Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Quidditch
|
|
| Her-mio-na 13 |
Dodany dnia 21.03.2007 19:23
|
![]() Postów: 1494 Dom: Brak przydziału Punkty: 1650 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 20.03.07 |
Czy się wam podobał? Jeśli byście mieli możliwość grania, to na jakiej pozycji? Edytowane przez PaulaSmith dnia 11.04.2020 22:59
|
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 24.03.2007 23:08
|
![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
Szczerze skoro jest już zmieniony topic to porozmawiajmy na jego temat... Jeśli miałabym grać w drużynie - choć wolałabym komentować - to chciałabym być szukającym, potem pałkarzem, ścigającym i na końcu obrońcą... taka mniej więcej kolejność. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:36 "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 25.03.2007 10:51
|
![]() Postów: 1059 Dom: HufflepuffPunkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Ja tak ostatnio właśnie rozmyślałam nad moją pozycją w drużynie quidditcha ^^. I stwierdziłam, że chciałabym być ścigającym. Ewentualnie pałkarzem ^^. Edytowane przez Moony Alex dnia 25.03.2007 11:00
|
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 25.03.2007 13:53
|
![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
Ja tam bym chciała być szukającym ze względu na mój wrodzony egocentryzm i pyszałkowatość... a poza tym miło by było złapać znicz tuż przed oczami Pottera. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:37 "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
| Dinek |
Dodany dnia 25.03.2007 18:00
|
![]() Postów: 22 Dom: Brak przydziału Punkty: 62 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 24.03.07 |
To jest chyba najciekawszy temat na forum. Chciałbym, i to bardzo, zagrać na pozycji szukającego albo obrońcy. A tak w_ogóle to polatać na miotle, to dopiero jazda. Quidditch to chyba najfajniejsza gra pod słońcem. Ciekawsza od gier na ziemnych... :) ~peeves poltergeist, ale masz pomysły, Ty nawet nie masz miotły takiej jak HP, a w dodatku on jest teraz bogaty i ma najszybszą miotłę w całym czarodziejskim świecie... Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:45 http://magiahp.pun.pl
|
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 25.03.2007 18:17
|
Ja i moje pomysły... hmmm.... dość obszerny temat... a co do miotły, w dwójce zostało udowodnione, że nie miotła się liczy... może pamiętasz? Głównie pozycja (jak to brzmi) ścigającego pociąga mnie z kilku względów: - najważniejsza postać w drużynie a ja i mój kompleks niższości połączony z egocentryzmem bardzo do tej roli pasują - złapać znicza tuż przed twarzą tego pyszałkowatego idioty Bliznowatego to marzenie, które nachodzi mnie w snach :D. Edytowane przez Limonka dnia 10.12.2007 20:41 "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
| Lara |
Dodany dnia 10.06.2007 21:02
|
![]() Postów: 90 Dom: Brak przydziału Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
Ahh Qudditch to moje drugie życie. Na pozycji to oczywiście szukający lub pałkarz. Ahh wszystkich bym z miotły zwalała Na pewno nie chciałabym zostać obrońcą. Ścigający ujdzie.
|
|
|
|
| Paladyn |
Dodany dnia 25.11.2007 18:00
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 95 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
Chcialbym tutaj zwrocić uwagę na pierwsze, główne i podstawowe znaczenie mioteł dla czarodziejstwa. Chociaż z ksiażek o Harrym to nie wynika latanie na miotle ma oznaczać PRZEMIANĘ ENERGII SEKSUALNEJ WYZWOLONEJ PODCZAS ORGAZMU, NA ENERGIĘ UMYSŁU i ma pomóc w czarach. Zaiste fascynujący sport.:lol: |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 25.11.2007 20:05
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Paladyn, nie wiem skąd wziąłeś ten pomysł, ale nigdy bym na coś takiego nie wpadła. Jako, że uwielbiam każdą dziedzinę sportu bez wyjątku (co nie znaczy, ze w każdej jestem dobra^^) to gdyby istniał Quidditch na_pewno bym w niego grała. Nie bawi mnie latanie za "piłeczką" jaka jest dla mnie znicz i bycie "najważniejszym". Na obrońcę bym sie nie nadawala, a pozycje pałkarza zostawiłabym jakimś facetom. Za to z chęcią przyjęłabym pozycje ścigającej. Zawsze upodabniałam Quidditch'a do piłki nożnej, a jak już musiałam w nią grać (choć nie mogę napisać, ze się nauczyłam xD) to zawsze byłam na podobnej pozycji. Więc ścigająca bez dwóch zdań. I grałabym na pewno chętnie ;). Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 21:07 Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Paladyn |
Dodany dnia 25.11.2007 21:09
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydziału Punkty: 95 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
To nie mój pomysł, ale rzeczywista prawda. Jeżeli ktoś nie wierzy to odsyłam do specjalistycznej lektury. Odradzam w tym przypadku książki autorstwa czarownic. Tam nie znajdziecie nic mądrego czy pożytecznego. |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 26.11.2007 13:23
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Wiesz, dużo jest pomysłów na "zrozumienie świata czarów" i moim zdaniem, każdy rozumie to inaczej. Jeżeli wierzysz, że latanie na miotle ma oznaczać PRZEMIANĘ ENERGII SEKSUALNEJ WYZWOLONEJ PODCZAS ORGAZMU, NA ENERGIĘ UMYSŁU i ma pomóc w czarach. to proszę bardzo, może i masz racje. Ale jak dla mnie jest to "lekko" naciągana teoria^^. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 21:01 Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 30.11.2007 19:04
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 137 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.11.07 |
Interpretacje są różne, ale prawda jest jedna. I to Paladyn ją ma. Wiem, że niektórym trudno się z tym pogodzić, ale trzeba.:smilewinkgrin:. Co jest takiego naciąganego w teorii Paladyna? Dla mnie nic. Każda osoba na poważnie zajmująca się czarami (wiem, nie znacie takiej, ale to nie znaczy, że nie istnieje) powie wam mniej więcej to samo. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 20:52 |
|
|
|
| julkajj |
Dodany dnia 31.12.2007 13:11
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 30.12.07 |
na poczatku dla mnie nie wzne by bylo na jakiej pozycji bym garala ale sam fakt latania....na pewno nie chcialabym byc szukajacym ale palkarzem albo scigajacym jak najbardziej fajnie by bylo przylozyc tluczkiem ktoremus ze slizgonow hehe![]() ![]()
|
|
|
|
| Paladyn |
Dodany dnia 01.01.2008 15:28
|
Chciałbym zwrócić uwagę, że ta gra nie posiada żadnych zasad poza: 1. Złap znicz, 2. Rzucaj kaflem, 3. Zniczsz dróżyne przeciwników. Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 05.01.2008 19:46
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydziału Punkty: 1645 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Ciekawe co byś powiedział o rugby. Sponiewieraj, wdeptaj w glebę, rozerwij przeciwnika na strzepy i rzuć piłkę? Brutalnie upraszczasz. Piszemy "drużynę". edit. Czy jeśli w filmie "Gang z boiska" autorzy poruszają tylko temat rugby, to znaczy, że nie ma innych sportów? Rozumiem, że twój problem z Qdditchem tyczy się występowaniem 2 piłek o wdzięcznej nazwie - tłuczek? Może faktycznie wprowadzenie tych piłek jest nieco niebezpieczne, ale który sport jest ryzyka pozbawiony? Założę się, że koszykówka, piłka nożna są znacznie bardziej kontuzjogenne, boks i sporty walki są brutalniejsze... Celem jest zdobycie przewagi punktowej, przez złąpanie znicza, lub zdobywanie bramek, a nie rozbijanie głów przeciwnikom, za to pkt się nie dostaje. W rugby wygląda to podobnie. Chodzi o przeniesienie piłki za linię przez zawodnika, a reszta ma to mu umozliwić. Za przwracanie, uziemianie przeciwników punktów się nie dostaje. To, że sport jest rozrywką, zwycięstwo daje satysfakcję, porażka mobilizuje, cię najwyraźniej nie interesuje, bo lubisz naginać fakty dla swojego użytku. Edytowane przez Xeri dnia 13.11.2013 19:07
|
|
|
|
Ana93 |
Dodany dnia 09.01.2008 16:02
|
![]() Postów: 21 Dom: HufflepuffPunkty: 227 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 30.12.07 |
Quidditch jest brutalny. Gracze często mają kontuzje. Ale przecież w drugiej części p. Pomfrey sama mówiła, że złamaną kość może "naprawić" w ciągu minuty. A kości w ręce Harry'ego odrosły przez jedną noc. Czarodzieje mogą sobie pozwolić na tak brutalne sporty:lol: P.S. Chciałabym być pałkarzem Edytowane przez Ana93 dnia 09.01.2008 16:04
|
|
|
|
| Paladyn |
Dodany dnia 29.01.2008 17:14
|
Jednak chciałbym podkreślić, że jest to właściwie jedyny sport czarodziejów. Wpaja on młodzieży agresję i dążenie do zwycięstwa za wszelką cenę, a przecież nie o to w sporcie chodzi. Co z tego, że po meczu posklejają się do kupy. Pozostaną im urazy psychiczne i nie mająca nigdzie ujścia złość. Niech Was Bóg błogosławi!
|
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 29.01.2008 17:33
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydziału Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Paladyn, a mugole mają na przykład boks. Sport polegający tylko i wyłącznie na agresji, również pozostawiający urazy psychiczne i fizyczne. I co z tego? |
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 30.01.2008 14:46
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydziału Punkty: 1645 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Limonka, ależ bestialsko wręcz uprościłaś charakter sportów walki w tym momencie...![]() Celem kazdej pojedyńczej walki jest wykazanie przewagi siły fizycznej, sprawności, wytrzymałości ale i siły psychicznej, inteligencji, zmysłu taktycznego i wielu innych czynników. Tu chodzi o pokonanie przeciwnika w pewnych kategoriach, ustalonych przez zawężone reguły i przepisy, zawsze chroniące zdrowie i życie zawodników w każdym sporcie. Celem samym w sobie jest też bycie lepszym, a nawet najlepszym, dlatego udzie sprawdzają się w różnych dziedzinach Pewnie Paladyn zaraz zarzuci, że sport jest złem, bo propaguje egoizm u młodziezy...![]() |
|
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 30.01.2008 17:59
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 71 Dom: Brak przydziału Punkty: 137 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.11.07 |
Limonka napisał/a: Paladyn, a mugole mają na przykład boks. Sport polegający tylko i wyłącznie na agresji, również pozostawiający urazy psychiczne i fizyczne. I co z tego? Chciałbym tylko zauważyć, że boks nie jest jedynym sportem dla "zwykłych" ludzi. Mamy także siatkówkę, koszykówkę, piłkę nożną itd. itp. A u czarodziejów tylko na okrągło ten Quidditch. Może by im się to i znudziło, ale z zasady przemoc nigdy się nie nudzi. Jaki z tego pożytek, skoro ktoś będzie utrzymywał, że wierzy, a nie będzie spełniał uczynków?
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Hufflepuff

Slytherin

Xeri