Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Ulubiony moment
Limonka
Mi najbardziej podoba się scena z WA, gdy przed lekcją opieki nad magicznymi stworzeniami Draco podchodzi do Bliznowatego tak, jakby mieli się zaraz pobić. Kocham tą scenę, mogę w kółko oglądać i i tak mi się nie znudzi xD.

A jaka jest Wasza ulubiona scena?

Sally Snake
Limonko :D Chyba nie muszę pisać, że moja też? I jeszcze ten moment w CO jak Potter pojawia się z ciałem Cedrica. No i może jeszcze sceny ze Wrzeszczącej Chacie w WA... zupełnie jak ty :D
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
* * *Jestem wredna i zła. I pracuję dla Mizuyashi...analizy robimy.
* * *Strzeżcie się szlamy, mugole i zdrajcy krwi! Bo oto nadchodzi Elita Slytherinu!

Więc kimże w końcu jesteś?
-Jam częścią tej siły,
która wiecznie zła pragnąc,
wiecznie czyni dobro
Trwaj chwilo, jesteś piękna.
Faust

Prefix użytkownikaMoony Alex
Przepraszam, że Wam przerwę konwersację ^^ :).

Pierwszy film:
Nie pamiętam, jak Quirrell to wrzeszczał, ale:
1. "TROOOOOOOOOOOOL!!!! JEST W LOCHACH!!!....To chyba...źle" <łup>
2. Cała scena z Tiarą Przydziału.
3. Wszystkie sceny ze Snape'm.

Drugi film:
1. Moment, w którym Ginny zauważa Harry'ego w swoim domu.
2. "Wasze zachowanie zasługuje na naganę..."
3. Harry rozwalający dziennik Riddle'a.
4. Wszystkie sceny ze Snape'm.
Trzeci film:
1. Wszystkie sceny, w których występuje Remus Lupin. W szczególności zamiana w wilkołaka. Cud, miód, orzeszki, mleczna czekolada i kandyzowane owoce!
2. Wszystkie sceny ze Snape'm.
3. Wrzeszcząca Chata
4. Harry i Hermiona cofnięci w czasie chowający się przed wilkołakiem.
5. Wszystko.

Czwarty film:
1. Przemarsz śmierciożerców przez pole namiotowe. Awrau...
2. Wejście uczniów Durmstrangu
3. "Krum, ja Ciebie kocham...Do Ciebie szlocham..."
4. "Wiktor woli zajęcia ruchowe... (...) Głównie patrzy jak się uczę"
5. Wszystkie sceny ze Snape'm.
<3
Edytowane przez Prefix użytkownikaMoony Alex dnia 10.03.2007 21:14

misiekjpk
Jeśli chodzi o mnie to najlepszym, najwspanialszym momentem w filmach jest scena z HPiCO, w której Voldemort się odradza. Uważam, że jest to majstersztyk :D Oprócz tego każda scena latania na miotle. :D To chyba na tyle
"Czym dla ptaka są skrzydła, tym dla człowieka przyjaźń, wznosi Go ponad proch ziemi."

Prefix użytkownikakamil1002
a mi sie podobala scena z HPiWA jak probowali sie dostac do wrzeszczącej chaty po tym jak ponutrak porwal rona i gdzie chermiona tak smiesznie lalatal na tej "lianie" czy jak to tam sie nazywa:D

miharu
Limonka napisał/a:
Świetny jest ten moment jak ci z Durmnstrangu wchodzą...
Tak jest, genialny fragment. Trochę kojarzy mi się to z mnichami z Shaolin. :smilewinkgrin:

Mój drugi, chyba najbardziej ulubiony fragment to chwila przydziału uczniów do poszczególnych domów. Kolejni delikwenci siadają na krześle, zakładają na głowę tiarę, a ta daje im odpowiednie skierowanie, namyśla się, przy Potterze nawet daje się wciągnąc w dyskusję. Kiedy przychodzi kolej na Dracona Malfoya, chłopak nie zdążył jeszcze dobrze usiąść czy nawet założyć tiary, a ta już się wydziera "Slytherin, Slytherin!". Uwielbiam ten moment, zawsze się świetnie bawię przy tym. :lol:

Pojedynek HP i DM jest bardzo sympatyczny, całkiem ładnie to wyszło. Dziwne, ale jakoś nie pamiętam, jak to opisano w książce. Muszę zajrzeć ponownie.

A tak w ogóle, to lubię najbardziej wszystkie sceny, w których pojawia się Draco. Ale to już chyba nic zaskakującego.. :lol:

Nieaktywne_Dorry_2000
Lubię wiele scen w filmach o HP, ale teraz na myśl przychdzą mi dwie najlepsze:
- z trzeciej części, gdy Harry osłania Hermionę przed wilkołakiem
- z czwartej części, gdy podczas lekcji tańca profesor McGonagall mówi do Rona, by ten położył rękę na jej talii. Reakcja Rona jest po prostu boska!

Prefix użytkownikagryfka
dorry calkowicie sie zgadzam z ta scena z ronem !! rewelacja... uwielbiam tez 2 momenty z 2 czesci gdy ron tak panikuje jak leci na wierzbę wibaca i jak jest w zakazanym lesie i boi sie pajakow uwielbiam jego mine w tym momencie

hermionaginny
Mnie się nie podobają sceny z Malfoyem (błee....)
Kocham sceny z Harrym, Ronem i Hermioną, Lupinem, Syriuszem :)
Kocham sceny z Hardodziobem Tak
Auror to ja xD

Słucham:
Matalliki
Nirvany

Odpowiednik w HP: Hermiona
Dom: Gryffindor
Patronus: Kot
Animag: Kot
Zwierzę: Krzywołap i Hedwiga
Nazywam się Kasia :).

Gruba Dama
Moja ulubiona scena to jak w Więźniu Azkabanu Harry spotyka się we Wrzeszczącej Chacie z Syriuszem :D ten moment jest poprostu faaaajny :D

Również podoba mi się scena z Czary Ognia jak Harry walczy z Voldemortem na cmentarzu :D lubię, jak Harr`emu zawsze udaje się wyjść żywo z potyczki z Voldemortem ^^

Lilly__Evans
ooo... ulubionych momentów mam masę i jeszcze więcej ale jednym z nich jest scena w czwartej części jakHarry podczas uczty patrzy na Cho i wypluwa na siebie dyniowy sok. ten moment wywołał pełno śmiechu w kinie wtedy kiedy ja byłam
Lilly__Evans

Brice
Mój ulubiony moment, a nawet mam. Jak w trójce Potter wyskakuje z "Expecto Patronaaaaam" (specjalnie przedłużam drugi wyraz pisząc go przez "a";) Stało się to dla mnie tak kultowe, że zawsze to powtarzam. To jego spojrzenie pełne pasji, hiehie... i cudowny angielski, bo z łaciny by nie zdał, hiehie...

"Harry zatrzymał się przed jego stolikiem i spojrzał z góry na swojego piętnastoletniego ojca.
Podniecenie eksplodowało mu w brzuchu."

Blood Brother
Harry Potter i Kamien Filozoficzny :
1.Walka Z Szachami :D
2.Lustro w ktorym Harry Widzi Rodzicow:)
Harry Potter i Komnata Tajemnic :
1.Ostatnia scena z Feweksem i walka z wezem :D
Harry Potter Wiezien Azkabanu :
1.nauka patronusa
2.dementorzy i harry
3.jak hermiona przywala Draco hehe:lol::D bez konca mozan ogladac
Harry Potter Czara Ognia :
1.jak z czar wylatuje imie pottera:D
2.wszytkie 3 zadania
3.walka z Voldim i powrot z cialem Cedrika:(;)Tak
Po nieudanej probie przechwycenia przepowiedni Lord Voldemort jest gotow na wszystko by zawladnac swiatem czarodziejow.Czy jego plan sie powiedzie?Organizuje zamach na swego wroga..

Narcyza
Ulubiony moment cóż więc tak :
Harry Potter i Kamień filozoficzny:
- wszystkie sceny z Severusem Snapem
- Quirrell wrzeszczący, że Troll jest w lochach i ten upadek :lol:
- mecz quidiczaTak
- rozmowy między Ronem i Hermioną

Harry Potter i Komnata Tajemnic:
- sceny ze Zgredkiem
- " Ronaldzie Weasly jak śmiałeś ukraść auto, jestem absolutnie wkurzona, ojca czeka w pracy dochodzenie a to wyłącznie twoja wina...":lol:
- oraz sceny z młodym Tomem Riddlem

Harry Potter i Więzień Azkabanu:
- sceny z Remusem Lupinem
- rozmwa Harrego i Syriusza po wyjściu z Wrzeszczącej Chaty

Harry Potter i Czara Ognia:
- losowanie zawodników
- Harry w Łazience prefektów
- cały bal BożonarodzeniowyTak

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

http://harrypotter.vdd.pl/

http://www.blogi.pl/blog.php?blog=la_rive
Serea
Najpewniej niektórzy będą chcieli mnie za to zabić, ale muszę to powiedzieć. Dla mnie najlepszy moment to ten w którym Hermi daje Malfoyowi w nos. Popieram ja całym sercem i duszą!
img217.imageshack.us/img217/8311/tumblrkyee1na7tq1qzmh77.gif

Tak. On ocieka cholernym seksem i jest cholernie cudowny. A jego francuski to marzenie.

img.userbars.pl/19/3689.png

FAN CLUB SoLL pod patronatem Trio: Sol, Villemo i Ingrid xD
* Io xD
* Sarahis!
(dopisałam się sama, sorry xD)
Esey
* losiek13
* E-Vaire
* Kyinra

Zapisy czynne ; P

OBSESYJNA FANKA STEPHANA LAMBIELA.

I odrobinę mniej obsesyjna kwartetu, który wraz z nim tworzą Brian Joubert, Johnny Weir i Evgeni Plushenko.

PseudoBETA do wynajęcia -> Sarahis poleca

Wielbicielka palantowatych tworów wyobraźni Serei i Sarahis xD

img.userbars.pl/162/32343.gif

http://myanimelist.net/animelist/Andromeda69
wiedzma_ple_ple
Ja mam dwa ukochane momenty.
1. Hermiona daje w dziób Malfoyowi (ach, kto nie kocha tej sceny? :lol:)
2. Jak delegacja z Beuxbatons( czy jak to się tam pisze... ;) ) wchodzi do Wielkiej Sali i te niunie tam sobie tańcują. To jest słodkie i kiczowate, że aż fajne :lol:

Judit
Mhm.. w Kamieniu Filozoficznym najlepsze sceny to:
- Draco przedstawiający się Harry'emu "To jest Crabbe, to Goyle. a ja Malfoy. Draco Malfoy. śmieszy Cię moje imię? itd." ten jego.. monolog jest za mocny ;p
- Oliver Wood tłumaczący Harry'emu zasady :D
- Zakazany Las "-Niech tylko mój ojciec się o tym dowie, to dla słóżby nie dla nas! -Na moje wyczucie Draco, to zaczynasz pękać. - Ja? Pękać? itd." ten krótki dialog i potem Draco uciekający z wrzaskiem xD
i chyba jeśli chodzi o kamień to tyle jezyk
W Komnacie Tajemnic... mhm... chyba Esy i Floresy, Lucek się pojawia ;D
We Więźniu Azkabanu... Najbardziej mi się chyba podoba to co Draco gadał zanim go Hermiona walnęła w twarz jezyk "Ojciec pozwolił mi wziąć głowę. Można ją podrzucić Gryfonom" czy jak to tam leciało jezyk I kiedy Dziobek zaatakował Draco "Zabił mnie, ten potwór mnie zabił. Pożałujesz twego. i to Twoje bydle też" xD
W Czarze Ognia... Bal mi isę podoba :D Świetna piosenka tam leci xD Lubię też scenę kiedy Ron założył swoją szatę i zobaczył Harry'ego w jego szacie :D Kiedy Ron uświadomił se, ze Hermiona jest dziewczyną i ją zapraszał na Bal. Zachowanie Snape'a było... świetne:D A i jak Minerva uczyła Gryfonów Tańca. "Brykających Bez Sensu Małpiszonów, powiedz to trzy razy szybciej". :D
I wiele innych ^^
Z Zakonu Feniksa nie wypiszę jezyk Bądź co bądź widziałam dopiero raz xD
http://judit.livejournal.com moje avatary. również z HP :)
Członkini Stowarzyszenia Metamorfomagów
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie

http://us5poland.prv.pl
Dafney
Durmnstrang i Ich wejście na Salę w Czarze Ognia. Kino domowe na full i można się zsikać przez te basy i okrzyki.

A z takich łagodniejszych scen to jak Luna mowi Harremu, że jest tak samo normalny jak ona - i trzyma te gazete do góry nogami ... to było świetnie, najlepsza rola z wszystkich ;P

AsiaKlak
Moje ulubione momenty:
Kamień: Harry połyka znicz podczas meczu (wogóle cały mecz).
Komnata: Harry gra w Quidditcha, rozwala dziennik Riddla, lubię fragmenty kiedy mówi w języku węży.
Więzień: Całe przenoszenie się w czasie i wydarzenia z tym związane, Harry leci na Hipogryfie (MOJA NAJUKOCHAŃSZA SCENA Z WSZYSTKICH CZĘŚCI <3).
Czara: Walczy ze smokiem, wyskakuje z jeziora, walczy z Voldemortem na cmentarzu.
Zakonu nie oglądałam jeszcze.
'I tried to be perfect,
It just wasn't worth it,
Nothing could ever be so wrong.
It is hard to believe me,
It never gets easy,
I guess I knew that all along.. '

-James- -Potter-
Jak dla mnie najlepszy moment to ten w którym Harry rzuca na Severusa expeliarmus ten leci w stare łózko a hermiona ,,To jest nauczyciel":lol: płakać mi sie chce za każdym razem jak to oglądam a mógłbym to w kółko oglądać
-James- -Potter-

--------------------------------------------------------------------------------------------!

:)Jestem wyśmienitym SZUKAJĄCYM :)
:)Dumnym członkiem domu Gryffindoru:)
:)Niezarejestrowany animag Jeleń Patronus Wilk:)

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: