Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Jakie Insygnium byście wybrali?
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 25.07.2015 19:26
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Love -lapa241, niesamowite podejście do tematu "Insygniów". Ja bym użył innych porównań. "Czarna Różdżka"-pragnienie nieograniczonej mocy i władzy. "Kamień Wskrzeszenia-Pragnienie panowania nad śmiercią i umarłymi. Chyba tak rozumował G. Grindewald. "Peleryna Niewidka"- władza skrytego przenikania wszędzie i poznania wszelkich tajemnic, a do pewnego też stopnia, ukrycia się przed śmiercią. Ale i tak myślimy trochę podobnie. Dziękuję, za inspirujący post. Może studia filozoficzne jakieś, jeśli mogę spytać? Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
love-lapa241 |
Dodany dnia 25.07.2015 22:36
|
![]() Postów: 15 Dom: RavenclawPunkty: 145 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 29.06.15 |
Zdziwisz się, bo druga gimnazjum,) Właściwie we wrześniu będzie już trzecia. Cieszę się, że się zgadzamy. I merci za ciekawy pomysł, taki kierunek mogę jeszcze rozważyć ![]() I na zakończenie powiem tylko: Pragnienia, o których ty mówiłaś są często (by nie powiedzieć "zazwyczaj" owocami cech o których mówiłam ja. Tak mi się zdaje przynajmniej.
|
|
|
|
Driffin |
Dodany dnia 08.08.2015 12:33
|
![]() Postów: 4 Dom: GryffindorPunkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 08.08.15 |
Kamień jest niebezpieczny, to fakt. Różdżka też, pewnie zaraz by na mnie polowało mnóstwo czarodziejów. Wzięłabym pelerynę i to z przyjemnością! Jest świetna, i duuużo rzeczy mogłabym z nią zrobić
|
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 15.08.2015 23:16
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
No jasne, że wybrałbym pelerynę. I nie dlatego, że jest najbardziej "bezpieczna" i pożyteczna, ale dwa pozostałe insygnia odrzucają mnie od siebie jak to tylko możliwe. Kamień Wskrzeszenia to jakiś "szatański wynalazek"... Po co miałbym z grobu kogoś ściągać? To jakieś dziwne, ohydne, sprzeczne z odwiecznymi prawami natury. Umarłych należy pozostawić w spokoju. To samo Czarna Różdżka. Mieć ją tylko po to, żeby tłuc, niszczyć, pokonywać innych? Bezsens. Chyba, że wyłącznie do obrony, wtedy rozumiem. Jednak taka różdżka też pewnie w głowie nieźle namieszać potrafi. Ktoś kto ją miał był zbyt pewny siebie. Coś mu nie pasowało, to rzucał rękawice, i wszystkich wyzywał na pojedynki, żeby pokazać przed innymi jak to się kończy. Jednak kto różdżką wojuje, ten od różdżki ginie... Niewidka jest spoko. Można sobie ducha poudawać, odpocząć od dokuczliwych sąsiadów, gości, listonosza z rachunkiem ^^ Po prostu cię nie ma, i koniec, niewidoczny dla otoczenia ;p ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nathika |
Dodany dnia 28.08.2015 20:36
|
![]() Postów: 69 Dom: HufflepuffPunkty: 1644 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 01.08.15 |
Wybrałabym pelerynę niewidkę. Mogłabym być niewidzialna, a najczęściej właśnie tego pragnę. Pozostałe insygnia nie są dla mnie - jeśli będę posiadaczką czarnej różdżki ciągle będę żyć w ciągłym strachu przed śmiercią. A co do kamienia... to trochę zbyt dziwne, jak dla mnie. |
|
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 02.08.2016 02:44
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: GryffindorPunkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Ja bym wybrała pelerynę niewidkę, może się przydać w wielu sprawach, jak to było widac w książce, a różdżka sprowadza śmierć, poza tym na nic mi wieczna sława, nie potrzebuję jej i nie wiem po co miałaby być mi potęga, to nie dla mnie. Co do kamienia to byłby dla mnie bezużyteczny, nie mam ochoty rozmawiać z umarłymi, nawet nie wiem o czym bym miała z nimi rozmawiać, ale może to dlatego, że wszystkie osoby najbliższe mojemu sercu jeszcze zyją
