Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Slytherin
Prefix użytkownikaChristina
To nie nasza wina, że jesteśmy lepsi od ciebie!
i40.tinypic.com/1zdj40.jpg
Co dzieje się w lochach, pozostaje w lochach!

Jeżeli już udało Ci się pokonać zawiłości lochów i znasz hasło, to znak, że Tiara Przydziału wybrała właśnie Ciebie, żebyś dołączył do naszego zacnego grona. Patrząc na Ciebie mam wrażenie, że ta stara czapka zaczyna się psuć, ale kto ją tam wie... może ma racje.
No cóż, zanim założysz szatę z zieloną lamówką i z dumą będziesz nosił węża na piersi musisz zapoznać się z regulaminem.

REGULAMIN

1. Gdy zostaniesz już uznany za prawowitego Ślizgona (co jest jednoznaczne z wpisaniem Twojego nicku do listy), masz aż całe 5 dni na napisanie swojego pierwszego, debiutanckiego posta. Jeżeli jednak olejesz sprawę, zostaniesz pożegnany. Avadą.
2. Nie ma określonej liczby linijek do napisania w poście, jednak dobrze by było, gdyby to, co piszecie, było spójne i wnosiło coś do historii.
3. Każdy z nas jest Ślizgonem z krwi i kości. My nie powstaliśmy z popiołu i nie obrócimy się w niego. Zatem z pewnością znajdziemy czas na napisanie posta z dalszymi losami naszych postaci przynajmniej raz na dwa tygodnie.
4. Proszę o rezerwację kolejności pisania, żeby potem nie było nieporozumień! Rezerwujemy poprzez umieszczenie postu z zawartą w nim informacją. Następnie, kiedy już napiszecie opowiadanie, edytujecie go i wstawiacie je. Czas na napisanie posta po rezerwacji to trzy godziny. Jeżeli minął, ktoś może napisać przed Tobą, tym samym niszcząc Ci cały pomysł i wątek. Trzy godziny to chyba nie dużo dla takiego Ślizgona jak Ty?
5. Jako że to nasz temat i my w nim funkcjonujemy, oczywiste jest, że nie będziemy spamować. Po cóż mielibyśmy się sami zaśmiecać?
6. Jeżeli już niechcący napiszemy posta pod postem, co jest jednoznaczne ze spamowaniem, nie robimy nic innego jak kopiuj, edytuj poprzedni post, wklej. Jesteśmy przecież Ślizgonami i jako Ślizgoni musimy dbać o siebie i własne tyłki.
7. Jesteśmy razem w jednym temacie, więc każdy nasz krok, każde zdanie ma wpływ na opowieść innych. Piszemy jedną historyjkę, choć nie zawsze musimy uwzględniać w niej inne osoby. Bawmy się wszyscy razem, w końcu jesteśmy Ślizgonami.
8. Oczywiście czym byłoby forumowe życie bez kłótni? Jednak starajmy się aby te kłótnie były tylko urozmaiceniem naszej wspólnej opowieści.
9. Nie nadużywamy Caps Locka.
10. Wiadomo, każdy Ślizgon potrzebuje czasem większego oddechu. Jeżeli i u Ciebie pojawi się taka potrzeba, jak najszybciej musisz się zawiesić. Zwalnia Cię to z pisania postów, ale tylko przez jeden miesiąc. Po miesiącu oczywiście sam będziesz aż błagał, aby wkręcić się w wątek. Oczywiście, jeżeli nie będziesz mógł pisać przez dłuższy czas - poinformuj nas o tym.
11. Życzymy wszystkim iście Ślizgońskiej zabawy. Dom węża górą!

i39.tinypic.com/2r2uqlz.jpg

Ślizgoni

~ Christina Johnson ~
~ Angelina Johnson ~
~ Lily Mason ~
~ Xerissa Silencio ~
~ Jan Łękawa ~
Grzeczne dziewczynki idą do nieba. Niegrzeczne do Slytherinu

Kto, gdzie i kiedy
7 klasa - Zabini Blaise, Marcus Flint
6 klasa - Angelina Johnson, Lily Mason, Draco Malfoy, Pansy Parkinson, Gregory Goyle, Vincent Crabbe
5 klasa - Christina Johnson, Xerissa Silencio

Drużyna

Ścigający: Angelina Johnson (kapitan), Christina Johnson,
Pałkarze: Narcissa Blackshot
Obrońca: Xerissa Silencio
Szukający: Lily Mason

Głowa Domu: czcigodny Severus Snape!
Założyciel: tajemniczy Salazar Slytherin.
Duch Domu: Krwawy Baron panujący nad Irytkami.
Barwy: zielony i srebrny.
Godło: wąż.
Miejsce, w którym się znajduje Pokój Wspólny: ciemne Lochy.
Wejście: Kamienna Ściana.
Cechy charakteru: spryt, ambicja, chęć władzy nad innymi, przebiegłość.
Prefekt: Cordiale

i39.tinypic.com/bedhsp.jpg
Chcieć. Wziąć. Mieć.

Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 05.08.2013 17:29
i65.tinypic.com/2d7bmkw.jpg
That's all they really want
i63.tinypic.com/fc8xht.jpg
Some fun
i65.tinypic.com/1zgcchl.jpg
When the working day is done
i64.tinypic.com/68xamr.jpg
All girls - they want to have fun
i66.tinypic.com/24o5d1j.jpg

i64.tinypic.com/214waz4.png
i64.tinypic.com/258waba.png
zapodaj.net/images/d9840e51c9400.png

Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła
Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch
oi66.tinypic.com/n36vcy.jpg

http://xchristix.tumblr.com
Prefix użytkownikaCordiale
Lily - Ślizgonka szczycąca się swoim pochodzeniem. Uważała się za jedną z lepszych więc zawsze po szkole chodziła z zadartym nosem. Zawsze wredna dla szlam, które z wielką przyjemnością gnębiła. Tchórzliwa jak reszta osób z Domu Węża, troszcząca się o własną osobę egoistka.
- Bloody Baron! - krzyknęła czekając na pojawiające się w magiczny sposób drzwi do dormitorium. Długo czekać nie musiała - po chwili pojawiła się dziura w ścianie. Dziewczyna przeszła przez nią podziwiając - jak za każdym razem - zielonkawe światło na cały pokój wspólny. Przeszła na prawie sam koniec pomieszczenia aby rozsiąść się w swoim wygodnym fotelu.
- Hej Christi - zagadała do szarookiej blondynki. - Jak tam? - dodała uśmiechając się serdecznie. Uczniowie jej pokroju zawsze byli traktowani przez panią prefekt z szacunkiem, uznaniem i serdecznością. Ślizgonka uniosła wzrok z nad kolejnej książki.
- Hmm? - zapytała z zamyśleniem. Mason zerknęła na koleżankę nieprzytomnym wzrokiem.
- Pytałam jak tam... - westchnęła przenosząc wzrok na kominek.
Edytowane przez Prefix użytkownikaCordiale dnia 31.05.2013 01:23
"Dobra, marudo, nie marudź już tak, bo zamarudzisz mnie na śmierć."

31.media.tumblr.com/a4680331a0e696af3a51b345db3fc2b3/tumblr_mfvcyqBCrE1ra5xmxo1_500.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY

Angelina Johnson
Nagle Lily usłyszała łomot, gdy z dormitoriów do Pokoju Wspólnego wparował niczym huragan jakiś Ślizgon, zakłócając pełne nostalgii ostatni wolny od zajęć i pisania esejów wieczór. Uśmiechnęła się wrednie pod nosem. W końcu mogła się na kim wyżyć.
- Do do jasnej choler... r11; wrzasnęła, odwracając się w kierunku hałasu, lecz naraz znieruchomiała na widok uśmiechu pełnego krzywych, drobnych ząbków.
- Co tam Pani Prefekt, jakąś karę mi Pani wlepi?r11;zakpiła przyjacielsko Angelina, jednym susłem sadowiąc się na fotelu Lily i wyciągając z kieszeni paczkę żelków-wężyków. Starsza Johnson od kiedy tylko dowiedziała się o funkcji, jaka została przydzielona jej koleżance Manson, nie_przestawała się z niej nabijać.
- Zjeżdżaj z mojego fotela, bo wlepię Ci szlaban. Będziesz czyściła dormitorium Pottera.
Z niemałą satysfakcją Lily obserwowała krótki błysk przerażenia na twarzy Angeliny. No cóż, może i to dość zabawne, że teraz rządziła nimi wszystkim (bo niby od czego innego jest ślizgoński Prefekt?), ale ciągłe docinki zaczynały ją powoli denerwować.
- Dobra, już dobra. Masz ten głupi fotel. Jezu... nie dam Ci żelka za to.
Christina przekręciła oczami, patrząc z wyższością na swoją starszą siostrę. Sama nie była zbytnio w humorze, gdyż nie uśmiechały jej się jutrzejsze zajęcia z wróżbiarstwa o 9 rano. Poranek pierwszego dnia szkoły spędzi w dusznej, pełnej oparów wieży pokręconej Trelawney. O Salazarze!
- Hejr11;przywitała się Xeri, uśmiechając się blado. Mimo tego, że nie miała typowych cech Śmierciożercy (do których należało większość Ślizgonów) szybko zaprzyjaźniła się z elitą Sltyherinu zyskując tym samym immunitet i wspaniałych przyjaciół. Co nie znaczy, że bała się głośno komentować ich obrzydliwe komentarze na temat mugoli i mugolaków. Jednakże lubiła te kłótnie.
- Boże, zróbmy coś, bo zaraz umrę z głodu. Swoją drogą całkowicie przypadkiem widziałam, że Christina ma w jednym ze swoich kufrów całkiem pokaźną ilość alkoholu... r11; odezwała się Angelina, wyciągając rubasznie na dywanie przed kominkiem. Jej zielone oczy zaświeciły, zwiastując szatański plan.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.06.2013 21:09

Młodsza z sióstr Johnson jakby nie dosłyszała, albo nie chciała dosłyszeć. Ignorowała Angelinę przyglądając się swoim idealnie wypiłowanym paznokciom.
- Cordi, patrz... widzisz tą maleńką ryskę?
Podstawiła dłoń pod twarz prefekt. Ta zezowała na czarny lakier, ale nic nie zauważyła.
- Christi... alkohol. Ognista...
- Nie do twojej dyspozycji, proszę ja ciebie.
Angelina zrobiła zaskoczoną minę, ale nie dała się zbić z tropu.
- To niby dla kogo?
- Planuję miły i przyjemny wieczór z George'em...
- I sześcioma litrowymi butelkami Whiskey?
Zza pleców usłyszała głos Marcusa Flinta. Obracając się zatrzepotała włosami, które ze świstem wylądowały na twarzy Xeri.
- Czy ty grzebałeś w mojej walizce?
- Tak.
- A pozwoliłam ci?
- Nie.
Załamała ręce.
- No, przynajmniej się dogadaliśmy. Wracając do tematu... Nie. Nie mam czasu teraz na imprezowanie. Nie mogę mieć jutro kaca.
Some fun

- Poza seksem, hajsem, czystością krwi i alkoholem żadnych zainteresować - westchnęła Cordiale kładąc się na fotelu.
- Xeri - zaczęła po wysłuchaniu kłótni sióstr. - Gdzie masz chłopaka?
Zerknęła na dziewczynę i wybuchła śmiechem.
- Christi... - powiedziała biorąc jej rękę do góry. - Jeszcze tu ryska - dodała powstrzymując się od kolejnego niekontrolowanego wybuchu śmiechem.
- Idziesz sprzątać kociołki u Snape'a - dodała kierując się w stronę Angeli. Dum,na zaoferowaną zemstą wystawiła jej język.

31.media.tumblr.com/a4680331a0e696af3a51b345db3fc2b3/tumblr_mfvcyqBCrE1ra5xmxo1_500.jpg

Angelina Johnson
- Nikt Ci nie każe chlać z nami, zostaw tylko ognistą r11; prychnęła Angelina r11; Każdy wie, że Twój Georgiuś ma tak słabą główkę, że upija się dwoma kremowymi piwami. Bezalkoholowymi, pragnę dodać.
Świiist.
Czarny lakier do paznokci przeleciał nad głową Ślizgonki. W ciągu sekundy znalazła się na nogach, w pełnej gotowości, z wycelowaną w siostrę różdżką.
- Zrób to jeszcze raz, a pożałujesz.
- Odpieprz się od mojej ognistej r11; wysyczała Christina, wyskakując z fotela, gotowa do rzucania zaklęcia.
- DOSYĆ! r11; krzyknęła Lily, stając między siostrami Johnson. r11; Chyba serio chcecie mieć te szlabany! Chować różdżki i siadać na tyłkach! A Ty Xeri co stoisz z rodziawionymi ustami, siad na dupe i mnie słuchać!
Xeri spojrzała na nią oburzona, niedbale wymachując różdżką. Mała kłótnia sióstr Johnson nieco ją rozbudziła, ale sposób w jaki odezwała się Pani Prefekt lekko ją zdenerwował. Uspokój się, powtarzała w myślach starając się zapanować nad gniewem. Szkoda, że tej sztuki nie opanowała żadna z Johnsonów.
- Ty się za bardzo aby nie wczuwasz? r11; rzuciła cicho Christina, siadając na swoim fotelu, zaklęciem przywołując lakier. Miała zamiar tego wieczoru mieć idealne paznokcie dla George'a.
- Błagam, zróbmy coś bo umrę r11; jęczała Angelina, sadowiąc się na dywanie. Z nudów podsycała płomienie różdżką, układając je w przeróżne wzory. Jednak jej myśli już gnały daleko poza zwykłą zabawę. Była w Hogwarcie, znowu. Tutaj nie sposób się nudzić.
- O której idziesz do chłopaka, Christi? r11; zapytała Xeri, mając już dość marudzenia starszej panny Johnson.
- Za dwie godziny.
- To mnóstwo czasu by się upić.

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

- Ledwo wróciły do Hogwartu po wakacjach i tylko chlanie im w głowie. Serio, nie dopiłyście w wakacje?
Odkąd Lily przypięła błyszczącą odznakę do piersi stała się strasznie odpowiedzialna i jakby dorosła. Tak nie mogło zostać.
- Udostępnię wam jedną butelkę, ale tylko jedną.
Angelina zrobiła podkówkę, ale młodsza siostra nie dała się nabrać. Wyciągnęła różdżkę i już po chwili duża butelka z bursztynowym płynem trzasnęła o blat stołu.
- Uważaj! - zganiła ją Johnson
- Ogarnij się. Wiem co robię. W zeszłym roku zdawałam SUMY.
Xeri i Cordi uśmiechnęły się pod nosem widząc, że Angelina gryzie się w język, alby nie palnąć czegoś głupiego.
- Dobra, ja załatwię szklaneczki. Ej, wy dwaj! Cztery szklanki, ale to migusiem.
Dwóch trzecioklasistów spojrzało na dziewczynę jak na wariatkę, ale widząc odznakę wstało posłusznie. Już wychodzili, gdy nagle zatrzymali się.
- Ale.. gdzie my znajdziemy szklanki?
Christina pacnęła się w czoło.
- No słowo daję, co roku są coraz głupsi.
To zmobilizowało chłopców i wyruszyli w swoją podróż życia.
- Ja z wami nie piję. Nie mogę się upić na randkę. - stwierdziła zarzucając długie nogi na oparcie fotela.
Dziewczyny spojrzały na nią zaskoczone.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 31.05.2013 01:59
Some fun

- Christi, nie daj się prosić - powiedziała robiąc słodkie oczy psiaka, które i tak nigdy jej nie wychodziły. - Angelina, skoro nudno to zaraz coś zrobimy. Możemy zgwałcić Twoją siostrę jak się nie będzie chciała zgodzić... - myślała uczy kierując ku górze. Nagle wstała i z szerokim, chytrym uśmiechem zacierając ręce zaczęła iść do młodszej Johnson.
- Spadaj! - krzyknęła Christina nie wiedząc, co Cordiale od niej chce.
- Spokojnie, to nie będzie bolało - powiedziała niczym psychopatka.
Edytowane przez Prefix użytkownikaCordiale dnia 31.05.2013 02:03

Prefix użytkownikaXeri
Pani Prefekt zbliżyła się na niebezpieczną odległość do Christiny, gdy ta coraz bardziej wbijała się w fotel.
-Ej, no weź się opanuj Lily. To jest naprawdę obrzydliwe- wtrąciła się Xeri ze skrzywioną miną. -Może nasza nieustraszona Christi naprawdę została abstynentką
-Nie tak zaraz abstynentką. Trochę szacunku, proszę.- młodsza panna Johnson wyprostowała się, podczas gdy Cordi cofnęła się kilka kroków. -Nie chcę być po prostu pijana na randce, czy tak trudno to zrozumieć?
W tym momencie weszli chłopcy z czterema szklankami, które nie_wiadomo skąd wytrzasnęli. Postawili je szybko na stoliku przed kumpelami i wycofali się w najciemniejszy kąt pokoju wspólnego.
-To może chociaż trosz, tak dla zasady? - zapytała się Xeri Chistiny. Ta spojrzała na ognistą z mieszanymi uczuciami.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.06.2013 21:10
i60.tinypic.com/11jyots.gif

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu zawisł ten,
co troje zginęło z jego mocy.
Dziwnie już tutaj bywało,
nie dziwniej więc by się stało,
gdybyśmy się spotkali
pod wisielców drzewem o północy.

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Choć trup ze mnie już,
uwolnię cię od przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu do mnie miałaś zbiec,
żeby uniknąć przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się też?
W naszyjniku ze sznura
u boku mego nie czekaj pomocy.
gdybyśmy się spotkali

24.media.tumblr.com/5e7ea95eb3a66610a04f2ef69c96a95f/tumblr_mzoa4w9n8J1qfx172o5_250.gif

40.media.tumblr.com/db4b3542ad14dcd274e696dc3a7ee172/tumblr_nhs5ru1eXc1s9t61qo1_500.jpg

38.media.tumblr.com/ceac3d6d60bf1a7f26ac63d1c11c6466/tumblr_njkptkSyOh1un5mawo1_250.gif

- Ano wiem, że chcesz - pokiwała głową marszcząc czoło. - Zawsze można wziąć tabletki na kaca, co tam - wystawiła jej język. - I to tylko randka z jednym Weasley'em. w czym problem - smutnie wzruszyła ramionami i na powrót usiadła na krześle, stawiając nogi na stole.
- Taki gwałt byłby ciekawy - wymamrotała cicho.
- Taa, jasne - powiedziała Christina prostując się na ulubionym leżaku.
- Zawsze są jeszcze szlabany - powiedziała dumna Lily ze swojej władzy bijąc się w pierś. Choć mam władze, są to jedyne osoby, którym nigdy bym nie dała kary, pomyślała kręcąc głową.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.06.2013 21:10

Prefix użytkownikaXeri
Dziewczyny przez chwilę siedziały w milczeniu, w dość napiętej atmosferze. Christina poprawiała lakier na paznokciach, Angelina bawiła się różdżką, wyczarowując zielona płatki róż, które rozpływały się w powietrzu zanim dotknęły ziemi, Xeri wyciągnęła książkę fantasy, którą kupiła w mugolskiej księgarni, a Lily obserwowała Ślizgonów w poszukiwaniu kogoś, komu można by zwrócić uwagę za na przykład zbyt głośne oddychanie. W końcu Xeri głośno zamknęła książkę i popatrzała na przyjaciółki.
-Nudno mi- powiedziała. Wszystkie trzy spojrzały na nią. Christina wyglądała jakby chciała ją zabić wzrokiem.
-Nawet nie próbuj- wysyczała- teraz nie pijemy.
-Dobra, dobra- uniosła ręce w obronnym geście- nie to miałam na myśli
-Co w takim razie?- włączyła się Angelina- mi też jest nudno. Jakie masz propozycje?
-No cóż... Co powiecie na mały włamik do Działu Ksiąg Zakazanych? Mam.ochotę zrobić coś głupiego.- spojrzała na przyjaciółki wyzywająco
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 31.05.2013 11:05

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu zawisł ten,
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Choć trup ze mnie już,
uwolnię cię od przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu do mnie miałaś zbiec,
żeby uniknąć przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
W naszyjniku ze sznura
gdybyśmy się spotkali

24.media.tumblr.com/5e7ea95eb3a66610a04f2ef69c96a95f/tumblr_mzoa4w9n8J1qfx172o5_250.gif

40.media.tumblr.com/db4b3542ad14dcd274e696dc3a7ee172/tumblr_nhs5ru1eXc1s9t61qo1_500.jpg

38.media.tumblr.com/ceac3d6d60bf1a7f26ac63d1c11c6466/tumblr_njkptkSyOh1un5mawo1_250.gif

- To będzie wbrew regulaminowi... - zaczęła Lily marszcząc brwi.
- Och, zamknij się! - powiedziała błagającym tonem Angelina.
- Dasz mi skończyć? - warknęła na nią robiąc groźniejszą minę. - A więc to będzie wbrew regulaminowi... - zaczęła cicho. - Ale nie ma zabawy bez ryzyka! - wręcz krzyknęła widząc minę Christiny. - No, ja jestem za - dokończyła z uśmiechem.
- A więc idziemy? - zapytała Xeri spoglądając na siostry Johnson.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.06.2013 21:11

Christina zerknęła na zegarek oplatający jej chudy nadgarstek. Miała jeszcze półtorej godziny do spotkania z rudzielcem. W sumie, co mi szkodzi, pomyślała.
- Dobra, ale szybko.
Lily klasnęła pociesznie w dłonie po czym zatarła je.
- Dobra, to ruszać tyłeczki i lecimy na podbój!!!
- Idziemy do biblioteki - stwierdziła ironicznie Christina.
Prefekt zrzedła mina, ale nadal nie traciła dobrego nastroju.
Dziewczyny wstały z foteli i kanap. Jak zwykle ich pochodowi towarzyszyły zlęknione, ale i zawistne spojrzenia. Oj ciężko jest być elitą szkoły, oj ciężko.
Wyszły z lochów, mijając po drodze męską część ich grupy. Widać było, że Marcus znalazł sobie inny napitek niż Johnsonowy, bo chwiał się delikatnie na nogach i wybitnie zaczynał przyjaźń ze ścianami. W sali wejściowej było wybitnie zbyt mało osób. Coś się wyraźnie szykowało, ale nie przejmowały się. Jeżeli ONE w tym nie uczestniczą, to nie może być aż tak ważne.
Some fun

Angelina Johnson
Hogwart, ze wszystkich znanych szkół Magi i Czarodziejstwa szczycił się największą biblioteką. Pokaźne zbiory, w których można było znaleźć informacje na niemal każdy temat zbierał z wyjątkową starannością sam dyrektor, Albus Dumbledore. Ponadto, dzięki jego licznym znajomością, przyjaciele jak i niektórzy rodzice uczniów Hogwartu obdarowywali szkołę licznymi księgami. Biblioteka prowadziła wypożyczalnię dla wielu ważnych osobistości świata magii, niektóre ( szczególnie z półek działu Ksiąg Zakazanych ) wysyłane były do samego Korneliusza Knota, Ministra Magii.
Słowem, było to idealne miejsce na pijacką kryjówkę. Pośród niezliczonych półek naprawdę ciężko jest natrafić na niespodziewaną wizytę innego ucznia a tym bardziej leniwej pani Prince.
Szczególnie, gdy piło się w dziale Dzieł Mugoli.
- Nie rozumiem czemu nikt nie chce czytać ich książek. Niektóre są naprawdę ciekawe. Czytałyście chociaż Krzyżaków? r11; zawołała zaciekawiona Xeri, wyczytując kolejne tytuły pobliskich zbiorów.
- Zaraz Ciebie ukrzyżuje jak nie przestaniesz nam gadać o tych idiotach r11; uśmiechnęła się słodko Angelina, wyciągając zza pazuchy butelkę ognistej. Delikatnie odkręciła nakrętkę i zaczęła nalewać do kieliszków przyniesionych przez Christinę.
- Zimno w tyłek r11; marudziła Lily, rozkładając pelerynę niczym koc i wygodnie się na nim sadowiąc. Christina spojrzała na nią ze zdziwieniem i podchodząc do najbliższej półki, wyciągnęła niedbale jakąś grubszą księgę.
- Potop. To powinno być niezłe.
Walnęła książkę na podłogę, siadając na niej. Xeri prychnęła z niedowierzaniem. Co prawda sama nie przepadała za [/i]Potopem[/i], jednakże każdą książkę należałoby szanować. Manifestując swój sprzeciw dla takich zachowań usiadła na skraju peleryny Lily.
- Dobra, Ślizgonki r11; Angelina wzniosła toast r11; za kolejny, ciekawy rok w Hogwarcie!
- Za nocne imprezy i wymykanie się do Hogsmeade! r11; zawołała Prefekt.
- Za buszowanie po szkole i wnerwianie Snape!
- Za to, by Potter miał wszy!
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.06.2013 21:12

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

Prefix użytkownikaXeri
Rozmawiały i śmiały się jeszcze kilka chwil, starając się nie być zbyt głośne by nie sprowadzić na siebie gniewu pani Pince, co było dosyć mało możliwe, bo dział, w którym siedziały znajdował się w najdalszym zakątku biblioteki. W końcu, kiedy butelka była już prawie pusta, a one w stanie lekkiego upojenia alkoholowego, Xeri usłyszała tupot nóg gdzieś dwa regały dalej. Zerwała się na równe nogi i rzuciła w stronę Lily przerażonym głosem
-Chowaj ognistą! Idzie tu Pince!- Pani prefekt spojrzała na nią z zaskoczeniem, ale na szczęście dość szybko zareagowała i wrzuciła butelkę do torby. W tym momencie zza regału wyłoniła się bibliotekarka obdarzając je iście wężowym spojrzeniem.
-Co wy tu robicie?!- wysyczała. -Tylko szczerze. Nie kłamcie, że nagle zainteresowała was mugolska literatura. Nigdy jej nie czytałyście. -zerknęła na Xeri z ukosa- No, przynajmniejwiększość z was.
Wtedy zbliżyła się do Christiny, by pogrozić jej palcem przed nosem, albowiem do niej miała najmniejsze zaufanie. Nagle jednak się zatrzymała i poruszyła nozdrzami
-Dlaczego śmierdzi od was alkoholem?
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.06.2013 21:12

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu zawisł ten,
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Choć trup ze mnie już,
uwolnię cię od przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu do mnie miałaś zbiec,
żeby uniknąć przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
W naszyjniku ze sznura
gdybyśmy się spotkali

Lily wstała i podeszła do starszej pani. Wypiła za mało aby się chwiać, dziwnie zachowywać.
- A więc proszę pani - zaczęła siląc się na uprzejmy ton. - My czytamy - gestykulowała i wycofała się. Szybkim ruchem zrzuciła Christi z książki, która syknęła przeraźliwie, chcąc ją pokazać bibliotekarce.
- Widzi pani? - pomachała jej książką przed nosem. - To właśnie to dzieło śmierdzi alkoholem - wypięła dumnie pierś pokazując odwagę prefekta. Do uczniów z taką odznaką mieć wątów nie mogła, bo to właśnie oni pilnowali porządku w szkole.
- No dobra - wyrwała książkę Lily z rąk. Nie wierzyła Ślizgonce więc wszystkie jeszcze raz zmierzyła wzrokiem i odeszła.
- Angelina, widzisz co prefekt potrafi? - poruszała zabawnie brwiami siadając na poprzednim miejscu.
Edytowane przez Prefix użytkownikaCordiale dnia 31.05.2013 12:55

Prefix użytkownikaXeri
Angelina prychnęła niegrzecznie. Xeri, która nie zdążyła jeszcze usiąść po niespodziewanej wizycie bibliotekarki przeszła się wzdłuż regału dotykając palcem każdego woluminu.
-Uwielbiam zapach starych książek- stwierdziła i nachyliła się, by je powąchać. Po tej czynności odwróciła się do przyjaciółek.
-Wiecie, co? Mamy przechlapane. Pince na pewno komuś powie o tym alkoholu.
-O zapachu alkoholu, jak już- wtrąciła Angelina
-Och, proszę ja Ciebie, Xeri. Nie mów, że się pietrasz jak jakiś Gryfon- zaszydziła Christina- nic nam nie zrobią, możesz mi wierzyć.
-Nie boję się. Mam po prostu złe przeczucia. Nie można tyle razy łamać regulaminu i nie dostać żadnej kary
-Sama chciałaś żebyśmy tu przyszły.- zauważyła Lily unosząc znacząco brwi- teraz nam tu nie marudź.
-No, dosyć tego zrzędzenia. Teraz muszę się z wami pożegnać, bo idę się przebrać na randkę z Georgem.- Christina wstała i dostojnym krokiem godnej królowej szkoły wyszła z biblioteki
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.06.2013 21:13

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu zawisł ten,
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Choć trup ze mnie już,
uwolnię cię od przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu do mnie miałaś zbiec,
żeby uniknąć przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
W naszyjniku ze sznura
gdybyśmy się spotkali

- Jak zawsze - westchnęła Lily. - Nie udławcie się! - dodała gdy młoda Johnson znikała za rogiem szafy wypełnionej księgami.
- Angelina, a jak tam z Twoim bojfrendem? - zaśmiała się cicho. Dziewczyna spojrzała na nią wzrokiem mówiącym "zabiłaś mi chomika, nie cierpię Cię". Lily lekko się skrzywiła.
- Idziemy? Ten zapach doprowadza mnie do obłędu! - powiedziała Xeri rozkoszując się zapachem starych ksiąg. Lily jedynie wywróciła oczami.
Edytowane przez Prefix użytkownikaCordiale dnia 31.05.2013 14:47

Prefix użytkownikaXeri
- Tak, nic tu po nas. - westchnęła Cordi. - Musimy być wyspane na jutro. Pierwszy dzień nauki...- przypomniała koleżankom. Wstała, a za nią gramoliła się Angelina.
- Wiecie, co? Postanowiłam, że w tym roku znajdę chłopaka - poinformowała je Xeri, gdy wychodziły z ukrycia. Angelina i Lily zaśmiały się głośno, narażając się na bardzo nieprzychylne spojrzenie pani Pince, ponieważ znalazły się już w zasięgu jej czujnego wzroku.
- Serio?- spytała się pani prefekt z nutą ironii w głosie.
- Tak, całkiem serio. Christina ma George'a, Angelina Blaise'a...
- A ja z nikim nie chodzę i jestem zadowolona - przerwała jej Lily. Xeri westchnęła, ale już się nie odzywała. Zeszły do Sali Wejściowej, gdzie było dość dużo uczniów, chodź to nie była pora posiłku.
- Co tu się dzieje? - Xeri spytała się Lily. Ta przyglądała się tłumowi ze zmarszczonymi brwiami. - Nosz, jesteś prefektem! jak możesz nie wiedzieć wszystkiego?!- zapytała z udawanym oburzeniem.
- Och, jesteśmy elitą, cnie? Same się zapytajmy! - podsunęła Angelina wojowniczo i podeszła do jakiegoś trzecioroczniaka z Hufflepuffu.

Wiem, bez polotu, ale nie mam wenyMarudzi
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 07.06.2013 21:14

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu zawisł ten,
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Choć trup ze mnie już,
uwolnię cię od przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu do mnie miałaś zbiec,
żeby uniknąć przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
W naszyjniku ze sznura
gdybyśmy się spotkali

Chwilę po tym jak Angelina poszła zbadać sytuację, podeszła do nich Musa. Cordiale nie za dobrze ją znała, bo nie wiele miała okazji do rozmowy, acz czarnowłosa Ślizgonka wyglądała na sympatyczną.
- Jakiś Gryfon zemdlał - powiedziała wywracając oczami. - Jakby było z czego robić zamieszanie.
- Aaa, Gryfon. Nie ma się co przejmować, pełno tu takich się pałęta. - powiedziała Xeri.
- To jak dla mnie nie ma co tutaj stać - wtrąciła się szybko Lily. - Zwykłe karaluchy, którymi nie ma co sobie głowy zaprzątać - zakończyła dziarskim tonem po czym powoli ruszyła w stronę dormitorium.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: