Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Specjalista ds. sprzedaży
11.04.2026 14:59
śniło mi się ostatnio (znowu), że znów działają newsy na hpnecie xD ta strona zryła mi beret na zawsze xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Film, który wami wstrząsnął
jetinajt
Jak w temacie, piszcie o filmach, które wami wstrząsnęły, sprawiły, że zaczęliście się zastanawiać nad życiem czy też po prostu takie po których płakaliście jak dzieci.

Ja mam kilka takich filmów, ale najbardziej w pamięć wbiło mi się "Stowarzyszenie Umarłych Poetów" Petera Weira. USandA, rok 1959, modelowa placówka edukacyjna według Romana G. Przyszli bankierzy, prawnicy, lekarze zaczynają nowy rok szkolny. Znów przypominane są zasady szkoły Tradycja, Honor, Dyscyplina i Doskonałość. Niespodziewanie dla wszystkich z zatęchłe mury szacownej uczelni wkrada się duch młodości. Nowy nauczyciel literatury John Keating uczy swoich podopiecznych rzeczy do tej pory w nich tępionych: samodzielnego myślenia, dążenia do realizacji własnych marzeń, zasady carpe diem. Pod jego wpływem Neil Perry w tajemnicy przed konserwatywnym i chcącym, rządzić jego życiem ojcem postanawia zagrać w inscenizacji "Snu nocy letniej". Przedstawienie zostało świetnie przyjęte, lecz tutaj, w chwili największego tryumfu zaczyna się największy dramat młodego człowieka. Zaborczy ojciec zakazuje mu występować w teatrze i zabiera Neila ze szkoły. Nie mogąc pogodzić się z decyzją rodzica i nie potrafiąc mu się przeciwstawić zrozpaczony chłopak zdejmuje koszulę, zakłada koronę króla elfów i idzie do gabinetu ojca. Na oknie zostawia koronę. Sięga do szuflady ojca. Wyjmuje rewolwer. Strzela... Potem właściwie nie pamiętam co się działo, ta scena tak mną wstrząsnęła, że ja, mężczyzna już w końcu przez następne pół godziny płakałem. Miałem ochotę zastrzelić tego faceta, który doprowadził do śmierci swojego syna. Przez te niecałe dwie godziny Neil Perry stał mi się tak bliski, że gdy popełnił samobójstwo czułem się jakbym stracił przyjaciela. To chyba najlepiej oddaje moc tego filmu.
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził.
Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań.
[/quote]

ishar
Największe emocje wzbudziły we mnie dramaty Zielona mila oraz Przebudzenie, z De Niro i Williamsem.
Zielona mila opowiada historię grupy strażników więziennych w tzw, Zielonej mili. Pewnego dnia, do więzienia trafia skazany na śmierć olbrzymi murzyn, John Coffey (nie pamiętam już jak to się pisze). Posiada on pewien dar, utrzymuje, że pochodzi on od boga. Na oczach grupy strażników dokonuje kilku spektakularnych cudów, nie będę zdradzał jakich, każdy powinien to zobaczyć. Owy olbrzym o gołebim sercu jest jednak skazany na śmierć na krześle elektrycznym, za popełnienie strasznej zbrodni, jednak strażnicy nabierają przekonania o niewinności Johna. Dlaczego? Dowiedzcie się sami;)

Przebudzenie opowiada historię utalentowanego lekarza, który trafia do pracy do szpitala dla cięzko chorych na nieuleczalną przypadłość. Pacjenci nie reagują na bodźce świata zewnętrznego. Innymi słowy - są w śpiączce, z której nikt nie potrafił ich wybudzić. Do czasu. Wzruszająca kreacja De Niro:)

Lily K
Jednym z filmów, który mną wstrząsnął jest film pt. 11 wrzesień Niewygodne fakty. Jest to dokument, jak sam tytuł wskazuje, o ataku na WTC. Przedstawia jednak nieco inne wyjaśnienie sytuacji, która wtedy zaistniała. Pokazuje krok po kroku co się wydarzyło tego pamiętnego dnia z uwzględnieniem wielu niejasności. Film ten próbuje odpowiedzieć na pytania, na których odpowiedzi unikają media. Wyjaśnienia wydarzeń z dnia 11 września układają się w logiczną całość i pomagają zrozumieć co naprawdę się wtedy wydarzyło.
Dążąc do poznania prawdy czcimy pamięć ofiar tego ataku.
Film ten można obejrzeć przez internet wpisując w googlach Niewygodne fakty.
Lepiej bez celu iść naprzód niż bez celu stać w miejscu, a z pewnością o niebo lepiej, niż bez celu się cofać.

