Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
02.06.2026 22:31
Mi tęskno za starym Hogwartem, szkoda że nigdzie nie został zapisany :v

Harrych świąt!
02.06.2026 22:06
Niecałe 13, a w tym roku stuknie ćwierćwiecze Rain

O choinka!
02.06.2026 10:16
13 jak założyłam konto, teraz 25 :(

Też tęsknię za tą stroną, dobrze się tu bawiłam i dzięki niej czułam się mniej samotna. Kiedyś to były czasy, a teraz nie ma czasów

Harrych świąt!
31.05.2026 20:16
To i ja się pochwalę. 25 lat jak zakładałem konto, 33 dzisiaj. Niestety założyłem późno, ale załapałem się na ostatki, kiedy ta strona jeszcze jakoś funkcjonowała.

Wielki Mag
27.05.2026 09:56
Ja miałem 19, i dosłownie za kilka dni minie 10 lat. Szkoda, że ta strona padła, swego czasu dużo dla mnie znaczyła tutejsza społeczność :(

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
Posiadanie broni
Prefix użytkownikabatalion_88
Macierewicz organizuje Obronę Terytorialną, tam Ci dadzą broń i nauczą Cię strzelać a jak zginiesz, zrobią z Ciebie bohatera, i na miesięcznicach smoleńskich będziesz wymieniany

Nie wiem w sumie po co sobie w taki głupi sposób ironizujesz, ale OK. Nie wiem też co mają miesięcznice Smoleńskie do tematu o posiadaniu broni. Nie jest powiedziane co i jak by się stało i kiedy wydarzyło. Jest takie mądre przysłowie:

"Przezorny zawsze ubezpieczony" ; )

Podsumowując to dalej jestem za. Jestem za pełną ochroną życia swojego, najbliższych, czy nawet niewinnych sąsiadów, których w razie co mógłby obronić mając broń. Trzeba zwrócić ludziom wolność - wolność to obrony własnego domu, żony, dzieci. W wielu krajach ludzie nadużywają alkoholu, mają legalną trawkę i inne leki. To nie argument, bo Polak się upije i od razu kogoś zabije po pijaku.

Uważam też, że mielibyście zupełnie inne zdanie, gdyby ktoś z waszych bliskich został brutalnie zamordowany na posesji waszych domów. Poleganie na numerze alarmowym 112, gazu pieprzowym czy paralizatorze niestety nie zawsze może pomóc.

Dzięki za dyskusję ; )
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaremusmistrz
batalion_88 napisał(a):

Macierewicz organizuje Obronę Terytorialną, tam Ci dadzą broń i nauczą Cię strzelać a jak zginiesz, zrobią z Ciebie bohatera, i na miesięcznicach smoleńskich będziesz wymieniany

Nie wiem w sumie po co sobie w taki głupi sposób ironizujesz, ale OK. Nie wiem też co mają miesięcznice Smoleńskie do tematu o posiadaniu broni. Nie jest powiedziane co i jak by się stało i kiedy wydarzyło. Jest takie mądre przysłowie:

"Przezorny zawsze ubezpieczony" ; )

Podsumowując to dalej jestem za. Jestem za pełną ochroną życia swojego, najbliższych, czy nawet niewinnych sąsiadów, których w razie co mógłby obronić mając broń. Trzeba zwrócić ludziom wolność - wolność to obrony własnego domu, żony, dzieci. W wielu krajach ludzie nadużywają alkoholu, mają legalną trawkę i inne leki. To nie argument, bo Polak się upije i od razu kogoś zabije po pijaku.

Uważam też, że mielibyście zupełnie inne zdanie, gdyby ktoś z waszych bliskich został brutalnie zamordowany na posesji waszych domów. Poleganie na numerze alarmowym 112, gazu pieprzowym czy paralizatorze niestety nie zawsze może pomóc.

Dzięki za dyskusję ; )

Tylko ta obrona życia zaowocowałaby zastraszeniami, napadami, pewnie także samobójstwami.Może jeszcze kłusownictwem.To nie jest danie wędki, a w wypadku gdy ty możesz mieć broń, napastnik tym bardziej.Trawka to zły przykład.Nie ma takich przypałów co mogą po alko być.Nawet pistolet nie musi zapewnić pełnego bezpieczeństwa.A nie każdy byłby zdolny zabić nawet w obronie.

Prefix użytkownikabatalion_88
Tylko ta obrona życia zaowocowałaby zastraszeniami, napadami, pewnie także samobójstwami.Może jeszcze kłusownictwem.To nie jest danie wędki, a w wypadku gdy ty możesz mieć broń, napastnik tym bardziej.Trawka to zły przykład.Nie ma takich przypałów co mogą po alko być.Nawet pistolet nie musi zapewnić pełnego bezpieczeństwa.A nie każdy byłby zdolny zabić nawet w obronie.

A mogę wiedzieć skąd to wiesz? Czemu z góry zakładamy, że jakby dać ludziom swobodniejszy dostęp do broni, to automatycznie co drugi dzień ktoś kogoś by z niej zabijał? Naprawdę nie pojmuję takiego czarnowidztwa.

Ja uważam, że 99% ludzi widząc swoich bliskich w śmiertelnym zagrożeniu mogąc ich uratować za pomocą wciśnięcia spustu uczyniłoby tu bez cienia wahania. Istnieje też instynkt zachowawczy. Szczerze powątpiewam w to, że jakby ktoś mi chciał gardło od ucha do ucha podciąć, a ja mając broń nie skorzystałbym z tego.

Co do samobójców, to są leki - ich przedawkowanie, jest sznurek i krzesło, są noże i brzytwy, żyletki i miliony innych sposobów na odebranie sobie życia, więc argument z bronią znikąd. Jak ktoś chce się zabić to zrobi to bez pistoletu.

Pistolet nie musi, ale MOŻE zapewnić bezpieczeństwo. Z kolei jak go nie ma to ani nie musi, ani tym bardziej też nie może.

No właśnie - teraz odwróć sytuację - ja mam broń, to i napastnik ją może mieć tym bardziej. ---> Napastnik ma broń, więc ja też MAM PRAWO DO JEJ POSIADANIA. Szanse się bynajmniej wyrównują. Nie jestem skazany na śmierć przez złe prawo. Mam wybór. W przypadku nieposiadania nie mam nic do powiedzenia.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaMikasa
Remus, masz tak infantylne podejście do tematu, że aż szkoda gadać. Odbierzmy ludziom broń, bo jeszcze będą smutni i "nieszczęście gotowe", a dostęp zamieni nas wszystkich w morderców. Zero jakiegoś racjonalnego podejścia, same "przeczucia" i jakieś jęki.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikablad logiczny
Mikasa, to jest dużo bardziej ogólny problem i podpada pod ogólną politykę UE. Otóż wychowanie prowadzone już od przedszkola robi z ludzi "inwalidów". Kiedyś na studiach jeden z wykładowców poruszył ten temat, twierdził, że zwłaszcza chłopcy są oduczani zdecydowanej postawy życiowej, pod "płaszczykiem zapobiegania agresji". Jest to całkowicie sprzeczne z antropologią, bo mamy zakodowaną walkę o przetrwanie i instynkt samozachowawczy. Na dodatek mężczyźni od wieków byli uczeni walki, w obronie plemienia/wspólnoty, a teraz to czego są uczeni? Gender i "niestereotypowych ról społecznych". Teraz ponosimy tego skutki, bo takie "rozmemłane wyskrobki" zostały skonfrontowane z problemem wojowników/emigrantów, fanatyków od dziecka uczonych podrzynania gardeł ( trenują na lalkach). Szwecja już zaczyna doświadczać skutków. Tam policja boi się wkraczać do dzielnic opanowanych przez gangi przyjezdnych, a politycy udają, że żadnego problemu nie ma. Receptą ma być oczywiście jeszcze większe ograniczenie dostępności broni legalnej:D. Zaczadzenie umysłów tak wychowanych polityków i całych społeczeństw, które na nich glosują, przekracza wszelkie granice. To jest piękne samobójstwo liberalnego świata. "Damy wam legalne narkotyki, seks bez zobowiązań, rozdęta do granic głupoty opiekę socjalną, rozrywkę bez umiaru, usłużne media "poprawne politycznie", które będą cenzurować złe wiadomości. "Ludu mój, ja z ciebie wyrastam", (miałki i strachliwy polityk z miałkiego społeczeństwa). "Ludu mój, ja wymyślę ci hasła. Ludu (tylko) nie uciekaj spod (mej) opieki". Tylko broń Boże nie próbuj samodzielnie myśleć i działać. Więc biorąc to pod uwagę, chyba już nie dziwisz się takiej strachliwej postawie wobec prawa do posiadania broni i prawa do obrony koniecznej.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: