Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.08.2026 14:25
Oho widze ze polskie znaki tez juz opuszczaja HPneta :v

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Jakiego profesora usunêliby¶cie z Hogwartu?
Narcyza
Którego z profesorów usunêliby¶cie z Hogwartu i dlaczego?
Ja osobi¶cie Profesor Trelawney, ona mnie po prostu wkurza :)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:26
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!

http://harrypotter.vdd.pl/

http://www.blogi.pl/blog.php?blog=la_rive
anka_potteromanka
A ja bym Snape'a nie usunê³a. On ma czasem niez³e teksty:D Nie ¿ebym go jako¶ szczególnie wielbi³a. A co do Trelewney, to wyrzuciæ jej ze szko³y nie mo¿na, bo skoro od czasu do czasu mówi jakie¶ prawdziwe przepowiednie, to jak to powiedzia³ Dumbledore znalaz³aby siê w ogromnym niebezpieczeñstwie poza Hogwartem.

franiakluska
Ja usunê³abym Hagrida ze stanowiska nauczyciela. Ja do niego nic osobi¶cie nie mam, ale wkurza mnie jego niezdarno¶æ. Ci±gle mu co¶ nie wychodzi a Harry, Hermiona i Ron musz± mu ci±gle ratowaæ, ¿eby nie wylecia³.
ron & hermione

www.harry-potter-zdjecia.blog.onet.pl

Serea
Najchêtniej wyrzuci³abym Trealawney i Binssa. Za bardzo przydatni nie s±, co? No dobra mo¿e pani Trelawney czasem zdarzy powiedzieæ siê co¶ m±drego ale zwykle to stek bzdur po³±czony z dramatyzmem. A Binss jego lekcje powinni nagrywaæ i sprzedawaæ w Aptekach jako ¶rodek nasenny.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:27
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisa³am siê sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinê mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworz± Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajêcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobra¼ni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69
maLUNA
Ja równie¿ wywali³abym Trelawney, bo jak dla mnie jest wariatk± i tyle. A ¿e czasem powie co¶ do rzeczy... no ale to nie mówi ona tylko jej tak jakby pod¶wiadomo¶æ :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:28
Rzodkiewkowe kolczyki i wisiory z kapsli na zamówienie :D

Pozdrawiam tych, z którymi zamieni³am choæ kilka m±drych s³ów ;* ;*

ILoveRemusLupin
Yhym ta ca³a "Profesor" Trelawney tez mi nie odpowiada³a.. i Hagrid jako nauczyciel.. a Snape jest okey, tylko móg³by tak nie czatowaæ na to stanowisko do obrony nad czarn± magi±.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:28
Remus jak mog³e¶ mnie zostawiæ dla Tonks? x(( ale i tak Cie kocham <33

Vikii
Ja bym nie usunê³a nikogo ka¿dy jest inny ka¿dy wnosi co¶ do ksi±¿ki. Nie wyró¿nili by¶my lepszych czarodziejów, nauczycieli od innych. Gdyby nie by³o tych s³abszych trochê naci±gaczy jak profesor Treawley i dlatego w³a¶nie uwa¿am, ¿e s± oni potrzebni Tak
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:29

Prefix u¿ytkownikaStefa
Hagrida jako nauczyciela te¿ bym wywali³a (bez wzglêdu na to, co plecie Bliznowaty, któremu najwyra¼niej przyja¼ñ z Hagridem odebra³a zdolno¶æ racjonalnego my¶lenia :), Trelawney mog³abym, ale znalaz³aby siê w niebezpieczeñstwie. No i tego nudziarza Binnsa oczywi¶cie. Przypomina mi takiego jednego wyk³adowcê z mojej uczelni którego nazywamy, nomen omen, Duchem :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaStefa dnia 18.10.2016 17:19
"A wiêc zabij mnie Voldemorcie, z ochot± powitam ¶mieræ! Tyle ¿e moja ¶mieræ nie da ci tego czego szukasz... jest tyle rzeczy, których nie pojmujesz..."

gosika
Ja nie usunê³abym nikogo. Ka¿dy nauczyciel wprowadza do ksi±¿ki co¶ nowego. Wyobra¼cie sobie, ¿e nie ma tych nudnych lekcji historii magii u Binssa. Gdyby ich nie by³o to na jakiej lekcji mo¿na by by³o pogadaæ i siê przespaæ? Lekcje wró¿biarstwa maj± w sobie co¶ niezwyk³ego, a profesor Trealawney... no có¿. Trzeba przyznaæ, ¿e ciê¿ko jest znale¼æ tak interesuj±c± osobê, która potrafi zmy¶laæ bajki przez tyle lat pracy w Hogwarcie. Niektórzy uwa¿aj±, ¿e nie powinno byæ takiego nauczyciela jak Snape, a ja nie wiem dlaczego. Mo¿e dlatego ¿e daje popaliæ na lekcjach, albo ¿e zadaje zwa³y prac domowych, albo ¿e ma faworytów? A czy w naszym zwyk³ym ¶wiecie nie ma takich nauczycieli? Co to by by³a za szko³a, gdyby wszyscy byli s³odcy i przyja¼nie nastawieni do wszystkiego co ich otacza. Tacy ludzie sprawiaj±, ¿e jest ciekawie i interesuj±co. Mimo ¿e nie przepadam za Binssem, Trealawney czy Snapem to nie wyobra¿am sobie Hogwartu bez nich.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:32
gosika

piotr-45
Ja bym usun±³ Snape'a. Wielu uczniów z Hogwartu (oczywi¶cie nie bior±c pod uwagê Slytherinu) stanê³o by po mojej stronie. Prawie ka¿demu uczniowi dokucza³, ma³o tego zabi³ Dumbledore'a i uciek³ wraz z innymi ¶miercio¿ercami. Zachowanie nie godne nauczyciela.;)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:33
Korneliusz Oswald Knot

herma_007
Ja bym wywali³a Sneapa, a czemu?? Bo faworyzuje uczniów, zw³aszcza ze swojego domu. A ka¿dego z Gryffindoru chcia³by wywaliæ. Trelawney jest zbyt "cenna" bu j± wywaliæ. Binnsa, hmmm nie wiem, da³abym mu ostrze¿enie i jak by nie zmieni³ stylu nauczania wywali³abym go....
Kiedy¶ kupiê nó¿ i powy¿ynam wszystkich wko³o
Kupiê nó¿, zostawiê nas dwoje

Bo ja kocham Bukê!

Serpensortia
Snape jest jedn± z najlepszych postaci w ksi±¿ce :) Faworyzacja? A niby kochana Minerva to nie uiszcza³a faworyzacji? Dobre sobie... Ka¿dy z opiekunów w³asnego domu dba³ o swoich podopiecznych, tylko u Severusa by³o to bardziej uwypuklane dla barwno¶ci fabu³y :)
Ja bym wydali³a ze szkolnego grona Hagrida i Trelavney - za brak umiejêtno¶ci. Trelavney przys³u¿y³a siê tylko wypowiedzeniem przepowiedni, reszta by³a po prostu mydleniem oczu ^^ A Hagrid? Zbyt dobroduszny, poczciwy, niekompetentny. Niech pilnuje lasu, ale nic poza tym.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:35
¦lizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.

* Totally obsessed Snupin fangirl! *

'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.'

Eridani
Ha. A ja bêdê oryginalna. Ja nie wywali³abym ¿adnego. Jak dla mnie ka¿dy z tych wszystkich nauczycieli ma tam jaki¶ sens istnienia. Ka¿dy jest do czego¶ potrzebny. Np. Trawalney. Ona jest po to ¿eby nam strzaskaæ nerwy ;). Aczkolwiek.... Nienawidzê Snape'a i na pewno w dalszych czê¶ciach przyda³oby siê go wywaliæ.... Ale jak na pocz±tek mo¿e zostaæ xD.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:36

Prefix u¿ytkownikaMarauder
Osobi¶cie Trelawney! Wywali³abym j±, ale trochê bardziej kulturalniej ni¿ chcia³a to zrobiæ Umbridge. Trelawney przesadza³a z tym trzecim okiem xD
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:37
Zapraszam! :)
http://www.margonem.pl/?r=3783441

"a babbling bumbling band of baboons" xD

Stop and stare I think I'm moving, but I go nowhere...

Never go back on your word and never give up no matter how bad it gets.

When I look at the sky, I see the stars twinkling...

Jaskier! Nie ¶pij w siodle!
Ja nie ¶piê. Ja twórczo my¶lê!

*Andrzej Sapkowski "Wie¿a Jaskó³ki"

www.huncwoci-lilyevans.blog.onet.pl
Prefix u¿ytkownikaAngie Davis
Naciu dla kogo ¶wietny to ¶wietny^^ Ty masz swoje zdanie oni tez maj±, oni nie mog± Ci siê wcinaæ to ty te¿ siê im nie wcinaj (wiem chcia³a¶ to napisaæ w ¿artach ale jednak^^) Ja te¿, jak ju¿ to kto¶ nie wywali³abym nikogo, bo ka¿dy ma w sobie co¶ wyj±tkowego ;]
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

¦lizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smiercio¿erc±? Ja! Kto¶ o tym wie? Mo¿e rzucê na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mroziñskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Ró¿nieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Ginewra Wesly5
Ja bym wywali³a Dolores Jane Umbringe...
To jest wredna jêdza i tyle, pracuje dla Knota, wymierza okropne kary, nie uwa¿acie?
A profesor Trelawney taka z³a nie jest.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:38
www.myslodsiewnia.lua.pl
www.myslodsiewnia.lua.pl
www.myslodsiewnia.lua.pl
www.myslodsiewnia.lua.pl

Hej. Wspólnie z przyjació³mi za³o¿y³am strone o tematyce Potterowskiej. Jest to kontynuacja strony www.huncwoci.lua.pl. Z powodu awarii musieli¶my za³o¿yæ now±. Adres do niej to: http://www.Myslod...ia.lua.pl/. Z góry dziêki za rejestracjê. Pozdrawiam=*

http://www.myslodsiewnia.lua.pl/
Mafalda
Wszyscy s± na swój sposób oryginalni, potrzebni ca³ej historii.
Pewnie ubolewa³abym nawet przy odej¶ciu Trelawney, która mimo wszystko potrafi³a rozbawiæ.
A bez pana SS to w ogóle by³by bulszit xD

www.blablablablabla.eblog.pl
Prefix u¿ytkownikaAlSev
Jako wierny fan ksi±¿ki pt. "Harry Potter", muszê stwierdziæ, ¿e nie chcia³bym aby przy stanowisku nauczycielskim by³y jakie¶ zmiany, ze wzglêdu na to - jak ju¿ to kto¶ tutaj powiedzia³ - ¿e ka¿dy co¶ wnosi do tej ksi±¿ki i choæby nam nie podoba³ siê jaki¶ bohater po prostu on jest dla tej ksi±¿ki wa¿ny :)

Tonks xD
A ja zgodzê siê z Sharwyn i usunê³abym Trelawney.
Poza tym jako¶ Slughorna tez nie darzê wielk± sympati± ;/.
A Snape, jego beza ¿adnych ale zostawi³abym w Hogwarcie, bo on nadaje uroku temu miejscu :).
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:39
http://Tonks.powiedz.to/ ---> wpisywaæ siê xD

,,- Albusie Severusie-powiedzia³ tak cicho,¿e nie us³ysza³ tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie uda³a, ¿e macha do Rose, która ju¿ wsiad³a do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich by³ ¦lizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym cz³owiekiem, jakiego zna³em." :)

Moja Lista Znajomo¶ci ^^ z harry-potter.net (kolejno¶æ nie ma ¿adnego znaczenia) :
1) Jadomcia;
2) Ginny1112;
3) Mateusz Dumbledore;
4) Luna_Lovegood_15 ;
5) Ania95;
6) Gellert Grindelwald
(Galaretka ^^);
7) FilipFansTheHarry;
8) filis;
9) Czarna_scar;
10) Ma³aCzarna;
11) juleczka;
12) Feniks_Fawkes;
13) Pomyluncia;
14) miszel14;
15) Joanne Rowling;
16) Qin;
17) KaputDraconis;
18) Apocalypto Malfoy;
19) Juleczka;
20) Andromeda Tonks;
21) buch;
22) Evi-Lyn;
23) Utilek :);
24) Hermi_love_Draco;
25) cho_chang1514;
26) Alexxx ^^;
27) Claire_;
28) Hermi0901;
29) To¶cik xD;
30) Hermiona26;
31) Esey.
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg)

,, - Szpiegowa³em dla ciebie, k³ama³em dla ciebie, nara¿a³em ¿ycie dla ciebie, a wszystko to robi³em, by zapewniæ bezpieczeñstwo synowi Lily. A teraz mi mówisz mi, ¿e hodowa³e¶ go jak ¶winiê na rze¼...
- To bardzo wzruszaj±ce, Severusie - powiedzia³ z powag± Dumbledore - A wiêc w koñcu dojrza³e¶ do tego, by przejmowaæ siê losem tego ch³opca?
- Jego losem? - wykrzykn±³ Snape - Expecto patronum!
Z koñca jego ró¿d¿ki wystrzeli³a srebrna ³ania. Wyl±dowa³a na pod³odze, przebieg³a przez pokój i wyskoczy³a przez okno. Dumbledore patrzy³, a¿ jej srebrna po¶wiata zniknê³a w ciemno¶ci, a potem odwróci³ siê do Snape'a. Oczy mia³ pe³ne ³ez.
- Przez te wszystkie lata?...
- Zawsze."
,, - Spójrz... na... mnie - wyszepta³.
Zielone oczy odnalaz³y czarne oczy, ale po chwili co¶ w tych czarnych oczach zanik³o, sta³y siê nieruchome, puste i martwe."

Karolcia_potteromaniaczka
Fredzio, Slughorn by³ tylko rok, Umbridge te¿ d³ugo nie zabawi³a. Ja tam bym wyrzuci³a Hagrida. Lubiê go, ale trzeba przyznaæ, ¿e on za dobrze nie uczy. Snape.... w sumie mo¿e zostaæ chocia¿ go nie lubiê ;). Treawley - pozby³abym siê jej, ale skoro Dumbi uwa¿a, ¿e musi zostaæ to niech zostanie ;)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 25.02.2014 18:15

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: