Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Wakacje 2017
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 11.06.2017 12:12
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
Jako iż wakacje już gdzieś majaczą na horyzoncie, to postanowiłam założyć ten wątek. Jakie macie plany na wakacje? Ci będziecie robić, a czego zdecydowanie nie? Może ktoś wybiera się nad morze albo w góry? Wypowiadajcie się!:slonce2: To ja zacznę. W tym roku, tak jak i w tamtym, jadę na obóz harcerski. Tym razem nie nad morze, a nad jezioro. Oprócz tego w planach są liczne wycieczki w teren z harcerzami, wypady do babci na rowerach i nadrabianie seriali! No i oczywiście nie może zabraknąć robienia zdjęć oraz jedzenia lodów :lod: ![]() ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 11.06.2017 12:16
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
U mnie standardowo -> kierunek Włochy. Jadę do Wenecji, gdzie czeka na mnie włoska rodzinka. Tam posiedzę dwa dni i wyjeżdżam z rodzicami do Sycylii, gdzie będę się chować przed słońcem podczas siesty i zajadać najlepszą pod słońcem, włoską pizzą <3 Wracam do polski i jadę nad polskie morze razem z przyjaciółką oraz mamą, mam nadzieję, że wysokie temperetaury nie będą mnie tak męczyć jak w Italii. A resztę wakacji mam zamiar spędzić w domu, leniu****ąc i zajadając się babcinym ciastem <3 W końcu będę miała czas by codziennie odwiedzać stajnie, co mnie niezmiernie cieszy! Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 11.06.2017 12:25
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Ja niestety najprawdopodobniej większość tych wakacji spędzę w domu, ponieważ nasza sytuacja rodzinna nie pozwala nam wyjechać gdziekolwiek, zazwyczaj wyjeżdżałem gdzieś z ciocią i siostrą, ale one w tym roku jadą za granicę a dla mnie już tam nie ma miejsca... Najprawdopodobniej dopiero we wrześniu pojadę na tydzień na objazd zerowy z nowymi studentami historii, ale to jeszcze nawet nie wiem gdzie. Jednym słowem- kiszka Ale ja ogólnie nie przepadam za wakacjami. Może kiedyś jak byłem dzieciakiem to zawsze fajnie było nie musieć iść do szkoły, tylko pojeździć sobie na rowerze, iść z siostrą na huśtawkę, obejrzeć jakiś film, wyspać się do późna czy coś w tym rodzaju, ale teraz... Teraz na ogół wakacje strasznie mi się nudzą już po 2-3 tygodniach, szukam czegoś co mógłbym robić, ale upały odbierają mi ochotę na wszystko, tracę poczucie czasu i jakąkolwiek organizację życia. Jednym słowem- nie lubię wakacji Edytowane przez gordian119 dnia 11.06.2017 12:38
Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 11.06.2017 12:42
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
kospirre mam nadzieję, że znajdziesz czas, żeby trochę mnie postalkować i szastać cukrem na prawo i lewo w Hogwarcie ![]() Był chciała do Włoch, albo gdziekolwiek za granicę, ale w tym roku byłam już w Londynie i limit już wybrany Może w przyszłym roku? Kto wie, kto wie ![]() gordian a gdzieś w okolicy nie ma jakichś fajnych miejsc, czy wydarzeń? Albo jakichś tras, żeby pośmigać na rowerze/rolkach/czy co tam masz? ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 11.06.2017 13:17
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Helenkaa napisał(a): gordian a gdzieś w okolicy nie ma jakichś fajnych miejsc, czy wydarzeń? Albo jakichś tras, żeby pośmigać na rowerze/rolkach/czy co tam masz? Wiesz, Mazowsze jest dość biedne jeśli chodzi o ciekawe miejsca, na rowerze oczywiście będę jeździł, ale to jest półtorej godziny dziennie. Na pewno coś będę robił, jakoś normalnie funkcjonował, pewnie pojeżdżę sobie po Warszawie, spotkam się czasami z kolegami czy coś, robię sobie też listę książek, które chciałbym przeczytać w wakacje, więc pewnie nie będzie źle Niemniej, ja po prostu wolę mieć zorganizowany czas, tak jak w ciągu całego roku... A wiesz, ja mam wakacje o miesiąc dłuższe niż Ty i większość innych osób tutaj. Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 20.06.2017 17:04
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja tam odradzam podróżować do Grecji czy Włoch A serio, to nie wiem co będę robił w te "wakacje", których na dobrą sprawę do lat już nie mam. Urlopy to porażka. No, ale tym razem może się w końcu to zmieni i zbieram ekipę na jakieś jezioro (Białe, Zagłębocze) a może sobie pojadę do Rytwin, Tyńca czy coś w ten deseń ;d Może na dłużej do Krakowa (tak z miesiąc bym posiedział). Na razie czekam na coś konkretnego i pewnie na dniach się okaże co dalej będę tam sobie planował. Tak naprawdę , to marzy mi się Zakopane - słynne Czerwone Wierchy, Nosal, Gubałówka, Kasprowy Wierch, Morskie Oko, Dolina Pięciu Stawów ^^ Byłem w Tatrach chyba z 9 razy w życiu, ale ostatnim razem było to ohoho (prawie, że tuż po II wojnie światowej). Tak czy siak, to Bałtyk też mi nie obcy, Jarosławiec, Ustka, Darłowo. No i sama Lubelszczyzna jest piękna i daje wiele możliwości. Coś sobie wymyślę, choć wakacje to ja najlepiej wspominam do tego powiedzmy 19-20 roku życia <; Potem to te "wakacje" taka syrena. Ni to ryba, ni kobieta. Ni to zjeść, ni pokochać. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ovasan |
Dodany dnia 21.08.2017 18:29
|
![]() Postów: 10 Dom: GryffindorPunkty: 23 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.06.17 |
Moje wakacje w skrócie: PRACA-przerwa na herbatę-PRACA. Tak serio to pierwszy miesiąc chcę wyjechać nad morze popracować, poznać nowych ludzi, pobalować i posmażyć się na plazy. Może odwiedzę w sierpniu starych znajomych albo znajdę nowe hobby? Albo w końcu zacznę się uczyć biologi do matury . Jeśli jednak znajde coś fajnego to dwa miesiace wakacji przepracuję. Pieniadze potrzebne a jak będę chciała to w ciagu roku moge sobie zrobic ''małe wakacje'' .A co do braku pomysłów dla innych. Praca w miejscu, w którym się nie mieszka to dobry pomysł, albo uczeszczanie na spotkania tematyczne w okolicy, w bibliotece czy rpg lub larpy to też świetna zabawa. Ale rozumiem niechęć przy 32 stopniach to ja tez jedynie się roztapiam, a nie myślę o rozwijaniu swojej osoby Ahoy
![]() |
|
|
|
Natalia Tonks |
Dodany dnia 21.08.2017 19:08
|
![]() Postów: 40 Dom: HufflepuffPunkty: 85 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.12.16 |
Ja nie miałam wakacji w tym roku pracuję i pracuję a od wrześnie będę jeszcze bardziej pracować ale takie życie na własnej działalności szczególnie jak się dopiero rozkręca nie narzekam. Pozostały mi weekendowe wypady nad jezioro, jestem z Lublina a tu w okolicy dużo jezior . Batalion_88 ty też jesteś z lubelskiego?? No proszę, tak to miejsce daje dużo możliwości w wakacje dużo się dzieje i nie da się nudzić.
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Ravenclaw

kospirre
Slytherin

Ale ja ogólnie nie przepadam za wakacjami. Może kiedyś jak byłem dzieciakiem to zawsze fajnie było nie musieć iść do szkoły, tylko pojeździć sobie na rowerze, iść z siostrą na huśtawkę, obejrzeć jakiś film, wyspać się do późna czy coś w tym rodzaju, ale teraz... Teraz na ogół wakacje strasznie mi się nudzą już po 2-3 tygodniach, szukam czegoś co mógłbym robić, ale upały odbierają mi ochotę na wszystko, tracę poczucie czasu i jakąkolwiek organizację życia. Jednym słowem- nie lubię wakacji 

Niemniej, ja po prostu wolę mieć zorganizowany czas, tak jak w ciągu całego roku... A wiesz, ja mam wakacje o miesiąc dłuższe niż Ty i większość innych osób tutaj.
Gryffindor
A serio, to nie wiem co będę robił w te "wakacje", których na dobrą sprawę do lat już nie mam. Urlopy to porażka. No, ale tym razem może się w końcu to zmieni i zbieram ekipę na jakieś jezioro (Białe, Zagłębocze) a może sobie pojadę do Rytwin, Tyńca czy coś w ten deseń ;d Może na dłużej do Krakowa (tak z miesiąc bym posiedział). Na razie czekam na coś konkretnego i pewnie na dniach się okaże co dalej będę tam sobie planował. Tak naprawdę , to marzy mi się Zakopane - słynne Czerwone Wierchy, Nosal, Gubałówka, Kasprowy Wierch, Morskie Oko, Dolina Pięciu Stawów ^^ Byłem w Tatrach chyba z 9 razy w życiu, ale ostatnim razem było to ohoho (prawie, że tuż po II wojnie światowej). Tak czy siak, to Bałtyk też mi nie obcy, Jarosławiec, Ustka, Darłowo. 

. Jeśli jednak znajde coś fajnego to dwa miesiace wakacji przepracuję. Pieniadze potrzebne a jak będę chciała to w ciagu roku moge sobie zrobic ''małe wakacje''
Hufflepuff