Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Który aktor najlepiej gra swoją rolę?
Prefix użytkownikaUpadly Aniol
Ja co prawda na aktorstwie się nie znam, ale swojego faworyta mam. Uważam, że Alan Rickman wypadł w roli Snape'a po prostu rewelacyjnie. Podobał mi się u niego ten nieprzenikliwy wyraz twarzy, chłodne spojrzenie, przemieszczanie się po Hogwarcie ( faktycznie ta peleryna sprawiała wrażenie olbrzymich skrzydeł nietoperza ). Czytając pierwszy raz książkę tak właśnie sobie nauczyciela eliksirów wyobrażałem. No i głos Alana - niesamowity.
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix użytkownikaLunatyczka
Ja też myślę, że najlepiej swoją rolę odegrała Alan Rickman! Był naprawdę rewelacyjny i spełnił moje oczekiwanie. Nie widzę nikogo innego jako Severusa, Alan jest taki prawdziwy i świetnie wczuł się w swoją postać. Póżniej wymieniłabym Gary'ego Oldmana, on bardzo pasuje do Syriusza i zrobił na mnie duże wrażenie. David Thewlis - jest bardzo realistyczny w roli Lupina i Emma Watson, według mnie bardzo dobrze poradziła sobie z rolą Hermiony i "weszła" w tą postać. Nie pominęłabym tutaj również Michaela Gambona, sądzę, że jest świetny w roli dyrektora Hogwartu, gra na wysokim poziomie i imponuje mi tym jak przedstawił Dumbledore'a.

Prefix użytkownikaLiliana2194
Moim zdaniem swoją rolę najlepiej zagrał Alan Rickman. Ciężko mi sobie wyobrazić kogoś innego w roli Severusa. Jestem też pod wrażeniem gry Heleny Bonham Carter. Widać, że naprawdę wczuła się w rolę zwariowanej śmierciożerczyni, która spędziła tyle czasu w Azkabanie. Emma Watson również świetnie zagrała swoją rolę.
Edytowane przez Prefix użytkownikaLiliana2194 dnia 23.05.2022 09:55
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maniakhogliliana.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/hogwart.jpg

- - W Hogwarcie: - -

2) Valerie Adams
2.06.2019 -

1.bp.blogspot.com/-f6fn3825Rzg/XYoz2x_dXHI/AAAAAAAAAR4/U1Y3euTkpT43y5p-PzE3sOQUfVacTTDSgCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B4.png1.bp.blogspot.com/-Zt_p7ufiG7Y/XYpLUrPHdYI/AAAAAAAAASE/nWcAY3gPZdsKeHF_BgLud7iBasVSvJ96ACLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B2.png1.bp.blogspot.com/-HKWCp81dwBg/XYpLY6y0M3I/AAAAAAAAASI/Fq-O29kpGyY-why2RTfwu4MiQoKaXz0LwCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B3.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: tutaj

1) Liliana Williams
18.06.2014 - 31.05.2019

~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~

1.bp.blogspot.com/-q33F5-l7z8g/XYotFEOYb9I/AAAAAAAAARQ/VUrs-_XIhyoKJu9-MM_2dZ_CPYx0_qQ8wCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B5.png1.bp.blogspot.com/-mBVG84cJUbY/XYowhPqZ9XI/AAAAAAAAARk/B5LZeE8-XIoPOaPZl2s8ZZtF5wRiD1rngCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B7.png1.bp.blogspot.com/-t25RlOp8RvQ/XYow9oCKVCI/AAAAAAAAARs/4wgSpZgFBM40x3mCffKZE0UIHujdlr4cQCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B8.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: 1. Lijka
2. Poboczne

- - Za 2017/2018: - -

www.harry-potter.net.pl/images/articles/humor.png

- - INBJN - -

Ten little Indian Boys went out to dine
One choked his little self and then there were nine.

68.media.tumblr.com/37a766bdee65f9dd103179e474f9a484/tumblr_o12brp9Qyv1qcffyto9_540.gif

Nine little Indian Boys sat up very late
One overslept himself and then there were eight.

Eight little Indian Boys travelling in Devon
One said he'd stay there and then there were seven.

Seven little Indian Boys chopping up sticks
One chopped himself in halves and then there were six.

49.media.tumblr.com/1ba28d7561830ce3ca69cf6dc1fefd68/tumblr_o1h4vyoU8Q1rpfvalo2_540.gif

Six little Indian Boys playing with a hive
A bumblebee stung one and then there were five.

Five little Indian Boys going in for law
One got in Chancery and then there were four.

Four little Indian Boys going out to sea
A red herring swallowed one and then there were three.

Three little Indian Boys walking in the zoo
A big bear hugged one and then there were two.

Two little Indian Boys sitting in the sun
One got frizzled up and then there was one.

One little Indian Boy left all alone
He went out and hanged himself and then there were none.

68.media.tumblr.com/bc978621ce1b3c07e887fb332616a035/tumblr_o15s27VgQV1unz0ero4_r1_500.gif

orig14.deviantart.net/3cce/f/2007/344/b/6/_raincloud__rvmp_by_bad_blood.gif

- - - -

66.media.tumblr.com/3c390d626aef57a973918bf2e130b093/tumblr_put2dopQgR1rm48goo1_500.png

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Alan Rickman w roli Snape'a, jest genialny. Tak właśnie wyobrażałam sobie w postać.
Emma Watson w roli Hermiony. Grała świetnie, oddawała całą kujonowatosc postaci, również jej fochy i upór.
Helena Bonham-Karter jako Bellatrix. Była idealna, oddawała szaleństwo i oddanie Voldemortowi postaci. W dodatku to moja ulubiona aktorka.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaNedelle
Zgadzam się, bardzo dobrze swoją rolę odegrał Alan. Właśnie tak wyobrażałam sobie Snape'a. Również nie wyobrażam sobie innego Syriusza Blacka. Gary Oldman odwalił kawał dobrej roboty! Idealnie zagrał też Rupert Grint, uwielbiam, jeszcze raz podkreślę, uwielbiam jego miny. Są genialne!

Helena też jest wspaniałą Bellatriks. Jeszcze dobrze grali Natalia Tena, Emma Watson, Emma Watson i obydwaj Dumbledorowie jezyk
Hic sunt leones

"Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo:
- Co ma wspólnego budzik i wiosło?
- Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du...
- No.... w sumie racja.
A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów :D"

Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze!

Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże!
Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury.
Kowalski! W prostych żołnierskich słowach!
Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety.
Paralizator?

Life's a piece of shit
When you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true
You'll see it's all a show
Keep 'em laughin' as you go
Just remember that the last laugh is on you

i.pinimg.com/originals/97/35/3f/97353fe4cf71f36b7c09cda9a76458eb.gif

Cóż za draka, jaka farsa
Knedel nam odwala dansa
Sznejp aż oczy swe przeciera.
gdy do niego ta dociera.

Kluska bierze Sznejpa w tany
Slughorn cały uhahahany
Zaraz z nimi tańczyć chce
a to wszystko sen, hehe
- SQ <3

funkyimg.com/i/2vvaP.gif

Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie.
Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie,
Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę
Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę!

Prefix użytkownikabatalion_88
Ja uważam, że tak najbardziej do gustu przypadł mi Jason Isaacs jako Lucjusz Malfoy. Nie był on z pewnością pierwszoplanowym aktorem, ale jego rola w ekranizacjach była genialna! Szczególnie chodzi mi o "Komnatę Tajemnic". Jako ojciec Draco wyglądał zupełnie tak jak go sobie wyobrażałem... W sumie też tak jak opisywała go autorka ;p Wysoki, długie blond włosy, szare, zimne oczy (nie wiem czy na pewno były szare, ale chłodem wiało xD). No i to zachowanie: wyniosłość, lekceważący stosunek do innych, zarozumiałość (choć może nie tak do końca). W późniejszych ekranizacjach było gorzej (ale taka rola). Do dziś zdarza mi się mieć przed oczami Malfoya z "Insygniów Śmierci". Wystraszony, znerwicowany, blady, z kilkudniowym zarostem.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaCookie
Hmmm. Najbardziej podoba mi sie Gary Oldman jako Syriusz Black i Helena Boham-Karter jako Bellatriks Lestrange. Dokładnie tak ich sobie wyobrażałam, sa bardzo dobrymi aktorami. Czyli sie uwielbienie Heleny do Voldka i szaleństwo Syriusza. Altan Rickaman jako Snape tez dawał czadu, ale to naturalne, ponieważ kocham postać. Oprócz tego podoba mi sie gra Molly Weasley, bliźniaków i Łupina. Ogólnie aktorzy w HP sa rewelacyjni i mieli swój debiut, przestane wypisywać, bo wszyscy tu wylądują. Moi faworyci to Alan, Helana i Gary.

cibeles.net/imagenes/separator.gif

78.media.tumblr.com/057241507fa7712b870a783e61fac291/tumblr_ovtfl3nOj21qjv5nyo1_1280.gif

68.media.tumblr.com/37b9b60fd4ba9c902ca5b053e0459652/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo4_400.gif
68.media.tumblr.com/937af71c74b830841789ea3e5c2cabd0/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo3_400.gif

DZIAŁ NARCYZA:
Postać: Jev "Patch" Cipriano
Ścigający i kapitan w drużynie Kruka.
BLOG.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_zakrecony_uzytkownik.png

http://rev-from-wonderland.blogspot.com/
Prefix użytkownikaKatniss_Evans
Filmowy Snape był genialny! Ale oprócz tego moim zdaniem dobrze zagrał filmowy Draco. Tom świetnie pokazał tego 'młodego panicza z manią czystej krwi' jak to ujęła moja młodsza sis Ala. Taki cyniczny i wgl..
A oto profil Katniss_Evans Czarodziej! ! Gryfonka na medal Wizard

Piszę opowiadanie autorskie, więc jeśli jesteś ciekawy to zapraszam ;) http://zatoka-snu...
,,Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie pokonany''

Prefix użytkownikaOpenSpaceCircus
Zwykle nie darzę sympatią głównych bohaterów, a właśnie tych co ich gnębią, przeszkadzają i nie lubią. No i padło na Severus'a. A po filmie to już całkowicie uwielbiłam tę postać. Alan Rickman genialnie odtworzył tą postać .Właśnie tak wyobrażałam sobie Severus'a Snape'a :)

https://www.wattpad.com/story/67424361-szpieg-dosk
Prefix użytkownikaFantha Ameria
Emma Watson,idealna kujonko-wszechwiedząca dziewczynka ratująca tyłki chłopaków z każdej,możliwej opresji.
Alan Rickman,Znienawidzony nauczyciel eliksirów.
Tom Felton-Białowłosa zmora "Trójcy Świętej".
I oczywiście David Thewlis,wilkołaczy nauczyciel :)
Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie!
Harry to fajny chłopczyk, troche niedorozwinięty umysłowo. Posiada wiele przyjaciół, wrogów, adidasów, fanek i włosów(na głowie). Lubi machać do kamery i karmić gumochłony.
www.zbierak.pl/static/img/gotowe/08600444b2200c86c7d874ebf75c0458.jpg

Prefix użytkownika__wulkan__
Moim zdaniem aktor grający Hagrida (nie pamiętam jego imienia i nazwiska) najlepiej gra swoją rolę.

Anastazja Schubert
Ja wręcz uwielbiam role Alana Rickmana. Jego Snape to idealne uosobienie tego, jak był on przedstawiony w książce. W ogóle bardzo lubiłam go jako aktora i nie pamiętam żadnej jego słabej roli. To jeden z tych aktorów, który całym sercem oddawał się pracy i wydawało się, że nie tyle gra, co staje się postacią. Szkoda, że nie będzie nam dane obejrzeć już żadnego filmu z nim...

Z postaci drugoplanowych bardzo podobało mi się przedstawienie Dudley'a. Harry Meling sprawdził się w tej roli i dobrze oddał charakter kuzyna Harry'ego. Przyjemnie za to ogląda się wywiady z nim wiedząc, że tak naprawdę jest ciepłym i przyjaznym facetem.

Prefix użytkownikaHaniaP29
Według mnie zdecydowanie najlepiej zagrał Alan Rickman, ponieważ aż poczułam ciarki w pewnych momentach. Wszystkie jego sceny były idealnie dopracowane.
Hej! Jestem Hania i jestem Potterhead ja po prostu kocham ten film i książki. :)

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: