvo2_500.gif

stream1.gifsoup.com/view2/2399402/friends-theme-o.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_lqcf1hhlk21r10kbco1_500.gif

emilychance.com/wp-content/uploads/2014/01/Kiss.gif

Prefix użytkownikaMikasa
Ja postanowiłam pochwalić się bardzo klasycznym obrazkiem bożonarodzeniowym z mojego salonu. Choinkę mamy zawsze żywą i dużą, do samego sufitu. Ozdobiony kominek dopełnia tworzenie odpowiedniej atmosfery.

i62.tinypic.com/ndwtg6.jpg
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaEmilyWright
Ja co roku, około 18, jadę do babci. Zawsze przed wieczerzą wigilijną modlimy się. Potem następuje łamanie się opłatkiem i życzenia. Zanim przystąpimy do jedzenia, śpiewamy kolędy. Po wieczerzy u babci wracamy do domu. Przyjeżdżają do nas ciocia, wujek i kuzyni. Znów łamiemy się opłatkiem i jemy. Pod sztuczną choinką czekają na mnie i mojego brata prezenty.
funkyimg.com/i/2w1an.jpg

Prefix użytkownikapandi887
U mnie wigilia pierw jest w domu. Łamiemy się opłatkiem i jemy. Potem jedziemy do dziadka i babci na wigilię i spotykamy się tam z moim wujkiem, ciociom i braćmi ciotecznymi i znowu się łamiemy opłatkiem, jemy, otwieramy prezenty no i gadamy. Około północy idziemy do kościoła na pasterkę i wracamy do domu :D

Prefix użytkownikaHermionka78
U mnie jest taka tradycja: kładziemy oczywiście pod obrós siano, następnie łamiemy się opłtkiem, jemy świąteczne potrawy, śpiewamy kolędy, czekamy na Mikołaja i odbieramy prezenty ( i rózgi :sorry:)

Harry-Potter.Net.pl
Prefix użytkownikaKeira Karkarow
U mnie w sumie nie wiem jak jest. Do zeszłego roku było tak, że jeździliśmy do brata mojej mamy, tam byłam ja, moja mama i babcia (przed śmiercią dziadka wigilie były u nas w domu) oraz rodzina wujka i jego żony + dzieciaki moich kuzynów. Ale teraz zrobiło nas się tak dużo, że byśmy się tam nie pomieścili, ze 30-40 osób by się tam musiało zmieścić, więc pewnie wigilia będzie po prostu obiadem w domu. Jak było wcześniej? Masa jedzenia na stole, różne pyszne wina, ciasta, gdzieś tam w tle leciały kolędy albo muzyka klasyczna, prezenty i dzielenie się opłatkiem, w którym ani ja, ani mój kuzyn (jest buddystą) nie bierzemy udziału.
Później pojedziemy pewnie do rodziców mojego narzeczonego (choć mam nadzieję, że nie), gdzie jest tylko jego najbliższa rodzina czyli rodzice + babcia + brat. Nie lubię do nich jeździć, bo marudzą, że nic nie jem, a mają tam praktycznie wszystko z karpiem i śledziem, a ja nie znoszę tych ryb, na sam ich zapach mam odruch wymiotny. Jedyne ryby jakie lubię to grillowany pstrąg, łosoś i tuńczyk w każdej postaci oraz smażona flądra. A poza tym, oni mnie nie lubią, a ja ich, a atmosfera przy stole jest sztuczna jak ich wyliniała choinka.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaKasuumi
U mnie niby tradycja jest, ale takiej prawdziwej wigilii nigdy w domu nie było. 12 potraw jest, ale nie ma obowiązku "jedzenia wszystkiego po trochu" tak jak podobno w tradycji przystało. Przed jedzeniem dzielimy się opłatkiem, prababcia zawsze przemawia i płacze, mnie to wgl. nie rusza ;o jemy, gadamy, oglądamy cos w tv, nigdy nie spiewamy kolęd. Na pasterkę wybierają się niektórzy - ja nigdy jakoś nie miałam ochoty iść z własnej woli do Kościoła, no cóż. Z prezentami to najdziwniejsza sprawa całych świąt - dostajemy je rano w wigilię. ._. Tak już przystało. Zawsze u nas ktoś jest na wigilii, tak z 10 osob co rok. Ah, jeszcze choinka. Więc odkąd pamiętam byla zawsze ogromna, zielona sztuczna choinka. W tym roku mamy zamiar kupić żywą, może te święta będą bardziej magiczne od wszystkich? Z prezentów już wyrosłam, wolę jak mi rodzice włożą troche banknotów do portfela, ew. jak pojedziemy gdzieś razem do kina czy cos, nigdy jakoś nie lubiłam dostawać zabawek ani się nimi bawić, dlatego wszystko jeszcze do niedawna leżało na strychu w nienaruszonym stanie, do czasu aż ktoś inny by ich nie potrzebował. :D Mimo wszystko jakoś uwielbiam święta, może nie są idealne i mamy różne, dziwne tradycje to najlepszy czas w roku. :>
W Hogwarcie - Susan Johnson
img12.deviantart.net/58ef/i/2011/209/f/9/after_all_this_time__always__by_abby27nix-d41zgrx.jpg

media.tumblr.com/tumblr_ltysruCJ1G1qhyluz.png

Prefix użytkownikaFenris
U mnie święta wyglądają różnie, zależy jak pracuje moja mama, często bywa tak, że zaczynami wcześniej, bo ma nocną zmianę, albo później, bo wraca po dniówce. Zawsze, ale to zawsze prosi mnie o pomoc, a zanim się rano obudzę już jest wszystko zrobione.
Choinkę zawsze ubieram ze starszym bratem, rodzice się do tego nie mieszają, może nas ponieść inwencja (ważne. najwięcej cukierków wisi z tyłu choinki, żeby najdłużej wisiały).
Sianko kładziemy pod obrus, wieszamy jemiołę na żyrandolu, mamy 12 potraw. Nie chodzimy na pasterkę (chyba, że ktoś chce koniecznie, przymusu nie ma), nie śpiewamy kolęd. Rozmawiamy, bo bardzo rzadko się widzimy w pełnym gronie. Po wigilii wracamy do mieszkania i zazwyczaj siedzimy z rodzicami. Chcę świąt! Serce
2.bp.blogspot.com/-vCt57ZbDfAk/URrRbhEQhwI/AAAAAAAABA0/XRmZtvEYF_I/s1600/szczerbatek.gif

Pottermore:
Slytherin
Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka

i66.tinypic.com/15qfevn.png

Prefix użytkownikaFelice
U mnie nie ma jakiś super typowych tradycji. Mam dość małą rodzinę, więc zazwyczaj spędzam ten czas z rodzicami i teraz już TRZEMA kotami. ;D Taaak, to pierwsze święta z białą Migusią... Ale wracając do tematu! xD
My z mamą gotujemy, przyrządzamy, stroimy. Mam podobną sytuację do Fenris, gdyż moja mama pracuje w szpitalu i święta są uzależnione od jej zmian w pracy. I my równieź po prostu siedzimy razem i spędzamy te święta w miłej atmosferce, rozmawiając, wspominając, bo rzadko się widzimy. Z prezentami nie czekamy do wieczora, bo już rano każdy jest ciekaw, co dostał. ;D
www.harry-potter.net.pl/infusions/puchar_panel/images/slytherin.gifNoce Wężywww.harry-potter.net.pl/infusions/puchar_panel/images/slytherin.gif

Elizabeth Prince
x Emily Takoizu x Felice Nixon x Keira Foley

Mam zielo­ne oczy z charakteru...
.

b3.pinger.pl/c9e8a8d695a1899aa7d5bb514c3f064f/tumblr_n6c6lzCVmR1qmgl6lo2_250.gif

Skoro Ty jesteś dziwna i ja jestem dziwny, to się wspaniale składa, razem zadziwmy świat.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/b8/71/6f/b8716f0bb8aef37bc4938746417d2d81.jpg

Prefix użytkownikaWioletta
jeśli chodzi o tradycje u mnie w domu to nie jest ich za wiele. pierwszą z nich jest to, że choinkę zawsze ubieramy w dzień Wigilii nigdy wcześniej co czasami jest męczące. drugą, że dzielenie opłatkiem rozpoczyna najstarsza osoba przy stole, i trzecia, że na Wigilijnym stole nie znajdzie się mięsa mimo to, ze post został zniesiony. nie wiem czy to też się liczy, ale choinka w moim domu musi stac do 06.01 czyli dnia trzech króli. :D
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mogłeś..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3
- od wspaniałej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacją dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacją dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcześniej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: półkrwi.
Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca.

Prefix użytkownikaFameria WindForest
U mnie święta są raczej dość...chaotyczne. Co roku jest nas mniej lub więcej, nie mamy raczej takich swoich tradycji. Zawsze z prezentami czekamy do końca kolacji, ale oprócz tego co chwilę wszystko się zmienia.
pa1.narvii.com/5879/336806efa4900eb1791f20452a8e6b21ec3bcbf8_hq.gif

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/20/2a/b7/202ab7ab923d38ba0b4b2be7ad2b538c.gif

2.bp.blogspot.com/-rj1i0DfX6iw/U2YsigxVP9I/AAAAAAAAQQA/FwDIqYsELBM/s1600/Ep+1+2.gif

otakutherapy.com/wp-content/uploads/2016/08/otku_bc7a6149b6397c95.gif

Prefix użytkownikaWymowny
U mnie w domu, na pewno jedną z tradycji jest 6 dań na stole, a nie 12 sam w sumie nie wiem dlaczego xD Kolejna tradycja to ubieranie choinki przez wszystkich członków rodziny, a nakładanie gwiazdy na czubek przez najmłodszą osobę. Następna tradycja to otwieranie prezentów dopiero kiedy wszyscy zjedzą. Kolejna tradycja to brak mięsa na stole wigilijnym i obowiązkowy barszcz. I ostatnia rzecz która stała się już tradycją - wkładanie torebek świątecznych jedna w drugą i zatrzymywanie ich na następny rok (nie ważne, że czasami są podpisane).
To wyrzekłszy, przewrócił talerz dnem do góry
Na znak, że jeść nie będzie, i milczał ponury

W hogwarcie Felix Caldwell

Nie mogę być kochankiem, będę bohaterem.

Prefix użytkownikaMarcus Clinton
U mnie w domu to zazwyczaj tradycji takowych nie ma. No może poza jedną. Na końcu to ja jestem kierowcą i muszę wszystkich odwieźć do domu. Ale choinkę ubieramy jakoś w ostatnim tygodniu przed Świętami. Potraw mamy mniej lub więcej niż 12, na Pasterkę raczej nie chodzimy. Raz poszedłem i zasnąłem. Kolęd przy stole też nie śpiewamy. Kiedyś w pierwszy dzień Świąt jeździliśmy na łyżwy. Ale odkąd jest taka pogoda, a nie inna to odpada.
Po prostu Marcin

images82.fotosik.pl/1011/7aa87cb1da994ba8med.jpg

Takie cudo dostałem <3

i.imgur.com/0u16lZe.png

imageshack.com/a/img923/4417/HkXkFm.gif

Takie miłe słowa mnie spotkały Love

i.imgur.com/QrjCRNM.png

Mój ranking najcudowniejszych nóg!

1. Edyta!

images92.fotosik.pl/319/9827bac25b48a187med.jpg

2. Livka!
Tu cenzura zdjęcia

3. Scarlett!

images90.fotosik.pl/319/42d14ae8e08607d7med.jpg
https://zapodaj.n...83bd62.jpg

Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać
Love
imageshack.com/a/img922/6528/dy1EEC.gif

Edyta <3 Moja motywatorka!
imageshack.com/a/img924/2810/KzL3IE.gif

United <3
imageshack.com/a/img923/9488/ketnkt.gif

Śląsk!
imageshack.com/a/img921/3372/6I8rgn.gif

You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same.

imageshack.com/a/img924/953/bciSei.gif

"Śmierć będzie ostatnim
wrogiem, jaki będzie pokonany"

imageshack.com/a/img923/8085/HrtRvj.gif

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/921/HZ1lIM.jpg

"Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. "
-
Edyta Górniak

Prefix użytkownikaBumSzakalaka
Od jakichś sześciu lat w mojej rodzinie panuje tradycja losowania osób, dla których w następnym roku kupi się prezent (tak jak na klasowe mikołajki). Ponieważ już wszyscy wiedzą, że
Spoiler :: Pokaż
święty Mikołaj nie istnieje
, to takie losowanie jest najlepszym rozwiązaniem, aniżeli zwalanie kupowania prezentów wszystkim na jedną osobę. Jest nas trzynaścioro i to są dosyć duże koszty, a nawet jeżeli podzielimy te pieniądze, to nadal tak głupio oddawać za swój prezent xD

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjaciółko ma najdroższa!
Pisać wiersze sprawa "prosta"
W dniu miłości coś wypada,
Prawie głowa mi odpada...
Gdzieś zniknęłaś, takie życie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzieś zgubiłem,
Jestem Ci go jednak winien.
Szkoła chyba cię wykańcza,
Jednak lepsza niż szarańcza ;D
Kwaśne żelki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich więc z hukiem,
Bo z tęsknoty już usycham
I w te kąty je upycham.
Wszędzie różu, kiczu schyłki
Życie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydniś
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix użytkownikagordian119
Ja się chciałem was zapytać co sądzicie o różnego rodzaju "śmiesznych" smsach wysyłanych na Boże Narodzenie? Ja osobiście uważam je za strasznie durne i nigdy ich nie wysyłam, a jak ktoś je wysyła do mnie, na ogół olewam. Po prostu uważam, że jak już składamy życzenia, to powinniśmy składać je z serca, a nie jakieś głupie smsy... To jest straszna spychologia i "odhaczenie", więc jak dla mnie to jak ktoś ma mi składać takie życzenia, to niech nie składa ich w ogóle.
Witam was, moi drodzy,
w krainie czarów!

www.harry-potter.net.pl/images/articles/gordian.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najpow2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-powazny.png

i.imgur.com/Jy8q3a1.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/12/d8/e5/12d8e53b202c07dd261102bf53ad10c5.jpg

A jeśli chcecie zdobyć
Druhów gotowych na wiele,
To czeka was Slytherin,
Gdzie cenią sobie fortele.

Posycz sobie, mała żmijko
Wij się, żmijko, wij
Bądź milutka dla Gordiana
Bo cię przybije do drzwi!

pobierak.jeja.pl/images/3/5/8/235806_coachingowe-brednie.jpg

Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen

i.imgur.com/Ki6Z5wP.jpg

Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) :D
i.imgur.com/GnXvW0r.png

W Hogwarcie:

Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018)
Prefekt Slytherinu 2017/2018

Bruno Boccanegra (od 8.07.2018)

Prefix użytkownikaScarllet
A ja lubię śmieszne życzenia i sama je wysyłam :D Dużo lepiej się czuje dostając luźne, zabawne życzenia niż te wiejące grobową powagą. Ale ja też jestem takim człowiekiem gdzie za dużo powagi po prostu mnie irytuje. Uważam, że Boże Narodzenie to czas wesoły i bardzo się ciesze kiedy dostaje równie wesołe życzenia. I osobiście nie ma w tym dla mnie nic durnego :D Nie mówię, że te tradycyjne, poważne są złe. Nie. Ale ja wole jednak dostać te wesołe. Zupełnie inaczej się je odbiera xD
''A ja Ciebie zaklnę w żywy kamień! I będą Cię czcić w Republice Nowego Przylądka.''
-Zireael 2020 Serce

img.besty.pl/images/401/33/4013343.jpg

i.imgur.com/cFE02Q9.png

W Hogwarcie Corinne Laurientis

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: