Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Błąd w Insygniach Śmierci?
|
|
olciam111 |
Dodany dnia 11.02.2015 15:53
|
![]() Postów: 13 Dom: RavenclawPunkty: 281 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 03.08.14 |
Zastanawiam się od dłuższego czasu, czy reżyserzy nie popełnili małej gafy przy pisaniu Insygni Śmierci. Otóż Cho Chang jest o rok starsza od Harry'ego. A w HPiIŚ jest pokazana w filmie w momencie, gdy Neville przyprowadza Harry'ego, Rona i Mionę do Pokoju Życzeń. I mówi mu wgl. o ostatnim horkruksie założycieli. Po co została więc pokazana wśród uczniów, skoro tą szkołę ukończyła? Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.
W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 11.02.2015 16:16
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
To całkiem dobre pytanie ;> Tylko nie żadni reżyserzy, a Jo Rowling, bo w książce Cho również była obecna w Pokoju Życzeń. Muszę tylko sprawdzić, czy się tam ukrywała od miesięcy, czy po prostu dołączyła do rebelii jako członek GD. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Niaja |
Dodany dnia 11.02.2015 16:19
|
![]() Postów: 61 Dom: SlytherinPunkty: 1676 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 16.12.14 |
"Harry'emu szczęka opadł. Tuż za Lee Jordanem z dziury wyszła jego dawna dziewczyna, Cho Chang." Sądzę, że jak już to popełnili błąd w Zakonie. Tam Hermiona powiedziała coś w rodzaju "Martwi się, że obleje SUMy" I ogólnie to się zgodzę, namieszali z wiekiem Cho, choć wiesz... mogła powtarzać klasę. |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 11.02.2015 16:28
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Aha, no to jeśli tak, jak pisze Niaja, to nie ma żadnego błędu W KSIĄŻCE. A w filmie w sumie nie jest powiedziane, że ci, którzy tam siedzą, są jeszcze uczniami. Więc to chyba rozwiązuje sprawę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
KHZP |
Dodany dnia 11.02.2015 16:29
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 400 Dom: HufflepuffPunkty: 4582 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.06.13 |
Rzeczywiście ciekawe... Może nie zdała jednej klasy?... Może gdy była rozgoryczona po śmierci Cedrica?... No nie wiem... Może się w Hogwarcie ukryła? Ale jeżeli to taki błąd od tak, to można na niego przymknąć oko. Pozdro, Puchon KHZP /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Dawno mnie tu nie było. Trochę śmiesznie. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ ![]() ![]() Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze! ![]() Olśniewający swym uśmiechem KHZP ![]() Dziękuję! ![]() Moje arcydzieła: FF: 1. Na plaży. 2. Cukierki. 3. Wróżba z przeszłości Artystycznie: 1. Borsuk - wyszywanka. ************************************************************* NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU ![]() <p align="justify"> </p> ************************************************************* |
|
|
|
Matees |
Dodany dnia 11.02.2015 18:38
|
![]() Postów: 81 Dom: RavenclawPunkty: 1080 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 06.02.15 |
To dziwne bo też dzisiaj o tym myślałem No więc nie wydaje mi się żeby nie zdała klasy, była przecież z Ravenclawu a tam ponoć trafiają ludzie inteligentni, którzy mają dużo oleju w głowie ( nie twierdze że do innych domów nie ^^). Być może i się ukrywała, ale to chyba wie tylko pani Rowling
|
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 19.06.2015 16:34
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Ja zastanawiałam się nad czymś zupełnie innym ale też w insygni. Dlaczego na koniec filmu ( w sensie koniec 2 bitwy o Hog ) Harry i Voldemord mają inne różdżki, a i tak się połączyły, a na koniec Voldemord umarł jakby go kwasem polano. Skrócili film czy te sceny były za trudne do wyreżyserowania? |
|
|
|
Niaja |
Dodany dnia 22.06.2015 15:23
|
![]() Postów: 61 Dom: SlytherinPunkty: 1676 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 16.12.14 |
Moim zdaniem końcówka Insygniów - jeśli chodzi o film - to w ogóle porażka. Zawsze ją przewijam. Tak niekanoniczne aż głowa boli. Wycieli moją ulubioną scenę z całej serii. |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 22.06.2015 18:08
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
A mi się o wiele bardziej podoba wersja długiego pojedynku, niż długaśnej rozmowy. Serio, nie po to tyle lat czekałam na ten ostateczny pojedynek, żeby seria zakończyła się jednym rzuconym zaklęciem Także poza dwiema scenami, które mi się w pojedynku nie podobały, to uważam, że był lepszy niż w książce. Chociaż wolałabym wersję śmierci bez rozpadania się na kawałki.
|
|
|
|
Fantha Ameria |
Dodany dnia 18.09.2015 21:09
|
![]() Postów: 52 Dom: SlytherinPunkty: 159 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 21.08.15 |
Niedopowiedzeń jest wiele w każdym utworze.Zawsze się coś zdarzy ; ) A tego co Jo wymyśliła nigdy się nie dowiemy.Niestety.Ja zawsze chciałam się dowiedzieć skąd biorą się śmiercioślady. Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie!
Harry to fajny chłopczyk, troche niedorozwinięty umysłowo. Posiada wiele przyjaciół, wrogów, adidasów, fanek i włosów(na głowie). Lubi machać do kamery i karmić gumochłony. ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Slytherin

Hufflepuff

No więc nie wydaje mi się żeby nie zdała klasy, była przecież z Ravenclawu a tam ponoć trafiają ludzie inteligentni, którzy mają dużo oleju w głowie ( nie twierdze że do innych domów nie ^^). Być może i się ukrywała, ale to chyba wie tylko pani Rowling 

Gryffindor
Także poza dwiema scenami, które mi się w pojedynku nie podobały, to uważam, że był lepszy niż w książce. Chociaż wolałabym wersję śmierci bez rozpadania się na kawałki.