Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Rodzina Addamsów
Prefix użytkownikaUpadly Aniol
Chciałbym poznać Wasze zdanie o tym filmie. Mam oczywiście na myśli ten, który wyreżyserował Barry Sonnenfeld ( w rolach głównych Raul Julia, Angelika Houston, Christopher Lloyd, Christina Ricci ). Przedstawiam poniżej zdjęcie i zwiastun, żeby może się coś nie coś rozjaśniło ;p
i.wp.pl/a/f/jpeg/28297/rodzina-adamsow1-jpg.jpeg
http://www.youtub...Z5-jv26RwY

Osobiście kocham ten film od pierwszego wejrzenia :) Widziałem go pewnie z jakieś 50 razy, i nigdy nie mam dość. Wciąż bawi i zachwyca ! Upiorną rodzinkę niemal, że ubóstwiam. ^^ ( chyba najlepszy jest lokal Lurch i babcia ;p ). Jako dzieciak byłem święcie przekonany, że to horror O.o, i bałem się go...Miałem nawet koszmary. A potem wyszło szydło z worka, i okazało się, że "Rodzina Addamsów" to fantastyczna ( moim zdaniem najlepsza w dziejach ) czarna komedia. Druga część nie wyszła już co prawda tak okazale, ale i tak warto ją obejrzeć. Za to "Zjazd rodzinny" radzę omijać szerokim łukiem - nie ma nic wspólnego z poprzednimi filmami. A kim są sami Addamsowie ?

Addamsowie to rodzina masochistów, sadystów i potworów. Mieszkają na bagnach w ogromnym, zapuszczonym dworze. Ich dom pełen jest narzędzi tortur, ukrytych przejść i pułapek.

Co za bezsens ;) Oni są przezabawni, i mógłbym z nimi mieszkać ! No, może rączka i kuzyn Coś średnio mi się podobają, ale...Dałoby radę przywyknąć ;p

Piszcie czy się Wam podobał czy nie, jak tak to dlaczego. Który z aktorów/aktorek najlepiej wcielił się w swoją rolę itp.

PS Muzyczka genialna ^^
Edytowane przez Prefix użytkownikaUpadly Aniol dnia 09.06.2014 13:43
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix użytkownikaLunatyczka
Bardzo lubię rodzinę Adamsów, jak dla mnie to niezła komedia, taki mrok i humor dobrze się ze sobą komponowały i chętnie oglądałam ;> Szczególnie lubiłam postać Wednesday (ogólnie ta aktorka jest dobra) ^^ Poza tym to przesłanie filmu nie jest złe (jak się może wydawać), bo przecież dla nich najważniejsza była rodzina, a z ich skomplikowaną naturą mogliśmy się nieźle pośmiać, także zachęcam do obejrzenia ;]

Prefix użytkownikaHeresy
Uważam, że "Rodzina Addamsów" jest jednym z najlepszych filmów jakie widziałam! To wspaniała czarna komedia pełna ekscentrycznych bohaterów. Moją ulubioną postacią była Wednesday! Jej teksty i charakter powalały! Obejrzałabym ten film jeszcze 30000 razy! Moja ocena to 193832/10. BOSKI!
24.media.tumblr.com/tumblr_m2tnsfV80O1qhw13go1_500.gif

Wspaniała, uczciwa damo Hufflepuff,
Tyś najlojalniejsza z wszystkich założycieli,
Gdy spoglądam na ciebie, moje serce robi 'puff'.

Twe imię zacne Helgo,
Choć brzmi lekko po niemiecku i ludzi bawi,
Czy wiecie, że to oznacza kogoś szczęśliwego?

To nie ma znaczenia, że należę do innego domu,
Gdybym miała wybór chciałabym być w twoim,
Albowiem w twoim jest najmilej i ludzie mają tam poczucie smaku!

31.media.tumblr.com/tumblr_m8qyhnCSqi1rqvxt9o1_500.jpg

fc02.deviantart.net/fs71/f/2014/227/2/b/kotel_by_magicalchocolate-d7vatfa.png

www.euphstudy.com/myeuph/tenorhorn_melton01.jpg

www.chartercabledeals.org/blog/wp-content/uploads/2014/03/hannah.jpeg

www.imperiumtapet.com/media/wallpaper/21783/image/2928ce1176e224c54d1e_720x540_cropromiar-niestandardowy.jpg

Związek niezłomny wolnych republik,
Złączyła na wieki wielka Szkocja.
Niech żyje stworzony wolą ludów,
Jedyny potężny Hogwart!

Bądź pochwalona, szkoło nasza wolna
Przyjaźni domów dająca nadzieję siło!
Sztandar gryfoński, sztandar uczniowski,
Niech od zwycięstwa do zwycięstwa prowadzi!

Przez burze świeciło nam słońce wolności,
I J. K. Rowling wielka nam szlak wskazywała
Wychował nas Dumbledore w wierności domów
Do pracy i wyzwań nas natchnął

Bądź pochwalona, szkoł nasza wolna
Szczęścia uczniów dająca nadzieję siło

My Gwardię naszą rozwijaliśmy w bitwach.
Śmierciożerców podłych z drogi zmieciemy!
My w bitwach rozstrzygamy los pokoleń,
My do chwały Szkołę swą poprowadzimy!

Bądź pochwalona, Szkoło nasza wolna
Chwały domów dająca nadzieję siło

Prefix użytkownikabatalion_88
W "poprzednim wcieleniu" założyłem tu ten temat, więc może głupio, że się wypowiem, ale co tam... Ostatnio przypadkiem natrafiłem właśnie na "Rodzinę Addamsów" (na TNT bodajże). Pomyślałem, że nie ma sensu oglądać, ale jak już się wciągnąłem to do końca przed telewizorem wysiedziałem. I to mnie właśnie zastanawia. W czym tkwi fenomen tej czarnej komedii w gwiazdorskiej obsadzie? To chyba jeden z pięciu, góra siedmiu filmów, które mógłbym w zasadzie oglądać raz w tygodniu bez większego wysiłku. Kocham humor, kocham horror, mrok, czarny dowcip: I tu wszystko jest ^^ Moją ulubioną postacią był drugoplanowy lokaj Lurch do spółki z babcią, która karmiła członków rodziny Bóg wie czym... Muzyka tez niczego sobie. Jedynka zdecydowanie najlepsza, choć na II część też narzekać nie można. Trochę dziwiło mnie, że to wuj Fester (Christopher Lloyd) grał pierwsze skrzypce w obydwu częściach. Anjelica Houston (Morticia), Raul Julia (Gomez), Christina Ricci (Wednesday) znakomicie zagrali. "Zjazd Rodziny Addamsów" to kompletna klapa. Poza filmowym lokajem wszystkich zmieniono, film nie ma nic wspólnego z pierwszymi dwoma.

Niebawem ma powstać "Rodzina Addamsów", której reżyserem będzie sam Tim Burton! Po prostu nie mogę się doczekać. Może Helena Bohnam Carter wcieli się w rolę pani Addams a Deep zasłynie jako Gomez? Kto wie...
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Oj, uwielbiałam rodzinę Adamsów, ale w tej chwili nie jestem w stanie się wypowiedzieć na temat szczegółów, bo to było tak dawno, że już nie pamiętam. Pamiętam tylko, że rączka i kuzyn Coś mnie nieco przerażali, a najbardziej lubiłam Wednesday :D.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaFenris
Czasami mam wrażenie, że moja rodzina to tacy Addamsowie :D.
Miałam pewien czas w swoim życiu, że nosiłam stylówkę na Wednesday, a z bratem często robiliśmy głupie rzeczy :D. Uwielbiam tę historię! Anjelica była doskonała jako Morticia...
Niebawem ma powstać "Rodzina Addamsów", której reżyserem będzie sam Tim Burton! Po prostu nie mogę się doczekać. Może Helena Bohnam Carter wcieli się w rolę pani Addams a Deep zasłynie jako Gomez? Kto wie...

Jakkolwiek uwielbiałam Deppa, tak dla mnie przestał sie rozwijać po Piratach, nie chciałabym go oglądać znowu przy boku Bonham (jej z resztą tez nie widzę jako Morticii, jako babcię - ok :D). Pedro Pascal mógłby być Gomezem!
2.bp.blogspot.com/-vCt57ZbDfAk/URrRbhEQhwI/AAAAAAAABA0/XRmZtvEYF_I/s1600/szczerbatek.gif

Pottermore:
Slytherin
Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka

i66.tinypic.com/15qfevn.png

Prefix użytkownikaGinnyHermiona1
Ja ,,Rodzinę Addamsów" bardzo lubię, chociaż na początku wcale nie chciałam go oglądać, ale potem postanowiłam, że zobaczę przynajmniej początek filmu i jak mi się nie będzie podobało do przestanę oglądać. Oczywiście film obejrzałam do końca i bardzo polubiłam.
A może w Ravenclawie''
Zamieszkać wam wypadnie
Tam płonie lampa wiedzy,
Tam mędrcem będziesz snadnie

img4.wikia.nocookie.net/__cb20070628120519/harrypotter/pl/images/b/b8/Ravenclaw.JPG

Prefix użytkownikaIva Coren
Ten film jest fantastyczny i ma świetny klimat. Ech....to były czasy. Ten upiorny humor, Ręka biegająca po domu. I ta pasja, z którą Pan Addams był wciąż tak samo zakochany w Pani Addams.
Dziś takich klimatów już nie ma, biegające samopas kończyny spowszedniały, a efekty specjalne czasem czynią filmy aż groteskowymi. Temat Addamsów jest dla mnie bardzo sentymentalny, bo to kawał dobrego kina i cudowny film, który nigdy się nie znudzi :D
images5.fanpop.com/image/photos/31500000/alan-alan-rickman-31594040-245-250.gif
i.imgur.com/6diXtte.jpg
zapodaj.net/images/3556679e25f62.png

zapodaj.net/images/3eb201c96174a.png
zapodaj.net/images/7016036e791a9.png

I nawet jak upadnę, to wstanę. A wtedy Ty masz przechlapane!Diabeł
ecx.images-amazon.com/images/I/51C4MATgB5L._UX662_.jpg

Ołtarzyk dla Batalion_88:)
O Batalionie, tak ładnie zawsze komentujesz, mój uśmiech wywołujesz.....

zapodaj.net/images/cc1fb202d1266.jpg

Prefix użytkownikablad logiczny
Podziwiam ten film, sam pomysł trochę karkołomny, ale wykonanie świetne. Mam na myśli tę pierwszą część. Co mi się podobało, to co przedmówcom. Wspaniale relacje, w małżeństwie, ciepło i humor. Te pomysły z dłonią, lokajem zombie są przezabawne. Ta przerażona rysunkiem nauczycielka to świetna parodia, na dzisiejsze przypadki jakie dzieją się, w szkołach głównie Szweckich. Najbardziej rozbawiła mnie jednak parodia "Tańca z szablami", Arama Chaczaturiana.
Edytowane przez Prefix użytkownikablad logiczny dnia 28.02.2016 13:35
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Prefix użytkownikaAlura
Oj, Rodzina Addamsów to moje uzależnienie. Mogłabym oglądać to dniami i nocami. Zakochałam się w nich już w dzieciństwie. Kocham ten klimat. Jednocześnie mroczny, ale także zabawny. Troche jak czarny humor. Nie każdy lubi. Muszę przyznać, że nawet jak pisze o Rodzinie Addamsów to ciepło mi na sercu hahahaa :D

Prefix użytkownikaSam Quest
Wiadomka, że lubię. W Halloween byłam nawet na nowej animacji "Rodzina Addamsów", mocno nawiązywała wizualnie do tego serialu animowanego z lat 90tych.
Powtórzyłam sobie też pierwszy film z 1991 i muszę przyznać, że ten film się jakoś bardzo nie zestarzał. Serio, wygląda to całkiem znośnie. :D

No i Morticia to jedna z moich ulubionych postaci tego typu :D
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Kosocin4
Sam Quest napisał(a):

Wiadomka, że lubię. W Halloween byłam nawet na nowej animacji "Rodzina Addamsów", mocno nawiązywała wizualnie do tego serialu animowanego z lat 90tych.
Powtórzyłam sobie też pierwszy film z 1991 i muszę przyznać, że ten film się jakoś bardzo nie zestarzał. Serio, wygląda to całkiem znośnie. :D

No i Morticia to jedna z moich ulubionych postaci tego typu :D

to prawda rodzina Adamsów jest wiecznie młoda :D też oglądałem animację, całkiem spoko

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: