Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Jaki byłby wasz Patronus?
|
|
tomparker |
Dodany dnia 25.01.2015 13:43
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Może pies , bo kocham psy od dziecka ![]() Albo orzeł bo w końcu Krukonką jestem. Sową też bym nie pogardziła, nocne łowy i w ogóle "A może w Ravenclawie zamieszkać wam wypadnie.
Tam płonie lampa wiedzy, tam mędrcem będziesz snadnie." |
|
|
|
Ishija |
Dodany dnia 25.01.2015 14:39
|
![]() Postów: 35 Dom: RavenclawPunkty: 809 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 30.08.14 |
Czuje, że mój patronus byłby jakiegoś rodzaju kotem. Uwielbiam koty i myślę, że to dlatego, że mam podobny sposób zachowania do nich. Uwielbiam mieć swój kąt i lepiej żaby nikt mi go nie zajmował, jestem sama swoim panem, uwielbiam drzemki i jestem bardzo leniwa a jednocześnie, gdy ktoś przypadnie mi do gustu będzie mu ciężko się ode mnie odpędzić Może mój patronus przybierałby formę kota dachowca, może norweskiego leśnego, ponieważ to moja ulubiona rasa i jestem posiadaczką takich (właściwie już mieszanki norweskiego leśnego z dachowcem, ale nadal widać ich cechy rasowe), a może tygrys albo puma, w końcu to też koty :3 |
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 25.01.2015 14:50
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Patronus Śmierci? nooo chyba że mojego przyjaciela... ale nie wiem, czy to tak działało. Mam bardzo wiele cech, pokręconych, pomieszanych ale koniec końców zdaje mi się że to byłaby Śmierć, tyle że jak miałaby wyglądać? Zwierząt jest tyle które by teoretycznie mogły pasować że ciężko wybrać. Może bym się zaskoczyła... . ![]() |
|
|
|
thebadsweeetdomi6913 |
Dodany dnia 10.02.2015 19:11
|
![]() Postów: 41 Dom: RavenclawPunkty: 511 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 07.02.15 |
nom harry miał jelenia a ja może lisa albo wilka, boje sie dementorów to niewiem czy ja taka wystraszona rzucam takie zalęcie bo moge też oczywiście uciec heh . Oraz chciałam psa albo kota czarnego |
|
|
|
Lumos123 |
Dodany dnia 15.02.2015 16:21
|
![]() Postów: 203 Dom: HufflepuffPunkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Ja wiele razy zastanawiałam się nad swoim patronusem i nie potrafię określić czym by był. Myślę jednak że byłoby to jakieś milutkie zwierzę, które oddaje chyba moja naturę. A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni są sprawiedliwi Hogwartu szkoły są chwałą. ![]() Wiersz o mnie :Lumos nasza jest kochana Mądra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak myśli... Cóż, nie widzi nienawiści Zadaje wredne zadania w butelce I co myśli? Ja piszę wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, że ona nie prefekt Świetny medal dla kluch stworzyła Najlepszym, oczywiście, go wręczyła To miała być miła rymowanka, Lecz niech będzie niespodzianka! ;D ![]() To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni. ![]() - Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go? - Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato... -Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali? -I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
|
MorganaViolinist |
Dodany dnia 15.02.2015 17:18
|
![]() Postów: 34 Dom: RavenclawPunkty: 96 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 31.01.15 |
Ja myślę że byłby to feniks. Mam dość łagodne usposobienie, ciężko sprawić abym komuś zaufała, ale jeśli mu się uda będę go bronić i uszczęśliwiać ze wszystkich sił. Uwielbiam śpiewać choć robię to po to, aby wywołać uśmiech na twarzach tych którym ufam na tyle, żeby zaśpiewać w ich obecności. Zadanie z butelki: Ravenclaw jest najlepszy, Gryffoni są głupi i nierozważni. My jesteśmy najlepsi. Gryffindor przegra puchar domów.
Bad Wolf, wszyscy ją znają. Jej poświęcenie, każdy o nim wie. Gdy ją widzisz, usta się w uśmiech układają Kocha wszystkich, także Ciebie Jej skromność ... Ach po co pisać wiersze. Na co, zdania te upiększać mam. Skoro osoba ta tak skromna, sobą przyćmi słów mych blask. Dzień dobry! Wiem, że większość użytkowników w tym miejscu wypisuje różne cytaty, albo wkleja zdjęcia. Ja, natomiast postanowiłam, że w tym miejscu napiszę krótką historyjkę z ukrytym morałem. Bajka o wodzie i powietrzu autor: Morgana Violinist Są ludzie, którzy rodzą się w wodzie. Nurkują przekonani, że to woda jest życiodajnym powietrzem. Po pewnym czasie zaczynają się dusić, skoro twierdzą że to dzięki wodzie mogą oddychać, to nurkują coraz głębiej przekonani, że za chwilę zwów będą mogli oddychać. W końcu tracą przytomność powietrze ciągnie ich ku górze. Kiedy ockną się dryfując, i dopiero wtedy zrozumieją, że całe życie byli w wodzie. Już zawsze będą tylko na lądzie, omijając wodę szerokim łukiem. Istnieją tacy ludzie, którzy wpadają do wody nie wiedząc o tym. Nie nurkują, zostają na miejscu próbując oddychać. Zapominają czym jest woda, a czym powietrze i nie odróżniają jednego, od drugiego. Oni nie zauważają, że się duszą, tylko zamykają oczy. Budzą się dryfując i dopiero wtedy zaczynają oddychać Są też tacy, co wcale nie wchodzą do wody i nigdy się nie duszą Morał jest prosty: Nie wchodź do wody, jeśli nie umiesz pływać. |
|
|
|
Astrid Lilo |
Dodany dnia 15.02.2015 18:00
|
![]() Postów: 116 Dom: RavenclawPunkty: 465 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Bez wątpienia byłby to sokół. Ptak, który jest wolny i szlachetny, ale nie jest królem nieba. Jest niepokonany, więc może podbijać świat. "Pamiętasz kim byłeś, zanim świat powiedział Ci kim powinieneś być?"
![]() "Nie bój się, trzeba czegoś więcej niż ludzki krzyk, żeby obudzić umarłych." |
|
|
|
KHZP |
Dodany dnia 20.02.2015 11:42
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 400 Dom: HufflepuffPunkty: 4582 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.06.13 |
Nie wiem czemu, ale się tutaj nie widzę. ![]() No to piszemy: Oczywiście, że FENIKS!!!!!! Bez zastanowienia mogę tak powiedzieć, gdyż kocham feniksy! ![]() Najwspanialsze istoty świata, a nawet wszechświata. Chciałbym mieć feniksa, lub takiego patronusa wyczarować. Ale niestety, puki co muszę się książkowymi opisami i Fan Artami nacieszyć... ![]() ![]() I ) Pozdro, Puchon KHZP /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Dawno mnie tu nie było. Trochę śmiesznie. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ ![]() ![]() Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze! ![]() Olśniewający swym uśmiechem KHZP ![]() Dziękuję! ![]() Moje arcydzieła: FF: 1. Na plaży. 2. Cukierki. 3. Wróżba z przeszłości Artystycznie: 1. Borsuk - wyszywanka. ************************************************************* NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU ![]() <p align="justify"> </p> ************************************************************* |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 13.03.2015 18:53
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Nie wiem, ale stawiam na tygrysa. Znajomi mówią do mnie "tygrysku" coś w tym musi być nie lubię kotów, ale tygrysy robią na mnie zawsze wielkie wrażenie i jakoś tak je uwielbiam a co *lanie wody żeby nie było za krótkie* Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
VictoriaPuckle |
Dodany dnia 20.03.2015 21:21
|
![]() Postów: 2 Dom: HufflepuffPunkty: 6 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.03.15 |
Kot, zdecydowanie. Szybki, sprytny i czysty. Ciekawość, to jego główna cecha. Koty same w sobie są indywidualistami, ale przywiązane do kogoś-pójdą za nim na koniec świata. Cała ja, i mój Patronus. |
|
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 21.03.2015 13:00
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1126 Dom: RavenclawPunkty: 11036 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
Tak do końca to nie wiem. Robiłam test na patronusa dwa razy na dwóch różnych stronach. Za pierwszym razem wyszedł mi feniks, a za drugim- sowa. Wydaje mi się, że bardziej do mnie pasuje sowa, ale feniks też byłby fajny ![]() |
|
|
|
luna99 |
Dodany dnia 24.03.2015 14:03
|
![]() Postów: 25 Dom: RavenclawPunkty: 751 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 20.02.15 |
Robiłam bardzo różne testy, ale pamiętam wyniki dwóch : jeden to hipogryf, drugi to wilk. Myślę, że wilk do mnie pasuje, ale chyba jednak byłby to tygrys lub smok. Smok to moje ukochane, umiłowane zwierzę, ale że nie sposób je spotkać, to znalazłam sobie tygrysa i wilka. I LOVE DRAGONS ![]() ![]()
|
|
|
|
Mateusz Squarepants |
Dodany dnia 24.03.2015 16:31
|
![]() Postów: 9 Dom: GryffindorPunkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 22.03.15 |
Mój bym mógł być pies, bardzo kocham psy. Albo też dzik ponieważ zachowuję się niekiedy jak dzik ![]() Ale test powiedział coś innego mój patronus to LIS. |
|
|
|
Jadis |
Dodany dnia 16.07.2015 13:41
|
![]() Postów: 9 Dom: RavenclawPunkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 16.07.15 |
Na wstępie zaznaczę tak jak i inni, że nie możemy sobie wybrać patronusa. W końcu jest on odzwierciedleniem naszego charakteru, a nie wyboru ![]() Ale tak szczerze, to długo się nad tym zastanawiałam. Gdy spytałam się o to moją młodszą siostrę, ta odpowiedziała mi, że sowa bo jestem mądra. W zasadzie ma trochę racji, ale ciągle się nad tym zastanawiam. Gdybym miała wybierać formę patronusa, to pewnie byłby to... pies bo kocham te zwierzęta. KRUKONKA z powołania
KRUKONKAz zamiłowania do książek ![]() GRYFONKA z odwagi ![]() ŚLIZGONKA ze sprytu ![]() PUCHONKA ze sprawiedliwości ![]() POTTERHEAD forever ![]() Ale zawsze KRUKONKA ![]() |
|
|
|
Mooony |
Dodany dnia 16.07.2015 15:45
|
![]() Postów: 17 Dom: RavenclawPunkty: 184 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 15.07.15 |
Moim byłby chyba wilk gdybym miała wybierać , tak też wyszło mi w teście Są takie tajemnicze , czasami niebezpieczne i wolne chociaż żyją w stadzie -Does it hurt?" The childish question had escaped Harry's lips before he could stop it.
-"Dying? Not at all," said Sirius. "Quicker and easier than falling asleep. " ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 16.07.2015 20:44
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Twoim patronusem byłby feniks! To niewinne stworzenie jest pełne dobra, łagodności i uroku - dokładnie tak jak Ty. Trzyma się z daleka od zła, agresji i wrogości. Jest ucieleśnieniem zupełnie przeciwnych cech. Pasuje do Ciebie idealnie, bo sam masz w sobie dużo spokoju, dobroci i życzliwości, żyjesz w zgodzie ze światem i pragniesz go ulepszać. Takie coś mi wyszło w teście;p Zawsze myślałem, że pasowałby do mnie wilk lub wąż (?). W każdym bądź razie feniks też jest bardzo fajny. Bardzo polubiłem te stworzenia czytając powieści HP. Taki niepozorny Faweks w dużej mierze przyczynił się do zwycięstwa Harry'ego nad Bazyliszkiem. No i miał cudowne właściwości: przenoszenie wielkich ciężarów, uzdrawiające łzy, to odradzanie się z popiołów i wzruszający lament po śmierci Albusa. Także podsumowując, to mój patronus jest naprawdę wyjątkowy ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 16.07.2015 20:56
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Moim patronusem byłby bezkonkurencyjnie kot. Jestem leniwa, terytorialna, chodzę własnymi ścieżkami, a ponad to każdy porównuje mnie do tych stworzeń, które nawiasem mówiąc - kocham. Wybór jest rozsądny i zrozumiały, nawet dla mnie. |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 17.07.2015 08:11
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Uwielbiam ptaki i gdybym nie mógł być człowiekiem a mógł zwierzęciem wybrał bym jakiegoś ptaka (oprócz gołębia chociaż jak bym się nim urodził to też bym zbytnio nie płakał). Jako patronus widzę go w kruku albo innym zwierzu latającym ale nie wykluczam też psów, które też lubię. |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 17.07.2015 11:29
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Mam kilka typów, choc nie wydaje mi się, aby bylo możliwe określenie swojego patronusa. - koń - jeżdżę konno, konie to moja pasja, sa piękne i kojarzą mi się z wolnością, ktora bardzo cenie. - wilk - uosobienie siły, sprytu, żyje w sforze, ale może być też samotnikiem, to bardzo do mnie pasuje. - jeleń - koniecznie byk, nie łania. Jelenie żyją samotnie, kojarzą się z siłą, mądrością, pięknem i wolnością. A jeśli miałoby to być mityczne stworzenie to smok . "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Raven444 |
Dodany dnia 03.09.2015 15:44
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 75 Dom: GryffindorPunkty: 4202 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 13.11.11 |
Hmmm, moim patronusem mógłby być kot, bo kociara ze mnie, jestem też niezależna jak one. Robiłam też taki test. Wyszło, że pasuje do mnie smok. Super, uwielbiam je. Takie odważne, silne i mądre stworzenie. Czy kot czy smok, daliby radę dementorom. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Slytherin
Mam bardzo wiele cech, pokręconych, pomieszanych ale koniec końców zdaje mi się że to byłaby Śmierć, tyle że jak miałaby wyglądać? Zwierząt jest tyle które by teoretycznie mogły pasować że ciężko wybrać. 
Hufflepuff
:

) 

Gryffindor