Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Ulubione cytaty
Smierciojadek
Jak widać wśród naszych użytkowników nie brakuje moli książkowych. Na pewno więc każdy z Was, po przeczytaniu takiej ilości książek, ma swoje ulubione cytaty. Macie je gdzieś zapisane, wracacie do nich, a może stały się dla Was mottem życiowym? Zamieśćcie je tutaj i powiedzcie, co w nich cenicie. :)

media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Prefix użytkownikafuerte
Jasne, że mam takie cytaty. Nie wracam do nich może zbyt często, ani nie zapisuję, natomiast pamiętam z jakich są książek. Z tymi informacjami długo nie muszę ich szukać. Muszę przyznać, że dawno nie znalazłam cytatu, który by mnie jakoś mocno porwał. Natomiast mam kilka takich z przeszłości, które chowam gdzieś w pamięci. Jedne wiążą się z jakimiś sytuacjami, inne po prostu do mnie trafiły, zostawiły jakiś mocny ślad bez szczególnego powodu. Kilka z nich poniżej.

Największym oszustwem młodości jest wszelki optymizm, uporczywa wiara w to, że we wszystkim jest postęp.
Olga Tokarczuk, Prawiek i inne czasy

Jak wygląda świat, kiedy życie staje się tęsknotą? Wygląda papierowo, kruszy się w palcach, rozpada. Każdy ruch przygląda się sobie, każda myśl przygląda się sobie, każde uczucie zaczyna się i nie kończy, i w końcu sam przedmiot tęsknoty robi się papierowy i nierzeczywisty. Tylko tęsknienie jest prawdziwe, uzależnia. Być tam, gdzie się nie jest, mieć to, czego się nie posiada, dotykać kogoś, kto nie istnieje. Ten stan ma naturę falującą i sprzeczną w sobie. Jest kwintesencją życia i jest przeciwko życiu. Przenika przez skórę do mięśni i kości, które zaczynają odtąd istnieć boleśnie. Nie boleć. Istnieć boleśnie r11; to znaczy, że podstawą ich istnienia był ból. Toteż nie ma od takiej tęsknoty ucieczki. Trzeba by było uciec poza własne ciało, a nawet poza siebie. Upijać się? Spać całe tygodnie? Zapamiętywać się w aktywności aż do amoku? Modlić się nieustannie?
Olga Tokarczuk, Dom dzienny, dom nocny

Nie ma tyrana równie bezlitosnego jak ból, ani despoty, który dorównałby okrucieństwem poplątanym myślom.
Stephen King, Ręka Mistrza

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaAnix
"- Śmierć to tylko początek nowej wielkiej przygody."
J.K. Rowling, Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Co sobie w tym cenię? Może to, że sama tak uważam. Śmierć nie jest końcem, jest początkiem, tak samo jak narodziny dziecka są początkiem jego życia wśród ludzi ;)

Prefix użytkownikadobrosia1
Riordan Rick - Kroniki Rodu Kane

Sprawiedliwość oznacza, że wszyscy dostają to, czego potrzebują. A jedyny sposób, żeby dostać to, czego się potrzebuje, to samemu na to zapracować.

Ujął mnie ten cytat, ponieważ doskonale oddaje moje myśli. Pokazuje, jak powinno być.
oi60.tinypic.com/2ppir7t.jpg

MÓJ RUDZIELEC!
[img]oi60.tinypic.com/2zem3d0.jpg
[/img]
Slytherin górą! ^^

oi62.tinypic.com/2d593n.jpg

i60.tinypic.com/14cqr6t.jpg

Prefix użytkownikawild_child
"Dom. Jestem w domu. Dlaczego to brzmi jak kłamstwo?"

Pamiętniki Wampirów, Księga I, Lisy Jane Smith
Ten cytat zapadł mi w pamięć dlatego, że ja nadal szukam swojego miejsca w świecie.
"Kto czyta książki, ten żyje podwójnie " Umberto Eco

2.bp.blogspot.com/--axHHVal5N0/Tl7gnM2WLRI/AAAAAAAAAFY/HP3iplhfg2Q/s1600/tumblr_laik6c5n731qb0zfoo1_500.gif

"Ależ oczywiście to dzieje się w twojej głowie, Harry, tylko skąd, u licha, wniosek, że wobec tego nie dzieje się to naprawdę?" - Albus Dumbledore

J. K. Rowling - "Harry Potter i Insygnia Śmierci"

iruntheinternet.com/lulzdump/images/gifs/hunger-games-lift-awkward-nudity-catching-fire-13904331970.gif

"Nie zrobią mi krzywdy, bo nie grozi mi to, co wam. Nie został już nikt, kogo bym kochała" - Johanna Mason

"W pierścieniu ognia" Suzanne Colinns

25.media.tumblr.com/tumblr_mdl5vjO13J1qgranto1_500.gif

"Okres dzieciństwa nie trwa od momentu narodzin do chwili osiągnięcia pewnego wieku. Nie jest tak, że dziecko dorasta i odkłada na bok swoje dziecięce sprawy. Dzieciństwo to królestwo, w którym nikt nie umiera."
Edna St. Vincent Millay

img.zszywka.pl/0/0096/7544/humor/romeo-i-julia-pamietacie-ten-film-z.gif

"Gwałtownych uciech i koniec gwałtowny; Są one na kształt prochu zatlonego, Co wystrzeliwszy gaśnie. Miód jest słodki, Lecz slodycz jego graniczy z ckliwością I zabytkiem smaku zabija apetyt. Kochaj więc umiarkowanie; zbyt skwapliwy Tak samo spóźnia się jak zbyt leniwy."

William Szekspir - "Romeo i Julia"

3.bp.blogspot.com/-Bev5qoa8SyE/UBwY7sGeOSI/AAAAAAAAAIE/56n8hz_OhOI/s1600/gif_stefan_y_elena__the_vampire_diaries__by_yazsexydilemma-d4u011g_large.gif

Prefix użytkownikaYouka
"[...] Można by go tam przeprowadzić, rozumując z umiarem i z wszelkim prawdopodobieństwem, na przykład w taki sposób: Aleksander umarł, Aleksander został pogrzebany, Aleksander w proch się obrócił, proch jest ziemią, a z ziemi robimy kit i dlaczegóż byśmy tym kitem, w który on się zamienił, nie mogli zalepić beczki piwa?"
Hamlet, akt V, scena 1.

"W tym szaleństwie jest metoda"
Nadal Hamlet, akt II, scena 2. Ten cytat poniekąd wyjaśnia mój wybór pierwszego.

"Zabity jestem!
Pada i umiera."
Też Hamlet, akt III, scena 4. Nie wiem dlaczego, ale wraz z załączonym tekstem pobocznym, wywołało to we mnie niekontrolowany wybuch śmiechu przy pierwszym czytaniu. Od tego czasu zdarza mi się przy stosownych okazjach dramatycznie tę kwestię wykrzyknąć. xD
EL PSY CONGROO

Prefix użytkownikaAstrid Lilo
"Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś" - Mały Książe
"Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać" - Erenest Hamigway bodajże Stary człowiek i morze

edit.

Mam jeszcze jeden!
"Nie bój się, trzeba czegoś więcej niż ludzki krzyk, żeby obudzić umarłych" - Miasto Kości
To jest przerażające, bo prawdziwe.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 11.05.2014 14:33

Prefix użytkownikaKotna123
Okres dzieciństwa nie trwa od momentu narodzin do chwili osiągnięcia pewnego wieku. Nie jest tak, że dziecko dorasta i odkłada na bok swoje dziecięce sprawy. Dzieciństwo to królestwo, w którym nikt nie umiera."
" Więc kiedy pyta -Kochasz mnie prawda czy fałsz? -
Odpowiadam-Prawda. "
Kosogłos

Nie koloruj tak swoich postów, bo źle się je czyta ;]
Edytowane przez Prefix użytkownikaPenelope dnia 22.07.2014 14:26

Prefix użytkownikaLilly_Potter
" Jedni mówią, że świat zniszczy ognień. Inni że lód. Iż poznałam pożądania srogie, jestem z tymi, którzy mówią: ogień
Gdyby świat zaś dwakroć ginąć mógł, myślę, że wiem o nienawiści dość, by rzec: równie dobry lód jest by niszczyć i jest go w brud"

"Są takie wydarzenia, które - przeżyte wspólnie - muszą się zakończyć przyjaźnią "

" Zakaz pamiętania przy jednoczesnym lęku przed zapomnieniem"
"Sleep, my snowless winter
Let me warm you once before I go
And I'll pretend to know and understand"

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10462843_709714612428160_8567076499073078738_n.jpg

Prefix użytkownikaLumos123
"-Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi?
-A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go?"
Miasto Niebiańskiego Ognia Cassandra Clare Love

(...) Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela.(...) - Pamiętasz, jak spróbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im pieróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali?
- I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom.
Mechaniczny Anioł Cassandra Clare Serce
A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają,
Gdzie wierni są sprawiedliwi
Hogwartu szkoły są chwałą.

fc02.deviantart.net/fs70/i/2013/253/5/e/hufflepuff_crest_by_jimiyo-d6lrsvu.jpg

Wiersz o mnie xD Love:
Lumos nasza jest kochana
Mądra, zdolna, uwielbiana
A przynajmniej tak myśli...
Cóż, nie widzi nienawiści
Zadaje wredne zadania w butelce
I co myśli? Ja piszę wiersze?
Mimo tego pewien respekt -
Mimo, że ona nie prefekt
Świetny medal dla kluch stworzyła
Najlepszym, oczywiście, go wręczyła
To miała być miła rymowanka,
Lecz niech będzie niespodzianka! ;D

i58.tinypic.com/kbrfyo.jpg

To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.

38.media.tumblr.com/e5dec366dd231bd5f82abfee6e56694c/tumblr_mw5qn1te9g1slbe69o1_500.gif

- Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE?

-Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi?
-A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go?

41.media.tumblr.com/7aa4a076695b47686b27d56db7dad768/tumblr_n342deie1H1slbe69o1_500.jpg

- Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato...

-Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali?
-I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom.

antaresa
"Po paru latach, jakie od dnia stworzenia przeszły, dziś już jasno widać, że Panu Bogu poza kotami nic się do końca nie udało." - Jerzy Pilch r0;Bezpowrotnie utracona leworęcznośćr1;.

Prefix użytkownikaBellatrix_Black-Lestrange
"- Pewnego dnia oboje zostaniemy strażnikami Lissy. Moim obowiązkiem będzie ją chronić za wszelką cenę. Gdyby zaatakowały nas strzygi, musiałbym zasłonić ją swoim ciałem.
- Wiem. Rozumiem to. - Przed oczami znów roztańczyły mi się czarne plamki. Byłam bliska omdlenia.
- Nie w tym rzecz. Jeśli pozwolę sobie pokochać ciebie, nie będę chronił Lissy. Bo to ciebie bym zasłonił."
~ Richelle Mead + "Akademia Wampirów" str. 329
''Trzecia strzyga rzuciła się na Dymitra. Od chwili, kiedy go poznałam, nie widziałam, by przegrał jakąś walkę. Zawsze okazywał się szybszy i silniejszy od przeciwnika. Lecz tym razem było inaczej. (...) Wpatrywałam się w tę scenę szeroko otwartymi oczami. Rozpoznałam jasnowłosego strzygę. Rozmawiałam z nim podczas bitwy na dziedzińcu.
Chwycił Dymitra o cisnął nim o ziemię. Starli się w uścisku i nagle ujrzałam kły bestii zatapiające się w szyi strażnika. Czerwone oczy błyszczały, zwrócone w moją stronę.
Usłyszałam krzyk. Wydobył się z moich ust. (...) Chciałam mu pobiec na ratunek, ale ktoś mnie zatrzymał. To był Stan.
- Co robisz, Rose? Jest ich coraz więcej.
Czy on nie rozumiał? Tam został Dymitr, musiałam po niego iść. (...)
- Musimy uciekać, Rose!
- On tam został!- krzyczałam najgłośniej, jak mogłam. Jak to możliwe, że pokonywałam strzygi, a nie miałam siły się wyrwać dwojgu strażnikom?- Dymitr tam jest! Musimy po niego wrócić! Nie możemy go zostawić!
Kopałam na oślep, krzycząc, by go ratowali. Matka potrząsnęła mną i zbliżyła twarz do mojej twarzy.
- On nie żyje, Rose! Nie możemy po niego wrócić. Słońce zajdzie za piętnaście minut, a strzygi tylko na to czekają. Nie wolno nam marnować ani sekundy. Musimy znaleźć się za osłoną, zanim zrobi się ciemno. Możemy nie zdążyć.
Widziałam bestie tłoczące się przed wyjściem. Czerwone ślepia lśniły żądzą krwi. (...) Mimo to nie była w stanie się poruszyć. Wciąż wpatrywałam się w czeluść jaskini. Tam jest mój Dymitr. Razem z nim moja dusza. Nie wierzyłam, że zginął. Wtedy i ja musiałabym umrzeć.
Matka wymierzyła mi policzek. Otrzeźwiałam.
- Pędź!- krzyknęła- On nie żyje! Nie pozwolę ci zginąć razem z nim!
Zobaczyłam w jej oczach strach. Bała się o mnie. Usiłowała ratować córkę. Przypomniałam sobie słowa Dymitra, który wolał zginąć, niż ujrzeć mnie martwą. Jeśli nadal będę tu tkwić, zawiodę ich oboje.
- Dalej!- usłyszałam krzyk matki.
Pobiegłam, a łzy spływały mi po policzkach.''
~ Richelle Mead + "Pocałunek cienia" str. 400, 401, 402

"- Pewnego dnia oboje zostaniemy strażnikami Lissy. Moim obowiązkiem będzie ją chronić za wszelką cenę. Gdyby zaatakowały nas strzygi, musiałbym zasłonić ją swoim ciałem.
- Wiem. Rozumiem to. - Przed oczami znów roztańczyły mi się czarne plamki. Byłam bliska omdlenia.
- Nie w tym rzecz. Jeśli pozwolę sobie pokochać ciebie, nie będę chronił Lissy. Bo to ciebie bym zasłonił."
~ Richelle Mead + "Akademia wampirów" str. 329

"- Wow. Dyskusja o twarzy którą tylko matka mogłaby kochać.
Ha. Słodko. Gdyby ten żart pochodził od kogokolwiek innego, oklaskiwałabym go.
- Dobrze, że jesteś znawczynią w zakresie urazów twarzy - powiedziałam - Jak twój nos?
Lodowaty uśmiech Mii drgnął nieznacznie, ale nie zniknął. Złamałam jej nos we wszystkich miejscach jakiś miesiąc wcześniej - podczas szkolnych tańców - i po leczeniu pozostała mała krzywizna. Prawdopodobnie chirurgia plastyczna mogłaby to poprawić, ale z moja wiedzą o stanie finansowym rodziny Mii, wiedziałam, że to nie byłoby możliwe w najbliższym czasie.
- Jest lepiej - odparła sztywno - Na szczęście był tylko rozbity przez psychopatyczną dziwkę i właściwie, to nikt nie odnosi tego do mnie.
Obdarzyłam ją moim najlepszym psychopatycznym uśmiechem.
- Jaka szkoda. Członek własnej rodziny uderzył cię przez przypadek. Psychopatyczne dziwki mają skłonności do sięgania po więcej."
~ Richelle Mead + "W szponach mrozu" str. 55

''- Auu! (..)
Coś dużego i silnego przygwoździło mnie do twardej ziemi, a liście i gałęzie poraniły mi twarz i ręce. Dymitr unieruchomił mnie i nachylił się do mojego ucha.
- Powinnaś była ukryć się w miasteczku- szepnął z rozbawieniem.- To było ostatnie miejsce, w którym bym cię szukał. Tymczasem bezbłędnie odgadłem twój plan.
- Nie bądź z siebie taki dumny- wycedziłam przez zęby, starając się uwolnić. Szlag. Był cwany. W dodatku znów oszołomiła mnie jego bliskość. (...)- Miałeś szczęście i tyle.
- Nie potrzebuję szczęścia, Roza. Zawsze cię znajdę. Od ciebie zależy, jak bardzo chcesz utrudnić nam życie.''
~ Richelle Mead + "Ostatnie poświęcenie" str.100

"To ja zawsze będę jego najwierniejszą! On sam Lord Voldemort uczył mnie czarnej magii!"

Prefix użytkownikaKHZP
Fajny temat.

"-Fajny temat." - KHZP

A tak na serio to:

"- Naprawdę uważasz, że Irene Adler nie zginęła? - spytałem z pewnym zdumieniem. Spojrzenie Holmesa powędrowało w stronę oprawnej fotografii tejże kobiety, zajmującej honorowe miejsce wśród jego pamiątek.
-To jedna z czterech osób, które zdołały mnie przechytrzyć, Watsonie, i jedyna w tym gronie kobieta. Dla czego miała by nie przechytrzyć i Śmierci?"

~Carole Nelson Douglas~ "Dobranoc, Panie Holmes" - str. (dopisze jeszcze)

No i wszystkie części "Harry'ego Potter'a" ~ J. K. Rowling. ~
Pozdro, Puchon KHZP

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Dawno mnie tu nie było. Trochę śmiesznie.
/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

i58.tinypic.com/30tq9n8.jpg

i61.tinypic.com/531hle.jpg

Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze!

i66.tinypic.com/fymvk1.jpg

Olśniewający swym uśmiechem KHZP

i64.tinypic.com/xgktat.png

Love Dziękuję! Love

Moje arcydzieła:

FF:
1. Na plaży.
2. Cukierki.
3. Wróżba z przeszłości

Artystycznie:
1. Borsuk - wyszywanka.

NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU

i63.tinypic.com/2ia8lmv.png

<p align="justify"> </p>

Prefix użytkownikafullmoon
"- [...] Syn Neptuna? Powinieneś mieć potężną aurę przyciągającą potwory wszelkiego rodzaju.
- Zgadza się, Mówiono mi, że śmierdzę"
~Syn Neptuna

"- Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
- Tak.
- Tak, proszę pana.
- Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze."
~Harry Potter i Książę Półkrwi

"Harry, zabiję cię, jeśli przez nich zginiemy!"
~Harry Potter i Insygnia Śmierci

"Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć."
~Harry Potter i Zakon Feniksa

"Oto rada. Nie dajcie się zabić."
~Igrzyska Śmierci
~ W Hogwarcie ~
Elizabeth Robertson
pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów

www.thenug.com/sites/default/pub/031315/thenug-tl2dA1QqpQ.gif

25.media.tumblr.com/b3ac60b0f7b120c4ed9c7690b5780c06/tumblr_mzrs0lMz8q1se9fcoo4_500.gif

Prefix użytkownikaRose Lancaster
" Moje ideały to gwiazdy, których nie potrafię ułożyć w konstelacje. "- GNW
"Czasami człowiek dokonuje w życiu wyboru, a czasem to wybór stwarza człowieka. "-Zostań jeśli kochasz.

Prefix użytkownikaNedelle
- Ach, moi kochani! Kto z was pierwszy podniósł się z krzesła? Kto?
- Nie wiem - wybąknął Ron, patrząc ze strachem na Harry'ego.
- Nie sądzę, by miało to jakieś znaczenie - oświadczyła profesor McGonagall - chyba, że za drzwiami czeka jakiś szaleniec z siekierą, żeby zamordować pierwszą osobę, która wyjdzie z Wielkiej Sali.
- J.K.Rowling, Harry Potter i Więzień Azkabanu

Inskay najchętniej by go zabił. Nienawidził jego twarzy, jego nosa, dźwięku jego głosu, sposobu, w jaki powłóczył nogami. (...) Za każdym razem Inskay żywił nadzieję, że Berok już nie wróci, że zdecyduje się na ucieczkę, że ukąsi go jadowity wąż albo skorpion, albo pająk, albo rój szerszeni, os, pszczół, gąsienic, miał nadzieję, że pożre go szarańcza, że wpadnie do jakiegoś rowu, a jeszcze lepiej, że spadnie z jakiegoś urwiska, że trafi go piorun, porwie powódź albo lawina błotna, że jakiś spłoszony koń śmiertelnie go poturbuje lub rozwścieczony byk nadzieje na rogi - ale nigdy do czegoś takiego nie dochodziło. Berok Kanalia zawsze powracał. - Silvana De Marie, Ostatnie Zaklęcia
Hic sunt leones

"Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo:
- Co ma wspólnego budzik i wiosło?
- Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du...
- No.... w sumie racja.
A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów :D"

Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze!

Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże!
Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury.
Kowalski! W prostych żołnierskich słowach!
Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety.
Paralizator?

Life's a piece of shit
When you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true
You'll see it's all a show
Keep 'em laughin' as you go
Just remember that the last laugh is on you

i.pinimg.com/originals/97/35/3f/97353fe4cf71f36b7c09cda9a76458eb.gif

Cóż za draka, jaka farsa
Knedel nam odwala dansa
Sznejp aż oczy swe przeciera.
gdy do niego ta dociera.

Kluska bierze Sznejpa w tany
Slughorn cały uhahahany
Zaraz z nimi tańczyć chce
a to wszystko sen, hehe
- SQ <3

funkyimg.com/i/2vvaP.gif

Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie.
Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie,
Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę
Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę!

Prefix użytkownikaHermiona Justysia
Ostatnio tak mnie naszło na miłosne cytaty. Są takie prawdziwe, nie tylko te smutaśne. Ale czasami człowiek ma taki czas w życiu, że zmieniają mu się poglądy na niektóre sprawy. Także mój ostatnio jeden z ulubionych cytatów:

Nie mów nic. Kocha się za nic. Nie is­tnieje żaden powód do miłości. - Paulo Coelho 'Alchemik'

sm.ign.com/t/ign_pl/screenshot/default/vikings_2bbn.1280.jpg
i.pinimg.com/564x/7e/4e/1e/7e4e1e390592e71df2817acc650146a5.jpg
i.pinimg.com/564x/39/f5/65/39f5651f27972e574733b56aff9f37c1.jpg
i.pinimg.com/originals/d5/73/4a/d5734ac9a01be53de395f619a48e2c85.gif
i.pinimg.com/564x/a2/f9/5d/a2f95d4b0539fb8214b65356fb89706b.jpg
i.pinimg.com/564x/fc/2d/32/fc2d3289fa61f906708d50744a19599a.jpg

Prefix użytkownikaluna99
Moje ulubione cytaty to:

- "Tam, gdzie twój skarb, tam i serce twoje" z VII HP

- "Czy właśnie takie jest życie? Da się spoglądać w przyszłość lub w przeszłość, ale teraźniejszość umyka zbyt prędko, by ją pojąć?" z pierwszej części Baśnioboru

- "Dzień dobry. Przyszłam na obiadek." z Opium w rosole

Mam ich wiecej, ale nie chce mi sie ich przypominać :D
ach, to moje lenistwo!!!
img2.wikia.nocookie.net/__cb20140604194505/pottermore/images/4/40/Ravenclaw_Crest_1.png
W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/bc/8a/df/bc8adf464383714ec983b0c02197a323.jpg
s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/09/eb/3b/09eb3b5be6927f83bfbe91fb6878c2e6.jpg
s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/89/57/f1/8957f140f74caeff80b0c6080bbea9a5.jpg
s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/96/24/30/9624307502ee63933c2beb62bd5a787c.jpg

Prefix użytkownikaShanti Black
moje ulubione cytaty to
Moje idee to gwiazdy, których nie potrafię ułożyć w konstelacje. z Gwiazd naszych wina

Ci, którzy chcą władzy i ją osiągają, żyją w ciągłym strachu, że ją stracą. z Niezgodnej

i r11; Przez te wszystkie lata?
r11; Zawsze.
z Harry Potter i Insygnia Śmierci
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogę Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix użytkownikaIzaac Wood
Jednymi z moich ulubionych cytatów są:
1."Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich." ~ Krew elfów
2."Ludzie mają wrodzony talent do wybierania właśnie tego, co dla nich najgorsze." ~ Harry Potter i Kamień Filozoficzny
3."Wolę jedno życie z Tobą niż samotność przez wszystkie ery tego świata." ~ Władca Pierścieni

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: