Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Która część jest najlepsza?
|
|
aneta9324 |
Dodany dnia 10.03.2008 17:00
|
![]() Postów: 1 Dom: SlytherinPunkty: 134 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 10.03.08 |
Według mnie wszystkie są fajne, w każdej się coś dzieje. Gdy skończę czytać jakąś część Harrego Pottera to myślę sobie, że szkoda, że to się tak szybko skończyło, zwłaszcza po ostatniej części - Insygnia Śmierci. Przynajmniej film dadzą w dwóch częściach heh
|
|
|
|
| karawila |
Dodany dnia 13.03.2008 18:04
|
![]() Postów: 19 Dom: Brak przydziału Punkty: 192 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 29.11.07 |
O każdej części miogę powiedzieć, że to najwspanialsza książka na świecie, ale czytając całą serię najlepiej mi się czyta część szóstą. Ale siódemka chyba jej dorównuje. Chociaż z kolei klimat jedynki jest niepowtarzalny. Och, naprawdę trudno mi się zdecydować. Wszystkie są wspaniałe. Edytowane przez karawila dnia 13.03.2008 18:06 |
|
|
|
| silve |
Dodany dnia 13.03.2008 21:25
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 0 Ranga: Mugol Data rejestracji: 13.03.08 |
Ja uważam, że najlepsza część to "Harry Potter i Czara ognia". Myślę, że w tej książce zawarte jest wszystko co tak naprawdę potrzebne do "ekscytującego" i czynnego czytania, ponieważ mamy w niej do czynienia z walką (przede wszystkim tą wewnętrzną), ze śmiercią (czy to nie była pierwsza uśmiercona osoba w serii Hp w sposób taki oczywisty i namacalny? Bo o rodzicach Harrego wiemy, że umarli jednak nie jesteśmy tego świadkami). Najważniejsze jest dla mnie jednak to, że "hp i Czara ognia" ukazują ile Harry ma umiejętności, wiedzy i ... szczęścia.
|
|
|
|
| silve |
Dodany dnia 13.03.2008 21:26
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 0 Ranga: Mugol Data rejestracji: 13.03.08 |
Ja uważam, że najlepsza część to "Harry Potter i Czara ognia". Myślę, że w tej książce zawarte jest wszystko co tak naprawdę potrzebne do "ekscytującego" i czynnego czytania, ponieważ mamy w niej do czynienia z walką (przede wszystkim tą wewnętrzną), ze śmiercią (czy to nie była pierwsza uśmiercona osoba w serii Hp w sposób taki oczywisty i namacalny? Bo o rodzicach Harrego wiemy, że umarli jednak nie jesteśmy tego świadkami). Najważniejsze jest dla mnie jednak to, że "hp i Czara ognia" ukazują ile Harry ma umiejętności, wiedzy i ... szczęścia.
|
|
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 14.03.2008 14:01
|
![]() Postów: 960 Dom: HufflepuffPunkty: 1352 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 10.01.08 |
Mnie najbardziej podobała sie część "HP i Książę Półkrwi". bardzo dużo się tam działo, dużo humoru i zagadek. bardzo podobała mi się jeszcze HPICO. Wiele nowych postaci, zabawne i groźnych sytuacji. Wszystkie części mi się podobają |
|
|
|
| Flame |
Dodany dnia 28.03.2008 21:03
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.03.08 |
Wydaje mi się, że najbardziej podoba mi się, część 7. Naprawdę wszystko jest fajnie napisane i wprowadzono też wiele fajnych wątków. Świadczy o tym sam tytuł. Zaraz potem podoba mi się 6, a następnie leci błyskawicznie 4. Ogółlnie rzec biorącz wszystkie mi się podobają, gdyż wszystkie przedczytałem po 13 razy nie licząc 7.B) Nich Ci szczęście sprzyja, Harry, gdziekolwiek jesteś.
Jeśli to przeczytasz, Harry, wiedz, że wszyscy jesteśmy z Tobą! Nich żyje Harry Potter!... Za Harry'go Pottera chłopca który przeżył! |
|
|
|
| Ania 95 |
Dodany dnia 31.03.2008 15:04
|
![]() Postów: 1235 Dom: Brak przydziału Punkty: 1635 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.12.07 |
Moją ulubioną częścią jest zdecydowanie część piąta i siódma, czyli "HP i Zakon Feniksa" i "HP i Insygnia Śmierci". Piątka, chyba przede wszystkim dlatego, że jest najdłuższa, zawiera wiele ciekawych wątków, i dowiadujemy się dużo ciekawych rzeczy odnoście Harry'ego. Siódemka dlatego, że to poprostu ostatnia część. Wszystko się wyjaśnia i ogólnie jest bardzo ciekawa. Tylko zakończenie mi się nie podoba. Walka z Voldemortem i epilog... Okropne to jest. Ale ogólnie książka fajna, i nie będe narzekać .
|
|
|
|
Lady Mary Jane |
Dodany dnia 01.04.2008 16:05
|
![]() Postów: 541 Dom: RavenclawPunkty: 1379 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 31.03.08 |
Blyskawica95, no cóż... tak dla przypomnienia - zwrot 'post scriptum' nie piszemy ps. tylko z wielkich liter, a przede wszystkim bez kropki. I niech ktoś coś w końcu zrobi z tymi punktami za forum, bo niestety, ale wypowiedź Blyskawicy95 jest punktowana podobnie jak wypowiedź np. jedyny na stronie 4. A zobaczcie iloma wersami się różnią. A że już jestem w tym temacie to ja też się udzielę ; D Hmmm. wg mnie najlepszą cześcią była część 5 "Harry Potter i Zakon Feniksa" oraz ostatnia część "Harry Potter i Insygnia Śmierci" To moje dwie "faworytki" Co prawda % była ciekawsza i wiele rzeczy zostało wyjaśnionych, to jej akcja była nieciekawa i nudna, ale nie oczywista (Bardzo zaskoczyła mnie śmierć Syriusza) A dlaczego 7? Ponieważ prawie wszystkie rzeczy uległy wyjaśnieniu, no, i oczywiście akcja byłą dość oczywista (przepraszam za powtórzenie) TE dwie wg mnie były najlepsze ze wszystkich siedmiu. Pozdrawiam, Mary Jane Chcę z Tobą przejść przez piekło...
|
|
|
|
| Piena |
Dodany dnia 03.04.2008 16:41
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydziału Punkty: 56 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 02.04.08 |
siema jak narazie przeczytałem 2 części Harrego i bardziej podoba mi się Komnata Tajemnic . Jeżeli chodzi o film to taka kolejność1. H.P "Czara Ognia" 2. H.P "Więźeń Azkabanu" 3.H.P"Komnata Tajemnic" 4.H.P"Kamień Filozoficzny" 5.H.P"Zakon Feniksa" ( trochę nudnawy) |
|
|
|
| Miiika |
Dodany dnia 03.04.2008 19:00
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.04.08 |
Jako tako... Jeszcze nie mam 6 czesci, bo mieszkam w Belgii i musze czekac az przywioza do ksiegarni polskiej [wiadomo; latwiej czytac w jezyku ojczystym ].Dla mnie bardzo sie podobala 5. Choc innych nie mozna uwazac za gorsze. |
|
|
|
| Magic |
Dodany dnia 24.04.2008 12:56
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 33 Ranga: Charłak Data rejestracji: 19.11.07 |
Według mnie każda z części ma coś w sobie i każda z cześci jest warta przeczytania ! Mnie osobiscie podobały się najbardziej 2 Tomy: HP i Książe Półkrwi i HP i Insygnia Śmierci. Moim zdaniach w tych cześciach, wszystko wkraczało powoli w decydującą fazę, wiele rzeczy się wyjaśniło, itd.... |
|
|
|
| SaraSnape |
Dodany dnia 25.04.2008 08:53
|
![]() Postów: 29 Dom: Brak przydziału Punkty: 55 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.04.08 |
Wszystkie ale od 5 się rozkręca. Nie mogę tylko dwóch rzeczy ścierpieć Jak on się mógł z Ginny ożenić?? A druga sprawa że strasznie żałuję że zginęli Lupin Snape Syriusz i Dumbledore.... |
|
|
|
| emigratka |
Dodany dnia 15.07.2008 23:50
|
![]() Postów: 70 Dom: Brak przydziału Punkty: 321 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 20.04.08 |
Każda z tych książek ma w sobie coś magicznego ale mi najbardziej podobała się czwarta (ze względu na Turniej Trójmagiczny) i siódma (bo jest raczej ostatnia, a poza tym dużo się tam dzieje i dużo fajnych ludzi umiera i to jest takie tragiczne:() |
|
|
|
Siwann |
Dodany dnia 31.07.2008 14:38
|
![]() Postów: 13 Dom: HufflepuffPunkty: 320 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 31.07.08 |
Trudny wybór, ale chyba minimalnie bardziej podobały mi się Więzień Azkabanu i Insygnia Śmierci. Postawiłam na nie ponieważ przede wszystkim obydwie zaskoczyły nas co do prawdziwego oblicza Syriusza i Severusa (którzy tak w ogóle należą do czołówki moich ulubionych bohaterów Edytowane przez Christina dnia 14.01.2013 11:57
![]() |
|
|
|
YourSmile |
Dodany dnia 15.01.2013 20:49
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1328 Dom: GryffindorPunkty: 29744 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 13.01.13 |
Niestety nie potrafię powiedzieć, która z części tej magicznej sagi najbardziej mi się podoba. Kocham je wszystkie tak samo. Każda jest inna i to jest w nich piękne, każda porusza inne ciekawe tematy. Myślę, że wszystkie działają jak narkotyk.. Jeśli zaczniesz nigdy nie będziesz mógł skończyć..
|
|
|
|
Marvin Aristow |
Dodany dnia 23.01.2013 15:07
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 44 Dom: SlytherinPunkty: 3355 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.01.13 |
Moim zdaniem najciekawszą częścią ze wszystkich są Insygnia Śmierci Zawierają najwięcej informacji, najwięcej akcji sie dzieją , utrzymuje praktycznie ciągle w napięciu( no może z wyjątkiem nie których momentów gdy nie wiedzą co z sobą zrobić w lesie, gdzie się ukrywali) , ale utrzymuję ponieważ wiele rzeczy jest niewyjaśnionych, a nie które wyjaśniają się pod sam koniec. |
|
|
|
A. |
Dodany dnia 15.02.2013 22:46
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 5 Postów: 2386 Dom: SlytherinPunkty: 43682 Ranga: Ten, Którego Konta Nie Można Wyszukać Data rejestracji: 29.12.07 |
Werka3481 napisał(a): Moją ulubioną częścią jest Komnata Tajemnic, a zaraz po niej Insygnia Śmierci cz.II ![]() To Insygnia Śmierci jako książka były pisane w dwóch częściach? ;> Według mnie najlepiej napisane były Zakon Feniksa oraz Książę Półkrwi. Zakon zawierał wiele ciekawych opisów i mocno wciągał mimo swojego rozmiaru, natomiast Książę no po prostu był najlepszy Może to przez te retrospekcje z życia Voldemorta, nie wiem
|
|
|
|
Angie Davis |
Dodany dnia 16.02.2013 00:38
|
![]() Pochwały: 12 Postów: 4033 Dom: SlytherinPunkty: 19297 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
Mi najbardziej podoba się Książę Półkrwi. Dużo Malfoy'a, którego sytuacja zaczyna się powoli przejaśniać, ciekawe retrospekcje, no i zielona okładka (heh). Ogólnie ta część wydała mi się iście Ślizgońska. Nowy nauczyciel eliksirów i cała ta akcja z Księciem, dawała do zastanowienia. Tuż za szósteczką, uplasowałabym trójkę, wprowadzenie Dementorów, Syriusza i Remusa, było naprawdę dobrym pomysłem (mogłabym powiedzieć, że Huncwotów, ale za pozostałą dwójką nie przepadam^^). Poza tym wątek Hogsmeade, czy Błędnego Rycerza, dużo nowych atrakcji dla fanów, które przybliżyły świat czarów ;]. ![]() Ślizgonka Sawyer ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jest smierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mrozińskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Różnieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a ![]() ![]() |
|
|
|
Marvin Aristow |
Dodany dnia 16.02.2013 18:25
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 44 Dom: SlytherinPunkty: 3355 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.01.13 |
Werka3481 napisał(a): Moją ulubioną częścią jest Komnata Tajemnic, a zaraz po niej Insygnia Śmierci cz.II ![]() hahaha nie wierze nieźle , chyba ktoś pomylił film z książką (albo na odwrót) w każdym razie ubawiłem się przy czytaniu tego jak mi się ostatnio często nie zdarzało.
|
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 20.02.2013 15:38
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydziału Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Siemiona napisał(a): Moim zdaniem wszystkie książki były fajne i twierdze, że powinny zostać napisane ksiązki o dzieciństwie rodziców Harrego albo jego dzieci. Jak to? Przecież w książce było to wystarczajaco opisane, wszystkie najciekawsze wątki i wydarzenia. Nie sądzisz, że byloby to nieco naciągane? Ja się cieszę, że Rowling daruje sobie nabijanie kasy książkami o takiej wlasnie fabule. Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

aneta9324

Slytherin

Hufflepuff
Ravenclaw
].