Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Który film najgorszy?
|
|
| Fanka_Slitherinu |
Dodany dnia 04.06.2007 17:45
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.05.07 |
mi sie tak samo filmy neizbyt podbaja a czara ognia chyba najgorsza tak jak mwoisz ze polowe wycieli ale przecierz calej ksiazki nei moga zekranizowac choc i tak wole ksiazki ze co ?
|
|
|
|
| MaTe |
Dodany dnia 06.06.2007 22:31
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 493 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 09.05.07 |
wg. najgorsze to Więzien Azkabanu poniewarz jest tam MILION błedów np. Harry leci na motle ma blizne na lewej stronie drugie ujecie i jakims cudownym sposobem blizna znalazla sie po prawej stronie a o czarze ognia lepiej nie wspominac nie ma organizacjo WESZ to zgredek dal harremu skrzeloziele a nie nevil nie ma Rity jako animag czworke najbardziej pozmieniali Zero smótków zero łez moje życie jest THE BEST |
|
|
|
| Mafalda |
Dodany dnia 28.06.2007 10:24
|
![]() Postów: 73 Dom: Brak przydziału Punkty: 142 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.04.07 |
Czara Ognia była do chrzanu. Tak jakby... może to sprawili wyrośnięci bohaterzy, albo mnie się tylko wydawało, że to jakas amerykańska produkcja dla nastolatków. Ogólnie Więziń Azkabanu i Czara Ognia mnie rozczarowały. Edytowane przez Mafalda dnia 28.06.2007 10:28 |
|
|
|
| Boberek |
Dodany dnia 04.07.2007 16:40
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.12.06 |
w Czarze ognia macie racje bardzo dużo kawałków wycieli..Ja się też napaliłam na mistrzstwa a tu nici..Ogólnie to w kazdym filmie coś ciekawego skreślili...i dlatego mi sie nie podobaja...bo takie filmy mogły by być naprawde fajne.. |
|
|
|
| bujdka |
Dodany dnia 06.07.2007 12:45
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 58 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 02.07.07 |
Myślę, że w HP 4 pozmieniali dużo faktów, bo książka była długa i nie zmieściłoby się wszystko. Piątka jest jesazcze dłuższa - ciekawe jak tam będzie - ale mam przeczucie, że super ;]
|
|
|
|
| Marti15 |
Dodany dnia 07.07.2007 21:19
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 06.07.07 |
Moim zdaniem zdecydowanie najgorza byla KOmnata TAjemnic a Tobie pewnie sie wydaje ze Czara Ognia najbardziej pozmieniana dlatego ze byla najdluzsza zesci i musieli wyrzucic wiele zeby film nie trwal 5 godzin mi jednak podobala sie czara ognia ale na komnacoie tajemnic to juz nie moglam wytrzymac
|
|
|
|
| Blood Brother |
Dodany dnia 11.07.2007 23:06
|
![]() Postów: 17 Dom: Brak przydziału Punkty: 258 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 08.05.07 |
ten temat chyba jest nie na miejscu ![]() chodzi o to ze jezeli mamy stronke i wogole po co mowic ktory film byl najgorszy ![]() ![]() Ale jesli czekasz na odp to jej nie otrzymasz iz kazdy film jest dobry na swoj mozliwy sposob ![]() Po nieudanej probie przechwycenia przepowiedni Lord Voldemort jest gotow na wszystko by zawladnac swiatem czarodziejow.Czy jego plan sie powiedzie?Organizuje zamach na swego wroga..
|
|
|
|
| Adams |
Dodany dnia 12.07.2007 10:25
|
![]() Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 83 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 02.07.07 |
Czara ognia jest wg. mnie tak okrojona że bardziej się nie da!!! pewnie gdybym przed filmem książki nie dopadł to bym tylko siedział i się zastanawiał o co w tym filmie chodzi??!! "Cast off the crutch that kills the pain, The red flag waving never meant the same, The kids of tomorrow don't need today, When they live in the sins of yesterday. " |
|
|
|
| Kacper Fragi |
Dodany dnia 13.07.2007 00:03
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 8 Ranga: Mugol Data rejestracji: 12.07.07 |
nagorsza mojm zdaniem częsc 3. Krotka i w pozniejszych częsciach nabjera sensu bo gdy czytalem ksiazki 3 częsc zaczeła być ważna że poznał syriusza balcka ale mogl go rowniez poznac w późniejszym tomie. Poza tym ze nauczył się przyzywać patronusa nic wiecej. Bo szczur rona i tak by sie zamienil w zlowieka przy powrocie sami wecie kogo. |
|
|
|
| Perseus Evans |
Dodany dnia 14.07.2007 02:49
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.07.07 |
Adams... Masz całkowitą rację; co jedna to gorsza; poszczególne scenariusze są już tylko - niestety - i to coraz mniej - oparte na powieści.... a szkoda.... Dziwi mnie tylko fakt że co chwile jest zmieniamy reżyser - do ZF jest już czwarty... i co jeden to gorszy... oni chyba sie uczą reżyserii, bo jak pierwszy reżyser poprawił sie nieco (czyt. mniej powycinał) w KT - w stosunku do KF - to trzeba go było zmienić i niech nowy sie uczy reżyserki.... A część 5-ta? Dziękuję, postoję (czyt. wolę poczytać poraz kolejny) - jak w zwiastunie zobaczyłem Voldemorta na 9 i 3/4 to miałem dość.... szkoda nerwów. Pójdę do kina wtedy, gdy zaproponują nakręcenie wszystkiego od nowa np. Peterowi Jacksonowi - tłumy w kinach i oskary murowane |
|
|
|
| Hermiona_Granger15 |
Dodany dnia 15.07.2007 20:03
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 52 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 15.07.07 |
Peter Jackson? pomysl niby dobry ale jakos mi tu nie pasuje :/ jak dla mnie nie ma najgorszej czesci w kazdej jest cos co sie nie podoba i juz nikt nie nakreci idealnego filmu tak aby wszyscy byli zadowoleni :smilewinkgrin: |
|
|
|
| Przemekk0077 |
Dodany dnia 19.07.2007 13:13
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.07.07 |
Mi sie najbardziej podobała pierwsza czesc jezeli chodzi o film z kolei jezeli patrzec na ksiażke to pierwsza mi się najbardziej nie podobała.:| Najgorsza była czwórka ale chyba dlatego ża z dotychczasowych nagranych filmow byla najgrubsza ksiażką:| dlatego tez im za bardzo nie wyszla
|
|
|
|
| Hermiona_granger_hogwart |
Dodany dnia 30.07.2007 23:01
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 23 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.07.07 |
kc napisał/a: 4 część jest do bani wiesz, mi też 4 część nie przypadła zbytnio do gustu, ale ogólnie nie jest taka zła ![]() A najmniej lubię część pierwszą i drugą, ale to chyba dlatego, że znam je prawie na pamięć, bo już je tyle razy oklepałam... Same w sobie nie są złe - po prostu znudziły mi się Hermiona
|
|
|
|
| PATRONUS ROGACZ |
Dodany dnia 01.08.2007 01:10
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.08.07 |
Jak dla mnie to najgorszą częścią jest KAMIEŃ FILOZOFICZNY gdyż tam cała magia która tak naprawde tkwi w tej opowieści o HARRYM POTTERZE zresztą bardzo lubiana także przeze mnie ,jest bardzo mało ukazana. Porównajmy ją z ZAKONEM FENIKSA np. Walka Harrego w pierwszej części z Quilerem a w piątej z Śmierciorzercami. (bezporównania). Jak dla mnie to najgorsza część ze wszystkich pięciu narazie nagranych to KAMIEŃ FILOZOFICZNY potem KOMNATA TAJMNIC następnie WIĘZIEŃ ASKABANU kolejna to CZARA OGNIA a na 1 miejscu poprostu genialna część ZAKON FENIKSA. |
|
|
|
| Judit |
Dodany dnia 01.08.2007 10:22
|
![]() Postów: 17 Dom: Brak przydziału Punkty: 28 Ranga: Charłak Data rejestracji: 31.07.07 |
Wszystkie mi się podobały Do Kamienia pochodzę tak sentymentalnie I znam teoretycznie całe sceny na pamięć Więzień jest dobrze zrobiony, mało pominięto... W Czarze strasznie dużo pozmieniali, ale jest chyba najzabawniejszy, a Zakon był jak dla mnie genialny.. Dlatego najmniej lubię chyba Komnatę Nie żeby mi się nie podobał, ale dubbing.. głos Harry'ego i Hermiony zupełnie nie pasuje I jakoś tak najmniej go lubię http://judit.livejournal.com moje avatary. również z HP
![]() Członkini Stowarzyszenia Metamorfomagów Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie |
|
|
|
| Shaman |
Dodany dnia 06.08.2007 11:53
|
![]() Postów: 606 Dom: Brak przydziału Punkty: 1421 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 07.04.07 |
Ja tam najwolę CO. To fakt, że dużo pozmieniali i pominęli lecz to co już zostało pokazane było świetne. Z Zakonem jest ten sam problem. A nie jest on moim ulubionym filmem tylko dlatego, że bardzo rozczarował mnie koniec (gdzie się podziała ucieczka przez te wszystkie komnaty departamentu tajemnic - to była moja ulubiona część książki i bardzo mi tego w filmie brakowało, no i do tego zmieniona śmierć Syriusza). Pierwszej i drugiej części za bardzo nie lubię ale to chyba dlatego, że po prostu z nich wyrosłem (pamiętam, że gdy je po raz pierwszy oglądałem to bardzo mi się podobały). No a trzecia to po prostu dobrze nakręcony film i w miarę dokładnie odwzorowana treść książki tylko, że zupełnie inaczej sobie wyobrażałem Lupina. We wszystkich częściach można się do czegoś przyczepić no ale kino rządzi się swoimi prawami. I hate teachers, I hate school, I hate the cheerleaders and anyone who's cool. Yeah I hate everything, I even hate you too so FUCK YOU!
This is: 10% luck, 20% skill, 15% concentrated power of will, 5% pleasure, 50% pain and a 100% reason to remember the name. |
|
|
|
| Dafney |
Dodany dnia 06.08.2007 12:50
|
![]() Postów: 20 Dom: Brak przydziału Punkty: 473 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 28.07.07 |
Mimo, że 3 i 4 część są najbardziej nie takie jakie powinny względem treści to tak naprawdę te filmy najbardziej przypadły mi do gustu (w szczególności Czara Ognia) - oryginalnie prawda? ![]() Najbardziej jednak rozczarowała mnie chyba Komnata Tajemnic. Mało nie dorób ale i mało w ogóle czego kol wiek Nie podoba mi się grafika i ogólnie naj mniej sprawiła mi radości ta część - choć też była nawet spoko. Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! |
|
|
|
| klonik |
Dodany dnia 07.08.2007 13:00
|
![]() Postów: 32 Dom: Brak przydziału Punkty: 86 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.08.07 |
Ja myślę, że najgorzej wypadł film o ZF. Jakoś to wszystko się ze sobą nie łączyło,a już nie mówiąc ile rzeczy wogóle nie było. Przecież Ron i Hermiona zostali prefektami, uważam że to było ważne, a w filmie pustka. Tak samo z Quiditchem i Ronem, jako obrońcom... Achh, szkoda gadać =/ Strasznie się rozczarowałam.:confused: Edytowane przez klonik dnia 07.08.2007 13:01 |
|
|
|
| kamilka_jk |
Dodany dnia 16.08.2007 20:23
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 78 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.08.07 |
ja kocham harrego pottera i czre ognia...az sie poplakalam na koncu.... niestety nie obejzalam zakonu...ale z tego co slyszalam to chyba za wiele nie stracilam....ogladaliscie 15 sierpnia na tvn hp i kamien filozoficzny????fajny nawet ale troche....dziwny...wszyscy sa tacy mali i ten film jest jakis taki malo prawdziwy.... DLA WIĘKSZEGO DOBRA
UWAGA!!!!!!ZWRACAC SIE DO MNIE "KAM "A NIE BRON BOZE "KAMILKA" BO ROZSZRPE WAS NA STRZEPY!!! ![]() dom:gryffindor patronus:jastrząb animag:sarna Jestem czlonkiem tajnego stowarzyszenia ZakonuHuncwotow.Naleza do niego: Lucio-feniks-Rubin PowerMag-hipogryf-Hipis FilipFansTheHarry-pies-Flipo07 GellertGrindelwald-kot-Futrzak-Mistrz Zakonu kamilka_jk-lew-Gryfka Pottermaniaczka94-łabędź-Ametyst Leokadia-jeleń-Ladia Wszyscy nalezymy do Gryffindoru!! Oprócz Grindelwalda, która jest rodowitą Ślizgonką Regulamin Zakonu Huncpotów 1.Szanuj MZ i członków stowarzyszenia tego jak siebie samego. 2.Nie wyrażaj sie źle o MZ i członkach Zakonu. 3.Bierz aktywny udział a zgromadzeniach ZH. 4.Wspieraj wszystkich członków ZH. 5.Wszystkie decyzje podejmuje MistrzZakonu(MZ). 6.Możesz zgłaszać wszystkie propozycje MZ. 7.Przestrzegaj powyższych podpunktów.Za zaniedbywanie obowiązków ZH możesz zostać wyrzucony z niego Jeśli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak że jestes MUGOLEM!!!!!^^^^ ...(skądś to znam...) |
|
|
|
| Litha |
Dodany dnia 28.08.2007 00:26
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.07.07 |
5... totalne dno. Toż to nie był film, a jakiś marny zlepek trailerów.. Aż brak mi słów. Ale tak to jest jak się taki film daje komuś niedoświadczonemu, niestety... a książka miała taki potencjał.. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

a Tobie pewnie sie wydaje ze Czara Ognia najbardziej pozmieniana dlatego ze byla najdluzsza zesci i musieli wyrzucic wiele zeby film nie trwal 5 godzin