Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
01.05.2026 21:32
u mnie 19 w lipcu. chora akcja

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Najfajniejszy aktor
Prefix użytkownikaFinnigan
Moje doceniane ze wszystkich części o HP aktorskie top 7.

Alan Rickman(za całokształt roli)
Rupert Grint( jego miny z pierwszych części, bezcenne)
H. Bonham - Carter( przebojowa psychopatka)
J.Isaacs(za całokształt roli)
Tom Felton(odwaga i tchórzostwo w jednym)
Natalie Tena(za rolę i charakteryzację)
R. Fiennes(charakteryzacja i rola)

Prefix użytkownikaNessa Laime
Najbardziej polubiłam Emmę Watson, jest świetną aktorką i bardzo sympatyczną osobą, co wywnioskowałam z różnych wywiadów i innych źródeł. Pod względem gry najlepszy (moim zdaniem) jest Alan Rickman, a oprócz niego jeszcze Maggie Smith i Tom Felton ^^
fc01.deviantart.net/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.giffc01.deviantart.net/fs16/f/2007/146/f/3/Jumping_love_by_iTop_edition.gif fc01.deviantart.net/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.gif

www.emeryci-sg.org.pl/wazne_sprawy/images/klepsydra_kreska.png

Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umysł pięknem lśni.

i42.tinypic.com/2dhicyf_th.jpg

hogsmeade.pl/images/hat/ravenclawf.gif

Harry jest jak... na przykład czekolada. Jeśli spróbowało się czekolady, nigdy się nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy się nie zapomni magii, która z niego płynie, magii, która cię zaczarowała. ~ania potter

- Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jesteś kapitanem drużyny...
- No wiesz, tak często sam nazywałeś go palantem, że chciałam cię wyręczyć.

Kto ci podbił oko, Granger? Chcę mu posłać kwiaty.

Irytek odleciał rechocząc i wrzeszcząc:
- Pottuś kocha Pomuluną!
- To miłe, że nikomu o tym nie powiesz - mruknął Harry.

- Tak, Quirrell to był świetny nauczyciel -powiedział głośno Harry. - Miał tylko jedna wadę: z tylu głowy wystawał mu Lord Voldemort.

- Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć, bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć, bo cię nie lubię... Weasley, koszulka ci wyłazi za to też pięć punktów...

Dajcie mi znać, jak już pokonacie Voldemorta, dobrze?

- Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomysł - rzekł Lockhart. - Powinienem pójść przygotować się do mojej następnej lekcji.
I odszedł szybkim krokiem.
- Przygotować się do lekcji- prychnął za nim Ron. - Raczej zakręcić sobie loki.

- Nie sądzę, by to miało jakieś znaczenie- oświadczyła chłodno profesor McGonagall - chyba że za drzwiami czeka jakiś szaleniec z siekierą, żeby zamordować pierwszą osobę która wyjdzie z Wielkiej Sali.

- Później go poszukam, na pewno znajdę go gdzieś na górze, wypłakującego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czymś podobnym. Oczywiście, mógł też wczołgać się do szybu wentylacyjnego i tam zdechnąć, ale to chyba złudna nadzieja.

- Gdyby mózg był ze złota, byłbyś biedniejszy nawet od Weasleya.

- Może jest chory! - szepnął Ron z nadzieją.
- Może sam odszedł - mruknął Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarną magią!
- Albo może go wylali! - zawołał Ron. - Przecież nikt go nie znosi, więc...
- A może - rozległ się lodowaty głos tuż za nimi - czeka, żeby usłyszeć, dlaczego wy dwaj nie przyjechaliście pociągiem razem z innymi.

Znasz swoją matkę, Malfoy, prawda? - powiedział Harry. - Ma minę, jakby jej ktoś podsunął łajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy może tylko wtedy, kiedy ty jesteś w pobliżu?

A co będzie, jeśli machnę różdżką i nic się nie stanie?
Ja wiem? Może ją rzucisz i rąbniesz go w nos - zaproponował Ron.

- Na co oni tak się gapią? - zapytał Albus, który razem z Rose wystawił głowę przez okno przedziału.
- Nie przejmuj się - odrzekł Ron. - Na mnie. Jestem bardzo sławny.

Prefix użytkownikatomparker
Najbardziej lubię chyba Emmę Watson i bliźniaków, czyli James'a i Olivier'a Phelps(pewnie źle wszystko odmieniłam jak zawsze Harry ). Tomem Feltonem też nie pogardzę Czarodziej , a za Danielem jakoś ni przepadam Głupek

Prefix użytkownikaLumos123
Ja uwielbiam Emme Watson, często oglądam filmy z nią. Być może na Hermione jest trochę za ładna, ale co tam, zagrała ja bardzo dobrze ;)
Oprócz niej uwielbiam również braci Phelps, Evanne Lynch i to by było chyba na tyle jezyk
A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają,
Gdzie wierni są sprawiedliwi
Hogwartu szkoły są chwałą.

fc02.deviantart.net/fs70/i/2013/253/5/e/hufflepuff_crest_by_jimiyo-d6lrsvu.jpg

Wiersz o mnie xD Love:
Lumos nasza jest kochana
Mądra, zdolna, uwielbiana
A przynajmniej tak myśli...
Cóż, nie widzi nienawiści
Zadaje wredne zadania w butelce
I co myśli? Ja piszę wiersze?
Mimo tego pewien respekt -
Mimo, że ona nie prefekt
Świetny medal dla kluch stworzyła
Najlepszym, oczywiście, go wręczyła
To miała być miła rymowanka,
Lecz niech będzie niespodzianka! ;D

i58.tinypic.com/kbrfyo.jpg

To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.

38.media.tumblr.com/e5dec366dd231bd5f82abfee6e56694c/tumblr_mw5qn1te9g1slbe69o1_500.gif

- Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE?

-Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi?
-A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go?

41.media.tumblr.com/7aa4a076695b47686b27d56db7dad768/tumblr_n342deie1H1slbe69o1_500.jpg

- Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato...

-Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali?
-I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom.

Prefix użytkownikaaskaeddie
pandi887 napisał(a):

Uwielbiam Maggie Smith, Alana Rickmana, Toma Feltona i bliźniki Phelps. Ich gra jest po prostu mistrzowska :D

Ja bym jeszcze do swojej listy dorzuciła Alana Rickmana, Helenę Bonham Carter, Michael Gambon, Ralph Fiennes, Jason Isaacs i Helen McCrory :D
oi62.tinypic.com/2d593n.jpg

Prefix użytkownikaAngelika Claus
Ja osobiście najbardziej lubię Toma Feltona ^^ jednak uważam,że Alan Rickman również genialnie grał swoją rolę, zwłaszcza w scenie ze wspomnieniami Snape'a "After All This Time? Always" To było wzruszające

Prefix użytkownikaAnimag37
Ogólnie mi pasują wszyscy aktorzy z HP. Chciałbym jednak wyróżnić kilku z nich:
- Tom Felton - pasował idealnie ale trzeba zaznaczyć, że takich blondynów jest wielu.
- James i Oliver Phelps - świetne odwzorowanie książkowych braci
- Helen Bonham Carter - również bardzo dobrze odwzorowana
- Imelda Staunton - za cukierkowość i babciną twarz.

Prefix użytkownikaJuliaGranger
Emma Watson najj <3 Uwielbiam <3 Idealnie wcieliła się w Hermionę.
Tom Felton umm... No co tu dużo mówić, on jest stworzony do bycia Draconem.
Daniel Radcliffe hehe nasz kochany Harry Potter, nie mogę sobie wyobrazić kogoś innego w tej roli.

Uważam, że w Harrym Potterze nie było jakiś złych aktorów wszyscy byli na poziomie i bardzo dobrze odegrali swoje role.
Łamanie zasad jest takie emocjonujące! :D

Voice... Your voice Hermione. <3

Prefix użytkownikaCookie
Dla mnie Harry Potter nie miałby prawa bytu bez Toma Feltona, Alana Rickmana, Heleny Boham Carter, Robbiego Coltrane, Maggie Smith, Jamesa i Oliviera Phelps, Gary'ego Oldmana i Emmy Watson. Przecież bez nich ten film nie nabrałby takiego klimatu. Wrozka

cibeles.net/imagenes/separator.gif

78.media.tumblr.com/057241507fa7712b870a783e61fac291/tumblr_ovtfl3nOj21qjv5nyo1_1280.gif

68.media.tumblr.com/37b9b60fd4ba9c902ca5b053e0459652/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo4_400.gif
68.media.tumblr.com/937af71c74b830841789ea3e5c2cabd0/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo3_400.gif

DZIAŁ NARCYZA:
Postać: Jev "Patch" Cipriano
Ścigający i kapitan w drużynie Kruka.
BLOG.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_zakrecony_uzytkownik.png

http://rev-from-wonderland.blogspot.com/
Prefix użytkownikabatalion_88
Według mnie zdecydowanie najlepiej w swoje role wcieli się Alan Rickman i Helena Bonham Carter. Uważam, że na planie filmowym nie mieli sobie równych i praktycznie żadnej "konkurencji". Oboje świetnie zagrali i wczuli się w swoje role. Jeżeli chodzi o omawianą dwójkę, to właśnie tak sobie książkowych Severusa i Bellatrix wyobrażałem. Nie mam odtwórcom bądź co bądź niełatwych ról nic do zarzucenia. Dla mnie perfekcyjnie!
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikahermiona03
Ja osobiście bardzo lubię Emme Waston i myślę że bardzo fajnie przedstawiła Hermionę. Natomiast Alan Rickman wspomniany powyżej, to zawodowiec począwszy od Szklanej Pułapki skończywszy właśnie między innymi na Potterze. Tak więc nie będę wypowiadać na temat aktorów profesjonalnych.
Innym mniej znanym wtedy aktorem był Matthew Lewis który świetnie moim zdaniem zagrał Nevilla.
Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN!

Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!!

Teraz za prezentuje ważne cytaty:

,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele''
Maria Kowalewska

,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła''
Wisława Szymborska

,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!''
Hermiona Granger''

Teraz jeszcze podziękowania:

Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy Hug
Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko
Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''.
batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko
Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy.
kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia
Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy
EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a
Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP...:D

W Hogusiu jestem Maja Choda ;)

brak
Prefix użytkownikaAlexWater
Moimi ulubionymi aktorami są:
Tom Felton
Bliźniacy Phelps
Emma Watson
Lubię też Rickmana i Radclife'a.

Prefix użytkownikapotterekking
Według mnie moją chwilową odpowiedzią jest wszyscy, bo w ósmej części wolałbym poprzednich aktorów, Emme, Daniela itd. niestety Daniel się nie zgodził zagrania w tym filmie.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: