Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Czym dla was jest seria książek "Harry Potter"
|
|
| Chopin |
Dodany dnia 12.06.2007 12:45
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.04.07 |
Chciałbym tutaj z wami porozmawiać o tym, czym dla was są książki o HP. Nie wiem, czy się ze mną zgodzicie, ale dla mnie HP to seria powieści kryminalnych. Przecież we wszystkich częściach głównym wątkiem jest historia pewnego morderstwa i chęci zemsty chłopca, który stracił rodziców. HP to dla mnie również idealny sposób na zabicie czasu, ucieczkę od codziennych problemów, lekarstwo na nudę. A że wszystko rozgrywa się w futurystycznym świecie książki, jak żadne inne potrafią rozwinąć wyobraźnię. To tyle ode mnie, czekam na wasze opinie:smilewinkgrin: Edytowane przez Alette dnia 28.02.2013 21:10
|
|
|
|
| Hermiona 84 |
Dodany dnia 12.06.2007 19:11
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 11.06.07 |
Czym są dla mnie książki Harry'ego Potter'a? Warto się zastanowić. No więc znaczą one dla mnie bardzo dużo: to dzięki nim mogę odpłynąć sobie od codzienności. Dzięki nim moje życie wypełnia się magią i dzięki temu jest cudowne! Chociaż to tylko książka czasem wydaje mi się że ten świat istnieje tylko dla mnie jako mugolki jest niedostrzegalny. Często wyobrażam sobie że jestem w Hogwarcie. 'Podsumowując: książki o Harry'm Potterze znaczą dla mnie bardzo dużo. "...Harry i Ron podbiegli do niego,roźwścieczeni, ale Hermiona była szybsza.
CHLAST! Trzasnęła go w twarz z całej siły. Malfoy zachwiał się. Harry, Ron, Crabbe i Goyle stali jak sparaliżowani a Hermiona znowu podniosła rękę..." ************************** dom - Gryffindor. animag - gepard |
|
|
|
| Izabella 84 |
Dodany dnia 12.06.2007 19:15
|
![]() Postów: 156 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.05.07 |
Całkowicie zgadzam się z Hermioną 84. Dodam tylko że gdy byłam młodsza razem z przyjaciółką bawiłyśmy się w Świat Harry'ego Potter'a czyli, że chodziłyśmy do Hogwartu itd. Edytowane przez Flegma dnia 03.01.2008 23:53 Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
Jestem po prostu IZA "...Harry zrobił wówczas coś co było bardzo odważne i bardzo głupie: rozpędził się i skoczył trollowi na plecy, oplatając ręce wokół jego szyi. Troll nie poczuł, że wisi na nim jakiś krasnoludek, ale nawet troll nie jest aż tak głupi, by nie zauważyć, że ktoś wsadza mu do nosa kawałek długiego drewna, a Harry wciąż miał w ręku swoją różdżkę i kiedy skoczył, niechcący wepchnął ją trollowi w jedną z dziurek w nosie..." |
|
|
|
| ja |
Dodany dnia 14.06.2007 15:09
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 15.05.07 |
Wierzę w magię, a to jedna z wielu książek, która pozwala mi wierzyć ze ona naprawdę istnieje No i mile spędzony czas. O magii jest_pełno książek, a co dziwne jest na całym świecie... Palenie czarownic w Europie,_magiczne znaki Asteków. Wokół nas jest pełno magii... Edytowane przez Flegma dnia 04.01.2008 00:02 sorry za błędy
|
|
|
|
| Serea |
Dodany dnia 17.06.2007 13:05
|
![]() Postów: 1400 Dom: Brak przydziału Punkty: 3927 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 17.06.07 |
Dla mnie Harry jest rzeczywistością tylko, że w krzywym zwierciadle. Cała książka aż kipi od problemów dzisiejszych nastolatków: snobizm, rasizm, logika, zmiany nastrojów, brak powagi, pierwsze zauroczenia. Po prostu normalne życie. HP jest też dla mnie ukojeniem, oderwaniem się od problemów i dość dużą dawką filozofii i psychologi Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 15:52
![]() Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie. ![]() FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid ![]() * Io ![]() * Sarahis! (dopisałam się sama, sorry )Esey * losiek13 * E-Vaire * Kyinra Zapisy czynne ; P OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA. I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko. PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis ![]() ![]() |
|
|
|
| nelsonka |
Dodany dnia 20.06.2007 18:14
|
![]() Postów: 17 Dom: Brak przydziału Punkty: 32 Ranga: Charłak Data rejestracji: 22.05.07 |
Dla mnie Harry to fantazja, świetnie wymyślony świat, ale wymyślony, nieistniejący. Czytanie książki to oderwanie się od codzienności. Każdy chciałby żyć w takim świecie, ale to niestety niemożliwe. Nelsonka
|
|
|
|
| LordEmek |
Dodany dnia 20.06.2007 19:54
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: -165 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 18.06.07 |
Dzieki Harry'emu Potterowi się nie nudzę, gdy nie mam co robić. Otwieram książkę i czytam albo szukam na internecie dalszych części Harry'ego Pottera napisanych przez innych potteromaniaków. Widzę, że duże litery i znaki interpunkcyjne to dla ciebie abstrakcja. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 15:54
|
|
|
|
| czarli lestrange |
Dodany dnia 25.06.2007 13:55
|
![]() Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.06.07 |
CHOPIN! Czy przeczytałeś w życiu choć jeden kryminał? Jak HP to kryminał to ja jestem księdzem (btw:nie wierzę w boga)! Czym jest HP? Ee światem alternatywnym. To na pewno. Jakąś częścią zwykełgo świata, nieodłączną, bo czytam je od nowa i od nowa od.... 6 lat? Może 7... Biorąc pod uwagę to, że mam 16, HP jest dla mnie czymś tak oczywistym jak szkoła, nie pamiętam świata przed przeczytaniem HP. No tak. Nie wiem, gdybym powiedziała, że wszystkim, tobym przesadziła, ale jest to coś dużego. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 15:55
Sev, maj hiroł! [s]Oh, I forgot we'll be hunting down Voldemort in a mobile library.[/s] |
|
|
|
| hermione weasley |
Dodany dnia 26.06.2007 20:31
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.06.07 |
Zdecydowanie oderwaniem się od szarej, smutnej, okropnej, nudnej, przerażającej, mugolskiej rzeczywistości i chwilowym zapomnieniem o wszystkim, co mnie otacza Tak jak zresztą cała masa innych fajnych książek... Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 15:56
|
|
|
|
| hermion@116 |
Dodany dnia 30.06.2007 15:35
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 143 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 04.06.07 |
Harry Potter - to seria książek, które mają bardzo wiele wątków, nie tylko kryminalnych, ale wątek kryminalny jest chyba najbardziej rozbudowany. Ta książka pozwala oderwać się od rzeczywistości, przenieść się w zupełnie inny świat. Jest po prostu świetna!!! Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 15:57
HP... HG... RW...
J.K.R. |
|
|
|
| Mafalda |
Dodany dnia 30.06.2007 20:06
|
![]() Postów: 73 Dom: Brak przydziału Punkty: 142 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.04.07 |
Zdecydowanie ma duże znaczenie, ale nie przesadzajmy. O, właśnie przed chwilą o mało co nie ryczałam nad jakimś ckliwym fanfickiem. Nie jest np. tak, że jeśli, powiedzmy, Harry zginie, to pogrążę się w rozpaczy. Bo po prostu będę strajkować, że książki niby są dla dzieci, ale takie brutalne... ^^ |
|
|
|
| myilussion |
Dodany dnia 01.07.2007 11:36
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.07.07 |
Czym jest? Kiedyś myślałam, że to debile czytają... Ale pomyślałam sobie, że spróbuję przeczytać 1 część... Okazało się, że jak zaczęłam czytać to dopiero skończyłam aż mi książki brakło... I teraz stwierdzam, że seria HP ma coś w sobie, co przyciąga... Pozdrawiam Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 16:02
|
|
|
|
| Maaka |
Dodany dnia 03.07.2007 14:12
|
![]() Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 02.07.07 |
Dla mnie seria książek o Potterze jest można powiedzieć marzenie.. Jak czytam te książki to odrywam się od rzeczywistości i wczuwam się w fabułę.. Mogę przy nich zapomnieć o otaczającym mnie świecie, o problemach itd. Przeżywa razem z Harrym jego przygody.. i myślę co zrobiłabym na jego miejscu.. czasem to jest fajne.. no ale czasami trochę męczące. I nie uważam, że Harry jest to seria powieści kryminalnych... Jeśli sądzisz,
że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak, że jesteś MUGOLEM ! |
|
|
|
| Rockwood |
Dodany dnia 03.07.2007 22:47
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.07.07 |
Za każdym razem gdy nowe książki o przygodach HP trafiały z półek księgarni do moich rąk i miałem przyjemność wieczorem położyć się do łóżka i czytać z ogromną przyjemnością, to stawało się to dla mnie jakby drugim życiem mimo, że czytałem tylko to widziałem te wszystkie sceny w myślach, tak jakby było to prawdziwe.. Jednak nie można przesadzać bo tak naprawdę nie odrywałem się od rzeczywistości. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 16:04
|
|
|
|
| Lord Razor |
Dodany dnia 04.07.2007 09:05
|
![]() Postów: 33 Dom: Brak przydziału Punkty: 120 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 12.05.07 |
Dla mnie seria Harry'rgo Pottera była czymś wyjątkowym.Kiedy przeczytałem wszystkie książki jakie wyszły , z radością oczekuję następnej książki , którą jest ,,Harry Potter i Śmiertelne relikwie."Nie mogę już się doczekać. Jestem prefektem naczelnym
Jestem kapitanem drużyny i szukającym.Dom-Gryffindor Zarejestrowany Animag-Wilk Patronus-feniks Bogin-Lord Voldemort Członek GD Członek Zakonu Feniksa |
|
|
|
| kkrzysiekk |
Dodany dnia 05.07.2007 00:54
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: -456 Ranga: Więzień Azkabanu Data rejestracji: 04.07.07 |
Naprawdę brawa dla J.K Rowling jak na razie wszystkie książki Harry'ego Potter'a mi się podobały i mam nadzieje, że będą nadal. Ja, podobnie jak Maaka, też przenoszę się w świat czarodziejów i odpływam od problemów jest naprawdę super. Tylko nie myślcie że jakiś upośledzony jestem, ale naprawdę lubię czytać te książki Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 16:06
|
|
|
|
| PomyLunka |
Dodany dnia 07.07.2007 11:14
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 41 Ranga: Charłak Data rejestracji: 05.07.07 |
"Harry Potter" to tak naprawde jedyna ksiazka ktora czytam po kilka razy..i za kazym razem z taka sama niepewnoscia jak za pierwszym razem...mimo, ze wiem jakie jest zakonczenie, to kolejny raz czytam je z dreszczykiem emocji...HP jest fantastyczny, kiedy go czytam wydaje mi sie, ze ten caly swita stworzony prze Rowling istnieje naprawde...czytam, czytam i kiedy slysze jakis dzwiek zastanawiam sie czy przypadkeim ktos nie teleportowal sie obok<LOL>...ale serio, to ksiazka jest naprawde magiczna, kiedy raz sie ja zacznie czytac to nie da sie juz przstac....z niecierpliwosica czekam juz na 7 czesc, chociaz to czekanie przybliza nas juz niestey do oststniej czesci...i kiedy juz 7 czesc wyjdzie to nie bede mogla czekac z radoscia na kolejne ksiazki...jak bym chcila zeby 7 czesc nie byla oststania.... Pzdr. ![]() Dwadzieścia emotek na jednego posta to o dużo za dużo. A ja tylko chodzę po forum i to cholerstwo usuwam =P. I poświęcić pół minuty na usunięcie literówek też by nie zaszkodziło. Li. Edytowane przez Limonka dnia 13.10.2007 02:10 |
|
|
|
| nikola19_70 |
Dodany dnia 09.07.2007 15:24
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 122 Dom: Brak przydziału Punkty: 505 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.07.07 |
Ja bardzo lubię czytać książki. Ale te o Harrym są takie inne, jest w nich tyle magii, przenoszą człowieka w całkiem inny świat. Po tych wszystkich troskach życia codziennego miło jest przenieść się w ten inny świat i czasem ciężko jest powrócić to tej szarej codzienności. Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 16:07
|
|
|
|
| nataliapop |
Dodany dnia 28.08.2007 11:31
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 10 Dom: Brak przydziału Punkty: 134 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.06.07 |
Dla mnie to seria książek o przystojnym, odważnym, inteligentnym i oddanym swoim przyjaciołom chłopcu. To dla mnie niekończące się marzenia o zobaczeniu się z nim na prawdę, to niesamowita rzecz, która wypełnia mnie od środka. ON JEST PO PROSTU CUDOWNIE PIĘKNY!:rol: Edytowane przez Christina dnia 07.02.2014 16:08
|
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 28.08.2007 16:44
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydziału Punkty: 1645 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Jestem fanem szeroko pojętej fantastyki, a Harry jest bezwzględnie w czołówce dzieł tego gatunku. Wiele godzin dobrej rozrywki dzięki Jo![]() I jak część forumowiczów się przyznała, ja też uważałem HP za niegodnego uwagi, do czasu
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Christina