Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Muzyka w Harrym Potterze
|
|
| Camer |
Dodany dnia 04.01.2008 16:01
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.08 |
Jestem muzykiem i z pewnością zwracam na ten element większą wagę niż inni. Moim zdaniem muzyka w Harrym Potterze jest świetna, podoba mi się szczególnie w Kamieniu Filozoficznym. Bardzo nastrojowa, no i nietypowa na nasze czasy... |
|
|
|
| fredzio |
Dodany dnia 05.02.2008 16:26
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 04.02.08 |
muzyjest extra mnie najbardziej podoba się na początku zwłaszcza 1 części ale także podzczas walki z bazyliszkim była fajna tak mnaprawdę nie mam do niej zastrzeżeń |
|
|
|
Kashia |
Dodany dnia 05.02.2008 20:36
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 5 Dom: RavenclawPunkty: 159 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 29.01.08 |
Muzyka w Harrym jest świetna tak jak filmy Wiadomo, dodaje klimatu :smilewinkgrin: Uwielbiam niektóre fragmenty Pzdr. (Uwielbiam to na początku Kamienia Filozoficznego) Edytowane przez Kashia dnia 05.02.2008 22:28
|
|
|
|
| chimera |
Dodany dnia 07.02.2008 15:34
|
![]() Postów: 400 Dom: Brak przydziału Punkty: 414 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.03.07 |
Szczerze mówiąc muzyka nie zwróciła mojej uwagi aż tak bardzo. Może tylko 'Harry Potter Theme' utkwił mi tak na prawdę w pamięci. Reszta? No cóż. Klimat był, ale nie sądzę by soundtracki zasłużyły na jakąś szczególniejszą pochwałę. A przy takiej produkcji, nie ukrywam, że spodziewałam się czegoś, porównywalnego do dzieł Howarda Shore. Mm.. Zawiodłam się odrobinkę : ). Nie chcę więcej żadnej nadziei. Nie chcę uwierzyć, że gdzieś na świeciejest lekarstwo albo metoda, czy guru, który potrafiłby wyzwolić mnie od lęku. Ja po prostu chciałabym nauczyć się umierać. ![]() I Belive I Can Fly I Believe ICan Touch The Sky ;] ![]() |
|
|
|
| nimfadora21 |
Dodany dnia 13.02.2008 10:09
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 85 Dom: Brak przydziału Punkty: 348 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 27.12.07 |
Muzyka rzeczywiście ma w sobie odpowiedni nastrój do odpowiedniej chwili. A ta z HP jest wyjątkowa, pełna magii. Ma w sobie coś, coś takiego szczególnego. Ostatnio w Empiku widziałam płytę z muzyką HP z piątej części. Nie kupiłam, bo mi niepotrzebna (mam film razem z muzyką), ale tym, którzy nie posiadają filmu, a słuchać muzyki lubią polecam. moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-) [img] http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img] Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarną Magią Ulubiony aktor: Rupert Grint Ulubiona aktorka: Emma Watson Wymarzona miotła: Piorunx ![]() Różdżka: 8 cali, kawałek klapy od sedesu, kawałek klamki Ulubiony nauczyciel: McGonagall Patronus: Kot Animag: Sarna Dom: Gryffindor Ulubiony kolor: niebieski, złoty ![]() ![]() ![]() Mój nick jest dość długi, więc, aby go całego nie pisać możecie pisać nimfa. Łatwij i prościej! |
|
|
|
Cassidy |
Dodany dnia 13.02.2008 15:41
|
![]() Pochwały: 8 Postów: 134 Dom: GryffindorPunkty: 3442 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.03.07 |
Co do muzyki to wypowiem się w miarę krótko i zwięźle: Jest nastrojowa. Mnie wprowadziła w świat magii nazbyt szybko. Wciągnęła mnie w te zakręcone życie czarodziei. Oczywiście słucham jej do snu, do pisania, rysowania. Tworzy nastrój, jak wcześniej wspomniałam, który ułatwia mi puścić wodzę fantazji. Rzeczywiście "Harry Potter Theme" w moich odczuciach ten track jest najlepszy, uwielbiam sobie to nucić. Czasem wyobrażam sobie zupełnie coś innego, ale to zasługa wspaniałego kompozytora. Muzyka jest dynamiczna, a zarazem spokojna. W pamięci utkwiły mi jeszcze inne tracki, takie jak: Harry -Potter Christmas At Hogwarts (kojarzy mi się zdecydowanie ze sceną z filmu), Harry Potter's Love(z czwartej części; jezioro, Harry na hipogryfie). ![]() Gryffindor * * * Jestem lojalna wobec wyboru. ![]() -Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter? -Tak. -Tak, proszę pana. -Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze. ![]() "Jedynym, co daje morze, są porywiste podmuchy wiatru. I czasami szansa na poczucie się silnym. Nie wiem za dużo o morzu, ale wiem, że tak to już z nim jest. I wiem też, jak ważne jest w życiu niekoniecznie żeby być silnym, ale żeby czuć się silnym, zmierzyć się z samym sobą choć raz, choć raz znaleźć się w pierwotnym położeniu człowieka, całkowicie oślepiony i głuchy, bez niczego, co może ci pomóc, mając tylko ręce i własną głowę." ![]() |
|
|
|
ginny_potter92 |
Dodany dnia 16.02.2008 14:17
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 3 Dom: HufflepuffPunkty: 423 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 01.02.08 |
uwielbiam motyw przewodni i wogole cala muze z Harry'ego Pottera.Ostatnio slucham muzyki z czwartej czesci,ktora leciala podczas balu a szczegolnie "Do the Hippogriff" jest zajefajna. |
|
|
|
| Alice_Gomez |
Dodany dnia 23.02.2008 20:58
|
![]() Postów: 70 Dom: Brak przydziału Punkty: 113 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 06.02.08 |
Nie żebym nie lubiła muzyki, ale jakoś nigdy nie zwracałam uwagi na muzykę w tych filmach. Ale skoro mnie nie dekoncentrowała, tylko wprowadzała w odpowiedni nastrój, to uważam że jest dobra. Ale ściągać jej na iPoda nie będę
|
|
|
|
| Adela |
Dodany dnia 12.03.2008 18:58
|
![]() Postów: 112 Dom: Brak przydziału Punkty: 197 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.02.08 |
Hagrid 007 napisał/a: muzyka w hp jest świetna i idealnie pasuje do filmu tak jak we władcach pierścieni Muzyka w Harrym Potterze jest dobra, ale bez przesady! Władcy Pierścieni będę bronić rękami i nogami, bo tam muzyka jest cudowna, fantastyczna, idealna, wspaniała i co tam jeszcze chcecie. W HP jest dobra, całkiem niźle dopasowana, ale to jednak nie to samo... |
|
|
|
| hermijonina24 |
Dodany dnia 19.03.2008 14:32
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 111 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 23.02.08 |
pierwsza i druga część najlepsze. gdy tylko usłyszę w telewizji lub gdzieś jakąś zapowiedź Harry`ego to zaraz w uszach słyszę muzykę z tych dwóch części. a co do innych części to już mi się tak nie kojarzą z Harrym. |
|
|
|
| Zoxks |
Dodany dnia 25.03.2008 08:46
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydziału Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.03.08 |
Ponieważ nie oglądałem filów tylko1 cześć połowe ![]() ![]() ![]() Czy poda mi któś ze 3-5 piosenek wg was dobrych w HP prosił bym o nazwe utworu Narazie słuchałem Harry Potter- Theme Song i jestem pod dużym wrażeniem ta piosenka ma to coś
|
|
|
|
| filis |
Dodany dnia 01.04.2008 22:02
|
![]() Postów: 414 Dom: Brak przydziału Punkty: 451 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 09.03.08 |
Czy poda mi któś ze 3-5 piosenek wg was dobrych w HP prosił bym o nazwe utworu To jest warte przesłuchania: http://pl.youtube...iBTlPFka2Y Edit: Tak, tytuły, według mnie najlepszych utworów: 'Buckbeak's Flight' 'Secrets of the Castle' 'Harry's Wondrous World' 'Leaving Hogwarts' Dzieła pochodzą głownie z trzeciej części Harry'ego. Tam Williams pokazał, co potrafi. Edytowane przez filis dnia 02.04.2008 15:49 |
|
|
|
| Gabriel |
Dodany dnia 04.04.2008 16:26
|
![]() Postów: 18 Dom: Brak przydziału Punkty: 101 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 30.03.08 |
a ja mam takie pytanie jaki kawałek według was najlepiej pasował by do takich momentów 7 cześci jak moment śmierci Voldemorta? scena w zakazanym lesie czyli niby śmierci Harrego? i wspomnień Księcia? gabriel !!
|
|
|
|
NavHeera |
Dodany dnia 14.05.2008 15:39
|
![]() Postów: 137 Dom: HufflepuffPunkty: 221 Ranga: Pomocna dłoń Data rejestracji: 14.05.08 |
Tak, muzyka była naprawdę dobra, choć ja nie szczególnie przepadam za klasyką. Najładniejsze kawałki leciały w CO w okresie Balu Bożonarodzeniowego. Mam wszystkie płyty z soundtrack. Zawsze przed zaśnięciem sobie je puszczam. Mnie najbardziej spodobały się tytuły takie jak "Magic Works", "Harry Potter's Love" i "Journey to Hogwatrs". No cudne. |
|
|
|
| HermionaBlack |
Dodany dnia 27.05.2008 21:33
|
![]() Postów: 135 Dom: Brak przydziału Punkty: 1859 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 23.09.07 |
Zgadzam sie w 100%! Jest rewelacyjna. CZasami to az dreszcze przechodza. Taka nastrojowa i tajemnicza. Budzi emocje. Sa chwile,gdy wlaczam ja glosno i sie relaksuje. Ona mnie uspokaja i wprowadza w Swiat Magii... *** -To bardzo wzruszające, Severusie -powiedział z powagą Dumbledore. -A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca? -Jego losem? -wykrzyknął Snape. -Expecto patronum! [...] -Przez te wszystkie lata?... -Zawsze... |
|
|
|
Siwann |
Dodany dnia 31.07.2008 19:15
|
![]() Postów: 13 Dom: HufflepuffPunkty: 320 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 31.07.08 |
Muzyka z 5 i 4 była dobra, ale jednak muzyka jaką stworzył John Williams jest najlepsza, taka magiczna. A wątek, który stworzył na poczatek każdej części juz na stałe wszedł do kanonu najbardziej charakterystycznych kawałków muzyki filmowej (jak chociażby jego utwory z Indiany, czy Szczęk). Tak więc dla mnie najlepszymi są muzyka z 1, 2, i 3. ![]() |
|
|
|
| Patryk McKinnon |
Dodany dnia 01.08.2008 11:23
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 51 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.07.08 |
Ta muzyka to arcydzieło! Jestem muzykiem i znalazłem nawet nuty na fortepian z filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny, ale na razie są dla mnie za trudne
|
|
|
|
| Patryk McKinnon |
Dodany dnia 01.08.2008 11:27
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 51 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.07.08 |
Tą muzykę skomponował John Williams, który stworzył muzykę filmową do takich filmów, jak Indiana Jones, Park Jurajski itp. Lubię go, bo bez niego nie moglibyśmy słuchać tak pięknej muzyki.![]() Po co tyle emotek? Starczy jedna. Edytowane przez Xeri dnia 28.10.2013 21:00
|
|
|
|
| Hermiona2909 |
Dodany dnia 01.08.2008 11:30
|
![]() Postów: 405 Dom: Brak przydziału Punkty: 636 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.06.08 |
mnie najbardziej podoba się ścieżka dźwiękowa z HPiZF oraz HPiWA, ale lubię też melodię Harry in winter ( z IV części ); zgadzam się z opiniami, że to arcydzieło :smilewinkgrin: zastanawiam się, czy w VI części ścieżka będzie równie dobra.. ...::Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu, dobrze widzi się tylko sercem::...
"Usłyszał triumfalny krzyk Bellatriks. Nie przejął się nim - przecież Syriusz tylko wpadł za zasłonę, zaraz się pojawi po drugiej stronie... Ale Syriusz się nie pojawił" |
|
|
|
| Snivellus |
Dodany dnia 05.08.2008 12:47
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydziału Punkty: 96 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.07.08 |
Ja również najbardziej lubię muzykę z WA i ZF - często słucham tych soundtracków, a już szczególnie dobrze się jej słucha, czytając jednocześnie książkę, tworzy się świetny klimat Szczególnie podoba mi się utwór "A Window To The Past" z więźnia - cudo!
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw
Wiadomo, dodaje klimatu :smilewinkgrin: Uwielbiam niektóre fragmenty
Pzdr. (Uwielbiam to na początku Kamienia Filozoficznego) 

Gryffindor

Hufflepuff