Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Który film najgorszy?
Fanka_Slitherinu
mi sie tak samo filmy neizbyt podbaja a czara ognia chyba najgorsza tak jak mwoisz ze polowe wycieli ale przecierz calej ksiazki nei moga zekranizowac choc i tak wole ksiazki :D
ze co ?

MaTe
wg. najgorsze to Więzien Azkabanu poniewarz jest tam MILION błedów np. Harry leci na motle ma blizne na lewej stronie drugie ujecie i jakims cudownym sposobem blizna znalazla sie po prawej stronie a o czarze ognia lepiej nie wspominac nie ma organizacjo WESZ to zgredek dal harremu skrzeloziele a nie nevil nie ma Rity jako animag czworke najbardziej pozmieniali

Zero smótków zero łez moje życie jest THE BEST

Mafalda
Czara Ognia była do chrzanu.
Tak jakby... może to sprawili wyrośnięci bohaterzy, albo mnie się tylko wydawało, że to jakas amerykańska produkcja dla nastolatków.

Ogólnie Więziń Azkabanu i Czara Ognia mnie rozczarowały.
Edytowane przez Mafalda dnia 28.06.2007 10:28

www.blablablablabla.eblog.pl
Boberek
w Czarze ognia macie racje bardzo dużo kawałków wycieli..Ja się też napaliłam na mistrzstwa a tu nici..Ogólnie to w kazdym filmie coś ciekawego skreślili...i dlatego mi sie nie podobaja...bo takie filmy mogły by być naprawde fajne..

bujdka
Myślę, że w HP 4 pozmieniali dużo faktów, bo książka była długa i nie zmieściłoby się wszystko. Piątka jest jesazcze dłuższa - ciekawe jak tam będzie - ale mam przeczucie, że super:)
;]

Marti15
Moim zdaniem zdecydowanie najgorza byla KOmnata TAjemnicjezyk a Tobie pewnie sie wydaje ze Czara Ognia najbardziej pozmieniana dlatego ze byla najdluzsza zesci i musieli wyrzucic wiele zeby film nie trwal 5 godzin:) mi jednak podobala sie czara ognia ale na komnacoie tajemnic to juz nie moglam wytrzymac xD

Blood Brother
ten temat chyba jest nie na miejscu jezykjezyk chodzi o to ze jezeli mamy stronke i wogole po co mowic ktory film byl najgorszy :D:D

Ale jesli czekasz na odp to jej nie otrzymasz iz kazdy film jest dobry na swoj mozliwy sposob:D:D
Po nieudanej probie przechwycenia przepowiedni Lord Voldemort jest gotow na wszystko by zawladnac swiatem czarodziejow.Czy jego plan sie powiedzie?Organizuje zamach na swego wroga..

Adams
Czara ognia jest wg. mnie tak okrojona że bardziej się nie da!!! pewnie gdybym przed filmem książki nie dopadł to bym tylko siedział i się zastanawiał o co w tym filmie chodzi??!!Nie strach myśleć co oni z 5 częścią zrobią...:uhoh:
"Cast off the crutch that kills the pain,
The red flag waving never meant the same,
The kids of tomorrow don't need today,
When they live in the sins of yesterday. "

Kacper Fragi
nagorsza mojm zdaniem częsc 3. Krotka i w pozniejszych częsciach nabjera sensu bo gdy czytalem ksiazki 3 częsc zaczeła być ważna że poznał syriusza balcka ale mogl go rowniez poznac w późniejszym tomie. Poza tym ze nauczył się przyzywać patronusa nic wiecej. Bo szczur rona i tak by sie zamienil w zlowieka przy powrocie sami wecie kogo. Tak

Perseus Evans
Adams...

Masz całkowitą rację; co jedna to gorsza; poszczególne scenariusze są już tylko - niestety - i to coraz mniej - oparte na powieści.... a szkoda....
Dziwi mnie tylko fakt że co chwile jest zmieniamy reżyser - do ZF jest już czwarty...
i co jeden to gorszy... oni chyba sie uczą reżyserii, bo jak pierwszy reżyser poprawił sie nieco (czyt. mniej powycinał) w KT - w stosunku do KF - to trzeba go było zmienić i niech nowy sie uczy reżyserki....

A część 5-ta? Dziękuję, postoję (czyt. wolę poczytać poraz kolejny) - jak w zwiastunie zobaczyłem Voldemorta na 9 i 3/4 to miałem dość.... szkoda nerwów.

Pójdę do kina wtedy, gdy zaproponują nakręcenie wszystkiego od nowa np. Peterowi Jacksonowi - tłumy w kinach i oskary murowane

Hermiona_Granger15
Peter Jackson? pomysl niby dobry ale jakos mi tu nie pasuje :/ jak dla mnie nie ma najgorszej czesci w kazdej jest cos co sie nie podoba i juz nikt nie nakreci idealnego filmu tak aby wszyscy byli zadowoleni :smilewinkgrin:

Przemekk0077
Mi sie najbardziej podobała pierwsza czesc jezeli chodzi o film z kolei jezeli patrzec na ksiażke to pierwsza mi się najbardziej nie podobała.:| Najgorsza była czwórka ale chyba dlatego ża z dotychczasowych nagranych filmow byla najgrubsza ksiażką:| dlatego tez im za bardzo nie wyszla:(

Hermiona_granger_hogwart
kc napisał/a:
4 część jest do bani

wiesz, mi też 4 część nie przypadła zbytnio do gustu, ale ogólnie nie jest taka zła :)
A najmniej lubię część pierwszą i drugą, ale to chyba dlatego, że znam je prawie na pamięć, bo już je tyle razy oklepałam... Same w sobie nie są złe - po prostu znudziły mi się :)
Hermiona

PATRONUS ROGACZ
Jak dla mnie to najgorszą częścią jest KAMIEŃ FILOZOFICZNY gdyż tam cała magia która tak naprawde tkwi w tej opowieści o HARRYM POTTERZE zresztą bardzo lubiana także przeze mnie ,jest bardzo mało ukazana. Porównajmy ją z ZAKONEM FENIKSA np. Walka Harrego w pierwszej części z Quilerem a w piątej z Śmierciorzercami. (bezporównania). Jak dla mnie to najgorsza część ze wszystkich pięciu narazie nagranych to KAMIEŃ FILOZOFICZNY potem KOMNATA TAJMNIC następnie WIĘZIEŃ ASKABANU kolejna to CZARA OGNIA a na 1 miejscu poprostu genialna część ZAKON FENIKSA.

Judit
Wszystkie mi się podobały :D Do Kamienia pochodzę tak sentymentalnie :D I znam teoretycznie całe sceny na pamięć :D Więzień jest dobrze zrobiony, mało pominięto... W Czarze strasznie dużo pozmieniali, ale jest chyba najzabawniejszy, a Zakon był jak dla mnie genialny.. Dlatego najmniej lubię chyba Komnatę jezyk Nie żeby mi się nie podobał, ale dubbing.. głos Harry'ego i Hermiony zupełnie nie pasuje jezyk I jakoś tak najmniej go lubię Wstydniś
http://judit.livejournal.com moje avatary. również z HP :)
Członkini Stowarzyszenia Metamorfomagów
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie

http://us5poland.prv.pl
Shaman
Ja tam najwolę CO. To fakt, że dużo pozmieniali i pominęli lecz to co już zostało pokazane było świetne. Z Zakonem jest ten sam problem. A nie jest on moim ulubionym filmem tylko dlatego, że bardzo rozczarował mnie koniec (gdzie się podziała ucieczka przez te wszystkie komnaty departamentu tajemnic - to była moja ulubiona część książki i bardzo mi tego w filmie brakowało, no i do tego zmieniona śmierć Syriusza). Pierwszej i drugiej części za bardzo nie lubię ale to chyba dlatego, że po prostu z nich wyrosłem (pamiętam, że gdy je po raz pierwszy oglądałem to bardzo mi się podobały). No a trzecia to po prostu dobrze nakręcony film i w miarę dokładnie odwzorowana treść książki tylko, że zupełnie inaczej sobie wyobrażałem Lupina. We wszystkich częściach można się do czegoś przyczepić no ale kino rządzi się swoimi prawami.
I hate teachers, I hate school, I hate the cheerleaders and anyone who's cool. Yeah I hate everything, I even hate you too so FUCK YOU!

This is:
10% luck,
20% skill,
15% concentrated power of will,
5% pleasure,
50% pain
and a 100% reason to remember the name.

Dafney
Mimo, że 3 i 4 część są najbardziej nie takie jakie powinny względem treści to tak naprawdę te filmy najbardziej przypadły mi do gustu (w szczególności Czara Ognia) - oryginalnie prawda? ;)
Najbardziej jednak rozczarowała mnie chyba Komnata Tajemnic. Mało nie dorób ale i mało w ogóle czego kol wiek xD Nie podoba mi się grafika i ogólnie naj mniej sprawiła mi radości ta część - choć też była nawet spoko.
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

klonik
Ja myślę, że najgorzej wypadł film o ZF. Jakoś to wszystko się ze sobą nie łączyło,a już nie mówiąc ile rzeczy wogóle nie było. Przecież Ron i Hermiona zostali prefektami, uważam że to było ważne, a w filmie pustka. Tak samo z Quiditchem i Ronem, jako obrońcom... Achh, szkoda gadać =/ Strasznie się rozczarowałam.:confused:
Edytowane przez klonik dnia 07.08.2007 13:01

kamilka_jk
ja kocham harrego pottera i czre ognia...az sie poplakalam na koncu....:(niestety nie obejzalam zakonu...ale z tego co slyszalam to chyba za wiele nie stracilam....ogladaliscie 15 sierpnia na tvn hp i kamien filozoficzny????fajny nawet ale troche....dziwny...wszyscy sa tacy mali i ten film jest jakis taki malo prawdziwy....
DLA WIĘKSZEGO DOBRA xD UWAGA!!!!!!
ZWRACAC SIE DO MNIE "KAM "A NIE BRON BOZE "KAMILKA" BO ROZSZRPE WAS NA STRZEPY!!!xD
dom:gryffindor
patronus:jastrząb
animag:sarna

Jestem czlonkiem tajnego stowarzyszenia ZakonuHuncwotow.Naleza do niego:
Lucio-feniks-Rubin
PowerMag-hipogryf-Hipis
FilipFansTheHarry-pies-Flipo07
GellertGrindelwald-kot-Futrzak-Mistrz Zakonu
kamilka_jk-lew-Gryfka
Pottermaniaczka94-łabędź-Ametyst
Leokadia-jeleń-Ladia
Wszyscy nalezymy do Gryffindoru!!
Oprócz Grindelwalda, która jest rodowitą Ślizgonką

Regulamin Zakonu Huncpotów
1.Szanuj MZ i członków stowarzyszenia tego jak siebie samego.
2.Nie wyrażaj sie źle o MZ i członkach Zakonu.
3.Bierz aktywny udział a zgromadzeniach ZH.
4.Wspieraj wszystkich członków ZH.
5.Wszystkie decyzje podejmuje MistrzZakonu(MZ).
6.Możesz zgłaszać wszystkie propozycje MZ.
7.Przestrzegaj powyższych podpunktów.Za zaniedbywanie obowiązków ZH możesz zostać wyrzucony z niego

Jeśli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak że jestes MUGOLEM!!!!!^^^^xD...(skądś to znam...)

Litha
5... totalne dno. Toż to nie był film, a jakiś marny zlepek trailerów.. Aż brak mi słów. Ale tak to jest jak się taki film daje komuś niedoświadczonemu, niestety... a książka miała taki potencjał..

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: