Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Sale lekcyjne
Prefix użytkownikaPortugas
Patryk napisał już podyktowane mu zdanie 20 razy kiedy opiekunka Gryffindoru opuściła pomieszczenie pod pretekstem załatwienia pewnej sprawy z profesorem Sneapem. Jessica rozpuściła swoje różowe włosy i zaczarowała swoje pióro, żeby samo pisało za nią po czym zapytała go.
- Powiedz mi. Czemu jesteś w Hufflepuffie?
- A czemu pytasz?
- No wiesz... masz cechy gryfona i ślizgona według mnie nie pasujesz do Hufflepuffu, jesteś dobry w pojedynkach, wymyślasz naprawdę dziwne i pokręcone pomysły. - Tutaj gryfonka zaczęła bawić się swoimi różowymi włosami. - Czasem jesteś miły, a czasem wredny, jakbyś miał w sobie dwie różne osobowości.
- Weź, Tiara Przydziału miała dość duży dylemat, gdzie mnie przydzielić. Na początku do Gryffindoru, potem do Slytherinu. A zostałem puchonem. - Powiedział Patryk kończąc pisać po raz 250 zadanie "Nie będę robić na złość innym uczniom", najwyraźniej pióro jego współtowarzyszki niewoli także skończyło, ponieważ opadło na ziemię żółwim tempem. Dwójka uczniów rozmawiała jeszcze przez chwilę, kiedy do sali weszła profesor McGonagall wiążąc sobie kok na głowie i poprawiając swoje nakrycie głowy.
- O widzę, że już skończyliście możecie iść. - Powiedziała pośpiesznie pani profesor nie patrząc nawet nawet nie patrząc na ich kartki. Kiedy słyszeli co mówi opiekunka Gryffindoru czuli w jej tonie głosu nić podekscytowania, ale bez sprzeciwu wyszli i skierowali się w stronę swoich dormitoriów.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 29.01.2014 17:30
kocham juliettę115

Przez pomyłkę zrobiłem to specjalnie.

oi62.tinypic.com/35lvi50.jpg
Ach, ta Łapka Love

i58.tinypic.com/24dr61t.png

fc03.deviantart.net/fs71/i/2013/051/6/3/clementine_from_the_walking_dead_the_game_by_dorimacus-d5luis8.jpg

Portugas - jedyny użytkownik, na którego ma oko nawet Krico Cwaniak
Wszyscy jesteśmy żyrafami, które urodziły się nad przepaścią :zyrafa:
~ Nior ^^

fc01.deviantart.net/fs70/f/2012/247/5/a/the_walking_dead_video_game___facebook_cover_by_enveedesigns-d5dm6t3.png

i.imgur.com/SYhANSm.png

GotujJajkaZPortem.com
Prefix użytkownikaKubeN
- O Jezu - myślał Chris - znowu eliksiry.
Gdy wszedł do sali tym razem usiadł nie z Davidem, ale z Patrykiem Szarcem.
- Cześć - powiedział Christian - mogę z tobą usiąść ?
- Jasne - odpowiedział Patryk. To pewnie była nowość dla niego.
- Na dzisiejszej lekcji... - zaczął Snape, ale Christian go nie słuchał. Co jakiś czas zerkał na Davida.
- To co mamy robić? - spytał Chris.
- Nie słyszałeś? - odpowiedział Patryk.
- Zagapiłem się.
- Tak jak zwykle... Patrz na tablice to się dowiesz.
Chris spojrzał na tabliczkę i zaczął ważyć eliksir. W końcu do niego podszedł David.
- Czego on chce? - pomyślał Chris - zresztą zaraz się przekonam.
Guess who back(again)??

The Majne podpis ludziu właśnie czytasz

Siemka! Jestem KubeN, a raczej Kuba(właściwie to Jakub, ale wszyscy mówią Kuba) Konieczkowicz. Mam 13 lat. Mieszkam w Kielcach. Co tu dużo mówić ( a raczej pisać )lubię reggae, rap i hip hop. Jestem raczej człowiekiem spokojnym ( choć nie zawsze ). Chciałbym być mentalistą lub iluzjonistą ( jak nie wiecie co to jest to zawsze można liczyć na pomoc cioci wikipedii ). Dobra o mnie tyle. A, i tu macie link do mojego "przedstaw się": http://www.harry-...d_id=13971

juwenalia.org/wp-content/uploads/2013/03/grubson.jpg

" Magia nie istnieje dopóki jej nie stworzymy "

By KubeN :)

warriorfitness.org/wp-content/uploads/2013/02/Bruce-Lee.jpg

"Ból jest naj­lep­szym nau­czy­cielem. Tyl­ko nikt nie chce być je­go uczniem."

Bruce Lee

KAKAŁO

www.mojegotowanie.pl/var/self/storage/images/przepisy/sniadania/domowe_kakao/355762-1-pol-PL/domowe_kakao_popup_watermark.jpg

C.D.N...
[/b]

Prefix użytkownikalosiovsky
Micheal jest w szpitalu - szepnął Christianowi na ucho David.
- Co się stało?
- Malfoy walczył z nim tyle że Crabbe zabrał różdżkę Micheal'owi.
- Zabije go!
- Cisza! co ty robisz Moose to ławki już Gryffidnor stracił przez ciebie właśnie 2 punkty!
- Obyś zdechł - powiedział David
- co?! minus 10 punktów dla Gryffindoru! - Powiedział Snape - do ławki ale już!
David był już czerwony na twarzy gdy przypomniał sobie o proszku który dał mu Fred - Zobaczmy co ty na to tłusta żmijo!- pomyślał David i rozsypał proszek i w chwilę potem nastała ciemność.
- mmm jak to było och tak! Levicorpus -pomyślał znów David i za chwilę cała klasa usłyszała głos : AAA kto to zrobił zdjąć mnie już!! gdy proszek przestał działać David zobaczył Snape'a wiszącego do góry nogami.
- Co się tutaj dzieje?! - Do klasy weszła McGonagall - och Severusie co się stało? już cię ściągam.
McGonagall machnęła różdżką i w tedy przemówił głos Snape'a
- Ktoś mnie zaczarował i rozsypał coś i nastała ciemność to pewnie Moose i Helfley tak to wasza sprawka!! - zaczął wydzierać się Snape'a
- Severusie nie masz żadnych dowodów że zrobił to David i Christian!- powiedziała stanowczo McGonagall
- Ale znajdę je - odpowiedział Snape i wyszedł z sali
- No już migiem na obiad! - odpowiedziała opiekunka Gryffindoru i David wraz z Christianem udali się w stronę wielkiej sali.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 29.01.2014 17:31
" z tobą nie da się nudzić łosiu"

Łapa15

Sir Łosiu David I
- Przydomek który nadała mi Sir Łapa Szlachetna

"Nic nie daję zapatrzenie się w marzenia i zapominanie o życiu" - A.Dumbledore

oi61.tinypic.com/2wpmmas.jpg

Dziekuję Łapsonie :)

asset-8.soup.io/asset/2025/5021_8645.gif

Angelina Johnson
Lekcja transmutacji przebiegała nadzwyczaj nudno. Przemienianie węża w ołówek nie było raczej niczym ani fascynującym, ani niestety prostym. Transmutacja ta, jak w sumie każda, wymagała nienagannego akcentowania zaklęcia, odpowiedniego machnięcia różdżką i ogromnego skupienia. Niestety, nocne imprezy i kac nie sprzyjały temu.

- Boże, Angelina. Zaraz zdechnę - złapała się za głowę Narcissa, patrząc z obrzydzeniem na wijącego się, malutkiego wężyka.
- Trzeba było tyle nie chlać, jak jakiś głupi wilkołak - rzekła z ironią Johnson, machając bezwiednie różdżką nad zwierzęciem. Jego ogon latał za końcówką magicznego patyka to tu to tam.
- Wilkołaki tak dużo piją?
- Nie słyszałaś nigdy kawału o pijących wilkołakach? - zdziwiła się Ślizgonka.
- Nie, opowiedz! - poprosiła stanowczym szeptem Cyzia.
- No więc, do barku wchodzi wilkołak, wiedźma i hokeista...
- Co tam robi hokeista? Co to w ogóle jest?!
- Zamknij się, opowiadam...
- Panno Johnson! Panno Balckshot! Minus dziesięć punktów dla Slytherinu! - zawołała profesor McGonagall z końca swojego długiego stołu - I lepiej bym zaraz na Waszych stołach znalazła ołówki!
Narcissa zamamrotała pod nosem przekleństwo i spojrzała nieprzytomnie na węża. Wąż, wąż, wąż. Symbolizuje jej Pana. Slytherin ma w godle węża. Nie powinna mieć problemów z opanowaniem tego zwierzęcia.
- Eddiculompus - warknęła Angelina, po raz kolejny uderzając w węża różdżką. Zwierzę z sykiem podskakiwało na ławce.

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

Prefix użytkownikaNarcissa
Dzisiejszego dnia Transmutacja była okropna, nie żeby kiedy indziej była fajna. Ale dziś było okropnie.Narcissa czuła się źle, bolała ją głowa i śmierdziała niczym górski troll. I do tego MacGonagall kazała im przemieniać węża w ołówek - jak by im było to do czegoś potrzebne.Mogła nauczać nas zamiany wody w wino - pomyślała i uśmiechnęła się do samej siebie.Obok niej siedziała Angelina i "bawiła " się swoim wężem, który co chwila wylatywał w górę i trafiał na ławkę.

- Ang jakie było to zaklęcie zmieniające - spytała cicho Cyźka. Rozglądając się czy profesorka nie patrzy. Nie chciała stracić kolejne 10 pkt.
- Eddiculompus -odpowiedziała, nawet nie patrząc na koleżankę z ławki.
- A dzięki, Eddiculompus ! - szepnęła dziewczyna, a wąż wyleciał w powietrze i spadł wprost na głowę dziewczyny, która zaczęła krzyczeć. - Zabierzcie go z mojej głowy! - prosiła.
Reszta uczniów wybuchnęła śmiechem.Jedynie Ang zachowała zimą krew.
- Nie ruszaj się to go usunę. - I już miała wypowiedzieć zaklęcie, lecz do klasy wszedł opiekun Slytherinu, wyraźnie nie w humorze.
Edytowane przez Prefix użytkownikaNarcissa dnia 06.08.2013 22:12
Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie

i44.tinypic.com/ivyb7c.gif

Angelina Johnson
- Minerwo - odezwał się postrach tej szkoły, Severus Snape, i ukłonił sztywno.
- Snape? - wyraziła swoje zdziwienie nauczycielka, patrząc z nie mniejszym strachem na ciemną postać. Jednak Mistrz Eliksirów nie zwracał już uwagi na prowadzącą transmutację. Jego krzywy wzrok skierował się w stronę Angeliny i Cyzi, które zaaferowane lataniem swoich węży, bawiły się w najlepsze.
- Panno Blackshot, panno Johnson - odezwał się cicho, lecz stanowczo. Dziewczyny momentalnie podniosły głowy - za mną.
- Ale Snape, tak nie można... one się teraz uczą! - zawołałą McGonagall, patrząc się tym razem z iskierkami złości na Severusa.
- Są mi teraz potrzebne, pani profesor - zaironizował ostatnie dwa zdania Snape. Zwracając się do Ślizgonek znów powtórzył - powiedziałem, za mną!

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

Prefix użytkownikaAna_Black
Po lekcji transmutacji Ana i Harry poszli do lochów mając przy tym minę jakby szli na ścięcie.
- Dzień dobry. - powiedzieli krótko
- Siadajcie. - odparł chłodno Snape
Usiedli na dwóch krzesłach.
- Najpierw muszę wyjaśnić pannie Black na czym polega oklumencja. A patrząc na brak efektu nauki pana Pottera jemu też muszę to znowu wyjaśnić. - powiedział jadowicie Snape. -Oklumencja polega na oczyszczeniu umysłu z wszystkich myśli i emocji, co uniemożliwia penetrację z zewnątrz. Wszystko jasne? - zapytał
Ana i Harry przytaknęli.
- Black, oczyść swój umysł! Raz... dwa... trzy... Legilimens!
Ana poczuła okropny ból w szyi. Całą silą woli próbowała wyrzucić Snape'a ze swojego umysłu, ale na nic się to zdało. W końcu Snape opuścił różdżkę.
- Tak jak myślałem. Słaba tak jak Potter! - prychnął Snape
- Nawet nie dał mi pan czasu na przygotowanie się! - odparła Ana
- Voldemort nie da ci czasu na przygotowanie się! - warknął Snape
- Właściwie po co mamy uczyć się tej oklumencji? Przecież dzięki wglądowi w umysł Voldemorta Harry uratował pana Weasleya, a ja panią Finnigan.
- Bo jeśli Voldemort zdaje sobie sprawę z więzi jakie łączą wasze umysły, może to wykorzystać do własnych celów i pokazać wam fałszywe wizje, żeby was gdzieś zwabić.
Ana już się nie odezwała. Snape znienacka zaatakował Harry'ego, któremu oczywiście nie udało się obronić umysłu. Do końca lekcji Ana i Harry na zmianę próbowali wyrzucić Snape'a z umysłu, ale bez skutecznie. Gdy wyszli z klasy byli tak zmęczeni, że od razu skierowali się do wieży Gryffindoru.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 29.01.2014 17:31
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_ana_black.png

Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną...
Hulk: Wielki mi bóg.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/Thor-1429558677.gif

33.media.tumblr.com/8caebe0f50235ec3d8997bfacbf114c6/tumblr_n9g5j564Fx1skiebmo1_400.gif

Hulk ziewać ~ Łapa

25.media.tumblr.com/tumblr_m8z9tyv7qg1rpcea3o3_250.gif

Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię..

i1217.photobucket.com/albums/dd398/MiyakoHiteya/Tumblr%20pics/thanks.gif

static.tumblr.com/04db463ca2c0ae5f8ab6f1ad512f6aed/adptjxj/OfVmwe80a/tumblr_static_tumblr_mdh7ruogcd1qmccp7o2_r3_250.gif

31.media.tumblr.com/6f73dc5f8974e16664b596cf79053647/tumblr_inline_n7jsc9ns7i1rqfizb.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m835m1wVOX1qk04hlo1_500.gif33.media.tumblr.com/70cd59c666abdc6ae0e12a5fcbbfbe96/tumblr_nm0zn7iBiG1qzxanao1_400.gif

Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły.

33.media.tumblr.com/5274675726286bc0a424d856c26df680/tumblr_inline_nnqxmemBsb1rqgtqi_500.gif

33.media.tumblr.com/020ea28e37d4be3b8867fdbd58514a96/tumblr_inline_nnmre4l6ZH1tpfg2f_500.gif

Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem.

25.media.tumblr.com/tumblr_m42wevvwnM1qaon7qo2_500.gif

No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos.

38.media.tumblr.com/cda9ac059ee51a9d1a478f66c1293c31/tumblr_inline_nrcijhheTW1rbyvbg_500.gif

Nie bądź jeleń, nie fikaj.

media.giphy.com/media/jo43sGvtnNEdO/giphy.gif

Matka wie że ukradłeś jej szaty?

38.media.tumblr.com/tumblr_m5tuqzaljl1rqlfp9.gif

- Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu?
- Traktowałbym ją raczej jako metaforę.

- Thor walczy na 6.
- Nie zaprosił mnie?

24.media.tumblr.com/tumblr_m6rmf3RHqe1qismt6o1_500.gif

Co, stawaliście na siusiu?

www.gifmania.pl/Animowane-Gify-Komiks/Obrazki-Animowane-Iron-Man/Iron-Man-64217.gif

Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was.

static.tumblr.com/2xsmasw/vQqm3rjpb/iron_man.gif

Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta?

i.imgur.com/k75NyyH.gif

Phil? Ale on ma na imię Agent!

31.media.tumblr.com/tumblr_m4ldk2Fzvu1qci7ofo1_250.gif

J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy.
Iron-Man: Dzięki.

25.media.tumblr.com/tumblr_mcc45djkA11qe8pkxo1_500.gif

Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty.

cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/10/Avengers-Hulk-Buster.gif

Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner.

33.media.tumblr.com/598337ea881bd60b366a9350ecc80373/tumblr_nmq7kewjJN1s3y9slo4_500.gif

On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/iron-man-14-1428067620.gif

Stark! Potrzebny jest plan ataku!
Mam plan: atakować!

static.comicvine.com/uploads/original/0/2532/3509642-tumblr_mxs289cxyq1qddteyo1_500.gif

static.tumblr.com/sr7nemf/VyTm9fw51/tony5.gif

38.media.tumblr.com/bab5ebf21d2c082caa6a03346f7c5480/tumblr_mhobkiz5Lx1ra5vgio2_500.gif

rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA1LzAzLzY1LzExLjgzYTJlLmdpZgpwCXRodW1iCTEyMDB4OTYwMD4/db896365/5ab/11.gif

media.giphy.com/media/11dMtvmKPLrwCk/giphy.gif

b1.pinger.pl/5b4fd557bea774512fc3600d1ec2946c/Captain-America-Thor-fight-togeth.gif

- Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś.
- Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera.

i.annihil.us/u/prod/avengersmovie/captainamerica/mainsite/images/grid/animgifs/falcon_pre.gif

- No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz?
- Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki.

Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/02/thor-hammer-1424957797.gif

Kto znajdzie ten młot
i okaże się go godny
posiądzie moc Thora.

38.media.tumblr.com/tumblr_m745zkaPTf1ru1wbho2_250.gif

Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem.
Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni.
Thor: Był adoptowany.

- Nie będę z tobą walczył bracie.
- Nie jesteśmy braćmi.

33.media.tumblr.com/209f4f4410f874b5b0a45a2f302c5cc4/tumblr_inline_namnsenSv51s0g87j.gif

Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar.

i31.photobucket.com/albums/c355/543210-BOOM/THEYMOVEWHENIFLAIL/thorsaysapprovesmashingly.gif

- O, kontratakują.
- No wiesz, młodzi są.
- Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą
- Długo mi tego nie wybaczą.

33.media.tumblr.com/tumblr_m726hykhNm1rsy50k.gif

To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni.

moargeek.com/wp-content/uploads/2015/05/avengers-age-of-ultron-not-worthy.gif

- A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją.
- Winda nie jest godna.

37.media.tumblr.com/32e00153d10200c13549d960c6f4901c/tumblr_n3zy3tiV8g1s00jsao5_500.gif

Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da.

c3.thejournal.ie/media/2015/07/tumblr_m726xuq0701rsy50k.gif

- Jak tam kosmos?
- Kosmos ma się dobrze.

24.media.tumblr.com/tumblr_m068saHsv51qjowpro1_500.gif

- I myślisz, że możesz mi zaufać?
- Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni.

38.media.tumblr.com/tumblr_m726h5gMYu1rsy50k.gif

Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę.

sg.uploads.ru/t/R7Gmd.gif

O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku.

media.tumblr.com/cd46d5daafada989ad40aea7c2c3e434/tumblr_inline_mi34jgE5MN1qz4rgp.gifmedia.tumblr.com/cc910e990f52449283e0d4d0e8f21cde/tumblr_inline_mi34jqIXQ01qz4rgp.gif

Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka.

25.media.tumblr.com/tumblr_m70w64YzEX1qap9q7o4_500.gif

Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę

ic.pics.livejournal.com/swing_set13/12737011/55389/55389_original.gif

Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów?

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/hawkeye-5-1425321334.gif

Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować.

33.media.tumblr.com/tumblr_m72im12cSA1rsy50k.gif

Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade?

img2.wikia.nocookie.net/__cb20130503063353/yakuza-mob-roleplay/images/9/97/Dom12.gif

Przerabiałem hipnozę. Nie lubię.

Stoimy w obliczu globalnej katastrofy.

38.media.tumblr.com/3b8b9b2d4f7cccded3b74b21640d60d6/tumblr_noesmkmmwK1unm9tpo8_500.gif

Hej malutki. Słonko już zachodzi.

i.imgur.com/QC8H4.gif

Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku.

media.tumblr.com/tumblr_m7knw0jsiG1rsy50k.gif

- Steve nie lubi takiego słownictwa.
- A kopnąć cię w tą...

www.btchflcks.com/wp-content/uploads/2015/05/dirtyenough.gif

Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra.

31.media.tumblr.com/tumblr_m21w9stkuY1qzcnvbo1_500.gif

- Co ci się śniło?
- Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania.

media.tumblr.com/tumblr_m8t9g54ohv1r4z8sp.gif

Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług.

imagesmtv-a.akamaihd.net/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/tumblr_ndvjpwRlwc1tv7tl2o2_r1_500-1427726593.gif

media.comicbook.com/uploads1/2015/03/whoisthatguy-128089.gif

screencrush.com/files/2015/03/scargif.gif

33.media.tumblr.com/0bf4d02e0594b534906a358fe2f02b38/tumblr_nek98zQdbM1r7gbeko2_r3_500.gif

33.media.tumblr.com/22bbd2537043876693c912e900e12a44/tumblr_no6rv9KAyk1qzo8iho1_500.gif

media.tumblr.com/tumblr_md3e07f3FK1qbqdfc.gif
38.media.tumblr.com/8421e9efc8073ab5c8bdf9c3faeaade6/tumblr_inline_nnpocxNuQz1t6nbgh_500.gif

25.media.tumblr.com/a7f43fdf07ea25a182b8d20740226546/tumblr_mfe2lrjn8H1qf2m9lo1_250.gif

38.media.tumblr.com/ab802d7120eb8e51306a5adf808d78c9/tumblr_inline_myuk6e2PAN1s3776n.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m8yttoyTqS1qm5bjko1_250.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m54ddygy381qjpi22o1_500.gifppss.kr/wp-content/uploads/2015/07/f.gif

33.media.tumblr.com/c0407e20203ddd67bc15db95bb2706b4/tumblr_n5lpkzcZnv1qhktavo10_250.gif

Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich.

www.wired.com/wp-content/uploads/2015/04/CoulsonAvengers.gif

static.tumblr.com/ed25722d40fad1805ab02855f04aa360/elphmmj/Wtvmgpbnd/tumblr_static_i_wear_my_sunglasses_at_night.gif

Ja się nie pocę. Ja błyszczę.

31.media.tumblr.com/9dd2a523cef1e34137b5a471094db1d6/tumblr_mmp2h2mHCS1qbbseto1_500.gif

Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę.

37.media.tumblr.com/c2e3d4fdc72dba6261336613f19a30bc/tumblr_n4tlo7dxgF1qb9jcko1_250.gif

33.media.tumblr.com/12b97139bb8b966f9fb41650603166c4/tumblr_inline_no0so47yL71sm8bid_500.gif

Zawsze nosisz whisky?

auto.img.v4.skyrock.net/6087/91026087/pics/3249892288_1_15_d52LXUOb.gif

Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka.

24.media.tumblr.com/845a6d2d998aa2e4613727c8151247b4/tumblr_n5jnrfXPwm1qe3p9bo1_500.gif

- Jak nas znaleźli?
- Zaprosiłem ich.

jlnelson73.files.wordpress.com/2014/05/tumblr_inline_n10d7gus6a1soew1g.gif

Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało.

37.media.tumblr.com/6310f8400e6138491b9bfc00fc738779/tumblr_n5jnfpk75W1qc80zxo2_250.gif

Nasza kiepska opcja. Grant Ward.

media.tumblr.com/29e7e2bab8256ae80cdeceea5d966683/tumblr_inline_n5bjkjLMTH1qgp297.gif

Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y.

33.media.tumblr.com/f32a1a7b82bf7b4ab15b9b3c1d61a57a/tumblr_mwwxs1tDEI1t0xz7jo1_500.gif

- Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y?
- To to samo.

38.media.tumblr.com/e41aa5eda1d20c19304a141413501cc2/tumblr_ndhppazWXT1qgqr0ho3_500.gif

Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/80/2d/df/802ddf8eb51aa2bbf1476a3dc1239415.jpg

Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice.

Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie.

33.media.tumblr.com/2e004bd58b351590cd67506bed27fd24/tumblr_nrcqtaemyD1uq32vbo1_500.gif

31.media.tumblr.com/30de7b1e7495569e3bfbb5e94fa6cf69/tumblr_n4gtq0mhRB1qea60lo3_250.gif

31.media.tumblr.com/6c8af00d33ef73aa7d922e19aa4ac240/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o2_250.gif

25.media.tumblr.com/3c8f088cedb454c18665f8394567eda9/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o4_250.gif

media.giphy.com/media/2wYQhcMdUqCdO/giphy.gif

25.media.tumblr.com/0c9d9826babe9ac4483dc683b0a90a58/tumblr_muqn6l7tn01rt5ctno2_250.gif

I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/29/34/a3/2934a3f25256ceb3e9cfec921cae3f8c.jpg

Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie".

overmental.com/wp-content/uploads/2015/01/skye-whattheybecome-gif3-26555.gif

38.media.tumblr.com/6a257e4505f56537505f33cb838b7625/tumblr_nm3xi3OkMp1qllhdno1_500.gif

static.tumblr.com/4203ff72c14d9dfa97d0d4593639af87/rxidj0f/YaCn1jhvg/tumblr_static_grant.gif

2.bp.blogspot.com/-eNovJZT1dcA/VWSf3EPqdzI/AAAAAAAAA3M/9YEBe2PJ6XQ/s400/agent%2Bcoulson.gif

Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye.

38.media.tumblr.com/0c0bf09a073873c7d92bfe4d03acdbfd/tumblr_n4wh54tCbo1s0gqfgo2_250.gif
.

Long time to see.

media.giphy.com/media/z6EYJDY5kNfxK/giphy.gif

Jestem Agent Grant Ward.

31.media.tumblr.com/6fd59c719f4fad54a2c44eda3d62fadf/tumblr_mto8bjzffS1r8wqbxo1_500.gif

fictionfg.files.wordpress.com/2014/07/tumblr_n4msy4npe61rearvyo3_250.gif

37.media.tumblr.com/5866af3cec36e72245dea883d587848e/tumblr_n2anh0sV9V1t0xz7jo1_250.gif

33.media.tumblr.com/4a50944b27b8516769d1108ce1218ee6/tumblr_n4yt41nUAI1qhaefjo3_250.gif

media0.giphy.com/media/7oNP9r2ufABqg/200.gifmedia2.giphy.com/media/HYkf6aeiMoQQo/200.gif

38.media.tumblr.com/1c632dcd5147fffccaed7b16cce775e9/tumblr_n6sqzxr3wX1r3ud65o1_250.gif

30.media.tumblr.com/53acd9557e266ab537df86f31560fd42/tumblr_n5qilbFp1S1rjh2ymo5_250.gif

38.media.tumblr.com/034bc44c710b3b6fb461015e0ec03f9b/tumblr_n3z608svmK1sjoo39o2_500.gif

Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka.

static.tumblr.com/06e31c3fee384da90a7c942b546c2974/wactdjh/E0zmsd6em/tumblr_static_thor__j_arrival.gif

- Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki.
Ale za to z tej planety.

38.media.tumblr.com/tumblr_m3dayw74jm1qapy9o.gif

Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie.

33.media.tumblr.com/0d4eb97a2737d90cd5c8739b99506f35/tumblr_mgwfq32ZEW1ra8x1ao12_r1_500.gif

- A ty co? Błyskawic się boisz?
- Nie darzę miłością tego, co zwiastują.

- Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę.
- No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma?

thats-normal.com/wp-content/uploads/2013/05/madness01.gif

- Jesteś potworem.
- O nie. Potwór jest wśród was.
- A, Banner. To twój plan.

media.tumblr.com/tumblr_m9mucrxQ311r1sleg.gif

Że urodziłem się by zostać królem.

33.media.tumblr.com/4bfe4e0d17e71f8d0656496a1758b1ce/tumblr_inline_my9xl60oPO1qzu49c.gif

No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer...

Zaufaj mojemu gniewowi.

Nie zrobiłem tego dla niego.

Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza.

25.media.tumblr.com/tumblr_m3qqfxEAxa1r5r8duo2_250.gif

Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie.

pobierak.jeja.pl/images/d/0/7/146491_avengersi-tancza-tancza-tancza.gif

orig09.deviantart.net/7874/f/2012/247/8/7/avengers_adorable_eyes__gifs_faster_gif__by_lokigodofmiischief-d5djwoi.gif

38.media.tumblr.com/tumblr_m8rcl1kffW1rqd9vio5_500.gif

38.media.tumblr.com/bc3f0dd2dc0bba787cced4437e1ebea7/tumblr_mxcwx2V3o61qhct03o3_500.gif

cdn.natemat.pl/63aec486743540661bf43b7c41f917fe,981,0,0,0.jpg

Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele.

Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć.

Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie.

Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi.

Prefix użytkownikaAnulka18
Gdy Harry dotarł do pokoju spotkał tam Rona siedzącego na kanapie .
Ron jakoś dziwnie wyglądał więc spytał co się stało . Nagle Ron wstał i powiedział że gdy szedł do Hagrida zobaczył coś dziwnego . Gromada pająków kierowała się w stronę Hagrida . Harry powiedział no i co było dalej , a Ron odpowiedział że jeden z największych pająków porwał Hermione . Harry z przerażeniem pobiegł zawiadomić Dumbeldora lecz jego nie było w pokoju . Szybko pobiegł z Ronem do Hagrida lecz jego tam nie było . Nagle zobaczyli stado małych pająków kierujących się w stronę lasu . Harry wiedział że Ron boi się pająków więc Ron wziął się w garść i poszedł razem z Harrym . Po drodze spotkali Dracona , a on powiedział : słyszałem że robiliście imprezę dość głośną ?Harry odpowiedział , tak ale to nie twoja sprawa i pobiegli w stronę Zakazanego Lasu szukać Hermiony .
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 29.01.2014 17:32

Prefix użytkownikaYourSmile
W lochach było okropnie zimno, jeszcze zimniej niż na dworze. Fuer, Ab i Vicki biegli do klasy eliksirów.
- Znowu się przez was spóźnię! - krzyknął Akkarin.
- Hola, hola to nie nam zachciało się kurzyć. - odparowała MoMo.
- Skończyliście? Tak, wspaniale! Wystarczy, że Snape się na nas wydrze. - odrzekła Krukonka.
W końcu dotarli do celu. Ab jak prawdziwy dżentelmen otworzył drzwi dziewczynom.
- Panie przodem - powiedział, a jeden z kącików jego ust uniósł się.
- Dżentelmen od siedmiu boleści. - mruknęła Victoria i weszła do środka.
- Och, kogo ja widzę? Panna Fuertianiakis, panna de Vries Speranza i pan Akkarin raczyli pojawić się na moich zajęciach. Ciekawe cóż tak... ważnego was zatrzymało? - odrzekł profesor Snape.

Prefix użytkownikalosiek13
- Fajowo - mruknął pod nosem Akkarin. - Zatrzymał nad dyrektor i...
- NIE KŁAM MI W ŻYWE OCZY, ABHORSEN! - wrzasnął Snape. - Tak się składa, że to ja rozmawiałem z nim przez ostatni kwadrans. Jak to mi wyjaśnisz?
- Może się teleportował albo rozmawiał z pan z jego sobowtórem - zakpił Akkarin.
- Ravenclaw traci pięćdziesiąt punktów! A ty masz kolejny szlaban i to przez następne dwa tygodnie... - powiedział Snape mściwym tonem. - Ale panna Fuertianiakis oraz panna de Vries Speranza również dotrzymają Ci towarzystwa.
- Co? - zapytała Vicki, zanim Fuer zdążyła uderzyć ją w bok.
- Ah, tak, dobrze, że mi przypomniałaś... Gryffindor traci 20 punktów i Ravenclaw traci 20 punktów, nie toleruję spóźnialstwa tak samo jak kłamstwa. Możecie usiąść.
Cała trójka powlokła się na swoje miejsca obrzucana zgorszonymi spojrzeniami koleżanek i kolegów. Jednak nikt nie śmiał już się odezwać w obawie o utratę kolejnych punktów.
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Victoria nie pierwszy i z pewnością nie ostatni raz straciła punkty. Cała trójka już siedziała na swoich miejsca, a profesor Snape rozpoczął swój wykład. MoMo ciałem może i była w klasie eliksirów, jednak myślami była zupełnie gdzie indziej. Ręka Gryonki powędrowała do kieszeni, gdzie była jej różdżka...
Nagle zauważyła, że ktoś stoi nad nią...
- Ekhem - zakaszlną ktoś nad nią, lecz nie reagowała. - Panno... de Vries! - wrzasnął ktoś jej prosto do ucha.
- Jaaa... p-przepraszam... - jąkała się Vicki.
- Co pani wyprawia? - wrzasnął na nią. - Czy pani, panno de Vries, nie powinna być obecna na zajęciach i wykonywać moje polecenia?
- Tak, panie profesorze. - powiedziała, ale tym razem nie spuszczała głowy. Zawsze ją zastanawiało, dlaczego Snape nigdy nie mówi jej drugiego nazwiska.
- Radził bym zabrać się do pracy, bo nie mam zamiaru spędzić reszty swojego życia czekając na pani eliksir pieprzowy... - syknął - mamy do pogadania po zajęcia - odrzekł bardzo cicho, prawie szeptem.
Victoria w odpowiedzi jedynie kiwnęła głową i zabrała się za krojenie składników. Spojrzała w stronę Aba i Fuer, którzy się kłócili.

Prefix użytkownikafuerte
- Trzeba było wolniej toczyć się na te zajęcia - warknął Akkarin, próbując podpalić ogień pod kociołkiem.
- Przestań skiałczeć, bo ci zaraz przyfasolę - fuknęła Fuerte. - Nie tylko ty dostałeś opieprz, więc się z łaski swojej zamknij i zabieraj do pracy, bo stracimy kolejne punkty.
- Gdybyś nie kazała mi śledzić Snape'a, pewnie byłby na nas mniej cięty - mruknął Ab.
- Jasne, kurna, bo Snape to anioł wcielony, a my jesteśmy jedynymi uczniami, których nienawidzi. - Fuerte zaczęła koślawo kroić składniki do Eliksiru Pieprzowego.
- Posługujesz się tym nożem, jak sierota.
- Powiedz jeszcze jedno słowo, a zobaczysz, gdzie ci wsadzę ten nóż - warknęła Krukonka, obrzucając Akkarina morderczym spojrzeniem.
Obydwoje zajeli się przygotowywaniem eliksiru, nie chcąc się narażać po raz kolejny Staremu Nietoperzowi. Dwie ławki dalej, Victoria starała się, żeby jej wywar nabrał właściwej barwy, ale Fuer zauważyła, że dziewczyna chyba nie do końca może się skupić.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
- No to się do igrałaś. - powiedział siedzący obok MoMo Gryfon po czym spojrzał na nią, a na jego twarzy pojawiła się mina w stylu 'a nie mówiłem'.
- Ech, weź mnie nawet nie denerwuj! - fuknęła na chłopaka Vicki.
- Miał być zielony... - odrzekł Hipo spoglądając na wywar dziewczyny.
- Lepiej spójrz do swojego kociołka - odparowała Gryfonka i zaczęła się śmiać.
Eliksir przybrał kolor czerwony i zaczął kipieć... Nie wspominając o iskrach. Gryfon doprowadził do jakiegoś stanu swój wywar.
Lekcja dobiegała już końca, a wywar Victorii nareszcie wydawał się być dobrze uważony. Położyła swoją fiołek na biurku profesora. W tym samym momencie.zobaczyła jak obrażona Fuer idzie ze swoim wywarem, a za nią maszeruje, który z pewnością do łagodnych baranków nie należy, z miną zbitego psa.
Kiedy wszyscy wyszli z klasy, prawie wszyscy... Została MoMo, która czekała jak na ścięcie i profesor Snape.
- Ciesz, naprawdę ciesz się, że zostałem wezwany przez dyrektora. Ale nie licz, że używanie takich zaklęć ujdzie ci na sucho. Porozmawiamy sobie na ten temat innym razem. Teraz żegnam.
- Dowidzenia profesorze. - odrzekła zdziwiona dziewczyna i wyszła z sali.
Na korytarzu czekała na nią Fuer i Ab, którzy dzięki Merlinowi chyba już się nie kłócili albo woleli nie dobijać Vicki.
- Co chciał? - zapytał Akkarin.
- Szczerze powiedziawszy nie dokonać wiem... Ale nic mi się nie oberwało, więc możemy się radować i myśleć o nadchodzącym wyjściu do Hogsmeade. ; )
Krukoni byli w szoku, ale żadne z nich nie zadawało, więcej pytań na ten temat. Za to przez całą drogę dyskutowali o tym co będą robić w magicznej wiosce.

Prefix użytkownikaPadida
Alice weszła do pierwszej lepszej wolnej klasy. Ustawiła kilka ławek pod bok żeby na środku zrobilo się miejsce. W końcu do sali niepewnie weszły dwie dziewczyny i dwóch chłopaków.
- Śmiało, śmiało - zachęcała ich Padi. - A więc... wiecie po co tu jesteście?
Odezwała się jakaś blondynka.
- Nie wiemy, profesor Dumbledore kazał nam tu przyjść.
- Mam dawać Wam korepetycje z obrony przed czarną magią i transmutacji. - Al poczuła się jak nauczycielka. - Bo... tylko nie rozpowiadajcie nikomu, jestem animagiem.
Grupka wytrzeszczyła oczy i otworzyła buzie.
- Zacznijmy od tego, z jakich jesteście domów?
- Wszyscy z Gryffindoru. - powiedziała mała blondynka.
- Jak się nazywacie? - spytała Alice.
- Ja to Jim - odrzekł jeden chłopiec. - On to Ben. A te dziewczyny to Emily i Kate.
Zapanowało milczenie, Pad zamyśliła się chwilę.
- Dobra, czy mieliście już zaklęcie rozbrajające?
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 29.01.2014 17:32
zapodaj.net/images/71a1c7d3890e6.png

hej

- Już jestem! - Powiedział Patryk wbiegając do sali, w której odbywały się zajęcia wyrównawcze. - Coś przegapiłem?
- Nie! - Odpowiedzieli chórem uczniowie.
- Ile was tu jest? Dwa... Cztery... tylko cztery?! A gdzie Jessica?
- Ona też miała przyjść? Dobra nie ważne, zacznijmy bez niej.
- No dobra. - Patryk odwrócił się do uczniów. - Witam was moje... ee... z jakiego jesteście domu?
- Gryffindor... - Podpowiedziała Alice.
- Aha... Dobra... Witajcie uczniowie z domu lwa - Gryffindoru. Ja jestem Patryk Szarc i będę pomagał Alice w prowadzeniu tych zajęć. Wiecie czemu tu jesteście, więc nie ma sensu wam tego tłumaczyć. Widzicie tę oto przepiękną szafę? Kto mi powie z jakiego wykonana jest drewna dostanie nagrodę.
- Ja wiem! Ja wiem! - Krzyknęła Jessica Collet wbiegając do sali jeszcze bardziej zbiegana niż Patryk. - To jest ten no... dąb! Tak dąb!
- W sumie to na serio nie mam pojęcia z jakiego drewna jest ta szafa... ale niech ci będzie masz. - Powiedział Patryk podając Łapie czekoladową żabę. Jessica w spokoju usiadła, a Ben od razu do niej "Psst... ty rozczochraniec... podzielisz się?", a ona na to: "Wara ode mną z tą łapą nieuku! Moja żaba! Nie dam!". - Dobra. W tej szafie jest Bogin. Ktoś wie coś o Boginach?
- Psst... Patryk niemoto może dasz mi coś powiedzieć? Przecież to moje zajęcia! - Powiedziała Alice ciskając puchona na fotel.
Edytowane przez Prefix użytkownikaPortugas dnia 18.11.2013 17:46
kocham juliettę115

Ach, ta Łapka Love

fc03.deviantart.net/fs71/i/2013/051/6/3/clementine_from_the_walking_dead_the_game_by_dorimacus-d5luis8.jpg

~ Nior ^^

fc01.deviantart.net/fs70/f/2012/247/5/a/the_walking_dead_video_game___facebook_cover_by_enveedesigns-d5dm6t3.png

i.imgur.com/SYhANSm.png

GotujJajkaZPortem.com
Prefix użytkownikaPadida
- Psst, Patryk, to pierwszaki, my boginy mieliśmy w trzeciej klasie! - syknęła Alice. - Dobra, ten pan - rzuciła spojrzenie w stronę Puchona masującego obolałe plecy. - chciał Wam dać coś zbyt trudnego, więc wróćmy do tego co mówiłam. Uczyliście się już zaklęcia Expelliarmus?
- Nie, a co to jest? - zdziwiła się Emily.
Jessica właśnie skończyła jeść czekoladową żabę i rzuciła papierek w stronę Porta, który odwrócił się i spojrzał pytająco na Jess.
- A nic.
Szarc zwęził podejrzliwie oczy.
- Expelliarmus! - krzyknęła Łapa.
- Piękny pokaz Jessy. - Alice odrzuciła Puchonowi różdżkę. - Expelliarmus to zaklęcie rozbrajające, czyli osobie na którą je rzucicie wypadnie różdżka. Spróbujcie. Nie, wy nie. - zwróciła się do dwóch starszych uczniów stojących nad fotelem.
Edytowane przez Prefix użytkownikaPadida dnia 18.11.2013 18:20
zapodaj.net/images/71a1c7d3890e6.png

hej

Prefix użytkownikaLapa15
- A nie można by... - zaczęła Jess żując mandarynkę. - pokazać im czegoś przydatnego?
Psinka wypluła ziarenko patrząc na Padidę i Porta.
- Na przykład? - spytała lekko urażona Padi i nie czekając na odpowiedź dodała - przecie to jest przydatne. Podobna Harry Potter...
- Trele-mele Harry Potter! - wykrzyknął Patryk. - Łapa ma rację. - dodał uśmiechając się szeroko.
- Co wy na to? Głosujemy! Kto jest za!? - Jess zaczęła przeprowadzać głosowanie.
Wszyscy podnieśli ręce. Padida zrobiła "faceplam".
- Ok! Bardzo przydatne jest zaklęcie usypiające... - zaczęła Collet. - Pst, Padi, jest takie zaklęcie?
- Yyyy... Chyba...
- Dobra nie ważne! Nauczmy ich Avady! - wykrzyknął Port.
- Nie! Pokażmy im pojedynki! - Padida zaprezentowała swój pomysł.
I tak stworzyli prawdziwe forum dyskusyjne; każdy się przekrzykiwał, a potem pierwszaki biły się z portem na książki...
- Cichajta! - wrzasnęła nagle Jess. Ktoś szedł. Uchyliła drzwi. - Cholera... Gorzej być nie mogło... Sprzątać to! - syknęła.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 29.01.2014 17:33
media.giphy.com/media/R6DRohtmrCf9m/giphy.gif

Moje wewnętrzne oko tu cierpi

i66.tinypic.com/2d0kx0l.png

Do klasy wszedł profesor Snape, machając swoją głową w taki sposób jakby miał nowy szampon, który nadawał jego jedwabistym włosom blask i połysk, i chciałbym się nim pochwalić przed grupką uczniów.
- A co wy tutaj robicie?
- Uczymy? się? Prowadzimy korepetycje z OPCM, panie profesorze. Z rozkazu pana dyrektora. - Dodała szybko Jessica mając nadzieję, że to sprawi, że dzięki tym słowom uniknie kary.
- A ten bałagan? - Spytał profesor Snape.
- To... bogin! Ben zamienił go w tańczącego rumbę słonia indyjskiego i podczas swojego tańca zrobił tu taki bałagan. - Wytłumaczył Patryk.
- Ale czy oni nie są za młodzi na boginy? Z tego co pamiętam to boginy są poznawane dopiero podczas trzeciego roku nauki...
- No, bo oni nam nie uwierzyli, że zaklęcie "Ridikullus" jest trudne, więc uwolniliśmy bogina, aby im udowodnić. I tylko Benowi się udało. - Skłamał puchon.
- Kto jest tutaj korepetytorem? - Wszyscy wskazali Alice. - Tak więc pani zostanie tutaj i posprząta, a potem przyjdzie do mojego gabinetu.
- Ale za co? - Spytała wściekła gryfonka.
- Pani powinna ich uczyć, a nie się z nimi przekomarzać, które zaklęcie jest trudne, a które nie. A teraz do łóżek! - Wszyscy wyszli. Tylko Alice została sama w klasie. Wściekła i śpiąca, mająca posprzątać zdemolowaną klasę.
Edytowane przez Prefix użytkownikaPortugas dnia 18.11.2013 19:24
kocham juliettę115

Ach, ta Łapka Love

~ Nior ^^

i.imgur.com/SYhANSm.png

GotujJajkaZPortem.com
Prefix użytkownikaEmille _Tonks
Emilly siedziała w klasie eliksirów, zastanawiając się nad eliksirem miłosnym.
- To takie trudne! - mruknęła. Wyraźnie była zła.
- Emilly, wysil się trochę. Jest sprawa - usłyszała głos Draco
- Nawijaj, może coś mi wpadnie do głowy, bo ten eliksir to kompletna porażka - szepnęła zrezygnowanym tonem.
- Dobra. Kawał dotyczy...
- Harry'ego Pottera - zakończyła znudzonym tonem
- Tonks, Malfoy - rozległ się zimny głos profesora Snape'a - Zapomnieliście o czymś!
- Szczypta sproszkowanego kła smoka - rzekła głośno - Już naprawiam błąd!
Wrzuciła składnik do kociołka.
- Może być, ale starajcie się bardziej, zamiast rozmawiać o tym jak zrobić kawał, obecnemu tu Potterowi - powiedział Snape, a wszystkie oczy zwróciły się na Harry'ego. Emilly i Draco obrzucili go nienawistnymi spojrzeniami.
- Dobra, postarajmy się. Nie chcę być gorsza od niego - wskazała palcem na Pottera

Prefix użytkownikaMityaKazurro
Mitya wpatrywała się w przestrzeń za oknem. Rozmyślała o dzisiejszym wieczorze. Znów miała tam iść. W pewnym sensie cieszyła się z tego. Pożywi się jak należy. Nagle usłyszała chrząknięcie. Odwróciła się przodem do osoby próbującej od dziesięciu minut zwrócić jej uwagę. Czarne oczy wpatrywała się w nią złośliwie.
- Panno Kazurro, co takiego ciekawego jest za tym szkłem? - Spytał z przekąsem profesor Snape.
- Nie ma tam pana... - mruknęła pod nosem wiedząc, że nie spodoba się to czarnowłosemu mężczyźnie.
- Slytherin traci 30 punktów, a pani, panno Kazurro zostaniu w tej sali dopóki nie zrobi swojego eliksirów - Rozkazał, a dziewczyna dopiero teraz zrozumiała, że nawet nie zaczęła warzyć. Popatrzyła się na niego z chęcią zemsty i wzięła się do roboty. Profesor odszedł od niej i zaczął przechadzać się po klasie. Po wrzuceniu przez dziewczynę paru składników lekcja dobiegła końca. Uczniowie wyszli, a ona nadal warzyła.
*Jeszcze tylko trzy składniki* mówiła do siebie i po piętnastu minutach skończyła. Zadowolona z siebie zaczęła kierować się do wyjścia w czasie, gdy Snape sprawdzał jej dzieło.
- Dziesięć punktów dla Slytherin'u - usłyszała zdenerwowany pomruk i obróciła się z wyzywającym uśmiechem w stronę profesora.
- Do widzenia profesorze. Miłego dnia - uwielbiała drażnić tego nauczyciela.
- Wynocha Kazurro!
Alex Xis

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: