Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Mundurki
|
|
Penelope |
Dodany dnia 21.07.2014 14:40
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1729 Dom: RavenclawPunkty: 17625 Ranga: Poraniona Data rejestracji: 27.02.08 |
![]() Tak wyglądają mundurki w Hogwarcie, według filmowej wersji. Podobają się wam? Co o nich myślicie? Jak sądzicie - były wygodne i praktyczne? Uważacie, że noszenie mundurków jest dobre? Macie podobne w swoich szkołach? Edytowane przez Smierciojadek dnia 25.07.2014 15:30 ![]() ![]() W kategorii Najlepsza Seria Obyczajowa, wygrywa Penelope - Trudny Wybór ![]() Wiersz mojej ulubionej poetki i to jeszcze o mnie ![]() Sonet Dziękczynno-pochwalny Jest taka osoba, co pięknie słowa plecie. Entuzjazmu pełna, w każdej chwili miła, Z potoku błahych słów się przy mnie wynurzyła I pomaga mi przetrwać w liter srogim świecie. Któż to taki? To Pene! Wszyscy dobrze wiecie! Cóż ja bym kochana bez Ciebie zrobiła? Co tu dużo gadać... Pewnie wciąż bym żyła. Ale żyłabym tutaj jak zgubione dziecię. Bezczynnie bym siedziała w beznamiętnej toni. Czy cokolwiek bym zrobiła gdyby nie Twa głowa? Czy cokolwiek bym stworzyła bez Twej boskiej dłoni. Więc dziękuję Ci Królowo, za Twe wielkie słowa, Że jesteś tutaj, że piszesz, chociaż czas Cię goni, I że dzięki Tobie, znowu zaczęłam od nowa... I love Smaug ![]() ![]() ![]() - O czym marzysz?- zapytał w końcu. - Marzę o lepszym życiu. O tym, by ludziom bardziej zależało na ludziach, niż na pieniądzach, by mieli honor i nie łamali obietnic. Marzę o tym, by przyjaźń była prawdziwa, a miłość nie bolała. - Odpowiedziała bez zastanowienia. - A jeśli ci powiem, że mogę ci to dać, pójdziesz ze mną? - Wyraz jego twarzy nie zdradzał uczuć, ale w oczach tliła się iskierka nadziei. - Pójdę. Dlatego, że będę chciała uwierzyć w to, że mówisz prawdę. Szkoda tylko, że taki świat nie istnieje. - Istnieje, a ja ci go pokażę, jeżeli tylko zechcesz otworzyć oczy. - Nieznajomy wyciągnął do niej rękę, a ona ją ujęła, po raz pierwszy wierząc, że może być szczęśliwa.[/color] Dedykacja dla mnie od pewnej bardzo sympatycznej osoby ;] Jest takie miejsce na oceanie, gdzie pewna wyspa się mieści, nierzadko kto się na niej pojawia, bo zwą ją wyspą boleści. Zamek potężny na niej góruje, co w dawnych czasach wzniesiony przez władcę wyspy Odysa, dla Penelopy - żony. Wiele już lat w domu nie bywał, a ona tęskni wciąż szczerze, co dzień wychodzi w bezkres spoglądać, czy wraca na swej galerze. Smutek w jej sercu, samotność w duszy, kiedy to wreszcie ustanie, rozmyśla nieustannie czy jeszcze szansa będzie ujrzeć go w żywym stanie. Odys na krańcach lądów przebywa, tułaczka go bowiem czekała na długie lata, przez boską karę ta sytuacja się stała. Wspomnienie żony cierniem mu w sercu się stało, ach jakże trudne bez niej życie być musiało. ![]() ![]() Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro? Wykorzystaj ten dzień dzisiejszy. Obiema rękoma obejmij go. Przyjmij ochoczo, co niesie ze sobą: światło, powietrze i życie, jego uśmiech, płacz, i cały cud tego dnia. Wyjdź mu naprzeciw. Wiersz Anciol, mój ulubiony ![]() Syrenka z łazienki prefektów Pośród szklanej toni, Uśmiecham się skromnie. Stoję tu na straży, Wielu ludzkich wspomnień. O czym chcesz bym śpiewała? Znam historii wiele. Wiem czym jest wierność, I kim są przyjaciele. Potrafię powiedzieć, O morskich przygodach. Strasznych wodnych stworach, Walecznych załogach. Do skarbów sekretnych, Jedyne znam drogi. Do wysp tych magicznych, I przełęczy trwogi. Poproś mnie o słowa, Od dawna tu czekam... Nie znam swoich braci, I serce mam człowieka. Nie zapominaj o mnie! Nie chcę być tu sama! Utrwalona na szkle... A całkiem zapomniana... Robak gne ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 21.07.2014 15:24
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Według mnie są w porządku, chociaż nie wyobrażam sobie chodzenia w czarnej szacie w lecie. W zamku z pewnością jest chłodniej, ale jednak. Na szczęście nie trzeba ich nosić non stop, tylko na czas lekcji i egzaminów, no quidditcha i balu Bożonarodzeniowego, ale do tego są już inne szaty. Myślę, że były praktyczne i wygodne, choć musiało być ciężko w upały. O wyobrażeniu nie mogę się wypowiedzieć, bo najpierw obejrzałam film, więc czytając KF wyobrażałam sobie filmowe szaty. Ps. obrazek ci się nie wyświetla. Kliknęłam "pokaż obrazek", ale też nie działa. ![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 27.07.2014 20:30
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Po pierwsze:Te mundurki są nawet spoko. Po drugie ało by się je nosić.Po ttrzecie:Nie wiem czy tak sobie je wyobrażałam bo obrazek się nie wyświetla. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 27.07.2014 21:15
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Uwielbiam mundurki z Hogwartu, nawet planowałam uszyć sobie jeden na juwenalia, ale nie wyrobiłam się z czasem Chciałam napisać który mundurek ze zdjęcia podoba mi się najbardziej, ale nie mogę się zdecydować pomiędzy lewym a prawym (jakoś ten dziewczęcy w środku mi nie podchodzi).Mundurki w Hogwarcie robią niepowtarzalny klimat, więc nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było. To już nie byłaby ta sama szkoła. |
|
|
|
najgoorsza |
Dodany dnia 27.07.2014 21:55
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 56 Dom: HufflepuffPunkty: 1148 Ranga: Prefekt Naczelny Hufflepuffu Data rejestracji: 17.06.11 |
w Anglii jest max. 25 stopni w lecie, więc mundurki są adekwatne do pogody haha ja zawsze chciałam mieć mundurek, ale u nas w szkole tego nie wprowadzono (chyba tylko na rok, w podstawówce i później wycofali się z tej decyzji)
|
|
|
|
unicorn |
Dodany dnia 31.07.2014 22:06
|
![]() Postów: 24 Dom: RavenclawPunkty: 161 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 14.07.14 |
Mundurki z filmu są świetne Do angielskiej pogody raczej pasuja (szczególnie że Hogwart położony jest na północy kraju). Tez zawsze chciałam mieć w szkole mundurki, ale jak już były to jakieś badziewne koszulki którycj i tak nikt nie nosił. A może w Ravenclawie Zamieszkać wam wypadnie Tam płonie lampa wiedzy, Tam mędrcem będziesz snadnie. ![]() |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 05.08.2014 17:51
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Filmowe mundurki mi się podobają. Chyba podobnie je sobie wyobrażałam, zanim obejrzałam film, ale nie jestem pewna, bo to było tak dawno... Ja miałam mundurki w podstawówce, za to w moim gimnazjum na szczęście nie obowiązują. Jestem z tego zadowolona, bo noszenie mundurków bywa kłopotliwe (np. jest lato, a trzeba w nich chodzić - u nas na szczęście były bezrękawniki, ale w takiej szkole katolickiej, do której poszło 3/4 mojej starej klasy, trzeba nosić spódnice/spodnie, rajstopy, mundurki z długim rękawem i krawaty. A z tego co słyszałam podczas upalnej pogody najwyżej NIEKTÓRZY nauczyciele pozwalają im PODWIJAĆ RĘKAWY) xp Edytowane przez Liliana2194 dnia 23.06.2018 13:04
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 05.08.2014 17:57
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
Mi się podobają mundurki, ale moim zdaniem spódnica na codzień jest niepraktyczna, no bo jak się ucieka przed bazyliszkiem (albo Irytkiem) i za bardzo się podniesie nogę, albo wiaterek zawieje na błoniach to spódniczka leci do góry. Poza tym ładne są ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
Finnigan |
Dodany dnia 06.08.2014 10:23
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 277 Dom: GryffindorPunkty: 4792 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 24.06.14 |
Filmowe mundurki nawet jakoś się pozytywnie prezentowały, głównie na aktorkach, bo projekt był dosyć ciekawy. A co do zastosowania ich w polskich szkołach to różnie bywa z tym, w jednych się je stosuje a w innych nie, zależy od tego czy szkoła wprowadza je jako obowiązkowe Czasem wystarczy zrobić jeden głupi błąd, by zobaczyć, jaka jest reakcja postronnych osób i wychodzą na jaw ich uprzedzenia z tej sytuacji.
|
|
|
|
anessa |
Dodany dnia 16.12.2014 22:13
|
![]() Postów: 20 Dom: RavenclawPunkty: 88 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 15.12.14 |
Wyglądają normalnie, jak mundurki ;p w naszych szkołach by się to przydało, żeby wszyscy wyglądali podobnie i by nie było problemów. Chociaż kolorystyka i model w lecie pozastawia sobie chyba wiele do życzenia, nie wiem czy byłabym zdolna cały czas nosić spódniczkę tym bardziej taką. Dobrze, że mogli chodzić też w swoich ubraniach
|
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 16.12.2014 23:40
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Inaczej je sobie wyobrażałem. Te tutaj mają podszewki w kolorach domów. Nie wiem czy w książkach jest, w ogóle coś o tym napisane. Długa część ma formę peleryny. Czytając myślałem, że jest jednolita i nie można jej rozpinać. Więc powinny być, bardzo wygodne. Noszenie odpowiedniego stroju jest bardzo dobrym rozwiązaniem, "porządek musi być" . Sam chodziłem, w "urzędowym stroju" więc wiem, że łatwo się przyzwyczaić. Odczuwa się to, jako coś oczywistego i normalnego. Czasami nawet, nie ma się ochoty przebierać.
|
|
|
|
sm0kehero |
Dodany dnia 23.12.2014 11:13
|
![]() Postów: 12 Dom: SlytherinPunkty: 160 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 22.12.14 |
Ja jestem zdecydowanie przeciw takim mundurkom. Według mnie mogli nosić tylko jakąś odznakę z godłem swojego domu czy coś podobnego. Nie wiem czy w zimie dziewczyny także chodziły w spódniczkach to im współczuję zwłaszcza gdy miały zielarstwo. Najbardziej odpychają mnie chyba te "peleryny". Tak, trzymam się zdania, ze same odznaki w zupełności by wystarczyły Edytowane przez sm0kehero dnia 23.12.2014 11:49
Użytkowników Wattpada zapraszam na moje opowiadanie pt "Wybór" (moja nazwa użytkownika: pavlinak)
![]() |
|
|
|
Funkmiona |
Dodany dnia 23.12.2014 12:58
|
![]() Postów: 10 Dom: RavenclawPunkty: 63 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.12.14 |
Nawet,nawet ![]() U mnie w mieście chyba w żadnych gimnazjum nie ma mundurków,miałam mundurki tylko w podstawówce ![]() W spódniczkach na pewno bym nie chodziła ! :/ Mnie również odpychają peleryny :/ "McGonagall wstała, rozdymając nozdrza i zaciskając usta. Harry też wstał.
- Weź sobie jeszcze jedno ciasteczko - warknęła, rzucając mu puszkę. - Nie, dziękuję - odrzekł Harry obrażonym tonem. - Nie bądź śmieszny! Wziął ciasteczko." Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() No i co z tego że jesteś czarodziejem półkrwi? Nie wstydź się tego. Mój blog FF o Tedzie: http://osierocony-ted.blogspot.com/ ~Funkmiona |
|
|
|
Yenny |
Dodany dnia 28.12.2014 16:17
|
![]() Postów: 3 Dom: RavenclawPunkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.12.14 |
Ja wyobrażałam je sobie jako takie klasyczne amerykańskie mundurki I tak jest w przypadku dziewcząt.Jeśli chodzi o te filmowe to nosiłabym Może dlatego, że nigdy nie byłam zmuszona do wkładania jakichkolwiek mundurków. Połówka pomarańczy smakuje lepiej niż cała pomarańcza, nie wspominając już o dwóch.
Opium w Rosole, M. Musierowicz |
|
|
|
Zuu1409 |
Dodany dnia 28.12.2014 16:41
|
![]() Postów: 10 Dom: HufflepuffPunkty: 67 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 27.12.14 |
Bardzo podobają mi się te mundurki, myślę, że były one dobrze przystosowane.. tak samo cieszę się, że zostały one wprowadzone w HP.. to jednak scalało uczniów i Draco wraz ze swoją grupą nie mieli przynajmniej kolejnego powodu do wyśmiewania się z innych.. W mojej szkole nie mamy mundurków, zaś w podstawówce mieliśmy "mundurki" piszę to w cudzysłowie, ponieważ były to tylko dżinsowe kamizelki ;C Trochę inaczej wyobrażałam je (mundurki) sobie czytając książki, aczkolwiek te mi się bardzo podobają.
|
|
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 24.01.2015 18:30
|
![]() Postów: 46 Dom: SlytherinPunkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 23.12.14 |
Uważam że te mundurki są całkiem ładne jednak nie wyobrażam sobie chodzenia w czarnych szatach w lecie. Co do wygody tych mundurków mam pewne wątpliwości. Ale dzięki odpowiednim kolorom np. krawatów łatwo można domyśleć się do jakiego domu należ uczeń czy uczennica ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Więc bez lęku, do dzieła! Na głowy mnie wkładajcie, Jam jest Myśląca Tiara, Los wam wyznaczę na starcie! ![]() Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 24.01.2015 19:35
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Mundurki Hogwarckie bardzo mi się podobają Szczególnie ten wzór z lewej Dobre było to że nie musieli w nich łazić cały czas, w czasie wolnym mogli sie ubierać w to co chcieli Nie chciałabym musieć tego robić przez cały dzień, ale na czas zajęć/egzaminów etc. to jak najbardziej ma to sens Piszą o tych mundurkach, bo nie oszukujmy się - mundurek mundurkowi równy nie jest. Hogwart miał bardzo fajne - czarne, czyli uniwersalne Innych pewnie bym nie założyła. ![]() |
|
|
|
thebadsweeetdomi6913 |
Dodany dnia 09.02.2015 17:18
|
![]() Postów: 41 Dom: RavenclawPunkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 07.02.15 |
no fajne są te mundurki .Ale szkoda ze w polsce nie ma mundurków , tylko anglicy chodza w mundurkach w wielu szkołach.Jednak nie lubie za bardzo w nich chodzic ,przypomina mnie sie ten stroj galowy jakby. |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 29.06.2015 10:41
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Najbardziej odpychają mnie chyba te "peleryny". Mnie również odpychają peleryny :/ No co Wy, przecież to właśnie peleryny są najfajniejsze ![]() Widać co człowiek, to inne zdanie. U mnie w szkole nie było mundurków, trochę szkoda. |
|
|
|
Katniss_Evans |
Dodany dnia 29.06.2015 12:53
|
![]() Postów: 58 Dom: GryffindorPunkty: 595 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 07.08.14 |
Mi te mundurki strasznie się podobają. A co więcej: chcę takie w szkole.. W szczególności ten po środku bo w tej po lewo może być trochę za gorąco. Moim zdaniem ten po środku jest taki dziewczęcy i b. ładny! Ja tam chciałabym nosić mundurek (musi być z krawatem!) bo powiem szczerze to co uważam: te rewie mody w szkole już mnie trochę irytują. I trzymam kciuki, żeby zgodzili się, aby w naszej szkole były obowiązkowe mundurki. A oto profil Katniss_Evans
! ! Gryfonka na medal ![]() Piszę opowiadanie autorskie, więc jeśli jesteś ciekawy to zapraszam http://zatoka-snu...,,Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie pokonany'' |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Gryffindor

Slytherin

Chciałam napisać który mundurek ze zdjęcia podoba mi się najbardziej, ale nie mogę się zdecydować pomiędzy lewym a prawym (jakoś ten dziewczęcy w środku mi nie podchodzi).
Hufflepuff
(chyba tylko na rok, w podstawówce i później wycofali się z tej decyzji)

I tak jest w przypadku dziewcząt.

! !