Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Saga o "Ludziach Lodu"
|
|
Fameria WindForest |
Dodany dnia 26.12.2016 22:55
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 140 Dom: HufflepuffPunkty: 1544 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
47 tomowa, ogromna saga o rodzie Ludzi Lodu, obarczonym klątwą Tengela Złego. Polowania na czarownice, magia, a z drugiej strony zwykła, kochająca się rodzina. Czytał ktoś może? Ma zamiar przeczytać? Ja osobiście polecam. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 26.12.2016 23:04
|
![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
słyszałam o tym szczerze, i podobnie również jak Aders widziałam ten tytuł już gdzieś tutaj w innych tematach na forum. jakoś nigdy nie planowałam się za to wziąć więc raczej nie zapoznam się z tą historia, ale dla każdego co innego. czekam na jakieś ciekawe wpisy ludzi, którzy wiedzą o co chodzi. ![]() Severusie, jak mogłeś.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 27.12.2016 07:43
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Uwielbiam SoLL <3 przeczytałam całość, wszystkie tomy mam, a niektóre czytałam po kilka(naście) razy i pewnie jeszzcze nie raz sięgnę. Najbardziej lubię pierwsze 9 tomów, potem nie przepadam za tomami Vilemo niektóre postacie uwielbiam za innymi nie przepadam, ale generalnie gorąco polecam chociaż przy ostatnich tomach to już bez takiego szału. Z końcówki to 'góra demonów' i 'cisza przed burzą' są jeszcze spoko, ale potem już bez szału i do tych ostatnich już nie wracałam. A ten dodatek od Sandemo w ostatnim tomie to już w ogóle mi się nie podobał Sorry za ten chaos, ale to jest zbyt obszerny temat by to poukładać jakoś generalnie historia bardzo wciągająca, napisana lekkim językiem więc jedna część to kwestia godzin. No i jest trochę fantastyki, trochę (chociaż mniej) obyczajowki. Ale z perspektywy czasu, a zaczęłam to czytać pierwszy raz w wieku 12 albo 11 lat, to nie były odpowiednie treści dla dziecka, bo scen +18 nie brakowało ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 11.03.2017 01:14
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
Bardzo lubię Sage o Ludziach Lodu. Miałam kilka takich postaci, które uwielbiałam ale i takie które bym walnęła. Ogólnie przeczytałam to przez przypadek i mnie wciągnęło. Zdecydowanie polecam. Przeczytałabym jeszcze raz gdybym miała możliwość ale na razie nie mam ; ( ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 15.09.2017 22:28
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Ja co jakiś czas wracam do SoLL i ostatnio miałam taką refleksję, że Sandemo chyba bardzo lubiła Sol, w poźniejszych tomach bardzo często do niej wracała i stawiała ją na swoistym piedestale jako taką wspaniałą czarownicę, która nie potrafiła się odnaleźć w świecie rzeczywistym. Ja osobiście lubiłam Sol, ale uważam, że już Vilemo, której nie lubię, czy Ingrid, a zwłaszcza Tula były o wiele ciekawszymi postaciami. W sumie tak wam chciałam to napisać bo mogę ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 15.09.2017 22:41
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Bardzo lubiłam Sol i tomy, w których występowała. Była bez wątpienia wyjątkową czarownicą o niecodziennym charakterze. Połączenie zła z dobrem, miłości z nienawiścią, wiecznie poszukująca, nie potrafiąca żyć normalnie. Jednak wieczne powracanie do niej, porównywanie innych bohaterek, kolejne niby wcielenia Sol mnie irytowały i po pewnym czasie miałam dość![]() Poza tym była opisywana jako ideał piękności, jednak szczegółowy opis jej wyglądu wcale na to nie wskazywał ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 15.09.2017 22:45
|
No ja miałam dokładnie tak samo ![]() Bardzo ją lubiłam, a potem mnie Sandemo do niej trochę zraziła. To samo miałam z Hannah, lubiłam ją jako zły charakter, jako prawdziwą wiedźmę, ale ta gloryfikacja Hanny w późniejszych tomach jakoś zabrała jej ten charakter. Trochę jak ze Sznejpem, lubiłam go póki był tym złym ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 15.09.2017 22:53
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Hanne zawsze uwielbiałam i bardzo żałuję, że była w serii tak krótko. Ogólnie brakowało takich typowo złych czarownic, bo wszystkie, które się rodziły po Tengela Dobrym przechodziły ostatecznie na stronę dobra:/ Tylko mężczyźni byli źli do końca, np. Kolgrim, Ulvar, Solve, Pancernik.. Tzn nie licząc ostatecznej walki z Tengelem Złym, kiedy to Sol przekabaciła Ulvara i Kolgrima ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Krnabrny

Hufflepuff

Gryffindor

Ravenclaw