Wolałbym umrzeć niż zdradzić przyjaciół.

klaudusiaaa
Jednym z filmów, zresztą bardzo dobry, który mną wstrząsnął to Pachnidło... Swojej fabuły wciskać nie będę, a o prawdziwej niewiele mogę powiedzieć. Jednak dzieło naprawdę godne obejrzeniaTak.
Edytowane przez klaudusiaaa dnia 18.04.2008 17:17

chimera
HM. Film, który mną wstrząsnął? "Straszny Film". Uświadomił mi coś- już w życiu nie pójdę na coś tak dennego^^ Całkowita Pomyłka.

Jetinajt, "Stowarzyszenie umarłych poetów"? Dostałam na gwiazdkę i stwierdziłam, że będzie nudne. Ale teraz już na pewno obejrzę: )
Nie chcę więcej żadnej nadziei. Nie chcę uwierzyć, że gdzieś na świeciejest lekarstwo albo metoda, czy guru, który potrafiłby wyzwolić mnie od lęku. Ja po prostu chciałabym nauczyć się umierać.

fc01.deviantart.com/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.gif

I Belive I Can Fly
I Believe ICan Touch The Sky ;]

fc02.deviantart.com/fs16/f/2007/146/f/3/Jumping_love_by_iTop_edition.gif

Prefix użytkownikamk
Film który mną wstrząsną- jest kilka. Rzadko się wzruszam ale "Stowarzyszenie Umarłych Poetów" czy "Perl Harbor" mnie poruszyły. Najbardziej jednak wstrząsną mną film - "Lista Schindlera" Spilberg'a
Trzeba sie śmiać,
Wariatkę grać,
Szalonym być
I z życia drwić!!!

Prefix użytkownikaEsey
Normalnie "Dom woskowych Ciał" i "9 Zyć" tu i tu mamy wspaniala, inteligentna, piekna PaRiS HiLtOn Duże oczy haha i niestety w tym i w tym filmie ma deda! tu i tu zostala zabita (bo to horrory). W tym pierwszych chyba w glowe wbija jej sie jakis bal czy cos (drewniane) i biedaczka zginela jako pierwsza. W tym 2 znowu ginie jako pierwsza (jakie to strasznee) ALE NIE pokazuja momentu gdy morderca rozcina jej brzuch(czy jakos tak)! Pokazane jest tylko jak lezy brzuchem do ziemi i krwawi hahah xD Piedny ten los Paris hihihi
Edytowane przez Prefix użytkownikaEsey dnia 16.03.2008 21:38
Ludzie nie mogą czegoś zyskać, jeżeli czegoś nie poświęcą. Aby coś uzyskać, musisz dać coś o takiej samej wartości. Takie jest prawo równorzędnej wymiany w alchemii.

i46.tinypic.com/xgcdh1.gif i48.tinypic.com/2553oux.gif
i46.tinypic.com/10z1wyg.gif i45.tinypic.com/acjgj.gif

Time waits for no one.

Don't forget 1.JUN.12

Moja miłość, książki fantasy:

Stare Królestwo (Sabriel, Lirael, Abhorsen)

Mroczne Materie (Zorza Północna, Magiczny Nóż, Bursztynowa Luneta)

Saga o Ludziach Lodu (na razie skończyłem na 17 tomie)

Saga o Czarnoksiężniku (15 tomów)

Saga o Królestwie Światła (20 tomów)

Trylogia Władcy Pierścieni

Trylogia Czarnego Maga

Uczennica Maga

Misja Ambasadora

Szepty Dzieci Mgły

Trylogia Era Pięciorga

Kruczy Dwór (Czarodzeje Skrzydła Nocy, Władczyni Demonów, Krwawy Księżyc)

Ziemiomorze (Czarnoksiężnik z Archipelagu, Grobowce Atuanu, Najdalszy Brzeg, Tehanu, Inny Wiatr)

Kroniki Amberu (5 tomów znanych jako Kroniki Corwina)

Zawód Wiedźma (2 tomy)

Wiedźma Opiekunka (2 tomy)

Wiedźma Naczelna

Wiedźmin (7 tomów)

Trylogia Era Czarownic

Lodowy Ogień

Opowieści z Narnii (7 tomów)

Miecz Prawdy (11 tomów)

Jesienne Ognie

Amerykańscy Bogowie

Prawa i powinności

Wyższa Magia

Malowany Człowiek (2 tomy)

Pustynna Włócznia ( 2 tomy)

Wielki Bazar, Złoto Brayana

Tajemnica Czarnych Rycerzy (12 tomów)

Trylogia Mrocznego Elfa

Trylogia Doliny Lodowego Wichru

Hobbit, czyli tam i z powrotem

Elantris

Arcymag (2 tomy)

Trylogia Zimnego Ognia

Nigdziebądź

Gwiezdny pył

Czaropis

Trylogia Skrytobójcy

Miss Bagwell
Och ''Zielona mila'' jest genialna. Ja po prosru kocham gre Hanska; to geniusz.
A poza tym wstrząsajacym filmem jest '' Shooting dogs'', który mówi o ludobójstwie w Rawandzie. Znakomicie jest tam przedstawiona polityka i działanie (a razcej jego brak) organizacji ,które odpowiadają za bezpieczeństwo na świcie i prawa człowieka. Polecam gorąco.
A no i Pasja...Jak na reżyserski debiut Gibsona to klaniam sie przed Melem za to dzieło. Film zrozbiony z roazmachem , precyzją i dbałością o każdy szczegół. I szokuje. Głownie społeczność żydowską. xD
Bjork

www.totalmusicmagazine.com/interviews/bjork_1.jpg

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

maybe not from the sources
you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love
you just ain't receiving...

Siobhan Donaghy

3.bp.blogspot.com/_vGxu95Ycrow/R1KrsnBY_jI/AAAAAAAAASo/DBetTxwp2DY/s320/ghostsalbum300.jpg

Ghost

Full mug my friends certainly familiar
Ah, hear that glitch say search the orbs

Tree-ann said it his seize the circus
Ram's wool that cause way a cricus

Full mug my friends certainly familiar
Warmy funny Anna say say maluska

Sworn under an oath to war

Phwoar so spirit smother me in
Ah, hear that glitch fought and ought

Fuel full fat her glass of milk
Warm sitting here, sitting in bed

Fever Ray

If I Hard A Heart

This will never end cause I want more
More give me more give me more
This will never end cause I want more

If I had a heart I could love you
If I had a voice I would sing
After the night when I wake up
Ir17;ll se what tomorrow brings

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Dangling feet from window frame
Will they ever ever reach the floor

Cushion filled with all I found
Underneath and inside just to come around

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

www.thelineofbestfit.com/wp-content/media/2010/01/TheKnife.jpg

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
One night to speed up truth
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
The start of simple touch
One night to push and scream
And make believes.

Ten days of perfect tunes
The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

Kapitan menel
Zielona mila tak jak prawie wszyscy.Genialny film tak samo jak jego obsada.

Siedem.Sequel filmu z lat chyba 60.Pokazuje nam jakie grzechy ludzie popełniają.

Teoria Chaosu.Film bardzo zagadkowy.Dopiero na sam koniec zrozumiałem kto co zrobił i dlaczego.
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.<-- A czy Ty możesz powiedzieć to samo?

Gosia27
"Lista Schindlera" i "Przebudzenie" te filmu bardzo mnie ruszyły. "Przebudzenie" obejrzała bym jeszcze raz, ale "Listy Schindlera" chyba nie byłabym w stanie obejrzeć po raz kolejny.
"Umysł nie jest książką, która można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie"

Severus Snape

Prefix użytkownikaMistrzyni_Afrytow
Mną również wstrząsnęła "Zielona mila", ale nie w tak dużym stopniu. Tom Hanks pokazał, że potrafi zagrać role dramatyczną i zrobił to bardzo dobrze. Ten film ukazuje jak wiele złych siedzi nad tymi dobrymi i jak Ci dobrzy umierają za nich. Jednak "Zielona mila" nigdy nie przebije...

"Requiem dla snu". Przyznam się bez bicia. Trzy razy zabierałam się do obejrzenia tej ekranizacji i za każdym razem nie dotrwałam do końca. Film jest bardzo mocny i zapewne mało kto z Was za pierwszym razem dobrnąłby do zakończenia. "Requiem dla snu" jest hipnotyczną i surrealistyczną opowieścią czwórki bohaterów uzależnionych od narkotyków : dilera, jego uzależnionej matki, dziewczyny i przyjaciela. Wszyscy oni marzą o lepszym świecie i dążąc do tego wchodzą w same piekło złudzeń, niespełnionych nadziei i utraty wiary w siebie. Mają tak nierealne marzenia, że nie zauważają kiedy nie mogąc poradzić sobie z otaczającym ich światem wchodzą w różne uzależnienia od słodyczy i telewizji do papierosów i narkotyków włącznie. Slepo dążąc do zrealizowania własnych wizji nie zauważają jak każdy z nich zostaje zupełnie sam ze swoimi fantazjami i przeżywa osobistą tragedię. Reżyser pokazuje Nam nie tyle działanie poszczególnych narkotyków na człowieka, a ich przerażające działanie doprowadzające aż do śmierci. Jesteśmy świadkami tego, jak ich świat rozpada się na drobne kawałeczki. Każdy, kto choć obejrzy pierwsze pół godziny filmu będzie przeżywać później osobiste refleksje, gwarantuje to. Sama, gdy pierwszy raz do niego usiadłam, łzy kapały mi na policzki, a potem siedziałam ileś tam czasu patrząc się bez celu w ścianę i zastanawiając się nad tym wszystkim. Powtarzam : film dla osób o mocnych nerwach i głęboko skrywanych emocjach.

"Piękny umysł". Zapewne wielu z Was, czytających ten post, zastanawia się co takiego było w tej jak cudownej ekranizacji Rona Howard'a. Mnie ten film przejął i tak, wstrząsnął, choć na trochę innej zasadzie niż dwa powyższe filmy. Jestem bardzo uczulona na różne historię o tym, jak wstrząsająca choroba niszczy i powoli zatruwa szczęśliwe życie bohaterów. Tutaj zostało to ukazane nad wyraz pięknie.U głównego bohatera ( grał go mistrzowski Russell Crowe), genialnego matematyka zaczynają pojawiać się symptomy schizofrenii. Jednak my, widzowie dowiadujemy się o tym nieco później, na początku wierząc w jego chore paranoje i niesamowite wymysły. Każdemu schizofrenikowi ciężko jest pogodzić się z tym, że jest chory a co dopiero prowadzić bezcelową walkę. Matematyk John Forbes Nash Jr. na sam koniec odkrywa przerażającą prawdę, że nigdy nie uda mu się wygrać ze schizofrenią. Uczy się żyć jak normalny człowiek i na sam koniec filmu pokazuje Nam, że potrafi oddzielić rzeczywistość od swojego wymysłu. Staje się innym człowiekiem - o pięknym umyśle i takimże sercu. Mnie to wzruszyło i moim zdaniem każdy po obejrzeniu wspaniałego dzieła Rona Howard'a zastanowi się chwilę ile on w życiu ma, a jak tego nie docenia. Dziękuje ;)
Edytowane przez Prefix użytkownikaMistrzyni_Afrytow dnia 03.04.2008 11:22
"Powstałem z nicości, obrałem drogę ku wolności..."

img390.imageshack.us/img390/5254/10rt3.jpg
Bóg mu już nie ufa
Nie dotrzymał obietnicy
Nie stoi w szeregach anielskich
Stał się nikim
Stał się człowiekiem.

img517.imageshack.us/img517/1779/55708225ia2.png

Mam manię: To ciągłe słów kompletowanie. Tak było, jest i tak zostanie...

www.mhh.pl/portal/upload/editor/lolasz/Image/paktofonika_wstep.jpg
Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika

Do tych należy jutrzejszy dzień,
Co nowych łakną zdobyczy.
Kto się usuwa w ciszę i cień,
Ten się do żywych nie liczy.

A. Asnyk

Mówimy NIE stereoptypom.
Nie rozmawiam z osobami poniżej 150 IQ^^
Nie napiszę "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widać.
Gra pozorów. To coś co lubie.
Chcesz mnie poznać? Powodzenia...
Wiesz co się liczy?

img403.imageshack.us/img403/6435/20hh3.jpg

Dew neh loh moh na wszystkich zatwardziałych w swych przekonaniach.

Dam ci jedno takie słowo i jeden taki dzień
Mam ogień który płonie i rozrywa cień,
Znam chwile co jak nóż przecinają sznur,
Dam ci jedno takie słowo które zburzy mur...

Odcięli aniołom skrzydła
bo dawały wolność.
Odarli z ich szat
gdyż za piękne były.
Obrzucili je błotem
bo białą skórę miały
Teraz stoją
Ranne, nagie, brudne
lecz nadal doskonałe...

~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~

"Bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę..."

Marcelina Bekeczna

Adrian
Agnieszka
Angela
Burzowa Chmurka^^
Clover
Dominika
Karolina
Krzysiu
Madzia
Marta
Michał
Natalia
Ola
Sebastian

To nie lista przyjaciół. To osoby, które na długo utkwią w mej pamięci... =*

~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~

img291.imageshack.us/img291/6815/61zx6.jpg

Bo ja jestem Bogiem
Uświadom to sobie
Ty też jesteś Bogiem
Tylko wyobraź to sobie
Słyszysz słowa od których włos jeży się na głowie...

O rany rany
Jestem niepokonany

$skromny i bystry
$Szczery do bólu
$Że aż przezroczysty
$W pełni poczytalny
$Za czyny swe odpowiedzialny
$Jak Ty nieprzemakalny
$Wyprzedza świat realny
$Da przepływ momentalny, Energię, cios werbalny
$Eksperymentalny
$W sposób niekonwencjonalny głoszę treści, słuchaj proszę
$Trafiam cię w punkt centralny
$Wiedz że niepewności spłoszę
$Gniew boski jest nieobliczalny
$Unoszę cię, bo z góry widok kapitalny....
$Widzę, widzę, widzę. Więcej wiem więcej. Tak to jest mniej więcej
$ Lekko jak hel napełniam trwogą, i zapewniam jak wrogom kontakt z podłogą. Twą dozgonną chęć dorównania swym bogom

img261.imageshack.us/img261/7295/aniol2ci6.jpg
Boże, ludzie starzeją się, marzenia nikną
Ja chce tylko swoim bliski zapewnić wszystko.
Mam jedną sprawę całkiem osobistą
Czasem już nie potrafię żyć z tą myślą
To czego pragnę od lat to dla mnie wszystko
Boże, myślę że mogę nazwać to modlitwą...

Co przyszło odejdzie, upadnie co powstało
Jutro będzie dużo tego czego dziś jest mało
Ja i świat tą całość mam
I co by się nie działo dalej gram

Oddajmy hołd Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany...
http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=related

jestem jebanym debilem - Ktoś tu mi się na profil włamał, MIMID!

Prefix użytkownikaRazorBMW
Olej Lorenza - leciał wczoraj... masakra... Rodzicie próbują powstrzymać chorobę praktycznie nieuleczalną... u swojego syna... Masakra!

Zielona Mila - poprzednie posty...

Dwa filmy o katastrofie w Czarnobylu : w takiej poniżej podanej kolejności należy je oglądać
Linki do nich są na PEB'ie

Godzina Zero - Katastrofa w Czarnobylu - Film, a właściwie inscenizacja pokazująca przebieg katastrofy niedaleko miasta Pripiat... Film ten Pokazuje nam, co naprawdę działo się w SAMEJ elektrowni... i pokazuje, że dla stanowiska można ryzykować życiem tysięcy osób...

Bitwa o Czarnobyl - film dokumentalny który pokazuje wydarzenia tuż po katastrofie... pokazuje, jak ludzie byli bez ochrony zmuszani do oczyszczania gruzów elektrowni...

Co ja tam będę pisał, ściągnijcie i zobaczcie...
Ale to była masakra... dziwnie się czułem, oglądając te filmy...

i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

myanimelist.cdn-dena.com/signature/RazorBMW.png

Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał
Wielu walniętych, jednego wiernego miał
Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego
Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego
Umilacza czasu, pracownika wybitnego
Co zawsze w potrzebie rozweseli...
A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli.

The enemy is among us
The enemy is among us

And nobody is doing anything about it
They don't care
So we had to take matters into our own hands

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

http://ja.gram.pl/RazorBMW
Artemida
"Zielona mila" zdecydowanie... Obejrzałam raz. Więcej chyba nie dam rady. No cóż... rozpłakałam się na końcu, podczas egzekucji Johna.
Nazwa "Zielona mila" wzięła się stąd, ponieważ w bloku E, linoleum leżące na podłodze miało kolor zielony.

Arry
"Karol człowiek który został papieżem" A szczególnie druga część. Ogólnie wzruszyłam się strasznie. Naprawde. Wspomnialam o tym filmie bo to poniekąt jest produkcja również polska, mimo, że reżyser włoski.
Piotr Adamczyk był świetny w swojej roli.

[Obrazek usunięty przez administratora.
Maksymalna szerokość obrazków: 400px.]

Jestem dziewczyną, aby nikogo nie zmylił mój nick.
Dziękuje.

madzia777
Uśpieni i Imperium Słońca. Pierwszy oglądałam w wieku 12 lat, a drugi w wieku 9 i nadal nie mogę zapomnieć jak rozdzielili Jima z rodzicami.
Co do "Uśpionych" to wstrząsnęło mnie to co robili z tymi z tymi chłopcami w poprawczaku. Kara na całe życie. Dobrze zrobili zabijając tego Nokesa.
Uśpieni - http://www.filmwe...1996/opisy
Imperium Słońca - http://www.filmwe...1987/opisy

Prefix użytkownikafuerte
Mam kilka filmów, które chodziły za mną jeszcze długo po obejrzeniu i na pewno wywarły ogromny wpływ na to, co później znajdowało się w mojej kolekcji.

Zostań - oglądałam w czasie ogromnej fascynacji Ryanem Goslingiem, kilka lat temu. Mocny film, w nieco zawiły sposób opowiada o ludziach rozchwianych, skłonnych do samobójstwa. Wiele osób ma mieszane uczucia, natomiast dla mnie jest to naprawdę bardzo dobre i porządne kino.

21 gramów - nie wiem do końca, co mogę napisać. Trzy historie splatają się w jedną, mocną, tragiczną. Niesamowita obsada - Penn, Watts, del Toro. Świetne kino.

Olej Lorenza - Razor już wcześniej wspominał. Oglądałam ten film jako mała dziewczynka i chyba niepotrzebnie, bo dość długo później miałam traumę po tym filmie, ale niedawno trafiłam na ten obraz jeszcze raz. Bardzo przygnębiający, poruszający film, chyba nie dla każdego. Niesamowicie zbudowana jest intymność, człowiek czasami ma wrażenie, że chyba nie powinien oglądać takich scen z życia obcych ludzi.

Mr. Nobody - historie, które tak naprawdę każdy może utożsamić ze swoimi. Chłodne europejskie kino, dobrze zagrane. Każdy z nas na pewno zastanawiał się, jak wyglądałoby nasze życie, gdybyśmy w przeszłości postąpili zupełnie inaczej...

Mam jeszcze wiele takich filmów, ale może po prostu wypiszę tytuły, żeby nie zagłębiać się już bardziej w fabułę, itd.
Nietykalni, Między wierszami, Filadelfia, Marzyciele, Jasne błękitne okna.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaCordiale
Ja mam kilka takich filmów, ale najbardziej w pamięć wbiło mi się "Stowarzyszenie Umarłych Poetów" Petera Weira.

Płakałam na tym jak dziecko. Film bardzo mnie wstrząsnął, a najbardziej końcówka gdy się ten chłopak zabił z poczucia winy, że okłamał ojca i nauczyciela...

Mnie wstrząsnął "Chłopiec w pasiastej piżamie". Chłopiec, który nie miał w ogóle za grosz interesów zgodził się pomóc temu, którego trzymano w Obozie Koncentracyjnym.
Rozpacz rodziców i siostry, poszukiwania. Wszystko było smutne...
"Dobra, marudo, nie marudź już tak, bo zamarudzisz mnie na śmierć."

31.media.tumblr.com/a4680331a0e696af3a51b345db3fc2b3/tumblr_mfvcyqBCrE1ra5xmxo1_500.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY

Prefix użytkownikaMagia01
Ja rozpłakałem się na końcu w Harrym Potterze i Insygnia Śmierci cz 1 gdy ta wredna Belatrix zabiła małego bezbronnego zgredka . To było tak wstrząsające , że nawet nie potrafię tego opisać każdy by się chyba w tamtym momencie popłakał.

Byłem w szoku po ogladnieciu "Battle royale",albo "Hostel" poprostu nie mogłem nawet przewidziec co sie moze stac w tym filmie co udaje mi sie przy ogladaniu innych filmow...albo scenki w "Lek" jak ten obrzydliwy zmutowany czlowiek na sile wklada wielki noz do pochwy kobiety i "rznie" ja od środka...g
Wstrząsnął mną także Tristan i Izolda gdy Tristan na końcu zginął to było bardzo wstrząsające jak to oglądałem i polecam ten film na końcu naprawdę można się popłakać a zresztą zobaczycie jak obejrzycie pozdrowienia
Edytowane przez Prefix użytkownikalosiek13 dnia 24.07.2013 18:56

Prefix użytkownikaNajpoten
Filmy które mnie dość mocno zasmuciły:
Dystrykt 9 - Film fantastyczny, o obcych, pokazujący brak tolerancji ludzkiej.
A.I Sztuczna inteligencja - Smutny film o robocie z ludzkimi uczuciami.
25.media.tumblr.com/a095fedb3760c6aeae6c428a3fda904b/tumblr_mm99avFW621spgai0o1_500.gif

Lately I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby I've been, I've been prayin' hard
Said no more counting dollars
We'll be, we'll be counting stars

fc07.deviantart.net/fs71/f/2013/363/8/4/image_2013_12_29_233851_by_wolfgirljw-d6zz3l9.png

Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska...

Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza.

Prefix użytkownikaSixth Gun
Jest jeden film, który mogłabym oglądać o każdej porze dnia i nocy, w każdej pozycji i w każdych warunkach. Mianowicie Gladiator. Może to nie jest film, który zmienił moje spojrzenie na niektóre sprawy ale jest to coś, co utkwiło głęboko w mojej pamięci i jeszcze na bardzo długo w niej zostanie. Zawsze oglądam go z takimi emocjami, jakbym oglądała go po raz pierwszy. Właśnie takiego efektu oczekuję od filmów, za każdym razem poznaje się go na nowo.

Ostatnio ( nie wiem dokładnie jak dawno) na TVP leciał trzyodcinkowy serial " Nasze matki, nasi ojcowie". Ten film mnie tak porwał jak żaden inny na przestrzeni kilku lat. Całkowity strzał w dziesiątkę. Długo po wyłączeniu telewizora zastanawiałam się nad sensem poczynań tych ludzi. Szczególnie analizowałam postać Grety - co sława może zrobić z człowiekiem i jak można nie zauważać (lub nie chcieć zauważać) tego, co się wokół Ciebie dzieje. Mowa oczywiście nie o losach sąsiadów z na przeciwka tylko o wojnie. Ogółem dla mnie rewelacja:)

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: