Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Perełki, znośne czy największe gnioty wśród ekranizacji?
|
|
Cookie |
Dodany dnia 01.12.2015 20:08
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Jak sugeruje temat, pytam o Wasze zdanie wśród ekranizacji książek~! Proszę Was o trzy tytuły: Perełkę; czyli bardzo dobrą i niedaleko odchodzącą od ideału, Znośną; da się obejrzeć i nie kala w oczy brak większości zdarzeń, Gniot; odchodzącą od oryginału oraz zupełnie inna fabuła. Nie wiem jaką mogę dać pozycję na pierwsze miejsce. ^^ Powiedzmy, że kultowy Hobbit (nie wiem, nie czytałam - po prostu nie wiem co mogę wrzucić na złote miejsce. )Srebro dostaną filmy o Harrym Potterze i Dary Anioła (mam na nie fazę, więc mi się to zmieni ). Na ostatnim miejscu wrzucę serial jaki powstaje na podstawie książek Cassandry CLare - Dary Anioła. Serial to gunwo, niszczą coś fajnego... Mogę jeszcze śmiało wrzucić Niesamowitego Spider Mana i ogólnie Spider Mana. Coś mi tu bardzo zgrzyta, a niestety należę do grona osób, które jarały się komiksami od najmłodszego (nie mówię tutaj o tych kolorowych próbujących być 3D, tylko tych starszych, solidnych - które można nazwać prawdziwym MARVELem).Tylko proszę - niech powstanie dyskusja a nie zwykła gównoburza. Każdy ma własny gust. ^^ |
|
|
|
hermiona03 |
Dodany dnia 01.12.2015 20:19
|
![]() Postów: 172 Dom: RavenclawPunkty: 513 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 29.08.15 |
Chcesz dyskusji? To nie będziesz jej miała - każdy ma swój gust ![]() Gniot, hehe - tu ma dużo... Dobra podam totalną klapę : Krzyk to jednym słowem ŻAL! To komedia nie horror a zresztą beznadziejny... Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN! Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!! Teraz za prezentuje ważne cytaty: ,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele'' Maria Kowalewska ,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła'' Wisława Szymborska ,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!'' Hermiona Granger'' Teraz jeszcze podziękowania: Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy ![]() Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''. batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy. kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP... ![]() W Hogusiu jestem Maja Choda ![]() |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 01.12.2015 21:02
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
gniot :Ja mam bardzo złe odczucia co do ekranizacji Eragona. Książka podobała mi się bardzo i jestem jej dużą fanką, ale ekranizacja jest bardzo nieudana! Nikt chyba nie wczytywał się w scenariusz. Nie dziwię się że nie zekranizowali pozostałych części. ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 01.12.2015 23:36
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Taki mały off-top... Ten temat nie powinien znaleźć się w dziale filmów niezwiązanych z HP? Chodzi o ten ogólny: Filmy, seriale, TV. Perełka: Wydaje mi się, że będzie to "Tajemnicza historia w Styles" . To kryminał na podstawie powieści kryminalnej autorstwa Agathy Christie pod tym samym tytułem. Bardzo wciągająca fabuła, genialna muzyka, doborowa obsada. Nie pominięto prawie nic, i przyjemnie się ogląda. Znośna: Tu postawię na "Pasję" Mela Gibsona. Katarzyna Emmerich w spisanych przez siebie objawieniach o wiele więcej opisała jak wyglądała Męka Chrystusa. Film odbiega nieco od treści pisanej. Może nie znacząco, ale zawsze. Zabrakło kilku istotnych scen. Gniot: To będzie "Harry Potter i Książę Półkrwi". Moim zdaniem zdecydowanie najgorsza ekranizacja z całej serii. Pominięto tak wiele, że trzeba by wyliczać przez godzinę. Wspomnę tylko o lekcjach OPCM z Severusem, teleportacji, rozmowie Ministra Magii (nowego) z premierem mugoli i szeregu innych. Za to dodali jakieś "palenie Nory" przez Bellatrix, Harry na mugolskim peronie z Prorokiem Codziennym zapatrzony w jakąś kelnerkę... No i wspomnienia dotyczące horkruksów okrojone do granic możliwości... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
MrsBlackHP02 |
Dodany dnia 02.12.2015 07:06
|
![]() Postów: 57 Dom: SlytherinPunkty: 171 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.10.15 |
Perełka to dla mnie ekranizacja "Trzy metry ponad niebem", może nie jest idealna, ale naprawde oddaje piękno i klimat tej histori. Znośna to dla mnie Harry Potter, bo oglądając filmy czuje się jakbym czytała książke co 5 rozdziałów. Mało oglądam ekranizacji, albo jak juz oglądam to nie czytam książek, więc gniota chyba nie mam It Matters Not What Someone Is Born, But What They Grow To Be ~ A.P.W.B.D
Dark Lord is back, you know it Power=Slytherin Those cunning folk use any means to achieve their ends ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. So so what? I'm still a rock star I got my rock moves And I don't need you And guess what I'm having more fun And now that we're done ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Slytherin

Gryffindor