Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Jakie byłoby Twoje najwspanialsze wspomnienie, aby wyczarować patronusa?
|
|
Jadis |
Dodany dnia 22.07.2015 14:12
|
![]() Postów: 9 Dom: RavenclawPunkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 16.07.15 |
No właśnie. Jakie byłoby Wasze wspomnienie gdybyście stali przed dementorem? Moim chyba był by moment gdy zaręczył mi się chłopak lub z przed paru tygodni gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. A wasze? Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 13:38 KRUKONKA z powołania
KRUKONKAz zamiłowania do książek ![]() GRYFONKA z odwagi ![]() ŚLIZGONKA ze sprytu ![]() PUCHONKA ze sprawiedliwości ![]() POTTERHEAD forever ![]() Ale zawsze KRUKONKA ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 22.07.2015 14:17
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
hmm zaręczyny pewnie też ale chyba bardziej w pamięć zapadł mi ten moment przejścia z przyjaźni do związku... nie wiem czemu. Jest też masa wspomnień związanych z przyjaciółmi. Miałabym w czym wybierać. ps. gratuluję ciąży Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Najpoten |
Dodany dnia 22.07.2015 16:08
|
![]() Postów: 222 Dom: HufflepuffPunkty: 1228 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 25.07.13 |
Ciężko w ogóle powiedzieć czy udało by mi się znaleźć na tyle szczęśliwe wspomnienie. Może wspomnienia dotyczące moich starych przyjaciół z bloku? Albo kiedy kupiliśmy naszego ukochanego psa? Albo wakacje za granicą? Ciężko naprawdę stwierdzić. ![]() Lately I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be But baby I've been, I've been prayin' hard Said no more counting dollars We'll be, we'll be counting stars ![]() Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 22.07.2015 17:16
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Posiadam dużo szczęsliwych wspomnień ale nie potrafię w tym momencie wybrać najlepszego. Myślę, że jakbym stanęła przed dementorem to samo by tak jakoś wyszło na wierch i wszystko zadziałałoby jak należy. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 22.07.2015 17:37
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja również nie potrafię znaleźć najszczęśliwszego wspomnienia, ale dlatego, że zbyt wielu ich po prostu nie mam. Nie wiem co to mogłoby być... Zdana matura? Banał, że głowa mała. Wakacje na Słowacji? No, w sumie było fajnie, ale chyba starczyłoby na jednego dementora... To niech będzie przejażdżka na Diabelskim Młynie w Wesołym Miasteczku ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
emkak1 |
Dodany dnia 22.07.2015 23:54
|
![]() Postów: 104 Dom: HufflepuffPunkty: 1309 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.04.15 |
Ehh... ciężko stwierdzić. Mam wiele szczęśliwych wspomnień, ale najszczęśliwszego z nich nie potrafię wybrać. Nie wiem nawet, czy byłyby na tyle dobre, żeby odstraszyć chociaż jednego dementora . Ja również nie potrafię znaleźć najszczęśliwszego wspomnienia, ale dlatego, że zbyt wielu ich po prostu nie mam. batalion_88, co to za pesymistyczne podejście ? ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 24.07.2015 16:29
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Jadis - gratulacje ![]() Hmm. Nie wiem jakie byłoby moje najszczęśliwsze wspomnienie. Może zaręczyny? Może narodziny synka... Chociaż nie, narodziny synka nie kojarzą mi się z niczym innym niż z bólem i wyczerpaniem. Może pierwszy raz kiedy wsiadłam na konia, po błaganiu mamy przez 3 lata żeby mi pozwoliła zapisać się na lekcje jazdy? Sama nie wiem. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 25.07.2015 11:22
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Chyba, zdanie wszystkich egzaminów, na zakończenie pierwszego roku studiów. Wyglądało to niczym sytuacja po zakończeniu SUMów, opisana, w HP i Zakon Feniksa. Tylko zamiast jeziora był duży błotnisty staw, blisko lasu, ale pływały po nim dzikie kaczki z młodymi i rodzina łabędzi. Edytowane przez blad logiczny dnia 25.07.2015 15:35
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 31.07.2015 11:10
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
No nie wiem... chyba bycie na koncercie Katy Perry nie wiem czy to by było dość silne. To może moja pierwsza wizyta u koleżanki na noc? Albo tak! Wygranie konkursu skrzypcowego ! Albo wygranie konkursu śpiewackiego! Ale nadal nie jestem pewna. Dostanie W z Transmutacji! |
|
|
|
Lily_Snape |
Dodany dnia 31.07.2015 13:16
|
![]() Postów: 14 Dom: RavenclawPunkty: 355 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 03.06.15 |
Nie wiem czy posiadam na tyle szczęśliwe i mocne wspomnienie żeby odstraszyło dementora, ale jeśli już miałabym wybierać to może ... przyrzeczenie harcerskie? Albo mój pierwszy obóz... "Do tych, którzy mogą mnie usłyszeć, mówię - nie traćcie nadziei. Źródłem naszego nieszczęścia jest chciwość, zgorzkniałość tych, którzy boją się postępu humanizmu. Nienawiść przeminie, dyktatorzy umrą, a władza, którą zawłaszczyli, powróci do ludzi. Tak długo jak ludzie oddają życie za wolność, ona nigdy nie zginie. (...) Nie oddawajcie swych dusz tym wynaturzeńcom, ludziom-maszynom o maszynowych umysłach i maszynowych sercach! Nie jesteście maszynami! Nie jesteście bydłem! Jesteście ludźmi! Wy, ludzie, posiadacie moc, by uczynić to życie wolnym i pięknym, by było ono cudowną przygodą . (...) Pozwólcie użyć nam tej mocy- pozwólcie nam się zjednoczyć(...)!
I wzniesiemy się Ponad miłość Ponad nienawiść Przez to żelazne niebo, które szybko staje się naszym umysłem Ponad strach i prosto do wolności "Iron Sky" Paolo Nutini ![]() |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 05.08.2015 15:39
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Jakbym zetknęła się z dementorem, to by było po mnie, bo nie mam pojęcia, co za wspomnienie mogłoby go odstraszyć... Raczej nie posiadam dostatecznie szczęśliwego. Może wesele cioci (dobrze się bawiłam) albo moment, kiedy dostałam od znajomej babci małego kotka, ale słabo to pamiętam, bo miałam jakieś sześć lat... Ewentualnie wybrałabym moment, w którym po raz pierwszy odwiedził mnie mały, rudy kotek sąsiadów. Zostają jeszcze poprzednie święta Bożonarodzeniowe, kiedy wysiadłam z pociągu na dworcu w Warszawie i szalałam z radości, bo byłam w innym mieście. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że ciotka aż tak mnie zjedzie po całości, tym samym odbierając mi przyjemność z pierwszej wizyty w innym mieście od wielu, wielu lat.Wątpię, żeby któreś z tych wspomnień odstraszyło chociaż jednego dementora. ;p Edytowane przez Liliana2194 dnia 08.02.2020 12:48
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
BlueAri |
Dodany dnia 30.08.2015 23:07
|
![]() Postów: 83 Dom: RavenclawPunkty: 417 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 16.08.15 |
Obóz literacki albo szkolne przedstawienie. Albo ten moment, kiedy dowiedziałam się, że doszłam do etapu rejonowego z chemii, chociaż to graniczyło z cudem. Ogólnie wspominałabym moje sukcesy lub wspólne wygłupy z przyjaciółmi - niby zwykłe chwile, a od razu się człowiek uśmiecha! [center]Przysięgam uroczyście, że knuję coś niedobrego A może w Ravenclawie Zamieszkać wam wypadnie Tam płonie lampa wiedzy, Tam mędrcem będziesz snadnie. ![]() ![]() ![]() Idź tam, gdzie prowadzi cię serce, inaczej utracisz wszystko ![]() Bo to tak jest, że dla siebie, owszem, można coś tam zrobić, ale la drugiego człowieka to już można coś niesamowicie pięknego zrobić, wszystko. Wszystko. Kto czyta książki, żyje podwójnie. Koniec psot [/center] |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 30.08.2015 23:40
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Kurczę to troche smutne, ze ktos ma najszczęśliwsze wspomnienie z konkursu z chemii Mysle, ze wystarczyłoby zebym przypomniała sobie twarze mojego faceta i najlepszej przyjaciółki. To nie jest jedni konkretne wspomnienie tylko wszystkie momenty gdy żartujemy i sie śmiejemy. Jesli miałbym wybrac jedno to moze moment gdy adoptowałam kotkę ze schroniska to mnie chyba najbardziej ruszylo. Edytowane przez Anciol dnia 31.08.2015 00:13
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa łośka <3 Anciolu, piękny i wspaniały, kimże ja przy Tobie jestem, taki niedojrzały... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszczą Cię. Odpowiedz na to pytanie, czy życie razem nam dane? Oddaj mnie rentę swę*, a szepnę Ci do ucha, Kocham Cię! *rentę swę - użyte tu celowo ,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Kornelie_1999 |
Dodany dnia 11.11.2016 20:56
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: GryffindorPunkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Jak tak pomyślę, to chyba jednym z najszczęśliwszych było by z dnia kiedy miałam swój pierwszy ważny występ i nie był on ogromną klapą. Albo z drugiej strony święta Bożego narodzenia u cioci w Hiszpanii. Dużo czasu z rodziną. No i ostatnią opcją to chyba moment, w którym okazało się, że moja młodsza siostra jest zdrowa... ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
|
potterekking |
Dodany dnia 12.11.2016 19:45
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 95 Dom: GryffindorPunkty: 1395 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 18.10.16 |
Hmm, chyba jak mama mnie codziennie przytula lub dzień, gdy dostałem nowy telefon, ale to nie najważniejsze, tylko to pierwsze. A jeżeli spotkałbym dementora, to pewnie samo by przyszło do głowy.
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka

Ravenclaw

Gryffindor

Hufflepuff

.