Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Czyja śmierć była dla was największym szokiem?
kasienka930
Bo ja wiem... Waham się między trzema postaciami - Fred, Zgredek i Lupin. Fred zginął w taki beznadziajny sposób... Gdyby to stało się w walce spojrzałabym na to inaczej. Natomiast Zgredek zginął tak nagle, tak szybko to się stało... No i był wspaniałym skrzatem, uwielbiałam go.
Myślałam, że Lupin wychowa swoje dziecko, może będzie coś o tym napisane, a tutaj taki szok.
Ach! Zapomniałam jeszcze o Szalonookim. To też było takie zaskakujące. Bill (nie jestem pewna już czy to był on) wchodzi i po prostu mówi "Szalonooki nie żyje". Nie spodziewałam się tego w ogóle, tym bardziej, że był to dopiero początek książki, a Moody był taki twardy i silny... No cóż, nie wiem która śmierć zadziwiła i zasmuciła mnie najbardziej. Gdybym musiała już koniecznie zdecydować byłby to chyba Moody, o którym na początku zapomniałam.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:20

olulu
Śmierć w każdym wieku i w każdej sytuacji jest przejmująca. Ja tam bardzo lubiłam Snape'a, mimo jego zgryźliwości. Poza tym mnie najbardziej wzruszył opis morderstwa Lily i Jamesa Potterów. Czy taka odpowiedź można mi zaliczyć...?
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:22

Prefix użytkownikaFleurEvans
Mi najbardziej wstrząsnęła śmierć Bellatriks. Wiem, że to negatywna postać i że zabiła wielu ludzi, ale zawsze mogłam się z jej tekstów pośmiać. Lubie ją najbardziej ze wszystkich czarnych charakterów.Wstydniś
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:22

Joanne Rowling
Najbardziej smutno mi było, kiedy Harry wychodził ze szkoły "Na spotkanie ze śmiercią" i zobaczył nieżywych Lupina i Tonks. Ogólnie odtąd, do momentu kiedy Harry obudził się na King's Cross ryczałam "jak bóbr"jezyk
To ich śmierć najbardziej przeżyłam, zresztą nie mniej niż pozostałych : Freda, Moody'ego, Zgredka, Hedwigi:( nawet Snape'a mi było żal, którego przez 6,5 części nienawidziłam.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:23
"Śmierć jeno przemierza świat, podobnie jak dwaj wierni druhowie, którzy razem przemierzają morza, jeden zawsze będzie żyć w drugim.
Zniewoleni miłością, żyją w tym, co wszechobecne.
W owym boskim zwierciadle widzą się twarzą w twarz, wolni i nieskalani. Wielka to dla nich pociecha, bo
choć rzec można, że z tego świata odeszli , to ich przyjaźń wciąż trwa, ponieważ jest nieśmiertelna."

William Penn, "Nowe owoce samotności"

Moja lista znajomych:
~ Ariana Black
~ Tonks xD
~ Luna_Ravenclav_15
~ juleczka
~ MalaCzarna
~ Qin
~ Andromeda Tonks
~ buch
~ utilisateur
~ KaputDraconis

hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

Głowa domu: Minerwa McGonagall
Barwy: Szkarłatny i złoty
Zwierzę z herbu: (Gryf) Lew
Założyciel: Godryk Gryffindor
Przedmiot pozostawiony przez założyciela: miecz Godryka Gryffindora, Tiara Przydziału.
Duch domu: Prawie Bezgłowy Nick (Sir Nicholas de Mimsy-Porpington)
Miejsce, w którym się znajduje: wieża wschodnia
Wejście: Obraz Grubej Damy
Cenione przez założyciela cechy: męstwo, odwaga

slicznaGinny Weasley
Mi szkoda było, że Zgredek umarł. Traktował Harry'ego Pottera za swojego pana
mimo, że teoretycznie nie miał pana, ale w głębi duszy kochał i służył Harry'emu:)

Oraz nie podobała mi się śmierć Freda Weasleya, szkoda bo fajnym był bohaterem w tej książce:(lubiłam jego dowp_**** i jego brata także:);p

Szkoda mi też było, że Bella Tonks i Lupin umarli bo przecież mieli dziecko i znowu powtórzyła się historia z sierotą, tak jak u Harry'ego! Przecież w sumie mogli by przeżyć przynajmniej jedno z rodziców:(
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:24
Miłość jest piękna lecz płynie jak łza
Przyjaźń piękniejsza bo WIECZNIA TRWA

-
Kendra
Dla mnie zdecydowanie Zgredek:( To był niezwykły skrzat. A scena jak Harry kopał własnymi rękami grób była bardzo wzruszająca... STRASZNIE było mi go żal. On uratował im życie! Niefajnie...

A tak na marginesie - według mnie trochę za dużo ludzi poumierało. Jak myślicie?

The only one to kiss.
The only one to hold.
The only one to LOVE.
*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

image.blingee.com/images15/content/output/000/000/000/415/244548766_605098.gif

www.youtube.com/siasia93
iwoneczka1992
Moody... każdy chyba wierzył w to, że czarodziej o tak silnym charakterze, wielkiej ambicji i wieloletniemu praktykowaniu przeżyje...

Fred- szkoda tak młodego człowieka... zginął w obronie za światem, w którym żył... zawsze pogodny, umiał z wszystkiego żartować... chwała mu za to.

Zgredek... taki pomocny, niewinny... i niby dlaczego zginął??

Snape- Jemu się chyba należy szczególne miejsce tutaj... bo przecież na koniec się przed wszystkimi otworzył... dał z siebie nam jego prawdziwą twarz... nie powinniśmy byli go od razu skreślać...
You are exactly my brand of heroine <3

Prefix użytkownikaEnid
Mi też jest najbardziej żal Freda, szczerze to nigdy nie myślałam, że coś rozdzieli bliźniaków. Później to jest mi najbardziej żal Tonks i zdziwicie się Belatriks. A dużo osób pisze, że im żal najbardziej Zgredka, u mnie on jest na szarym końcu, po prostu go nie lubię i nigdy nie lubiłam.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:27
Always...

DVD
Zdecydowanie śmierć Snape'a. Śmierć Moody'ego, Remusa, czy Freda nie były tak przygnębiające bo były to zgony w walce - oni godzili się na ryzyko walcząc i niestety ponieśli najwyższe ceny. Natomiast Severusa zamordowano i to dla głupiego przedmiotu, to rzecz przygnębiająca.

izaurapotter
Ja najbardziej przeżyłam śmierć Freda i Snape'a. Chociaż nie... Wszystkie były dla mnie wstrząsem. Lupin, Tonks, Zgredek... Trochę za dużo głównych bohaterów zginęło moim zdaniem. :(

Miss Bagwell
Czyja śmierć? Zdecydowanie Lupina i Tonks. Zaskoczyła mnie szczególnie z tego powodu iż mieli dziecko a ich wspólne życie zapowiadało się tak dobrze... Kompletnie się tego nie spodziewałam i mam trochę za złe Rowling , że uśmierciła ich oboje.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:29
Bjork

www.totalmusicmagazine.com/interviews/bjork_1.jpg

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

maybe not from the sources
you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love
you just ain't receiving...

Siobhan Donaghy

3.bp.blogspot.com/_vGxu95Ycrow/R1KrsnBY_jI/AAAAAAAAASo/DBetTxwp2DY/s320/ghostsalbum300.jpg

Ghost

Full mug my friends certainly familiar
Ah, hear that glitch say search the orbs

Tree-ann said it his seize the circus
Ram's wool that cause way a cricus

Full mug my friends certainly familiar
Warmy funny Anna say say maluska

Sworn under an oath to war

Phwoar so spirit smother me in
Ah, hear that glitch fought and ought

Fuel full fat her glass of milk
Warm sitting here, sitting in bed

Fever Ray

If I Hard A Heart

This will never end cause I want more
More give me more give me more
This will never end cause I want more

If I had a heart I could love you
If I had a voice I would sing
After the night when I wake up
Ir17;ll se what tomorrow brings

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Dangling feet from window frame
Will they ever ever reach the floor

Cushion filled with all I found
Underneath and inside just to come around

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

www.thelineofbestfit.com/wp-content/media/2010/01/TheKnife.jpg

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
One night to speed up truth
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
The start of simple touch
One night to push and scream
And make believes.

Ten days of perfect tunes
The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

Adela
Oczywiście śmierć Freda. Do głowy mi najpierw nie przyszło, że mógłby zginąć któryś z bliźniaków. I też dlatego, że najbardziej ich lubiłam z wszystkich bohaterów.
Ale największym szokiem była dla mnie śmierć Snape'a. Może nie sama śmierć, ale powód, dla którego zginął.

adu93
Zdecydowanie Freda...
Myślałam, że jak George stracił ucho, to nic złego już im się nie przydarzy...
A ty taki szok...
Było smutno. :(

to_be_like_Ginny
Wydaje mi się, że wszystkich... Jeszcze Zgredek... był taki fajny. A Fred to już w ogóle. No szkoda, że nie ma też Tonks i Lupina, dopiero co wzięli ślub. I dziecko zostawili. No ale trzeba było kogoś uśmiercić w zamian za Harry'ego :(:(
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:32

karawila
Ja, w gruncie rzeczy, jestem osobą bardzo wrażliwą i płaczliwą (to chyba przez ten mój znak zodiaku;)) i przeżywałam śmierć osobna każdej pojedynczej osoby oraz Hedwigi. Najbardziej jednak poruszyła mnie śmierć Freda- mnie też nasuwa się pytanie : co z George' m?
Wrócił Percy, wszyscy sobie wybaczyli, rodzina Weasley' ów miała być w końcu szczęśliwa, a tu taki cios. Łzy same się cisną do oczu...:(
Edytowane przez karawila dnia 07.03.2008 16:36
hogsmeade.pl/button/hufflepuff.jpg

Pikstrik
A mnie wiecie czyja śmierć zabolała ? Voldemorta ! Nie no żartuję ! Ha ha :upset: Oczywiście bez sensu to było , że Rowling uśmierciła Fred'a :/ już nie będzie bliźniaków :/ idiotyczny pomysł , mogła już uśmiercić hmm nie wiem D. Malfoy'a ? Ale najbardziej to było mi żal Zgredka ! :( Zgredek biedny :( ehh jak czytałam to jak umierał i ten pogrzeb w Muszelce u Fleur i Bill'a ehhh po prostu łzy w oczach ! No i oczywiście Severus'a Snape'a. Boże.... tzn. do momentu , gdy Harry nie dowiedział się prawdy to nie było mi go żal , no ale potem (...) :(
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:34
Miłość trzeba budować! Odkryć ją to za mało...

Gosia27
Popłakałam się jak czytałam o Zgredku, rozkleiłam się gdy czytałam o śmierci Snape'a i to chyba wszystko. Jeżeli chodzi o resztę to nie rozumiem uśmiercenia Freda :(
"Umysł nie jest książką, która można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie"

Severus Snape

karolakhp
Dla mnie było szokiem, że tyle osób zginęło w 7 części. Szkoda mi było wszystkich oczywiście tych dobrych. Ale strasznie szkoda mi było Tonks i Lupina, Szalonookiego, Freda jeszcze Hedwigi i Zgredka. I strasznie mnie zaskoczyła postać Snepa jego również było mi szkoda. :(:(
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:16

Prefix użytkownikaCassidy
Zdecydowanie i krótko Snape'a i ZGDREDKA Ich najbardziej było mi szkoda. Biedny skrzat tyle pomógł Harry'emu i zginął przebity sztyletem tej wrednej, jak ja jej nie lubię Bellatrix. Był naprawdę dzielnym skrzatem. Severus ze względu na to, iż go uwielbiałam i brakuje mi jego tupetu. I do tego taka niegodziwa śmierć! Lupin był jedynym z huncwotów, który został i był przeze mnie szczególnie ceniony. Wilkołak, tak bardzo mi go było szkoda i jego żony. Osierocili dziecko. Zdumiewająca dla mnie była również śmierć Petera , jego ręka go zabiła. Cóż, a Fred ?! Nie przyjęłam do wiadomości, że George mógł zostać sam.
hogsmeade.pl/images/articles/Zalozyciele3.png

Gryffindor

* * *

Jestem lojalna wobec wyboru.

media.tumblr.com/tumblr_mclwvhHFzL1rr0bko.gif

fc05.deviantart.net/fs70/f/2009/356/8/3/Jack_Sparrow_Avatar_2_by_FuyukoTsukasa.png

-Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
-Tak.
-Tak, proszę pana.
-Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.

24.media.tumblr.com/tumblr_mdcxubDbpq1ritemio1_250.gif

"Jedynym, co daje morze, są porywiste podmuchy wiatru. I czasami szansa na poczucie się silnym. Nie wiem za dużo o morzu, ale wiem, że tak to już z nim jest. I wiem też, jak ważne jest w życiu niekoniecznie żeby być silnym, ale żeby czuć się silnym, zmierzyć się z samym sobą choć raz, choć raz znaleźć się w pierwotnym położeniu człowieka, całkowicie oślepiony i głuchy, bez niczego, co może ci pomóc, mając tylko ręce i własną głowę."

25.media.tumblr.com/tumblr_md1k2c5ojJ1rhxc8co1_500.gif

PoPWW
Mi najbardziej żal było Snape'a. Nigdy go nie lubiłem, ale jak dowiedziałem się co robił po śmierci Lily Evans, to stał się moim ulubionym bohaterem. Żałuję też, że musiał zginąć w ten sposób. Gdyby chociaż zginął z rąk samego Voldemorta.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: