Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Pijemy za prawdę II
Veela
Każde po trochu i na inne okazje.

Co sądzisz o Forumovym Love?
Ten rodzaj szczęścia, który czyni nas lepszym od wszystkich, niezależnie od tego, czy mają go więcej od nas.

Tonks xD
Nie wiem, nie byłam.
Czy potrafisz zachować zimną krew w sytuacji extremalnej??
http://Tonks.powiedz.to/ ---> wpisywać się xD

,,- Albusie Severusie-powiedział tak cicho,że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem." :)

Moja Lista Znajomości ^^ z harry-potter.net (kolejność nie ma żadnego znaczenia) :
1) Jadomcia;
2) Ginny1112;
3) Mateusz Dumbledore;
4) Luna_Lovegood_15 ;
5) Ania95;
6) Gellert Grindelwald
(Galaretka ^^);
7) FilipFansTheHarry;
8) filis;
9) Czarna_scar;
10) MałaCzarna;
11) juleczka;
12) Feniks_Fawkes;
13) Pomyluncia;
14) miszel14;
15) Joanne Rowling;
16) Qin;
17) KaputDraconis;
18) Apocalypto Malfoy;
19) Juleczka;
20) Andromeda Tonks;
21) buch;
22) Evi-Lyn;
23) Utilek :);
24) Hermi_love_Draco;
25) cho_chang1514;
26) Alexxx ^^;
27) Claire_;
28) Hermi0901;
29) Tościk xD;
30) Hermiona26;
31) Esey.
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg)

,, - Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem życie dla ciebie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mi mówisz mi, że hodowałeś go jak świnię na rzeź...
- To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape - Expecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Przez te wszystkie lata?...
- Zawsze."
,, - Spójrz... na... mnie - wyszeptał.
Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło, stały się nieruchome, puste i martwe."

Veela
Nie wiem, nie byłam

xD xD xD

Nie, raczej nie sądze. Kiedy ktoś do mnie z łapami wyskakuje i zaczyna nazywać mnie "jeba*nym emosem", to ja wybucham nieposkromionym śmiechem, więc nie umiem być opanowana xD

powtórzę - co sądzisz o Forumovym Love - "związkach" gwiazdeczek SB przez internet?
Ten rodzaj szczęścia, który czyni nas lepszym od wszystkich, niezależnie od tego, czy mają go więcej od nas.

Tonks xD
aaa :lol:
Jet mi to obojętne, a co to: EMO i SB?? xD

,,- Albusie Severusie-powiedział tak cicho,że nie usłyszał tego nikt prócz Ginny, a ona taktownie udała, że macha do Rose, która już wsiadła do wagonu - nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znałem." :)

Moja Lista Znajomości ^^ z harry-potter.net (kolejność nie ma żadnego znaczenia) :
1) Jadomcia;
2) Ginny1112;
3) Mateusz Dumbledore;
4) Luna_Lovegood_15 ;
5) Ania95;
6) Gellert Grindelwald
(Galaretka ^^);
7) FilipFansTheHarry;
8) filis;
9) Czarna_scar;
10) MałaCzarna;
11) juleczka;
12) Feniks_Fawkes;
13) Pomyluncia;
14) miszel14;
15) Joanne Rowling;
16) Qin;
17) KaputDraconis;
18) Apocalypto Malfoy;
19) Juleczka;
20) Andromeda Tonks;
21) buch;
22) Evi-Lyn;
24) Hermi_love_Draco;
25) cho_chang1514;
26) Alexxx ^^;
27) Claire_;
28) Hermi0901;
29) Tościk xD;
30) Hermiona26;
31) Esey.

,, - Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem życie dla ciebie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mi mówisz mi, że hodowałeś go jak świnię na rzeź...
- To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
- Zawsze."
Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło, stały się nieruchome, puste i martwe."

Limonka
Emo - subkultura, SB - ShoutBox, jeżeli o to chodziło.

O forumowych związkach myślę tyle, że są żałosne, a ludzie którzy się w nie, że tak powiem, bawią, mają problemy ze sobą.

Co myślisz o stylu Emmy Watson?

paniczna
Hm. Nie interesuję się zbytnio jej osobą... Więc nie wiem jaki dokładnie jest jej styl. Ale po obejrzeniu kilku zdjęć... Nie wiem xD Emma ma trochę dziwny sposób dobierania do siebie różnych elementów ubioru. I kolorów. Wg mnie koniecznie potrzebuje stylisty, albo przynajmniej kogoś, kto potrafi dobrać odpowiednie buty do sukienki.

Hm. Wzięła mnie lekka obsesja na punkcie piosenek z "Króla Lwa" ... xD Więc może... Co sądzisz o tej bajce?

Mrrau ; * <3

hermionaginny
Kiedy byłam mała, wiekami ją oglądałam. Ale już mi przeszło.

Co sądzisz o wygladzie Daniela Radciffe'a?
Auror to ja xD

Słucham:
Matalliki
Nirvany

Odpowiednik w HP: Hermiona
Dom: Gryffindor
Patronus: Kot
Animag: Kot
Zwierzę: Krzywołap i Hedwiga
Nazywam się Kasia :).

Luna_9
Nie jest źle ale wygląda tak lalusiowato, jak Ken z Barbie. To trochę żałosne. Zawsze w garnitutrku i zawsze odpicowany na maxa. Nie jest zły ale znam wiele aktorów z lepszym wyglądem Tak

Co sądzicie o Emmie Watson?

Jeśli będziesz pogrążać się w smutku 1 minute stracisz aż 60 sekund szczęścia

www.horses.dbv.pl
Ania 95
Eee... Jest taka sobie. Nie przepadam za nią. Beznadziejnie się ubiera i cały czas się sztucznie szczerzy. Ale to tylko wygląd. Nie znam Emmy osobiście więc nie wiem jaka jest. Może jest fajna? A może nie? Ja jej nie lubię i nic tego nie zmieni...

ponawiam

Nacia
Emma Watson - zaczyna wchodzić w tłum wszystkich bogaczy. Zrobi się z iej taka sama gwiazdka jak z Britney Spears i beznadziejnie sie ubiera.

Czy myślisz, że 11-latka może się zakochać? co twierdzisz o tych wszystkich zdziecinniałych miłościach? Oczekuję długiej wypowiedzi, a nie jedno zdanie ;)
Life is wasted on the living

i49.tinypic.com/282m7op.jpg

Renaemma
Myślę, że 11-latka moze się ZAKOCHAĆ. Ale nie twierdzę, żeby to był dłuższy związek. Jeżeli wogule coś z tego będzie :lol: . Co sądę o tych dziecinnych miłościach? Każdy ma prawo się zakochać. Każdy ma prawo poczuć, że komuś na nim żależy... tylko czy to naprawdę musi być w tak młodym wieku? Myślę, że takie dzieciaki i tak nie rozumieją jeszcze co to znaczy. To nie przetrwa.

Wystarczy taka długa? Nie wiem co jeszce powiedzieć^^^

Jaka była twoja największa wpadka życia? Opowiedz o niej.
img94.imageshack.us/img94/5924/aaxeaf.gif

Zawsze śmieje się, nawet kiedy całą ziemie przykrył ciemny płaszcz. Kiedy wszyscy pogrążeni są w rozpaczy nigdy nie tracę swego serca które rozjaśnia mi drogę w ciemności.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Nie wiedział dlaczego to robi, dlaczego podchodzi do umierającego mężczyzny, nie wiedział, co naprawdę czuje, patrząc na białoszarą twarz Snape'a i jego palce, próbujące wymacać krwawiącą ranę na szyi. Zdjął pelerynę-niewidkę i spojrzał na człowieka, którego tak nienawidził, którego szeroko rozwarte czarne oczy patrzyły teraz na niego i który poruszał wargami, jakby chciał coś powiedzieć. Pochylił się nad nim, a Snape chwycił go za szatę na piersiach i przyciągnął bliżej. Z jego gardła wydobył się straszny charkot.
- Weź... to... weź... to.
Coś z niego wyciekło i nie była to tylko krew. Z jego ust, uszu i oczu wydobyło się coś srebrzystoniebieskiego, coś, co nie było ani gazem, ani cieczą... a Harry wiedział, co to jest, lecz nie miał pojęcia, co robić...
Hermiona wcisnęła mu do trzęsącej się ręki wyczarowaną przez siebie butelkę. Przeniósł różdżką srebrzystą substancję do butelki. Kiedy była pełna, uchwyt Snape'a zelżał, a on sam wyglądał, jakby już całkowicie się wykrwawił.
- Spójrz... na... mnie - wyszeptał.
Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"..Kocham ziemię, po której On stąpa, powietrze nad jego głową; wszystko, czego dotknie jego ręka, każde jego słowo, każde spojrzenie, każdy postępek i Jego całego bez zastrzeżeń.."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

- Będę jak skała: twarda i niezniszczalna.
- Skały są twarde, ale z czasem kruszeją.
- To czym mam być?
- Kim. Bądź sobą.
- Nie. Nie mogę być kimś, kogo już nie ma.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

- ... naprawdę mi na Tobie zależy. - ucięła nagle.
- Powiedziałaś... że Ci na mnie zależy? - uniósł szybko wzrok i patrywał się w nią oczami, które zdawały się mieć barwę i wyraz jakich jeszcze nigdy w życiu Ona nie widziała.
- Nie. - odpowiedziała pośpiesznie - Chciałam tylko sprawdzić, czy mnie słuchasz.

Tonks xD
Za dużo ich miałam, żeby opisać chociaż jedną :lol:
ale ponawiam pytanie

1) Jadomcia;
2) Ginny1112;
3) Mateusz Dumbledore;
4) Luna_Lovegood_15 ;
5) Ania95;
6) Gellert Grindelwald
(Galaretka ^^);
7) FilipFansTheHarry;
8) filis;
9) Czarna_scar;
10) MałaCzarna;
11) juleczka;
12) Feniks_Fawkes;
13) Pomyluncia;
14) miszel14;
15) Joanne Rowling;
16) Qin;
17) KaputDraconis;
18) Apocalypto Malfoy;
19) Juleczka;
20) Andromeda Tonks;
21) buch;
22) Evi-Lyn;
24) Hermi_love_Draco;
25) cho_chang1514;
26) Alexxx ^^;
27) Claire_;
28) Hermi0901;
29) Tościk xD;
30) Hermiona26;
31) Esey.

- Zawsze."

Veela
Ja sobie żadnej nie przypominam.

co jest dla Ciebie ważniejsze - dobra reputacja, czy życie w zgodzie ze sobą? Dlaczego? Jak byś postąpił, gdybys wiedział, że wybierając jedno tracisz drugie, być mioże bezpowrotnie?

jetinajt
Ta piosenka wyraża moje zdanie w tym temacie: http://kraka.wrzu...mam_w_d...

Ponawiam.
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasnął z satysfakcją.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego się robi piwo - stwierdził.
Magowie pokiwali głowami - rzeczywiście wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań.
[/quote]

Nacia
Chcę żyć ze sobą w zgodzie i zdecydowanie to wybieram., bo gdy będę sama ze sobą żyła w takowej zgodzie, gdy będę się akceptowała poprawi się zdanie innych odnośnie mojej osoby.

co sądzisz o neonach, które chcą być KrEjZi, SpOkO i dżezi?
Life is wasted on the living

i49.tinypic.com/282m7op.jpg

jetinajt
Żałosne. Co tu więcej napisać. Jak ktoś nie ma nic do powiedzenia to próbuje się wyróżnić na innym polu i lansują się na nie wiadomo kogo takimi dziwolągami jak napisałaś.

Czy chciałbyś być starszy/młodszy niż jesteś teraz? Uzasadnij.
Edytowane przez jetinajt dnia 10.02.2008 21:11
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

[/quote]

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ściął łodygę fasoli, dodając morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcześniej przestępstw kradzieży, oszustwa i wtargnięcia na cudzy teren. Uszło mu to jednak na sucho; żył długo i szczęśliwie, bez śladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczynił. Co dowodzi, że jeśli człowiek jest bohaterem, to właściwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytań.
[/quote]

Prefix użytkownika126p
Nie. Jest mi dobrze z tym co było kiedyś, jakie przeżyłam zdarzenia itp. Niczego nie chciałabym omijać w moim przyszłym życiu. Jestem na nie.

Ponawiam
img233.imageshack.us/img233/1318/09543711451wd7.th.jpg

Młodość, to stan nieważkości, jedyny w całym życiu.

Wiesław Myśliwski

img127.imageshack.us/img127/7115/193844bialykotekspiuj1.th.jpg

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."

Ernest Hemingway

http://img218.imageshack.us/img218/3936/edxh8.jpg

blackberry
No cóż...Myślę,że każdy człowiek powinien przejść każdy etap życia. Jak teraz sobie o tym pomyślę to dochodzę do wniosku, że gdybym wycięła choćby jeden rok ze swojego dotychczasowego życia, to cały ten szesnastoletni domek z kart by natychmiast runął. Oczywiście prawdą jest,że będąc starszą niektóre rzeczy przychodziłyby mi łatwiej , ale na wszystko przyjdzie swój czas. Każdy wiek ma swoje wady i zalety. W moim wieku jest to fakt, że jeszcze nie jestem zdana tylko na siebie, i mogę popełniać więcej błędów niż za kilka lat, bo jeszcze znajdują one usprawiedliwienie . Myślę,że każdy powinien przejść każdy etap swojego rozwoju, bo bez tego mogłoby mu potem brakować kilku ważnych rzeczy.

Czy jeśli osiągnięcie najwyższego celu równałoby się ze złamaniem Twoich zasad, zdecydował(a)byś się na to? Uzasadnij.
Edytowane przez blackberry dnia 11.02.2008 16:42
Dzieci są milsze od dorosłych
zwierzęta są milsze od dzieci
mówisz że rozumując w ten sposób
muszę dojść do twierdzenia
że najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty skurwysynie.

A. Bursa Pantofelek

jetinajt
Nie. Bo nie można realizować dobrych celów złymi metodami. Jeżeli, żeby osiągnąć jakiś cel musisz popełnić zły czyn, to trzeba się zastanowić czy czy ten cel jest rzeczywiście taki dobry. W historii było wielu ludzi, którzy sądzili, że najważniejszy jest wyższe dobo, a nie metody, którymi się do niego dąży. Tymi ludźmi byli min. Lenin, Stalin i Hitler. Już samo podobieństwo do takich "ludzi" powinno zmusić do zastanowienia się czy warto kierować się zasadą "cel uświęca środki".

Ponawiam.

[/quote]

[/quote]

hemcia
Oczywiście, że nie. Zgadzam się całkowicie z jetinajt, który powiedział, że nie można sądzić, że najważniejsze w życiu jest wyższe dobro. Hitler, Stalin tak uważali i co z tego wynikło? Wszyscy wiemy...dlatego uważam, że to kompletnie jest złe i ja nigdy bym tak nie postąpiła. Albo osiągam ten najwyższy cel kiedy nie łamie on moich zasad, albo rezygnuję z osiągnięcia tego celu.

Ponawiam.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: