Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Który aktor najlepiej gra swoją rolę?
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 14.04.2014 20:16
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Ja co prawda na aktorstwie się nie znam, ale swojego faworyta mam. Uważam, że Alan Rickman wypadł w roli Snape'a po prostu rewelacyjnie. Podobał mi się u niego ten nieprzenikliwy wyraz twarzy, chłodne spojrzenie, przemieszczanie się po Hogwarcie ( faktycznie ta peleryna sprawiała wrażenie olbrzymich skrzydeł nietoperza ). Czytając pierwszy raz książkę tak właśnie sobie nauczyciela eliksirów wyobrażałem. No i głos Alana - niesamowity. ![]() ![]() |
|
|
|
Lunatyczka |
Dodany dnia 06.05.2014 16:43
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 532 Dom: GryffindorPunkty: 10892 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.05.13 |
Ja też myślę, że najlepiej swoją rolę odegrała Alan Rickman! Był naprawdę rewelacyjny i spełnił moje oczekiwanie. Nie widzę nikogo innego jako Severusa, Alan jest taki prawdziwy i świetnie wczuł się w swoją postać. Póżniej wymieniłabym Gary'ego Oldmana, on bardzo pasuje do Syriusza i zrobił na mnie duże wrażenie. David Thewlis - jest bardzo realistyczny w roli Lupina i Emma Watson, według mnie bardzo dobrze poradziła sobie z rolą Hermiony i "weszła" w tą postać. Nie pominęłabym tutaj również Michaela Gambona, sądzę, że jest świetny w roli dyrektora Hogwartu, gra na wysokim poziomie i imponuje mi tym jak przedstawił Dumbledore'a. |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 03.07.2015 10:33
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Moim zdaniem swoją rolę najlepiej zagrał Alan Rickman. Ciężko mi sobie wyobrazić kogoś innego w roli Severusa. Jestem też pod wrażeniem gry Heleny Bonham Carter. Widać, że naprawdę wczuła się w rolę zwariowanej śmierciożerczyni, która spędziła tyle czasu w Azkabanie. Emma Watson również świetnie zagrała swoją rolę. Edytowane przez Liliana2194 dnia 23.05.2022 09:55
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 11.07.2015 22:23
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Alan Rickman w roli Snape'a, jest genialny. Tak właśnie wyobrażałam sobie w postać. Emma Watson w roli Hermiony. Grała świetnie, oddawała całą kujonowatosc postaci, również jej fochy i upór. Helena Bonham-Karter jako Bellatrix. Była idealna, oddawała szaleństwo i oddanie Voldemortowi postaci. W dodatku to moja ulubiona aktorka. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 11.07.2015 23:37
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
Zgadzam się, bardzo dobrze swoją rolę odegrał Alan. Właśnie tak wyobrażałam sobie Snape'a. Również nie wyobrażam sobie innego Syriusza Blacka. Gary Oldman odwalił kawał dobrej roboty! Idealnie zagrał też Rupert Grint, uwielbiam, jeszcze raz podkreślę, uwielbiam jego miny. Są genialne! Helena też jest wspaniałą Bellatriks. Jeszcze dobrze grali Natalia Tena, Emma Watson, Emma Watson i obydwaj Dumbledorowie Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów "Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 22.07.2015 20:04
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja uważam, że tak najbardziej do gustu przypadł mi Jason Isaacs jako Lucjusz Malfoy. Nie był on z pewnością pierwszoplanowym aktorem, ale jego rola w ekranizacjach była genialna! Szczególnie chodzi mi o "Komnatę Tajemnic". Jako ojciec Draco wyglądał zupełnie tak jak go sobie wyobrażałem... W sumie też tak jak opisywała go autorka ;p Wysoki, długie blond włosy, szare, zimne oczy (nie wiem czy na pewno były szare, ale chłodem wiało ). No i to zachowanie: wyniosłość, lekceważący stosunek do innych, zarozumiałość (choć może nie tak do końca). W późniejszych ekranizacjach było gorzej (ale taka rola). Do dziś zdarza mi się mieć przed oczami Malfoya z "Insygniów Śmierci". Wystraszony, znerwicowany, blady, z kilkudniowym zarostem. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 22.07.2015 21:56
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Hmmm. Najbardziej podoba mi sie Gary Oldman jako Syriusz Black i Helena Boham-Karter jako Bellatriks Lestrange. Dokładnie tak ich sobie wyobrażałam, sa bardzo dobrymi aktorami. Czyli sie uwielbienie Heleny do Voldka i szaleństwo Syriusza. Altan Rickaman jako Snape tez dawał czadu, ale to naturalne, ponieważ kocham postać. Oprócz tego podoba mi sie gra Molly Weasley, bliźniaków i Łupina. Ogólnie aktorzy w HP sa rewelacyjni i mieli swój debiut, przestane wypisywać, bo wszyscy tu wylądują. Moi faworyci to Alan, Helana i Gary. |
|
|
|
Katniss_Evans |
Dodany dnia 22.07.2015 22:14
|
![]() Postów: 58 Dom: GryffindorPunkty: 595 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 07.08.14 |
Filmowy Snape był genialny! Ale oprócz tego moim zdaniem dobrze zagrał filmowy Draco. Tom świetnie pokazał tego 'młodego panicza z manią czystej krwi' jak to ujęła moja młodsza sis Ala. Taki cyniczny i wgl.. A oto profil Katniss_Evans
! ! Gryfonka na medal ![]() Piszę opowiadanie autorskie, więc jeśli jesteś ciekawy to zapraszam http://zatoka-snu...,,Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie pokonany'' |
|
|
|
OpenSpaceCircus |
Dodany dnia 23.08.2015 12:22
|
![]() Postów: 23 Dom: SlytherinPunkty: 450 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 19.08.15 |
Zwykle nie darzę sympatią głównych bohaterów, a właśnie tych co ich gnębią, przeszkadzają i nie lubią. No i padło na Severus'a. A po filmie to już całkowicie uwielbiłam tę postać. Alan Rickman genialnie odtworzył tą postać .Właśnie tak wyobrażałam sobie Severus'a Snape'a
|
|
|
|
Fantha Ameria |
Dodany dnia 29.08.2015 21:19
|
![]() Postów: 52 Dom: SlytherinPunkty: 159 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 21.08.15 |
Emma Watson,idealna kujonko-wszechwiedząca dziewczynka ratująca tyłki chłopaków z każdej,możliwej opresji. Alan Rickman,Znienawidzony nauczyciel eliksirów. Tom Felton-Białowłosa zmora "Trójcy Świętej". I oczywiście David Thewlis,wilkołaczy nauczyciel Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie!
Harry to fajny chłopczyk, troche niedorozwinięty umysłowo. Posiada wiele przyjaciół, wrogów, adidasów, fanek i włosów(na głowie). Lubi machać do kamery i karmić gumochłony. ![]() |
|
|
|
__wulkan__ |
Dodany dnia 31.10.2020 20:37
|
![]() Postów: 1 Dom: HufflepuffPunkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.10.20 |
Moim zdaniem aktor grający Hagrida (nie pamiętam jego imienia i nazwiska) najlepiej gra swoją rolę. |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 03.11.2020 11:02
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Ja wręcz uwielbiam role Alana Rickmana. Jego Snape to idealne uosobienie tego, jak był on przedstawiony w książce. W ogóle bardzo lubiłam go jako aktora i nie pamiętam żadnej jego słabej roli. To jeden z tych aktorów, który całym sercem oddawał się pracy i wydawało się, że nie tyle gra, co staje się postacią. Szkoda, że nie będzie nam dane obejrzeć już żadnego filmu z nim... Z postaci drugoplanowych bardzo podobało mi się przedstawienie Dudley'a. Harry Meling sprawdził się w tej roli i dobrze oddał charakter kuzyna Harry'ego. Przyjemnie za to ogląda się wywiady z nim wiedząc, że tak naprawdę jest ciepłym i przyjaznym facetem. |
|
|
|
HaniaP29 |
Dodany dnia 04.11.2020 16:37
|
![]() Postów: 2 Dom: SlytherinPunkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 04.11.20 |
Według mnie zdecydowanie najlepiej zagrał Alan Rickman, ponieważ aż poczułam ciarki w pewnych momentach. Wszystkie jego sceny były idealnie dopracowane. Hej! Jestem Hania i jestem Potterhead ja po prostu kocham ten film i książki.
![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Hufflepuff

Gryffindor