|
|
|
|
Fawkes13 |
Dodany dnia 23.08.2016 19:30
|
![]() Postów: 5 Dom: GryffindorPunkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 16.08.16 |
Jak dla mnie Peleryna-Niewidka to zdecydowanie najlepsze Insygnium, aż się zdziwiłam, jak czytałam poprzednie odpowiedzi, wydawało mi się to takie oczywiste, a jednak. Czarna Różdżka jakoś mnie nie kręci, nie mam żadnych wrogów, z którymi bym się pojedynkowała na śmierć i życie. Kamień Wskrzeszenia...to zależy. W bajce o trzech braciach średni brat przywołał swoją ukochaną zza grobu, ale nie była ani ona nie była szczęśliwa, ani on. W efekcie brat się powiesił, więc ogólnie jakoś mnie to zniechęca. Dlatego Peleryna jest najfajniejsza, a poza tym zdecydowanie fajniej byłoby (wg mnie) móc przenikać niezauważonym, "schować się". Edytowane przez Fawkes13 dnia 23.08.2016 19:44
|
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 23.08.2016 19:36
|
![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
waham się pomiędzy Czarną Różdżką, a Peleryną Niewidką. Sama w sobie ta różdżka nie była zła, a jej właściciele. Więc jest to dla mnie ciekawe Insygnium tak samo jak peleryna. Nie potrafię wybrać jednego z tych dwóch. Wiem na pewno, że Kamienia Wskrzeszenia bym nie chciała. ![]() Severusie, jak mogłeś.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
|
Klaudia_Black |
Dodany dnia 23.08.2016 21:28
|
![]() Postów: 26 Dom: GryffindorPunkty: 32 Ranga: Charłak Data rejestracji: 19.08.16 |
Peleryna niewidka, ponieważ jest poprostu dla mnie najlepsza, i kocham huncwotów a oni mieli pelerynę, właściwie to James ale to szczegół. Proszę pisać dłuższe posty! Sef. Edytowane przez Seferyn Collotye dnia 28.09.2016 21:11
Dziewczyna Syriusza.
|
|
|
|
wikol8787 |
Dodany dnia 28.09.2016 20:45
|
![]() Postów: 5 Dom: SlytherinPunkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.09.16 |
hmmm CZARNA RÓŻCZKA - władza nie jest mi jakoś bardzo potrzebna PELERYNA NIEWIDKA - nie ma sensu ukrywać się przed śmiercią i tak nas dogoni jak przyjdzie na nas czas wiec peleryna też odpada KAMIEŃ WSKRZESZENIA - została kamień i to jego bym mimo wszystko wybrała żeby znów choć na chwile móc zobaczyć , porozmawiać z tą jedną osobą która musiała odejść na zawsze ... |
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 28.09.2016 20:53
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Oczywiście ja przeczytałam: Jakie Imperium byś wybrała ![]() Jak to jakie? Imperium Kontratakuje |
|
|
|
Kornelie_1999 |
Dodany dnia 31.10.2016 13:03
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: GryffindorPunkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Czarna różdżka?- Nie potrzebna mi jakaś wielka moc. Myślę, że do niczego by mi się to nie przydało Kamień wskrzeszenia- Moja babcia zawsze powtarzała, żeby umarłych zostawić w spokoju. A ten kamień mógł by to naruszyć. Po co odgrzebywać stare sprawy, które są już zakończone. Tak samo jest z ludzkim życiem. Po co je zwracać skoro jest już zakończone. Wydaje mi się, że peleryna by mi się najbardziej przydała. Jest praktyczna a po za tym niewidzialność zawsze może się przydać ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Ravenclaw

owocami cech o których mówiłam ja. Tak mi się zdaje przynajmniej.

Gryffindor

Hufflepuff

wikol8787
Slytherin