Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Podręcznik Księcia Półkrwi
|
|
ania potter |
Dodany dnia 07.07.2017 15:13
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Podczas czytania Księcia Półkrwi w celu przypomnienia akcji i sytuacji, które potrzebne mi będą do Turnieju FanFiction, była scena, gdy Hermiona dyskutowała o tym, że Książę może być dziewczyną. Powiedziała, że gdzieniegdzie pismo wygląda na damskie. Wtedy pomyślałam o tym, że Lily ze Snape'em mogli dzielić podręcznik, prawda? Oboje byli wybitni z eliksirów, byli przyjaciółmi...? Czyżbym miała rację? Co o tym sądzicie? Rowling wspominała kiedyś o tym? |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 07.07.2017 16:17
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
W szóstej klasie Lily nie rozmawiała ze Snapem, a to był podręcznik do klasy szóstej więc ta teoria raczej nie jest prawdziwa. No i by Harry chyba zauważył jakby w książce były dwa różne charaktery pisma. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 07.07.2017 16:20
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Gdzieś znalazłem informację, że Severus mógł pomagać przez kilka lat Lily, w eliksirach. Prawdopodobnie jednak to była obustronna współpraca, bo Lily też była bardzo zdolna, w tej dziedzinie. Raczej jednak każde z nich miało swój podręcznik. Ten podręcznik był przecież z VI roku więc już po ich rozstaniu, które nastąpiło, w końcu V roku. Ta słynna scysja miała miejsce, w czasie kiedy zdawali SUMy. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 07.07.2017 16:42
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
W szóstej klasie Lily nie rozmawiała ze Snapem, o.o właśnie Jednak skoro Lily zarzuciła focha, to nie było możliwości, żeby wymieniali się tą książką. On był jej jedynym i prawowitym właścicielem (jak to brzmi ) - Lily pewnie nawet nigdy w życiu nie wiedziała o istnieniu tego podręcznika. To była tajemnica Severusa... zostawił ją w sali do eliksirów, a potem może zwyczajnie zapomniał... No i po tylu latach trafił na nią Wybraniec >; ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

ania potter

Slytherin
Ravenclaw

Gryffindor
) - Lily pewnie nawet nigdy w życiu nie wiedziała o istnieniu tego podręcznika. To była tajemnica Severusa... zostawił ją w sali do eliksirów, a potem może zwyczajnie zapomniał... No i po tylu latach trafił na nią Wybraniec >;