Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Karteczki kolekcjonerskie
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 03.11.2015 18:14
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Do założenia tego tematu przyczyniły się moje bratanice które zawzięcie wymieniały się przed chwilą karteczkami. Pamiętacie je? Chyba każda dziewczyna i niektórzy chłopcy je zbierali i na przerwach bawili się w ten handel wymienny. Jakie były wasze ulubione wzory? Witch? Zwierzaczki? Księżniczki z bajek? A może zupełnie co innego? Chwalcie się swoimi kolekcjami, o ile takie macie. Co myslicie o tej zabawie? Edytowane przez BumSzakalaka dnia 30.04.2016 13:08
![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 03.11.2015 18:28
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Uwielbiałam zbierać karteczki Zaczęłam jakoś w zerówce i poszerzałam swoją kolekcję aż do piątek klasy. Najwięcej miałam tych z Winx, Witch, bajek Disneya i z dinozaurami Pamiętam to targowanie się na przerwach "Dam ci dwie duże za brokatową" lub "Naklejka za dwie parki" Niestety mój zbiór gdzieś przepadł Zachował się jedynie jeden mały segregator... Teraz już rzadko kiedy widzę, żeby jakieś dzieci jeszcze zbierały karteczki, a szkoda bo według mnie to świetna frajda ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
monciakund |
|
![]() Pochwały: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Ulka, uwielbiam Cię za ten temat Oczywiście, zbierałam kiedyś karteczki, jak miałam jakieś 5-6 lat Moi rodzice byli bardzo przeciwni Witch i tym innym czarodziejkom, więc miałam głównie karteczki z Kubusiem Puchatkiem. One natomiast robiły furorę w przedszkolu, więc po krótkim czasie miałam także te 'zakazane' karteczki Pamiętam, że na któryś dzień dziecka dostałam jednak karteczki z Witch, z tą taką z blond włosami. Trudno, że odkryłam je tydzień wcześniej w szafie z ubraniami rodziców ![]() Czasem też sama rysowałam, od małego lubiłam tworzyć Nadal wszystko stoi u mnie na półce, potem wstawię zdjęcie. Jedynym minusem tego zbierania był segregator, którym wielokrotnie przycięłam sobie paluchy ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Only Dream |
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 848 Dom: HufflepuffPunkty: 9544 Ranga: Ponury Żniwiarz Data rejestracji: 22.08.15 |
Do tej pory mam jeszcze ze 4 segregatory z karteczkami . Ludzie... Aż mi się dzieciństwo przypomina no ale nadal mam miłe wspomnienia zwiazane z tym handlem wymiennym .A ulubiony wzór to Witch nawet miałam z nimi segregator Do szybkiego kontaktu zapraszam na Discord: paniwinko ![]() HPnetowy Ciastkarz prezentuje: Dzisiejsza gablotka ciasteczek! ![]() ![]() ![]() ![]() I'm not sure if I attract crazy or if I make them that way. ![]() Właściciel(ka) pierwszej w czarodziejskim świecie linii sklepów erotycznych. Już niebawem otwieramy nową filę na Nokturnie! ![]() Współwłaściciel(ka) zakładu pogrzebowego Czy to już?. O szczegóły pytać na sb. Wybierz się z nami w tą ostatnią podróż! ![]() ![]() |
|
|
|
Bellatrix L |
Dodany dnia 03.11.2015 18:47
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 299 Dom: RavenclawPunkty: 7101 Ranga: Morderca Pająków Data rejestracji: 18.04.15 |
Ojejuu. Taak to było coś. Nie mogę przeboleć, że teraz nie jest to już tak popularne. Mam na półce u siebie w pokoju trzy pełne segregatory (miałam cztery, ale wszystkie Winxy dałam młodszej koleżance dawnoo temu). Ja zazwyczaj byłam oszukistką. Zawsze próbowałam "wychachmęcić" karteczki za darmo Nie lubiłam dawać kartek w zamian. Nigdy nie mogłam przeboleć, że mam się pozbyć chociaż jednej karteczki. A miałam takie koleżanki, co bez problemu mi dawały, więc w moim przypadku nie był to handel wymienny Czasami po prostu sięgam po te segregatory i wspominam Jedna karteczka (z Florą z Winx) ma honorowe miejsce na półce i cały czas jest widoczna, bo wiążę z nią wspomnienia o moim zmarłym dziadku. Kiedyś wziął ją do ręki i przeczytał mi co na niej pisze (oczywiście jakieś głupoty po angielsku) i przejechał palcem po tych napisach. Boże... pamiętam to jak dziś. Dlatego nigdy w życiu nie wyrzucę jej... ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ W Hogwarcie Ellen Ripley. Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015 Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017 |
|
|
|
kkinga123 |
Dodany dnia 03.11.2015 18:49
|
![]() Pochwały: 15 Postów: 546 Dom: RavenclawPunkty: 17957 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 02.07.09 |
Niestety wszystkie segregatory pogubiłam przy przeprowadzkach, a szkoda, bo byłam "miszczem korytarzy". Stało się to za sprawą ówczesnej dziewczyny mojego wujka, która z dobrego serca chciała się wkupić w łaski 8 latki i rozumiecie podarowała mi cały stos absolutnie unikatowych karteczek, które ona sama za młodu zbierała. Małe, duże, wszystkie możliwe, głównie z Króla Lwa, no ale toć to już był zabytek, to nie była seryjna produkcja, za jedną taką się dostawało brokatowe, prposy na dzielni, życie w dobrobycie. Tak to własnie zapewniły mi te karteczki ![]() Oczywicie było podstawowe Witch, Kubuś Puchatek, jakies zwierzaki, księżniczki, bajki Z Gumisiów miałam cały pakiet taki na propsie, ale pakiety się nie opłacały, chyba że na handel haha Last letter of Sehzade Mustafa to Sultan Suleiman Hunkarim, you will most likely never get the opportunity to read this letter that I will be carrying on my heart. I am writing this letter on the off chance that I fall into a fate that I hope will never happen. This is my wish. But if my wish does not happen, and this letter does indeed reach your hands, that would mean that you have executed me. Oh Hunkarim, oh my dear father. Since you are reading these sentences, you have cut out your own heart, and I have passed away from this planet of lies. Please know that your hands have been mixed with blood, and know that you have taken an innocent life. We made a promise to each other. I promised you that I would never rebel against you. And you swore that you would not execute me. I kept my promise, father, and I definitely did not rebel against you. I swear on my son Mehmet life, and I swear on my daughter Nergizsah life that I did not betray you! I will never. However, you, you went back on your word. You did the thing that you said you would never do! I am leaving this cruel worlld in where a father can kill his own son. Instead of living like an oppresor who, for the sake of his good fortune and for the power that the throne brings, has targeted his father's life, I would rather die like someone who was wronged and appressed. Maybe my name won't be written into the golden pages of history and nobody will speak of my victories, nor will I have a throne to preside over. Furthermore, people will write that i was a Sehzade who was a traitor. So be it. Let them write things that way. Let them hide the truth that Allah knows. One day will come where the stories of the oppressed will also be told... Maybe in a few years, or maybe in a hundreds of years, someone will tell my story. Someone will hear me and will learn the truth. And on that day justice will return to the oppressed. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 03.11.2015 19:38
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Ok, to może teraz ja. "Uuu, Ulka, ale super temat założyłaś, chwalmy Cię." - to tak tytułem wstępu co by się nie wyróżniać pośród Was ![]() Ja oczywiście również zbierałam karteczki i jak Bellatrix L lubiłam naciągać młodsze dzieciaki. Wciskałam im karteczki z Titanica za jakieś śliskie z Witch. Bo wiecie, u mnie na propsie były tez Witcha i najlepiej te śliskie, o których mówiło się, że są niemieckie, chociaż nie mam pojęcia czy to prawda. Lubiłam też diddle i w sumie, każdy o nie walczył, bo mało było ich w obiegu. Pamiętam, że każdą serię (czyli dużą i małą karteczkę, które były takie same) wkładało się do koszulek. A jeżeli ktoś miał plik to zawsze śliska karteczka była na przedzie i ją się zostawiało raczej dla siebie, haha. Niestety mój segregator został zgładzony w jakiś niewyjaśniony sposób i do tej pory nie wiem co z nim sie stało :< ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Elizabeth_ |
Dodany dnia 03.11.2015 19:52
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 5 Postów: 850 Dom: SlytherinPunkty: 12302 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 23.05.15 |
To było coś fantastycznego, magicznego. Pierwsza nauka handlu jednocześnie. Ja swoje karteczki niestety straciłam - zostawiłam je na klatce schodowej i zostały mi skradzione. Nie uzbierałam już drugi raz tak pokaźnej kolekcji. Ucałowanka dla Elki. Niech moc Sznejpa będzie z Tobą! ~ Sam Quest
Noszę z dumą ![]() Totalnie Zielona W swoim podpisie wita Was Elizabeth Lili Prince-Baudelaire. Oda do Elizabeth by Sam Quest (trzymajcie się mocno) Elizabeth, Ty jesteś jak zdrowie, Jak mocno można kochać ten tylko się dowie Kto wie, jak Wielbisz Zielony i Snarry lub Drarry O zgrozo też Lucarry! Uwielbiasz czytać o Harrym Co rodzic ma dzieci i myślisz sobie O rety! Niestety nie każdy miał okazję W blasku twej chwały się tarzać, Jak koty które ubóstwiasz Po szafach twoich skakać. Lecz wiedz o najlepsza, że Chociaż pisać nie umiem, To wierzę, że mój wiersz, Nie zniknie nigdy w tłumie. - Harry, mam ci coś ważnego do powiedzenia, nie wiem jak zareagujesz... - Dumbledore odchrząknął. - Harry - profesor Snape jest twoim ojcem. - Naprawdę? - Nie. Ale zawalasz Eliksiry. Postaraj się pracować nieco sumienniej, dobrze? Fanfik którego imienia nie wolno wymawiać ![]() ![]() ![]() Siedzi w gabinecie! - wyrzucił z siebie Harry z wyraźnym niesmakiem. - Dlaczego? Nie powinien być teraz na lekcjach? - A to łobuz - podsumował Ron. - Co on robi w swoim własnym gabinecie? Trylogia Draco by Cassandra Clare Piszę: Dziesięć lat trudniej [1/10] Historia Pewnych Ślizgonów [2/12] Hogwart po północy [wstrzymane] Momenty z życia Snape'a w trzech aktach [10/10] Słowniczek x Harry [2/4] Pojednanie [3/12] Sprawa to jasna, że Puchar Domów Najlepiej wygląda w rękach Ślizgonów Why do you think I'm calling you? Just to say hello? Hello sick people. ![]() It's my own gallery of Gregory House: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Why I love him so much? ![]() ![]() Gregory House in black&white ![]() Three truths in life: ![]() ![]() ![]() ![]() Fanka snarry, lucarry, drarry, mpreg, severitusów & SmH. Harry spojrzał na niego zirytowany. - Następnym razem, gdy prześpię się z twoim ojcem, poinformuję cię o tym - wypluł i niemal natychmiast tego pożałował, bo Draco spojrzał na niego w czystym szoku. - Nie chcę z tobą o tym rozmawiać - dodał pospiesznie, czując narastającą panikę. - Masz brata. Jest bezpieczny. Teraz jest was trzech, gratuluję. Nas jest pięcioro, przyzwyczaj się do tej matematyki. Powinności by euphoria814 Zerknął w dół i ujrzał medalion. Spojrzał na Toma, znów stojącego przed nim, i uniósł brew. - Dobrze na tobie wygląda. - Tylko tyle powiedział Tom, nim z powrotem usiadł. Harry popatrzył na niego z niedowierzaniem. Chwilę później zaczął chichotać. - Wkrótce będę miał więcej kawałków twojej duszy, niż ty sam - zażartował. - Nie mogły trafić w lepsze ręce. Takiej odpowiedzi się nie spodziewał. - Bardziej służę jako cel do ćwiczeń - mruknął Barty, patrząc na Harry'ego z czułością w oczach, na wskutek czego Tom musiał zacisnąć zęby. Absolutnie gardził tym, jak jego śmierciożerca był blisko Harry'ego. Jednak wiedział, że nie mógł nic na to poradzić. Przynajmniej na razie. Barty podniósł wzrok i ich oczy się spotkały. Tom zobaczył w nich wszystko, czego potrzebował. Jego śmierciożerca się nie wycofa. A on nie zmusi go do poddania. Złośliwy uśmiech wypłynął na jego usta i ponownie spojrzał na Harry'ego. Chłopak będzie jego. Poza nim, nikt nie był wystarczająco dobry dla Harry'ego. To było takie proste. Syn Śmierci by Little.Miss.Xanda Dziesiąty Severus spojrzał na Harry'ego spod uniesionych brwi, z niechętnym podziwem. - Dostałeś Wybitny z Eliksirów na SUMach? Harry uśmiechnął się radośnie. - Dałem egzaminatorowi autograf. Snape jęknął. Jedenaście razy by Horcerxhexer Severus Snape. Being a hero doesn't always mean being a saint. ![]() |
|
|
|
Felice |
Dodany dnia 03.11.2015 19:59
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 175 Dom: SlytherinPunkty: 2698 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 21.10.15 |
Ja chyba jeszcze gdzieś mam te segregatory w piwnicy, ale kto by tego szukał Uwielbiałam te karteczki. Najwięcej pamiętam tych z bajek Disneya czyli np: karteczki z z Donaldem, Myszką Miki, Pocahontas, Arielką, Śnieżką - miałam ich milion. Z Titanica też miałam sporo. Pamiętam, że nie podobały mi się te z Herkulesem I miałam dużo karteczek ze zwierzętami, szczególnie z kotkami. Miłe wspomnienia. Noce Węży![]() Elizabeth Prince x Emily Takoizu x Felice Nixon x Keira Foley Mam zielone oczy z charakteru... .![]() Skoro Ty jesteś dziwna i ja jestem dziwny, to się wspaniale składa, razem zadziwmy świat. ![]() |
|
|
|
hermiona03 |
Dodany dnia 03.11.2015 19:59
|
![]() Postów: 172 Dom: RavenclawPunkty: 513 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 29.08.15 |
Muszę powiedzieć, że bardzo ciekawy temat - więc gratuluję autorowi. Powiem szczerze, że z racji mojego jeszcze młodego wieku - posiadam nie jeden lecz dwa segregatory. Pamiętam, z czasów przedszkolnych jak wymieniłam się z przyjaciółką tego typu karteczkami. Tak, to był szał... . Teraz planuję oddać, te wszystkie karty kolekcjonerskie kuzynce. Ja osobiście uwielbiałam karteczki Monster Hig (to chyba tak się nazywa ) Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN! Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!! Teraz za prezentuje ważne cytaty: ,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele'' Maria Kowalewska ,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła'' Wisława Szymborska ,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!'' Hermiona Granger'' Teraz jeszcze podziękowania: Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy ![]() Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''. batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy. kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP... ![]() W Hogusiu jestem Maja Choda ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 11.11.2015 22:20
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Ooo, mam gdzieś jeszcze swój stary segregator. Ogólnie rzecz biorąc, nigdy nie lubiłam tego całego zbierania karteczek i wymieniania się nimi, ale bawiłam się w to, żeby nie odstawać od reszty koleżanek z piaskownicy. Nie mniej jednak, kilka ładnych okazów mi się trafiło ;D. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Fenris |
Dodany dnia 11.11.2015 22:40
|
![]() Postów: 165 Dom: SlytherinPunkty: 1745 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.10.15 |
O mamo... Miałam! Ale nigdy nie kupowałam, często dostawałam od mojego starszego brata (miał zawsze lepsze :/). Do tej pory pamiętam, że najbardziej nie lubiłam tych z boysbandami, a najwięcej miałam z Herculesa (tego serialowego ). W ogóle, zawsze się zastanawiałam, jak można to kolekcjonować? Przecież przeznaczeniem tych karteczek jest pisanie po nich? Mylę się? ![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 19.11.2015 19:28
|
Nie wolno było po nich pisać! Toż to zbrodnia. Ale dobra bo jestem w kropce. Szukam i szukam i nie mam pojęcia gdzie w necie można kupować takie topowe karteczki. Nie żebym sama zbierała ale chce wspomóc moje bratanice, które się tym jarają. Czy któraś z młodszych użytkowniczek mogłaby mnie oświecić? ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Fenris |
Dodany dnia 19.11.2015 19:33
|
![]() Postów: 165 Dom: SlytherinPunkty: 1745 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.10.15 |
ulka_black_potter napisał(a): Nie wolno było po nich pisać! Toż to zbrodnia. Ale dobra bo jestem w kropce. Szukam i szukam i nie mam pojęcia gdzie w necie można kupować takie topowe karteczki. Nie żebym sama zbierała ale chce wspomóc moje bratanice, które się tym jarają. Czy któraś z młodszych użytkowniczek mogłaby mnie oświecić? ![]() Wiem, że w Auchan jakiś czas temu były. Może papiernicze/empik? ![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
|
Nieoryginalna |
Dodany dnia 19.11.2015 19:45
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 18 Postów: 1510 Dom: HufflepuffPunkty: 30436 Ranga: cierń krzyża Data rejestracji: 26.01.14 |
Ulka, może w jakichś sklepach papierniczych? Nie wiem, bo długo już takich rzeczy nie kupuję, ale pamiętam, jaki był szał, kiedy mama kupiła mi ukochane "karteczki" z pieskiem gdzieś na początku podstawówki ![]() Oczywiście, że zbierałam! Już nawet nie pamiętam jakie dokładnie, wiem, że był szał na te didle i witch, w szczególności na te samoprzylepne i błyszczące egzemplarze. Strasznie mi się to podobało, chyba jak wszystkim zresztą, ale jednak zupełnie nie umiałam się handlować i wiem, że moja kolekcja nie równała kolekcjom moich koleżanek. Żeby udowodnić, że mam naprawdę dobre serduszko, powiem, że w trzeciej klasie porozdawałam większość z tych karteczkek dziewczynom z klasy, bo mnie przestało to jakoś wtedy bawić. Zachowałam jednak kilka złotych okazów, to jest błyszczące karteczki i te z didlami, wciąż leżą w pokoju siostry z naklejkami Hanny Montany ![]() No i muszę spytać, tylko u mnie był wielki szał i poruszenie, kiedy któraś z dziewczyn miała "komplet"? Chodzi mi o dwie karteczki w różnych formatach z takim samym wzorem czy rysunkiem, nie wiem, czy wiecie, o co mi chodzi ;> Edytowane przez Nieoryginalna dnia 19.11.2015 19:47
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within) |
|
|
|
Fenris |
Dodany dnia 19.11.2015 19:47
|
No i muszę spytać, tylko u mnie był wielki szał i poruszenie, kiedy któraś z dziewczyn miała "komplet"? Chodzi mi o dwie karteczki w różnych formatach z takim samym wzorem czy rysunkiem, nie wiem, czy wiecie, o co mi chodzi ;> Oczywiście, że tak Były w oddzielnej koszulce, włożone razem. I tego się nie wymieniało ![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 19.11.2015 20:02
|
![]() Pochwały: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Jak obiecałam, oto zdjęcia. Pierwsze to moja ulubiona karteczka, a drugie to wykonana samodzielnie ![]() ![]() ![]() ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 16.03.2017 01:46
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
O matko... jaki wspaniały temat Przed chwilą co napisałem w zabawach z dzieciństwa o karteczkach właśnie Miałem ich całkiem sporo. Były też i "księżniczki z bajek", ale ja miałem dużo takich mrocznych - ciemnych w kolorze z jakimiś wampirami, goblinami (oczywiście wszystkie animowane). Taka jedna fajna była - z małpą w rękawicach bokserskich i napis na niej - ROCKY VI - a jak wiemy film jednak powstał ;p (szósta część). Niektóre były zapachowe - tak cudnie pachniały - jakimiś "specyfikami". Na przerwach non stop dochodziło do handlu wymiennego. Dziewczyny, chłopaki, a nawet pani od muzyki je zbierała Były takie unikatowe - za które trzeba było "zapłacić" np. pięcioma innymi karteczkami. I tak za jakąś rzadko spotykaną karteczkę z dinozaurem musiałem dać 6 sowich - różnych, bo kupowało się je kolekcjami (20 takich samych - taki zestaw). Były też z Brygady RR, z wielu kreskówek - i takich zupełnie nieznanych. Chciałoby się zanucić: To były piękne dni... ;p Wspominam miło do dziś. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 16.03.2017 09:01
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Oczywiście, że zbierałam, było to...no dawno temu ^^ Najwięcej karteczek miałam z ulubionych zespołów tamtych czasów, czyli: Tic Tac Toe, Spice Girls, Just 5, Bestrick Boys, N Sync, miałam też sporo z bajek Disneya, szczególnie dużo z Królem Lwem. Prócz tego miałam karteczki z Czarodziejek z Księżyca, a później (ale to już byłam starsza) miałam Witch![]() Pamiętam też takie małe karteczki sprzedawane w bloczkach. Okładka takiego bloczka była twardsza i kolorowa, a w środku był plik takich samych karteczek z obrazkiem z okładki, ale z bledszymi kolorami. Pamiętam, że było to dosyć drogie, jak na tamte czasy i ilość "kieszonkowych" ;P |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 16.03.2017 09:05
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: HufflepuffPunkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Ja też zbierałam. Te karteczki to takie jak papeteria były. Miałam taki segregator i mnóstwo tego z bajek Disneya. Też pamiętam że był szał na komplety właściwie nie tak dawno temu zastanawiałam się co się z tym segregatorem stało piękne czasy, fajnie powspominać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

ja mam propozycję. poczujmy się staro. ile lat mieliście jak założyliście tu konto a ile macie teraz?a miałam 18 a teraz mi stuknie 30 w lipcu 

Hufflepuff

Gryffindor
Zaczęłam jakoś w zerówce i poszerzałam swoją kolekcję aż do piątek klasy. Najwięcej miałam tych z Winx, Witch, bajek Disneya i z dinozaurami
Zachował się jedynie jeden mały segregator... Teraz już rzadko kiedy widzę, żeby jakieś dzieci jeszcze zbierały karteczki, a szkoda bo według mnie to świetna frajda 

Moi rodzice byli bardzo przeciwni Witch i tym innym czarodziejkom, więc miałam głównie karteczki z Kubusiem Puchatkiem. One natomiast robiły furorę w przedszkolu, więc po krótkim czasie miałam także te 'zakazane' karteczki 

.
.

Ravenclaw

Elizabeth_
Slytherin

Przed chwilą co napisałem w zabawach z dzieciństwa o karteczkach właśnie