Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
Prefix użytkownikafullmoon
yersinia napisał(a):

Rozwala mnie to, że Polacy wszędzie dopatrują się teorii spiskowych.

Dokładnie. Nie mamy jasnych powodów aby uważać, że WOŚP nas oszukuje. Ja jakoś nie zauważyłam, żeby nagle po finale Owsiak zaczynał jeździć nowym samochodem czy coś w tym rodzaju. Jeśli komuś szkoda kilku złotych lub więcej, to niech ich po prostu nie daje. Według mnie jest to jedna z niewielu uczciwych organizacji w Polsce. Nie mówię tutaj, że wszystkie inne to kłamstwo, po prostu tych w całości uczciwych raczej już mało zostało.

Ja również w miarę możliwości staram się pomagać, a jest ku temu wiele okazji. W mojej szkole jest wiele zbiórek na Domy Dziecka, Domy Samotnej Matki, Górę Grosza, WOŚP czy Caritas. Chętnie wspieram, lecz to trochę smutne, że angażujemy się w takie organizacje głownie na Boże Narodzenie, Dzień Dziecka lub Wielkanoc. Potrzebującym należy pomagać nie tylko od święta.
~ W Hogwarcie ~
Elizabeth Robertson
pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów

www.thenug.com/sites/default/pub/031315/thenug-tl2dA1QqpQ.gif

25.media.tumblr.com/b3ac60b0f7b120c4ed9c7690b5780c06/tumblr_mzrs0lMz8q1se9fcoo4_500.gif

Prefix użytkownikaSherlocked
A tak szczerze nawet, jeżeli Owsiak ma z tego Bóg wie jakie pieniądze, to niech ma bo przyczynił się bardziej do pomocy niż ktokolwiek inny w tym kraju. Chcesz się dorzucać to się dorzucasz, nie chcesz to nie. Dla mnie WOŚP to w pewnym rodzaju tradycja i nie wyobrażam sobie początku roku bez niej. Człowiek coś osiągnie w tym kraju to ma skrzydła podcinane przez innych, którzy zamiast mieć jakieś ( może ) lepsze pomysły na pomoc innym , to siedzą w fotelu i wymyślają niestworzone historie.
s-media-cache-ec0.pinimg.com/originals/79/be/3b/79be3b5ca2781e8e43363235d0f02e02.jpg

b1.pinger.pl/9580810455ebc2a81c716cfde3b31d0d/Fred-and-George-harry-potter-2012.gif

"-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley.
Pomacał sobie głowę.
-Jak uduchowiony - wymamrotał.
-Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony?
-Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?"

27.media.tumblr.com/tumblr_luz3z6BEIc1r5hctgo1_500.gif

38.media.tumblr.com/833192c30f0e2277dbb93513a9be14ec/tumblr_n9pbqwRs961tia3zvo2_500.gif

stream1.gifsoup.com/view2/2399402/friends-theme-o.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_lqcf1hhlk21r10kbco1_500.gif

emilychance.com/wp-content/uploads/2014/01/Kiss.gif

Prefix użytkownikabatalion_88
Owsiak to dla mnie absolutnie żaden autorytet. Wspieram WOŚP, bo idea jak najbardziej słuszna. Może i są jakieś przekręty, ale z Jurka robi się w mediach kogoś w rodzaju mesjasza, więc zabronione jest krytykowanie jego, i całej orkiestry. Mam tylko nadzieję, że na Woodstock to nie idzie, żeby się za nasze pieniądze ktoś bawił. Sam zachowuje się kontrowersyjnie. To piał jak kogut z tym słoikiem, to dziennikarza TV Republiki kazał ochronie wyrzucić, bo ten zadawał niezręczne (ale logiczne) pytania. Dla chorych dzieci wszystko, dla Owsiaka nic.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaMarcus Clinton
Jak dla mnie WOŚP odwala kawał dobrej roboty. Osobiście od kilku lat nie zabrałem w tym udziału, gdzieś tam kiedyś jednak te 2 zł do puszki wrzuciłem. Słyszałem też różne pogłoski o tym, że Owsiak trochę kasy bierze dla siebie. Ale w sumie skoro on to organizuje to czemu miałby nie brać? To tak jakby jego praca. Niby co roku zbierają więcej pieniążków, ale coś czuję, że jeśli PiS pociągnie dłużej to i Owsiak się skończy.
Po prostu Marcin

images82.fotosik.pl/1011/7aa87cb1da994ba8med.jpg

Takie cudo dostałem <3

i.imgur.com/0u16lZe.png

imageshack.com/a/img923/4417/HkXkFm.gif

Takie miłe słowa mnie spotkały Love

i.imgur.com/QrjCRNM.png

Mój ranking najcudowniejszych nóg!

1. Edyta!

images92.fotosik.pl/319/9827bac25b48a187med.jpg

2. Livka!
Tu cenzura zdjęcia

3. Scarlett!

images90.fotosik.pl/319/42d14ae8e08607d7med.jpg
https://zapodaj.n...83bd62.jpg

Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać
Love
imageshack.com/a/img922/6528/dy1EEC.gif

Edyta <3 Moja motywatorka!
imageshack.com/a/img924/2810/KzL3IE.gif

United <3
imageshack.com/a/img923/9488/ketnkt.gif

Śląsk!
imageshack.com/a/img921/3372/6I8rgn.gif

You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same.

imageshack.com/a/img924/953/bciSei.gif

"Śmierć będzie ostatnim
wrogiem, jaki będzie pokonany"

imageshack.com/a/img923/8085/HrtRvj.gif

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/921/HZ1lIM.jpg

"Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. "
-
Edyta Górniak

Prefix użytkownikaWioletta
dla mnie WOŚP to wspaniałe przedsięwzięcie. bardzo je szanuje, w końcu trwa to już (w nowym roku) 25lat. gdyby to było coś złego to raczej nie przetrwałoby to tyle lat. uważam, ze jest to naprawde świetna sprawa, tylu ludziom to pomaga, a może pomóc jeszcze większej ilości. szanuje za to Owsiaka, i niech ludzie mówią o nim co chcą, ale odwala kawał dobrej roboty!
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mogłeś..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3
- od wspaniałej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacją dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacją dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcześniej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: półkrwi.
Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca.

Prefix użytkownikaMikasa
WOŚP już w ten weekend? Muszę przyznać, że współczuję organizatorom i - przede wszystkim - wolontariuszom, że akurat trafili na najzimniejszy weekend zimy :D

I oczywiście, jak najbardziej popieram tę fundację i zamierzam zasłużyć na serduszko!
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaScarllet
To ja też się wypowiem xD Jak dla mnie WOŚP to wspaniałe i naprawdę dobre przedsięwzięcie. Nie uważam, że Owsiak oszukuje bo nie raz zetknęłam się w szpitalu z sprzętami zakupionymi właśnie przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Sama osobiście od 4 lat jestem wolontariuszką i w tym roku też będę :D Mimo tego, że stoi się po parę godzin na tym okropnym mrozie to sam fakt, że można komuś pomóc rozgrzewa :)
''A ja Ciebie zaklnę w żywy kamień! I będą Cię czcić w Republice Nowego Przylądka.''
-Zireael 2020 Serce

img.besty.pl/images/401/33/4013343.jpg

i.imgur.com/cFE02Q9.png

W Hogwarcie Corinne Laurientis

Prefix użytkownikalosiek13
Finał WOŚP co roku odbywa się w drugą niedzielę stycznia, ale że wpakowano święto trzech króli, to wyjątkowo 24 przesunięto z 8 na 15 stycznia.
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Temat znowu aktualny, a widzę, że jeszcze nie pisałam.
Wczoraj usłyszałam, że Caritas wydał oficjalne oświadczenie, że nie chce walczyć z WOŚPem i ich nie krytykuje, co jest moim zdaniem dobre, bo zawistni ludzie nie będą mogli powoływać się na Caritas i jego rzekomą wrogość względem WOŚPu.

Co do samej idei - popieram mocno, do puszki wrzucam jeśli tylko napotkam wolontariuszy. Kiedy byłam małym dzieckiem, WOŚP zbierał pieniądze między innymi dla mnie, nawet pisali o mnie w gazecie ;p. Gdyby nie WOŚP być może nie byłoby mnie tutaj, nie mogłabym pisać lub byłabym mocno niepełnosprawna, choć bardziej prawdopodobna jest pierwsza opcja. Urodziłam się z wrodzoną wadą serca - VSD, to ubytek w przegrodzie międzykomorowej, dość popularna wada i bardzo często wystarcza leczenie farmakologiczne lub sam z czasem zarasta. Niestety, w moim przypadku było inaczej. Jeden z ubytków był wielkości kciuka dorosłego, masywnego mężczyzny, drugi był mniejszy, ale również wymagał ingerencji chirurgicznej. Ogólnie wada prowadzi do niewydolności krążenia, bo krew zbyt szybko przepływa.
Jak wyglądało moje życie przed operacją?
Nie pamietam, byłam wtedy malutka, ale mama mi opowiadała, że jako 9-miesięczne dziecko nie potrafiłam nawet głowy podnieść, nie mówiąc już o siedzeniu.
W szpitalach brakowało sprzętu, jak zawsze. Potrzebna była aparatura i pieniądze. Mój dziadek zgłosił się do Owsiaka i jego organizacji. Dzięki nim, udało się kupić sprzęt, który uratował mi i wielu innym dzieciom życie. Dzisiaj mam 23 lata i jestem zdrowa, zaczęłam nawet aktywnie ćwiczyć i wszystko jest w porządku.

Może to sprawia, że jestem stronnicza, co usłyszałam od jednej dziewczyny, ale większość sprzętu w szpitalach jest ufundowana przez WOŚP. Gdyby nie WOŚP mogłoby ich w ogóle nie być.

To przykre, że nasz rząd nie inwestuje w szpitale i większość sprzętu pochodzi od fundacji i organizacji pozarządowych.

Co do rzekomych brakujących kwot - Owsiak przez cały rok pracuje, żyje swoją fundacją, inwestuje w ośrodki szkoleniowe, szkoli wolontariuszy i młodych ludzi, dodatkowo organizuje chyba najbardziej znany festiwal muzyczny w Polsce. Jeśli cześć pieniędzy zachowuje dla siebie - nie mam nic przeciwko, bo lwia część pieniędzy jest przeznaczana na szpitale, hospicja itp. Nie jest to człowiek, który mieszka w wilki z basenem i jeździ autem za kilka milionów, a przecież on też musi z czegoś żyć.
Ludzie często powołują się na jego ostre reakcje na krytykę, ale ja mu się nie dziwię. Facet cały rok zbiera pieniądze żeby ratować ludzkie życia, żeby w szpitalach nie brakowało sprzętu, a ktoś go jeszcze oczernia i zarzuca mu egoizm i czerpanie z tego korzyści... Sama bym była wściekła i nie wiem, czy potrafiłabym latami zachowywać zimną krew.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikabatalion_88
Ja już dziś wrzuciłem trochę grosza do puszek. Tak się złożyło, że wychodząc z kościoła zaraz za drzwiami wyjściowymi było dwóch wolontariuszy. Bardzo wielu ludzi wrzucało (nawet te "straszne" babcie w moherowych beretach xD). Ja zawsze wpieram, i nie przeszkadza mi to, że praktykuję swoją wiarę (niestety nie znam wierzących i niepraktykujących, jak i kosmitów ;p ) Mam serduszko, dobry uczynek spełniłem, można żyć, można też i umierać Love

Wczoraj usłyszałam, że Caritas wydał oficjalne oświadczenie, że nie chce walczyć z WOŚPem i ich nie krytykuje, co jest moim zdaniem dobre, bo zawistni ludzie nie będą mogli powoływać się na Caritas i jego rzekomą wrogość względem WOŚPu.

I to jest piękne i cudowne <3 Dodam, że nie tylko wspiera, ale przeznaczył jakieś tam swoje rzeczy (świece?) na aukcje, inne tego typu. Podobnie jak małżonka prezydenta Dudy. Podobnie jak wyborcy PiS-u, PO, Nowoczesnej itp ;p O to w tym chodzi - jak mawiał św. Paweł Apostoł: "Zło dobrem zwyciężaj". A zła mamy bardzo wiele, na każdym kroku.
"Każdy kto działa na rzecz bliźniego jest godny szacunku" - Caritas
"Caritas gra z Orkiestrą" - Jerzy Owsiak.

Dość już tych podziałów, tego napuszczania jednych na drugich, tych "spiskowych teorii dziejów" xD Osoby, które nie mogą dnia przeżyć jak komuś nie dokuczą, kogoś nie ośmieszą, z kogoś nie zadrwią są... bardzo biedne i nieszczęśliwe po prostu/

Dlatego uczmy się kochać ludzi, bo naprawdę szybko odchodzą. Sam leżałem w szpitalu, wiem ile tam cierpienia, ile łez i smutku na innych oddziałach, jak potrzebna jest pomoc dla tych, którzy chorują, ciężko chorują, czekają ich operacje, zabiegi, długie pobyty w szpitalach i leczenie. I starsi i młodsi i dzieci - wszyscy. Teraz jubileusz 25-lecia, więc ja nawet hojniej wsparłem ;p

Na co dzień też pamiętajmy, bo raz do roku to za mało, ale chociaż w tym jednym dniu bądźmy razem - bez podziału na wyznawaną wiarę, poglądy polityczne, przynależność społeczną. Pokażmy całemu światu, że Polacy potrafią pomagać i pomagajmy <3
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Kolejny finał WOŚP za nami, niestety, wyjątkowo tragiczny. Nie jestem z Gdańska, nie wiedziałam nawet jak wygląda tamtejszy prezydent, ani jak się nazywa. Ale widziałam jak bardzo cieszył się na scenie, z pieniędzy, które udało mu się uzbierać...
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy to wspaniała i incjatywa, która od lat jednoczyła Polaków, dążących do wspólnego celu - pomocy dzieciom.
Sama jestem dzieckiem, które sprzęt z WOŚPu uratował, za co jestem cholernie wdzięczna. Gdyby nie nowoczensy inkubator i płucoserce, nie przeżyłabym do daty operacji. A nawet, gdybym przeżyła, to operacji na otwartym sercu nikt by nie wykonał, bez odpowiedniego sprzętu, który zastapił moje serce na czas latania ogromnego ubytku. Wiem, że nie jestem jedyna, takich osób jest mnóstwo.
Zawsze uważałam, że finał WOŚPu to takie pozytywne wydarzenie, na którym tłum zbiera się, aby wspólnie cieszyć się z ogromu zebranych pieniędzy i płynących z niego korzyści dla najmłodszych i seniorów.
Wczoraj ten obraz został zaburzony. Na finale akcji charytatywnej doszło do zamachu. Nie wiem dlaczego, ale strasznie mnie to zabolało. Ten bezsens śmierci tego niewinnego człowieka, który jeszcze chwilę wcześniej cieszył się z ilości pieniędzy, które udało mu sie zebrać.
Powiecie, że tragedie zdarzają się często i wszędzie. To prawda. Ale dlaczego akurat tego wyjątkowego dnia? I dlaczego zostało to odebrane jako kolejny pretekst do wojny politycznej? Nigdy tak bardzo nie wkurzało mnie, że ludzie nie potrafią uszanować czyjejś tragedii i doszukują się polityki w każdym wydarzeniu. Nigdy mnie aż tak nie wkurzało, że ludzie plują jadem w obliczu różnych tragedii. Aż do wczoraj.
Zastanawia mnie, jaki to tragiczne wydarzenie spowoduje chaos w kraju.
Ilu wariatów pomyśli podobnie do tego zamachowca? Ilu ludzi musi zginąć, abyśmy w końcu postarali się wyjść poza podziały i zjednoczyć jako naród i społeczeństwo? Wiadomo, poglądy zawsze będą różne, mniej lub bardziej radykalne, ale mam nadzieję, że wczorajszy zamach spowoduje jakiś przełom, który uświadomi ludziom, że walka między sobą nie ma sensu, a to, czego potrzebujemy to dojście do kompromisu.

Dodatkowo, Jurek Owsiak powiedział, że rezygnuje ze stanowiska szefa WOŚP, bo jest zastraszany, obrażany i podejrzewany o wszystko co najgorsze. Nie dziwię mu się z jednej strony, ale z drugiej strony, odejście to dokładnie to, czego chcą jego przeciwnicy.

Pomijając wszelkie opinie dotyczące tego, ile kasy bierze dla siebie, jednak trzeba pamiętać, że fundacja robi ogrom dobrego. Bez WOŚPu w szpitalach brakowałoby niemalże wszystkiego.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: