Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
SUPER WALKA TROLLI
Prefix użytkownikaMajka11
-lavender- napisał(a):

Poza tym w FF cały czas są krótkie zdania, dosłownie po kilka słów.

Tak, tekst składa się z krótkich zdań, ale taki jest styl tej miniaturki. Krótkie zdania obrazują myśli bohaterki, które są bolesnym wspomnieniem z przeszłości.Wnioskuję, że mają one wyrażać stan psychiczny narratorki.
-lavender- napisał(a):
Wątpie, by dziecko a nawet nastolatek w ogóle nie przejmowało się losem swoich rodzicielów.

Nie zgadzam się z tym,to zdanie nie jest podparte żadnymi argumentami. W tekście jest mowa o tym, że bohaterka, z powodu szkoły nie miała czasu dla rodziny. Także w dzisiejszych czasach relacje nastolatków z rodzicami bywają chłodne, a młodzież oddala się od swoich rodziców. Często przecież słyszy się o młodych ludziach uciekających z domu. Sądzę, że historia oddalenia się córki od ojca jest logiczna i bardzo dobrze przedstawiona.
,,Somewhere, between the sacred silence and sleep,
Disorder, disorder, disorder."
-System of a Down ,,Toxicity"

fontmeme.com/images/System-of-a-Down-Logo-41.jpg

Prefix użytkownika-lavender-
Krótkie zdania obrazują myśli bohaterki, które są bolesnym wspomnieniem z przeszłości.

Ja jednak dalej upieram się przy swoim, i sądzę, że niektóre z tych zdań lepiej byłoby połączyć np. spójnikami.

W tekście jest mowa o tym, że bohaterka, z powodu szkoły nie miała czasu dla rodziny.

Skoro już wspomniałaś o rodzinie, to może podasz fragment tekstu, z którego cokolwiek się o niej dowiemy, albo chociaż fragment, w którym jest ona wspomniana? Czytałam ten tekst kilka razy i nie znalazłam niczego na ten temat. Nie wiem, może coś mi umknęło...?

Także w dzisiejszych czasach relacje nastolatków z rodzicami bywają chłodne, a młodzież oddala się od swoich rodziców. Często przecież słyszy się o młodych ludziach uciekających z domu.

Teraz mamy XXI wiek, a w miniaturce, jak już sami powiedzieliście jest XIX. Owszem, w tych czasach słyszy się o uciekających dzieciach, ale w XIX wieku był zupełnie inny model rodziny, nie było tak rozwiniętej technologii... Co do tego argumentu nie zgadzam się.
(edytowałam, bo mi posta ucięło ;/)
Edytowane przez Prefix użytkownika-lavender- dnia 24.10.2016 19:59
imgur.com/4tJxha0.jpg

Life is better when you dance.

imgur.com/5v5kL1t.gif

And if the music is good you dance.

imgur.com/MCbsHbX.gif

Never too tired for it.

imgur.com/gMbgChW.gif

imgur.com/4tJxha0.jpg

W Hogwarcie
Josephine Davis - klik!

imgur.com/4tJxha0.jpg

Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

imgur.com/spCiL4m.jpg

W Ravenclawie tylko ci,
których umysł pięknem lśni.

imgur.com/4tJxha0.jpg

imgur.com/h2aKCxL.gif

My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise.

imgur.com/aaHYNMx.gif

Did you know that dolphins are just gay sharks?

imgur.com/RPgc5NQ.gif

imgur.com/4tJxha0.jpg

imgur.com/1V23D9i.gif

imgur.com/4tJxha0.jpg

Prefix użytkownikaMajka11
-lavender- napisał(a):

. Owszem, w tych czasach słyszy się o uciekających dzieciach, ale w XIX wieku był zupełnie inny model rodziny, nie było tak rozwiniętej technologii...

Możesz mi wytłumaczyć co ma technologia do relacji między dziećmi, a rodzicam, bo według mnie nic?
A do samego tekstu: taki rodzaj ff nie musi się on każdemu podobać, podobnie jak czarny humor, amerykańskie komedie, czy biolchemiczne żarty (Jak przeklina Skłodowska? Kurde mol.:)),to po prostu to się lubi, albo nie, ale nie powinno się hejtować tego tekstu, bo według mnie i innych ludzi lubiących tego typu utwory jest napisany dobrze i nastrojowo.
,,Somewhere, between the sacred silence and sleep,
Disorder, disorder, disorder."
-System of a Down ,,Toxicity"

fontmeme.com/images/System-of-a-Down-Logo-41.jpg

Prefix użytkownikaEmilyWright
Gdzie ja Cię atakuję? xD Emilko, wyluzuj :D

Nie ma takiego słowa w moim słowniku. Chociaż to akurat napisałam żartobliwie, ale mam dziwne poczucie humoru i muszę liczyć się z tym, że ktoś go nie rozumie :D

Owszem, ale zamierzone powtórzenie, a to zdecydowanie takie nie jest :D

Skąd możesz to wiedzieć? W tym wypadku możesz się kierować tylko własnym odczuciem, więc nie jest to stwierdzenie oparte na faktach.

Okay, trenuje. Ale, jeśli coś mi nie wychodzi, to raczej tego nie udostępniam, no nie? Jeśli monciakund uważa, że nie umie, np. malować pejzaży, to się szkoli, ale nie wystawia ich na sprzedaż, no nie?

Lilyatte udostępnia. I ludzie to czytają i niektórym (między innymi mnie) się podoba. I nie wiem, o co ci chodzi z brakiem umiejętności i udostępnianiem tego, bo przecież po tym dziele świetnie widać, że nasza autorka potrafi pisać bardzo dobre miniaturki i bardzo dobrze, że dzieli się nimi z innymi. Dzięki temu może przekazać innym swoje emocje, jakieś głębsze treści, a w tym wypadku uwrażliwić na punkcie więzi rodzinnych poprzez wczucie się w sytuację bohaterki.

Wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie hejcił i podcinał skrzydła, choćby dlatego, że narzucono mu krytykowanie w super walce :D

Kto tu kogo atakuje :D Gdzie ja Tobie napisałam, że pieniądze są najważniejsze? Nie czytaj między wierszami, ja o tym nie pisałam.

Ja jestem za miła, żeby atakować, po prostu stwierdzam fakty. Ale jeśli uznajesz to za atakowanie, to spoko, wybaczam ci :D

Faktycznie, nie ty o tym pisałaś. Ale Turbotrolle kilkarotnie wspominały o pieniądzach, więc rozumiem, że podzielasz ich zdanie, bo jesteście drużyną :D

Zdecyduj się, kobieto xD

Gdybym chciała polecać tylko idealne idealne teksty bez skazy, to nigdy nie poleciłabym żadnego :D

Nigdy nie powinniśmy porównywać czegoś do rzeczy gorszych, bo prawie zawsze się takowa znajdzie.

Lepsza też się zawsze znajdzie. Nie ma tekstu bez zalet, tak samo jak nie ma tekstu bez wad. Ale są teksty na różnym poziomie - i HJG w swoim dziele zaprezentowała wysoki poziom.

I proszę, nie zarzucajmy sobie "atakowania", to tylko zabawa :D I ja naprawdę nikogo nie zamierzam obrażać.

Tak naprawdę to poniekąd trzeba atakować :D

I dlatego nigdy nie byłam dobra w walczeniu xp

Rozumiem, że dla bohaterki był to smutny i trudny temat, ale żeby ani razu nie odwiedzić cmentarza z córką? Żeby nie wspomnieć Milly o swoim ojcu? Choć raz nie wspomnieć, jak się nazywał i że był dla Kat bardzo ważny? Trochę dziwne.

Kat nie miała przecież dobrych relacji z ojcem. To znaczy jako nastolatka już. I z córką też nie była w specjalnie zażyłych stosunkach, więc czemu miałaby o nim mówić? Musiała się nadarzyć odpowiednia okazja do zaczęcia tego tematu, a na pewno nie było ich wiele. To nie mogło być po prostu "Wiesz co, Milly, miałam kiedyś ojca, ale się od siebie oddaliliśmy..." i tak dalej. Gdyby takie coś wystąpiło w tekście, to byłoby po prostu suche i od czapy. W stu procentach rozumiem Kat w tej sytuacji.

Właśnie to, że nigdy tego nie robiły, jest trochę dziwne. Tak jak w kreskówkach, gdy zły na końcu przeprasza, wylewa morze łez i wszyscy mu wybaczają, bo się nawrócił, a potem staje się dobrą postacią, wszyscy go lubią i dzieciaki się cieszą. Właśnie dlatego nigdy nie lubiłam oglądać bajek z moją siostrą, do czego niestety byłam zmuszana...

Nawet najgłupsze kreskówki często niosą jakiś przekaz bądź morał i nie można ich lekceważyć. A jeśli już porównujesz to do kreskówek, to jest to duża dojrzalsza forma. Przekaz zrozumieją dzieci, ale jest to też coś dla starszych - każdy może znaleźć coś dla siebie. Na przykład gdybym ja była skłócona z rodzicami, to po przeczytaniu tej miniaturki bym się z nimi pogodziła, naprawdę. Bo tekst pokazuje, że tak naprawdę najbliższe osoby mogą odejść w każdej, nawet najmniej oczekiwanej chwili.

Nawet nie chce mi się tu wklejać przykładów, bo za dużo miejsca by to zajęło.

Świetna wymówka. Mamy przecież wystarczająco dużo miejsca, możesz się popisać :D

Turbotrolle generalnie bardzo uczepiły się sposobu zdobywania pieniędzy. Osobiście uważam, że nie ma co mieć bólu czterech liter i takie rzeczy, bo to w znaczący sposób nie wpływa na treść i przekaz. Skoro autorka nie uznała tego za istotne, to czemu my, małe trolliki, mielibyśmy rozstrząsać sprawy finansowe? Nie jesteśmy ich księgowymi, żeby stwierdzać, czy mogłyby wyżyć czy nie.

I może w XIX wieku dzieci nie uciekały z domu, tu się zgodzę. Ale oddalać od rodziców się mogły tak samo bardzo i boleśnie. W tych czasach ludzie też mieli problemy, o dziwo nie tylko finansowe.

I teraz sedno sprawy - stanowczo uważam, że miniaturka zasługuje na uwagę czytelników, bo widać, że autorka włożyła w nią dużo pracy, emocji i ma szacunek dla wszystkich, którzy zechcą zapoznać się z tym dziełem. Czytanie tego tekstu nie jest stratą czasu, jak można by wnieść po postach części trolli, można wynieść z niego mnóstwo pożytecznych i ważnych rzeczy.

Osobiście sądzę, że jeszcze nie raz i nie dwa do niej wrócę. Pokazuje nam, jak ważna jest dla nas rodzina i nawet, jeśli będziemy z nimi skłóceni, to i tak pozostanie pustka, gdy odejdą. A to może być ciosem nawet wtedy, gdy będzie nam się wydawało, że jestemy przygotowani. Jeśli kiedykolwiek będę potrzebowała motywacji do pogodzenia się z rodzcami albo po prostu będę chciała popłakać nad bardzo dobrą, wzruszającą miniaturką, to deklaruję, że wrócę do tego materiału.

Nie rekomenduję tego jako Kombotroll z narzuconą opinią. Rekomenduję to jako Emilka :D

A jak Emilka coś rekomenduje to jest dobre Tak
Edytowane przez Prefix użytkownikaEmilyWright dnia 25.10.2016 15:42
funkyimg.com/i/2w1an.jpg

Prefix użytkownikaShanti Black
Najpierw zajmę się odpowiedziami:

Książkę mogła przecież widzieć dużo wcześniej, ale po prostu nie zauważyła karteczki. Ona wcale nie leżała już tak bardzo na widoku, nie?

Jak to nie leżała na widoku? Była na biurku. A jak się kładzie coś na biurku to z reguły po to, żeby było łatwo dostępne. Posłużę się cytatem:
Wtedy zauważam kartkę wystającą z książki leżącej na biurku.

No właśnie. Przecież tutaj nie było nawet próby ukrycia ani kartki ani książki. Zdecydowanie przekombinowane działanie. Zapewne po to, by zwiększyć ten wątek dramatyczny.

Powtórzenie to pełnoprawny środek poetycki

Tak. W poezji, nie w prozie.

A jak Emilka coś rekomenduje to jest dobre

Nie tym razem.

Jak wspomniała lavender, zdania są krótkie. To jest dobry zabieg przy wydarzeniach dynamicznych, jak ucieczka, czy inna wojna. Ale nie tutaj. Tutaj ten zabieg pozwala sądzić, że autorka nie umiała połączyć zdań spójnikiem. Opisy uczuć też kuleją. A właśnie w narracji pierwszoosobowej powinno ich być multum. Mamy tutaj tylko suche fakty. Ojciec umiera a córka tęskni. I tyle.

A tak, skoro już zeszliście na czas tej miniaturki. Niech mi ktoś powie, po jakiego pisać, że to XIX wiek, skoro nie ma się zamiaru przestrzegać jego realiów? Raz, że kompletnie nie da się wczuć w klimat tamtych czasów, a dwa, że bardziej się zdaje, że to się dzieje teraz w XXI wieku.
Jak bawiłam się z nimi w czarodziejskich dyskotekach, a on w tym czasie powoli umierał.

Śmiem twierdzić, że w tamtych czasach DYSKOTEKI raczej nie istniały. Nie wiem nawet, czy chodziło się na jakieś potańcówki. A tym bardziej czarodziejskie dyskoteki. No proszę, rażący błąd.

Leżał nieruchomo pośród rządków niebieskich niezapominajek. W zimnej ręce trzymał białą różę

Tego nie jestem w stanie sobie wyobrazić. Tatuś poszedł do ogrodu, zerwał różę i zmarł z kwiatem w rękach żeby było bardziej dramatycznie i łzawo. Po prostu epicki koniec człowieka z rakiem.

Poza tym, dlaczego trzymają się za ręce, co jest wielkim objawem zaufania i miłości, skoro Kat nie mówi Milly wszystkiego? Skoro ukrywa przed nią fakt, czemu wzywa ojca po nocach, czemu nie pozwala jej wchodzić do pokoju dziadka? I ukrywa przed nią fakt, dlaczego co roku ryczy, siedząc w kwiatkach? Brak logiki mnie boli.

na razie tyle z mojej strony.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikaMarcus Clinton
Shanti Black napisał(a):

Przykład? Proszę: list. Umierający ojciec pisze list do córki. Chowa go do książki, która leży na widoku, bo leży na biurku. Nawet nie jest na regale. Ona leży. I co? Bohaterka znajduje ją po kilku latach? Szczerze wątpię. Naciągane i to bardzo. Chyba, że byłaby ślepa i nie miała okularów.

Oj Shant. Jak możesz się wyśmiewać z kogoś, kto być może rzeczywiście miał słaby wzrok? Ślepa to może być miłość, ale takowego człowieka nazywamy niewidomym. Bardzo mi przykro, że tak wykształcona osoba o tym nie wie. Poza tym są ludzie, którzy do książek zaglądają tylko wtedy kiedy chcą zobaczyć jak się piszę słowo "gżegżółka". Osobiście się nie dziwie, że dziewczyna znalazła list w książce w późniejszym czasie.

Hermiona523 napisał(a):

Druga rzecz, która aż razi w oczy. Córka głównej bohaterki skończyła Hogwart, więc była pełnoletnia, a mimo to wzięła matkę za rękę jak mała dziewczynka. Osoby w takim wieku wstydziłyby się raczej zrobić coś takiego.

A ja się wcale nie dziwie, że zabrała swoją matkę za rękę. Skoro jak wcześniej wspominałaś ojciec dziewczyny być może zostawił jej matkę, to co się dziwić, że są ze sobą zżyte? Nie mów mi tylko, że gdy Ty jesteś smutna i nic Ci w życiu nie wychodzi to się nie przytulasz do mamy i nie prosisz o radę. Rodzicielki właśnie po to są. Żeby nas wspierać. Poza tym dziewczyna zawsze będzie dzieckiem mamy. Każdy z nas zawsze będzie czyimś małym dzieckiem. Okazywanie uczuć to nie wstyd.

Anton napisał(a):

To jest typowe ROMANSIDŁO, dziecię gatunku, na który składają się same beznadziejne powieści, które, przynajmniej jak dla mnie, nie mają sensu, pokazują kobiety jako bezmyślne istoty zawładnięte pragnieniami o mężczyznach.

Romansidło czy nie to FF jest dobre. Może chciałeś być fajny nazywając kobiety "bezmyślne istoty", ale muszę Cię zmartwić bo tak nie jest. Oczywiście, że każda marzy o księciu z bajki, ale żaden facet nawet nie jest królewiczem. Prosty przykład: kobieta mówi facetowi, że ma coś naprawić. Mężczyzna to zrobi, ale za kilka miesięcy. W tym czasie płeć przeciwna nie posiadająca przyrodzenia zrobi milion innych rzeczy. Każdy z nas potrzebuje drugiej osoby, ale proszę Cię Anton nie nazywaj kogoś bezmyślną istotą. Bo zostaliśmy stworzeni jako ludzie rozumni i nawet dzieci autystyczne są na swój sposób pomysłowe i mają swój (własny) rozum. Obrażając kogoś na niczym nie zyskasz, a możesz jedynie stracić.

Natka Potter napisał(a):

Miniaturki nigdy wcześniej nie czytałam, ani nawet na nią nie spojrzałam. Nic dziwnego, bo ani tytuł, ani opis nie zachęcają to przeczytania, nie masz takiego uczucia "O! To musi być ekstra!"

Skoro już musiałam, to przeczytałam. I miałam dobre wrażenie, iż ten tekst jest przeciętny, a nawet gorzej. Znalazłam literówki, a czy według Was, w jakimkolwiek tekście, ten uważacie za świetny, powinny pojawiać się błędy? No właśnie, nie.

Nie mogę się z Tobą zgodzić. Każdym zdarzają się błędy. Bardzo mi przykro, ale muszę stwierdzić, że nawet Ty jesteś nieomylna. Właśnie cytuję Twoje zdanie "[...] ani opis nie zachęcają to przeczytania". Naprawdę? Chyba miało być "do", a nie "to". Więc jak widzisz każdemu z nas zdarzają się błędy. Czym byłby człowiek jeśli nie popełniłaby w swoim życiu wtop? Po jakiego ktoś by stwarzał przysłowie "Człowiek musi uczyć się na błędach", skoro Ty uważasz, że nie można ich popełniać?

Shanti Black napisał(a):

Jak wspomniała lavender, zdania są krótkie. To jest dobry zabieg przy wydarzeniach dynamicznych, jak ucieczka, czy inna wojna. Ale nie tutaj. Tutaj ten zabieg pozwala sądzić, że autorka nie umiała połączyć zdań spójnikiem. Opisy uczuć też kuleją. A właśnie w narracji pierwszoosobowej powinno ich być multum. Mamy tutaj tylko suche fakty. Ojciec umiera a córka tęskni. I tyle.

Oj Shant sama się teraz wkopałaś. Wspominasz o tym, że zdania są krótkie, a sama co teraz robisz? Twoje odpowiedzi mają po cztery, góra pięć słówek. Czy tak ma wyglądać odpieranie naszych argumentów? Nie sądzę. Jeszcze to zdanie dodane na koniec "i tyle". Wiesz co? Idź się wyspać i coś zjedz, bo zaczynasz gwiazdorzyć. Najpierw pisanie i czepianie się tego, że bohaterka jest być może "ślepa", a teraz wypominanie komuś krótkich zdań, choć sama to robisz. Słabiutko kochana, słabiutko.

Shanti Black napisał(a):

Tego nie jestem w stanie sobie wyobrazić. Tatuś poszedł do ogrodu, zerwał różę i zmarł z kwiatem w rękach żeby było bardziej dramatycznie i łzawo. Po prostu epicki koniec człowieka z rakiem.

Poza tym, dlaczego trzymają się za ręce, co jest wielkim objawem zaufania i miłości, skoro Kat nie mówi Milly wszystkiego? Skoro ukrywa przed nią fakt, czemu wzywa ojca po nocach, czemu nie pozwala jej wchodzić do pokoju dziadka? I ukrywa przed nią fakt, dlaczego co roku ryczy, siedząc w kwiatkach? Brak logiki mnie boli.

na razie tyle z mojej strony.

Shant zawsze mi powtarzałaś, że lubisz romantyzm, a tu co? Nie mów mi, że nie chciałabyś umrzeć w miejscu, które kochasz. Twoje zdanie o człowieku, który umiera na raka brzmi jak wyśmiewanie się. Myślałem, że walczymy tutaj czysto, ale widzę, że sięgnęłaś po większy kaliber.

Kolejny Twój argument, który mam zamiar obronić to mianowicie ten o trzymaniu się za ręce i nie mówieniu sobie wszystkiego. Każdy z nas ma w sobie coś co go gryzie i co może powiedzieć tylko zaufanej osobie. Czasami bywa tak, że trzymamy ból w sobie do końca życia. Nie pomyślałaś, że może matka chce chronić córkę przed złymi wspomnieniami? Nawet w związku nie zawsze mówi się wszystko, żeby tą drugą osobę chronić. To się nazywa miłość. Bo miłość to nie tylko słodkie słówka, romantyczne kolacje czy spacery w świetle gwiazd. To także troska o drugą osobę i o to żeby w jej życiu pojawiały się tylko piękne chwile. Każda matka chciałaby dać swojemu dziecku cudowne dzieciństwo i to jest tu zauważalne.

Widzę, że Turbo chcą za wszelką cenę napisać, iż to FF jest do dupy. Powiem wam tyle: do dupy to jest papier. Mnie się bardzo podoba ten tekst. Już na samym początku możemy się ze sobą utożsamić. Na świecie codziennie komuś umiera ktoś bliski i tak samo jak bohaterka mamy wyrzuty sumienia, iż powiedzieliśmy tej osobie coś czego nie chcieliśmy. Czujemy pustkę i nie wiemy co ze sobą zrobić. Czytałem gdzieś argument o tym, że młoda osoba wolała spotykać się z koleżankami niż z własnym ojcem. I to jest śmieszne. Bo nie powiecie mi, że nigdy nie przechodziliście okresu buntu i negatywnego nastawienia do rodziców. Nikt nie jest idealny. Będę bronić tego tekstu, bo wiem że warto. Chcę czytać opowiadania, do których mogę wplatać cześć własnego życia. To FF idealnie odwzorowuję jakąś jego cząstkę.
Po prostu Marcin

images82.fotosik.pl/1011/7aa87cb1da994ba8med.jpg

Takie cudo dostałem <3

i.imgur.com/0u16lZe.png

imageshack.com/a/img923/4417/HkXkFm.gif

Takie miłe słowa mnie spotkały Love

i.imgur.com/QrjCRNM.png

Mój ranking najcudowniejszych nóg!

1. Edyta!

images92.fotosik.pl/319/9827bac25b48a187med.jpg

2. Livka!
Tu cenzura zdjęcia

3. Scarlett!

images90.fotosik.pl/319/42d14ae8e08607d7med.jpg
https://zapodaj.n...83bd62.jpg

Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać
Love
imageshack.com/a/img922/6528/dy1EEC.gif

Edyta <3 Moja motywatorka!
imageshack.com/a/img924/2810/KzL3IE.gif

United <3
imageshack.com/a/img923/9488/ketnkt.gif

Śląsk!
imageshack.com/a/img921/3372/6I8rgn.gif

You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same.

imageshack.com/a/img924/953/bciSei.gif

"Śmierć będzie ostatnim
wrogiem, jaki będzie pokonany"

imageshack.com/a/img923/8085/HrtRvj.gif

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/921/HZ1lIM.jpg

"Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. "
-
Edyta Górniak

Prefix użytkownika-lavender-
Majka11 napisał(a):
Możesz mi wytłumaczyć co ma technologia do relacji między dziećmi, a rodzicam, bo według mnie nic?

A według mnie ma dużo, ponieważ kiedy technologia nie była tak rozwinięta jak jest teraz, to dzieci przynajmniej spędzały czas ze swoimi rodzicami, a nie to co teraz: przychodzi do domu i albo komputer, telewizor lub telefon. A gdzie te wzajemne relacje między rodziną? Gdzie jest czas na nawet głupią rozmowę, cokolwiek?

Majka11 napisał(a):
A do samego tekstu: taki rodzaj ff nie musi się on każdemu podobać, podobnie jak czarny humor, amerykańskie komedie, czy biolchemiczne żarty (Jak przeklina Skłodowska? Kurde mol.:)),to po prostu to się lubi, albo nie, ale nie powinno się hejtować tego tekstu, bo według mnie i innych ludzi lubiących tego typu utwory jest napisany dobrze i nastrojowo.

Ludzie, którzy lubią tego typu teksty mogą wyrażać swoje zdanie o tej miniaturce, a ci, którym się nie podoba już nie powinni, bo narażą się tym, którym się ten tekst podoba? W każdym razie ja tak to zrozumiałam. Moim zdaniem wszyscy, nawet ci, którzy nie mają pochlebnego zdania o takich tekstach mogą je komentować, bo mają prawo do własnego zdania. A jeśli się komuś to nie podoba, no to trudno. Jesteśmy wolnymi ludźmi.
imgur.com/4tJxha0.jpg

Life is better when you dance.

imgur.com/5v5kL1t.gif

And if the music is good you dance.

imgur.com/MCbsHbX.gif

Never too tired for it.

imgur.com/gMbgChW.gif

imgur.com/4tJxha0.jpg

W Hogwarcie
Josephine Davis - klik!

imgur.com/4tJxha0.jpg

Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

imgur.com/spCiL4m.jpg

W Ravenclawie tylko ci,
których umysł pięknem lśni.

imgur.com/4tJxha0.jpg

imgur.com/h2aKCxL.gif

My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise.

imgur.com/aaHYNMx.gif

Did you know that dolphins are just gay sharks?

imgur.com/RPgc5NQ.gif

imgur.com/4tJxha0.jpg

imgur.com/1V23D9i.gif

imgur.com/4tJxha0.jpg

Prefix użytkownikaShanti Black
W związku z tym, że czas się już kończy, ja, Shanti Black, jako liderka drużyny Turbotrolli, wybrana w demokratycznym głosowaniu, postanowiłam na zakończenie zabrać głos i podsumować wszystkie nasze racje zawarte w tej walce. Lucjusz

To FF nie jest dobre. Nie jest nawet znośne. Tak wielu rażących błędów nie widzieliśmy od naprawdę dawna.

1. Fabuła jest niby osadzona w XIX wieku, ale nie da się kompletnie wczuć w klimat tamtych czasów. Może się wydawać, że akcja dzieje się w czasach nam współczesnych.

2. Zbyt baśniowe sceny. Śmierć ojca została tutaj opisana zdecydowanie bardzo łagodnie, a jeśli to ma być poważna dramatyczna miniaturka, to coś jest tutaj nie halo. Podobnie scena z odnalezieniem listu i samym jego przeczytaniem, oraz idealizacja relacji matki i córki, które nie są z sobą zżyte.

3. Powtórzenia, które psują estetykę i odbiór.

4. Zmiana czasu, która nie pozwala na zrozumienie tekstu.

5. Relacja córka-ojciec, która zostaje ukazana w sposób przerysowany i przekombinowany.

6. Suche opisy uczuć, za krótkie zdania, nie pozwalające na wczucie się w pełni w sytuację.

7. Literówki, czyli typowe niedopatrzenia, rażące w oczy.

W imieniu Turbotrolli dziękuję Kombosiom za walkę Love
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikaWioletta
Na koniec tej walki chciałabym powiedzieć, że moim zdaniem tekst jest naprawdę dobry. Mimo, że się powtórzę to uważam, że dotyka zawsze aktualnego problemu jakim jest kontakt rodziców/rodzica z dzieckiem. Myślę, że ten uchwyt za rękę matki, i córki to taki nowy początek. Drobny gest pokazujący, że jestem tutaj możesz na mnie liczyć.
Bohaterka sama nam tłumaczy dlaczego jej córka nie wie, o jej ojcu. Nie potrafiła jej o tym powiedzieć, więc nie mówiła. Cytując "Tyle że nie potrafię. A może po prostu nie chcę? Tak bardzo wstydzę się tego, że tak mało czasu mu poświęciłam. I tego, że nie potrafię spędzić z Milly tyle czasu, ile bym chciała." Mam wrażenie, że to że w końcu jej o swoim ojcu powiedziała, i ten gest złapania się za rękę to właśnie jak wyżej napisałam nowy początek. Nowy etap na drodze relacji pomiędzy nimi dwiema. Czasami takie drobne wsparcie potrafi zdziałać cuda. W końcu została przełamana bariera. Myślę, że ten list uświadomił Kat jak wiele traci, zaniedbując swoją córkę, i że żyjąc w żalu niszczy swoje życie. Bo przecież przez niedogadanie z ojcem go straciła. Tak wiele nie zostało powiedziane. Myślę, że zapędziła się w tym wszystkim. I dopiero ojciec jej uświadomił ten fakt. Ten uścisk, i słowa "Kocham Cię", które padły. Zapoczątkowały właśnie to wszystko co było dalej. Tak się czasami zdarza, że jedno wydarzenie zmienia wszystko. Tutaj był list od ojca. Postacie są realne, niewyidealizowane i po prostu ludzkie, doświadczają różnych silnych emocji. Tekst nie jest idealny, tak jak nie jest idealny żaden człowiek. Mimo tego my Kombotrolle uważamy, że nie stanowi on pożywki dla krytyków, o czym świadczy fakt, że wy Turbotrolle musicie na siłę szukać między wierszami. Rzadko się zdarza, że można przeczytać coś nasiąkniętego tyloma emocjami, jakimś przekazem. Nie jest to płytkie. Jest tutaj tyle emocji.

Z całego serca współczujemy wam bólu czterech liter, polecamy maść, cieszymy się, że nie musimy krytykować tego tekstu i dziękujemy za uwagę! - Emilka oraz Marcus pozdrawiają. xD

Jako lider grupy w imieniu Kombotrolli dziękuje bardzo za walkę i uwagę. kibic

Było fajnie móc się razem z wami bawić! Do zobaczonka za rok! Love
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mogłeś..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3
- od wspaniałej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacją dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacją dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcześniej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: półkrwi.
Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca.

Angelina Johnson
BITWA ZAKOŃCZONA!

Zapraszam wszystkich do oceniania której drużynie lepiej udało się spełnić swoje zadanie. Kto był lepszy - gang Kombotrolli czy może Turbotrolli?

Prosiłabym też o oceny indywidualnych zadań wszystkich uczestników, gdyż poza nagrodą wspólną przewidziane są punkty ekstra dla osoby najlepszej z obu drużyn. Wypełnienie tych zadań proszę oceniać w skali 1-5:
1. Napisz post w stylu Dolores Umbridge - -lavender-
2. W swoim poście odnieś się do HPnetowego turnieju Fan Fiction - Shant
3. W swój post wpleć jakiś żarcik - Majka11
4. Dodaj do posta zdjęcie/gif, które będzie adekwatnie obrazować Twoje emocje podczas tej walki - Cahtherine
5. W swoim poście dokonaj porównania do wąsów Andrzeja - Anton
6. Wpleć w swój post dowolnego członka Karczmy, który nie bierze udziału w walce Natka Potter
7. Nawiązuj w jednym poście ciągle do jedzenia ("tryb: Barlom";) r11; Marcus
8. W swoim poście odnieś się do któregoś z własnych utworów Emily Wright
9. W jednym poście dokonaj charakterystyki głównego bohatera, stwierdzając na końcu, że jest on idealnym partnerem dla Lorda Voldemorta. Spróbuj przekonać do tego innych walczących - Wioletta
10. Porównaj tekst z którąś z lektur szkolnych - Hermionka533

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

Prefix użytkownikaKornelie_1999
Ja oddaje swój głos na Kombotrolle :D

A zadania indywidualne
1.3pk
2. 3pk
3. 3pk
4. 4pk
5. 3pk
6. 2pk
7. 3pk
8. 3pk
9. 5pk
10. 2pk
s4.favim.com/orig/150113/black-cat-christmas-collarbone-Favim.com-2381954.jpg

Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

data.whicdn.com/images/28270273/tumblr_m3ov0tKUUZ1r73wdao1_500_large.gif

Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić.

67.media.tumblr.com/ea9e21f960bde8b144f55519e130f923/tumblr_n15i7cOCDE1stzneto1_500.gif

Ja mam pana boga w futrze.
- Halina Poświatowska

favim.com/orig/201108/17/cat-fashion-girl-photography-Favim.com-125289.jpg

Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości.
- Christopher Sandt

s9.favim.com/orig/140923/cat-cute-girl-kitten-Favim.com-2091859.png

W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ;)

Prefix użytkownikaulka_black_potter
przeczytałam to, bo czego nie robi się dla punktów, prawda? Teraz reszta oceniających będzie miała łatwiejsze zadnie bo nie będzie musiała czytać całej tej walki tylko zerżną mój komentarz, zobaczyciejezyk

Muszę przyznać, że przeczytałam tę walkę i nie nudziłam się aż tak jak przy czytaniu innych. Myślę, że jakby wziąć kilku Kombotroli i dołożyć ich do tych drugich, których nazwy nie pamiętam to byłaby drużyna nie do pokonania. Nie będę oceniać indywidualnie wg co podała Angelina, ale muszę napisać, że Marcus Clinton mnie rozbawił, Hermionka rozbroiła, a Emily przekonała, no i walka Natki tez mi się podobała. Reszta była taka trochę nijaka a Shanti i Wiola, które powinny, jako liderki, pociągnąć swoje drużyny, wypadły bladziutko jak moja cera.

Co do samego przebiegu walki, to na początku byłam po stronie tych co krytykowali, bo pewnie jak przeczytam to ff, to tez je skrytykuje... Jednak właśnie! Ja je przeczytam bo Ci co chwalili mnie przekonali do swoich racji. jestem ciekawa jak "ojciec" umierał wśród niezapominajek, bo ja kocham niezapominajki. Poza tym Emily tak ładnie pisała o tym ff, że serio zachciało mi sie to przeczytać. A pisanie, że jak ktoś nie umie pisac to lepiej niech nic nie wrzuca jest słabe. Ja wrzucam wszystko co napisze i każdy sie cieszy xD I miałam cos jeszcze napisać, ale dostałam telefon i zapomniałam co...

No dobra to wygrywają te Chwałotrolle, co chwaliły. Fajnie Wam to wyszło.

PS Anton też dobrze zaczął, ale później jakoś tak mu się nie udało.

PPS Miliście nie pisac jeden po drugim z tej samej druzyny!

PPPS Raz ktoś by mógł oceniac mój tekst...

PPPPS Widzę, że jednak trzeba dawać pkty, no więc ok:
Emily - 5
Marcus - 4
Natka - 3
Shanti - 4 {bo u nij widziałam porówanie do Turnieju FF)
hermionka - 3
Anton - 2
Wiola - 2
Reszta po jednym

Edit. PPPPPS Zapomniałam napisać, że strasznie mnie smieszy, jak ktos próbuje byc w walce powazny i nie daje emotek. Wtedy to tak mocniej boli, haha. Sama tak robie xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaulka_black_potter dnia 28.10.2016 14:43

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
Zdecydowanie wybieram drużynę Chwalącą. Argumenty trafniejsze i bardziej... fajniej przedstawione. Posty Kombosów czytało mi się lżej i przyjemniej :D
Punkty indywidualne:
Marcus Clinton - 4 pkt

Wioletta - 3

Majka11 - 3

Emily - 5

Catherine Black - 4

Shanti Black - 4

Anton - 2

Hermiona523 - 2

Natka Potter - 3

-lavender- - 2
Edytowane przez Prefix użytkownikaKatherine_Pierce dnia 28.10.2016 20:39
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
Prefix użytkownikaNatalie1999
To ja swój głos oddaje na Kombotrolle. Jakoś wasze argumenty bardziej do mnie przemawiały xD
A co do indywidualnych zadań to:
-lavender- 2
Shant- 4
Majka11- 1
Cahtherine- 2
Anton- 3
Natka Potter- 3
Marcus- 3
Emily Wright- 3
Wioletta- 4
Hermionka533- 3
rTylko w tańcu możesz stać się kimś o kim marzyszr1;

24.media.tumblr.com/c1f6c76775d0668f93a55c9d5d927e2f/tumblr_mqkae9n4Dz1rl7bk1o1_500.gif

rCzłowieku, ucz się tańczyć, bo cóż będą z Tobą robić aniołowie w niebier1;

media.giphy.com/media/2PmYteswVWxvW/giphy.gif

Co można powiedzieć o mnie?....
Niepoprawna optymistka, kochająca taniec, muzykę i konie <3.

,,Wspięłam się na jego grzbiet z niego świat jest piękniejszy''

67.media.tumblr.com/67eaa5937aa7f2f027c51b76145e7b19/tumblr_n5u4a1twsL1tcrfz8o1_500.gif

"Koń przeszkodę bez trudu pokona, jeśli w myślach jeździec już ja przeskoczył"

66.media.tumblr.com/42a87c4d202163d8942d152709645322/tumblr_n2y6uizDUZ1tui416o1_500.gif

Mówią mi, że mam przestarzały gust. Ale mnie po prostu kręcą stare hity... ;)

,, Takt jest muzyką duszy''

bestanimations.com/Music/Instruments/Violins/playing-violing-animated-gif-1.gif

,,Obudź się
Leży tu gdzieś
Suknia jak mgła
Nożem słońca zerwana
Tańcz, chcę widzieć jak
Pieści Cię wiatr
Włosami gra''

media.tumblr.com/tumblr_mbpaa4RNrl1r6bjjqo1_500.gif

Prefix użytkownikaLiliana2194
Przeczytałam xp

Podczas czytania walki coraz bardziej się utwierdzałam w przekonaniu, że tekst nie przypadnie mi do gustu - punkt dla Turbotrolli. Kombotrollom udało się jednak wywołać u mnie wątpliwości. "Może to nie jest takie złe?" To im oddaję swój głos, uważam, że lepiej sobie poradzili i ostatecznie bardziej mnie przekonali.

-lavender- - 3
Shanti - 4
Majka11 - 2
Catherine - 2
Anton - 2
Natka Potter - 3
Marcus - 4
Emily - 5
Wioletta - 3
Hermionka533 - 3
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maniakhogliliana.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/hogwart.jpg

- - W Hogwarcie: - -

2) Valerie Adams
2.06.2019 -

1.bp.blogspot.com/-f6fn3825Rzg/XYoz2x_dXHI/AAAAAAAAAR4/U1Y3euTkpT43y5p-PzE3sOQUfVacTTDSgCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B4.png1.bp.blogspot.com/-Zt_p7ufiG7Y/XYpLUrPHdYI/AAAAAAAAASE/nWcAY3gPZdsKeHF_BgLud7iBasVSvJ96ACLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B2.png1.bp.blogspot.com/-HKWCp81dwBg/XYpLY6y0M3I/AAAAAAAAASI/Fq-O29kpGyY-why2RTfwu4MiQoKaXz0LwCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B3.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: tutaj

1) Liliana Williams
18.06.2014 - 31.05.2019

~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~

1.bp.blogspot.com/-q33F5-l7z8g/XYotFEOYb9I/AAAAAAAAARQ/VUrs-_XIhyoKJu9-MM_2dZ_CPYx0_qQ8wCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B5.png1.bp.blogspot.com/-mBVG84cJUbY/XYowhPqZ9XI/AAAAAAAAARk/B5LZeE8-XIoPOaPZl2s8ZZtF5wRiD1rngCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B7.png1.bp.blogspot.com/-t25RlOp8RvQ/XYow9oCKVCI/AAAAAAAAARs/4wgSpZgFBM40x3mCffKZE0UIHujdlr4cQCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B8.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: 1. Lijka
2. Poboczne

- - Za 2017/2018: - -

www.harry-potter.net.pl/images/articles/humor.png

- - INBJN - -

Ten little Indian Boys went out to dine
One choked his little self and then there were nine.

68.media.tumblr.com/37a766bdee65f9dd103179e474f9a484/tumblr_o12brp9Qyv1qcffyto9_540.gif

Nine little Indian Boys sat up very late
One overslept himself and then there were eight.

Eight little Indian Boys travelling in Devon
One said he'd stay there and then there were seven.

Seven little Indian Boys chopping up sticks
One chopped himself in halves and then there were six.

49.media.tumblr.com/1ba28d7561830ce3ca69cf6dc1fefd68/tumblr_o1h4vyoU8Q1rpfvalo2_540.gif

Six little Indian Boys playing with a hive
A bumblebee stung one and then there were five.

Five little Indian Boys going in for law
One got in Chancery and then there were four.

Four little Indian Boys going out to sea
A red herring swallowed one and then there were three.

Three little Indian Boys walking in the zoo
A big bear hugged one and then there were two.

Two little Indian Boys sitting in the sun
One got frizzled up and then there was one.

One little Indian Boy left all alone
He went out and hanged himself and then there were none.

68.media.tumblr.com/bc978621ce1b3c07e887fb332616a035/tumblr_o15s27VgQV1unz0ero4_r1_500.gif

orig14.deviantart.net/3cce/f/2007/344/b/6/_raincloud__rvmp_by_bad_blood.gif

- - - -

66.media.tumblr.com/3c390d626aef57a973918bf2e130b093/tumblr_put2dopQgR1rm48goo1_500.png

Smierciojadek
Na początku muszę dodać, że całościowo to super wyszło. Zdecydowanie fajniej czyta się taką grupową walkę, jest ciekawsza - głównie przez to, że każdy wnosi zupełnie coś innego.

Na ten moment nie wiem, na którą drużynę oddać swój głos.

Wydaję mi się, że łatwiejsze zadanie miała grupa chwalących. Jednak zamiast skupić się na merytorycznych wypowiedziach, podać kilka sensownych argumentów, dlaczego praca jest dobra, to skupili się na odbijaniu piłeczki. Za dużo czasu poszło na kwestie mało istotne - np. dlaczego podano, że to XIX wiek. Druga rzecz, która mi się nie podobała, ale to już się tyczy całości walki, to nieustające cytowanie wypowiedzi rywala. Nie chciało się tego czytać, bo to i tak nic nie wnosiło.

Anton - nie odnalazłam nawiązania do wąsów Andrzeja, być może jest zbyt subtelne. Pierwszy post super, idealnie się wpasował na rozpoczęcie. Uczestnictwo w walce na plus (choć zarzut osoby z drużyny przeciwnej, że posty są za bardzo zbite, jest trafny), ale tego nawiązania nie widzę, a to mam ostatecznie ocenić... Nie podoba mi się to, że w jednym z postów odesłał do komentarza Alette nt. błędów wychowawczych ojca. Za to minus. Daję 1.

Catherine - dobrze się spisała, a i obrazek fajny. Daję 5.

Emily - widać, że ma doświadczenie w walkach. Posty są przemyślane, sensowne. Jednak odniesienie do własnej twórczości dość marne. Wymuszone. Daję 3.

Shanti - nawiązanie do Turnieju jest, ale też takie jakieś na "odczep się". Ogólnie się spisała. Daję 3.

Wioletta - mało merytoryczne podejście. Posty były jakby poza dyskusją, nie odnosiły się do tego, co akurat ktoś wcześniej napisał. Nawiązanie do Voldemorta może być. Daję 3.

Hermionka523 - na początku to nawiązanie do "Pustyni i w puszczy" w ogóle mi się nie podobało, bo jest totalnie od czapy i nie ma żadnego sensu. Ale teraz jak na to patrzę, to zaczęło mnie to śmieszyć. :D Posty są dojrzałe. Daję 5.

Natka Potter - spisała się. Zadanie także wykonane. Daję 4.

Marcus - nawiązanie do jedzenie w ogóle nietrafione. :( Ale stwierdzenie, że do dupy to jest papier wygrało. :D Daję 1.

Majka11 - Napisanie, że tekst nie jest wybitny, ale przeciętny, jeśli się jest w drużynie chwalącej to średni pomysł. Wstawienie żartu jest subtelne i fajne. Daję 3.

-lavender- - coś nie widzę tej Dolores... Daję 1.

Mój punkt idzie do Turbotrolli.

Oczywiście proszę nie brać mocno do serca moich ocen. ;)
Edytowane przez Smierciojadek dnia 28.10.2016 23:42
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Prefix użytkownikaSam Quest
Moj głos idzie do drużyny chwalących bo mnie bardziej przekonali, chce przeczytać ten tekst mimo wad, które jakoś nie były za bardzo wyraźne. ZGadzam się z Jadkiem co do merytoryki. troche za dużo przepychanek, jednak walka nawet fajna i widać prace i zaangażowanie.

Co do ocen indywidualnych to:

1. Napisz post w stylu Dolores Umbridge - -lavender- 1 pkt
2. W swoim poście odnieś się do HPnetowego turnieju Fan Fiction - Shant2 pkt
3. W swój post wpleć jakiś żarcik - Majka11 3 pkt
4. Dodaj do posta zdjęcie/gif, które będzie adekwatnie obrazować Twoje emocje podczas tej walki - Cahtherine 4 pkt
5. W swoim poście dokonaj porównania do wąsów Andrzeja - Anton 1 pkt
6. Wpleć w swój post dowolnego członka Karczmy, który nie bierze udziału w walce Natka Potter 4 pkt
7. Nawiązuj w jednym poście ciągle do jedzenia ("tryb: Barlom";) r11; Marcus 3 pkt
8. W swoim poście odnieś się do któregoś z własnych utworów Emily Wright 3 pkt
9. W jednym poście dokonaj charakterystyki głównego bohatera, stwierdzając na końcu, że jest on idealnym partnerem dla Lorda Voldemorta. Spróbuj przekonać do tego innych walczących - Wioletta 3 pkt
10. Porównaj tekst z którąś z lektur szkolnych - Hermionka533 4 pkt
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Angelina Johnson
Walkę trolli wygrywają KOMBOTROLLE z wynikiem 6:1.
Wszyscy członkowie zwycięskiej drużyny otrzymają 100 punktów na konto użytkownika i 20 dla Domu.
Osoby należące do Karczmy dodatkowo dostają gwiazdkę chwały Shuffelin

TURBOTROLLE znacząco przyczyniły się do utrzymania dobrego poziomu tej fascynującej walki! Wobec tego jako miejsce drugie (nie ostatnie, drugie! ;D ) otrzymują 50 punktów na konto i 10 dla Domu, a Wymowni dodatkowo po kufelku honoru, na zdrowie!

Dodatkowo za wasze zadania punktacja wygląda następująco:
Marcus Clinton 21
Woletta 23
Majka11 16
EmilyWright 27
Catherine Black 21

Shanti Black 24
Anton 14
Hermiona523 22
Natka Potter 22
lavender 13

I miejsce indywidualne zdobywa Emily Wright, która otrzymuje dodatkową gwiazdkę chwały (lub punkty będące wartością gwiazdki chwały jeśli nie jest się w Karczmie)
II miejsce: zdobywa Shanti Black - kufel honoru
III miejsce: Wioletta - kufel honoru

Gratulację dla wszystkich, byliście super Trollami!
Karczma górą! kibic

* Reszta statystyk:
Średnia ocen indywidualnych dla:
- Kombotrolli 18,4
- TurboTrolli 16

Liczba postów napisana w walce przez:
Marcus Clinton 2
Woletta 4
Majka11 3
EmilyWright 4
Catherine Black 2

Shanti Black 3