Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
04.06.2026 12:11
24 jak założyłam konto, teraz 34, jestem z wami od ponad dekady, szkoda, że strona się sypie ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
02.06.2026 22:31
Mi tęskno za starym Hogwartem, szkoda że nigdzie nie został zapisany :v

Harrych świąt!
02.06.2026 22:06
Niecałe 13, a w tym roku stuknie ćwierćwiecze Rain

O choinka!
02.06.2026 10:16
13 jak założyłam konto, teraz 25 :(

Też tęsknię za tą stroną, dobrze się tu bawiłam i dzięki niej czułam się mniej samotna. Kiedyś to były czasy, a teraz nie ma czasów

Harrych świąt!
31.05.2026 20:16
To i ja się pochwalę. 25 lat jak zakładałem konto, 33 dzisiaj. Niestety założyłem późno, ale załapałem się na ostatki, kiedy ta strona jeszcze jakoś funkcjonowała.

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Dobry horror na Halloween?
Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Jak w temacie - czy polecacie jakiś horror na Halloween'owy wieczór? Z racji tego, że mam małe dziecko tegoroczne Halloween spędzę w domu oglądając filmy, ale nie wiem co warto obejrzeć. Od razu mówię, że klasyki widziałam i mam ochotę na coś nowego.
Ze swojej strony mogę polecić kilka horrorów, które mi się spodobały:
- Open Grave
- Jako w piekle tak i na ziemi
- Static
- Ostatni dom po lewej
- Nieznajomi
- Raz, dwa, trzy, następny zginiesz ty
- Naznaczony 1.2,3
- Sierociniec
- Ostatni egzorcyzm
- Obecność
- Udręczeni
- I spit on your grave
- Babadook
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikabatalion_88
To i ja coś polecę. Zaznaczam, że "Udręczeni" trochę nudni są. Moje propozycje będą następujące:
- "28 dni później"
- "Duch"
- "Powrót żywych trupów"
- "The Ring"
- "Odgłosy"
- "Egzorcyzmy Emilie Rose"
- "Armia Ciemności"
- " Obecność"
- " Palacz zwłok"
- " Lśnienie"

Warto obejrzeć, a wystraszyć się można na bank Duszek
Edytowane przez Smierciojadek dnia 01.11.2015 20:54
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

No klasyki akurat widziałam :c liczyłam na coś nowszego. Byłam dziś w kinie na filmie Crimson Peak. Fajny, ale nie straszny, nie mniej jednak polecam.
Co do Luster - dla mnie to było nudne i kompletnie nie straszne.
Wczoraj oglądałam też Cybernatural, nie był straszny, ale ciekawy i pouczający.
Do swojej listy mogę dodać jeszcze Sinister, o którym zapomniałam.
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the pages I write
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikafullmoon
Mi bardzo spodobała się "Sierota". Nie jest to horror, ale trzymający w napięciu triller. Mimo wszystko warto zobaczyć. Z horrorów pamiętam "Nocny pociąg z mięsem", który też mi się podobał, choć oglądałam dość dawno. "Sinister" również spoko, ale nie jest zbyt straszne.
~ W Hogwarcie ~
Elizabeth Robertson
pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów

www.thenug.com/sites/default/pub/031315/thenug-tl2dA1QqpQ.gif

25.media.tumblr.com/b3ac60b0f7b120c4ed9c7690b5780c06/tumblr_mzrs0lMz8q1se9fcoo4_500.gif

Prefix użytkownikaNeterin
Ostatnio też szukałem dobrego horroru, ale jak zwykle nie znalazłem nic co by mnie wcisnęło w fotel :/ Z tych, które zdołały mnie chociaż trochę nastraszyć:
- Nienarodzony
- Grave Encounters
- Udręczeni 2
- Klątwa Jessabelle
- Poltergeist (nie jest straszny, ale mi się podobał xD)
- Diabelska plansza Ouija (z przymrużeniem oka)
- Kronika opętania

Jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_nick.png

i.imgur.com/1jQBv6y.png

Prefix użytkownikaMattitjah
W tym masz rację, moim zdaniem Droga bez powrotu ma w sumie fajną fabułę, ale każda część jest o tym samym. Ogólnie to nie jest mój ulubiony horror, ale napisałem o nim, ponieważ uważam, że na tę noc to dobry wybór. ;)

Prefix użytkownikaChristina
Naznaczony - oglądałam spod kołdry, a ogólnie nie boję się horrorów.
Lustra - mi się tam podobały. Zwłaszcza jedynka.

No i ogólnie corocznie oglądam "Miasteczko Halloween" i "Gnijącą Pannę Młodą".
i65.tinypic.com/2d7bmkw.jpg
That's all they really want
i63.tinypic.com/fc8xht.jpg
Some fun
i65.tinypic.com/1zgcchl.jpg
When the working day is done
i64.tinypic.com/68xamr.jpg
All girls - they want to have fun
i66.tinypic.com/24o5d1j.jpg

i64.tinypic.com/214waz4.png
i64.tinypic.com/258waba.png
zapodaj.net/images/d9840e51c9400.png

Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła
Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch
oi66.tinypic.com/n36vcy.jpg

http://xchristix.tumblr.com
Prefix użytkownikamonciakund
Dynia jest moja!

W sumie to nie oglądam horrorów, ale że strasznych filmów mogę polecić Frankenweenie oraz Koraline. Na nich naprawdę się bałam. Może horrory to nie są (na pewno nie są), ale dreszczyk po plecach przychodzi ;)
confessionsofasomedaysomebody.files.wordpress.com/2015/01/ga-mer-and-christina-dancing.gif

- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -

31.media.tumblr.com/1ca838daf1b7baf7bf54202eafbe7917/tumblr_mr7lzbBN7k1rv3froo1_500.gif

- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

66.media.tumblr.com/tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif

---
Nad przepaścią, tegoż roku
Żyraf masa się w amoku
Rodzi. Pamięć ludzka jest
Zawodna, mimo tego fiest
Tysiące, z tej okazji,
Ku jej chwale od Abchazji
Aż po Nordkapp wspominacie.
"Czyjej chwale?", się spytacie.
Jak to czyjej? Monci* naszej.
Gryfa córce, redakcyjnej
Na tym świecie ambitniejszej
Od niej nie ma. Tu rysunek,
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
Strony reperuje. Szczerze,
Bardzo, bardzo szczerze mówiąc
Człek orkiestra, żywa gwiazda.
Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj.
Koniec, basta - taki mus i
Żyraf pasta.

---

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_pedzel.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021adminnaj.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-adminpieklo.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021wydarzenie2.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/moncia.jpg

Frankenweenie to była ta bajka o tym piesku, który został wskrzeszony? xD Bałaś się na tym? O.o Mi tam się podobała w miarę, chociaż nie cierpię oglądać bajek, ale ani się nie bałam, ani nie trzymało w napięciu. Co do Koraliny - nie oglądałam i nie mam zamiaru, bo czytałam książkę w dzieciństwie i bardzo jej nie lubiłam (lektura xD).
No nic, najwyżej pozostanie mi oglądanie klasyków, jak The Ring, Klątwa, Nieodebrane Połączenie... :D
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the pages I write
Hold me tonight..."

Wiesz, nie uznaję filmu z 1998 roku (mówię o japońskim oryginale) za nowy :D. Jest prawie tak stary jak ja ;D.
"Phantasm" widziałam, "Hellraiser" też, nie widziałam tylko "Suspiria", ale przeczyałam opis i jakoś do mnie nie przemawia.
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the pages I write
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaMystique Potter
Keira Karkarow napisał(a):

Wiesz, nie uznaję filmu z 1998 roku (mówię o japońskim oryginale) za nowy :D. Jest prawie tak stary jak ja ;D.
"Phantasm" widziałam, "Hellraiser" też, nie widziałam tylko "Suspiria", ale przeczyałam opis i jakoś do mnie nie przemawia.

Suspiria ma wspaniały klimat, może nie jest bardzo straszna, ale obejrzeć warto.
Oglądałam ostatnio "Sinister 2", nie dorównuje oryginałowi. "Green Inferno" - ja lata temu widziałam "Cannibal Holocaust", nic nowego i nawet wykonanie nie lepsze.
Jestem rocznik '80, chowałam się na horrorach, oglądałam chyba wszystko.
Widziałaś "John Dies at the End"? Na podstawie genialnej książki Davida Wonga, w reżyserii Dona Coscarell'iego (Phantasm)?
Oglądam teraz serial "Ash vs Evil Dead", cos wspaniałego, Bruce Campbell w życiowej roli (w mojej twórczorści pojawia się Święta Piła Łańcuchowa Błogosławiona przez Samego Bruce'a Campbella)

Widziałam, książkę też czytałam :D. I film i książka super :).
Co do Sinister 2 - jeszcze nie widziałam, nie miałam kiedy, ale niedługo nadrobię.
Green Inferno oglądałam i mam bardzo podobne odczucia, też uważam, że nie wiele się różni od Cannibal Holocaust.
O, to muszę się nad tym serialem w takim razie zastanowić, jak skończę oglądać Revolution (właśnie skończyłam pierwszy sezon) i AHS.
Ostatnio mam fazę na klimaty postapokaliptyczne, ale niekoniecznie w wersji zombie, zombie everywhere. Znasz coś wartego obejrzenia? :>
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the pages I write
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaMystique Potter
Keira Karkarow napisał(a):

Widziałam, książkę też czytałam :D. I film i książka super :).
Co do Sinister 2 - jeszcze nie widziałam, nie miałam kiedy, ale niedługo nadrobię.
Green Inferno oglądałam i mam bardzo podobne odczucia, też uważam, że nie wiele się różni od Cannibal Holocaust.
O, to muszę się nad tym serialem w takim razie zastanowić, jak skończę oglądać Revolution (właśnie skończyłam pierwszy sezon) i AHS.
Ostatnio mam fazę na klimaty postapokaliptyczne, ale niekoniecznie w wersji zombie, zombie everywhere. Znasz coś wartego obejrzenia? :>

Może "The Fades"? Apokalipsy tam jeszcze nie było, dopiero nadchodziła, skończyło się po kilku odcinkach, ale obejrzeć warto.

Do Halloween jeszcze naprawdę dużo czasu, ale na wiadomym kanale dostępny jest film z 2008 roku The Children (dzieci). Oglądałem go już kilka razy, i muszę przyznać, że horror dość nietypowy (może przez to taki straszny/mroczny?). Do dziś nie wiem tak do końca w czym rzecz xD Na Filmwebie można streszczenie przeczytać. Mi się bardzo podobał, i ta genialna muzyczka ;p Zapowiada się całkiem niewinnie, może nawet komuś się wydawać, że będzie wiało nudą, ale zapewniam, że z każdą minutą wszystko zaczyna się rozkręcać ^.^

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaYodaZgredek
Obecność i Obecność 2 polecam. Mocne horrory bez dwóch zdań i warto zaplanować w tym roku sobie maratonik Hallowen a że 1 listopada jest wolny to ja na 100% sobie taki zrobię i będę oglądać obecność 1 i 2 :)
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi Serce

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

media.giphy.com/media/f6KWp9EiVerlu/giphy.gif

stream1.gifsoup.com/view5/2538209/yoda-vs-sidious-o.gif

imgup.pl/di/MN09/ezgif.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

imagizer.imageshack.us/a/img924/8786/vpJsiH.gif

imagizer.imageshack.us/a/img923/5771/sfDmyH.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/d02ddfc699b23f6913836bbb95e5f2b2.gif

image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/758/734986458_1295233.gif

Halloween już niedługo, więc coś zaproponuję xD Ostatnio obejrzałem w internetach horror z bodajże 1980 roku pt. "Dom przy cmentarzu". Możecie go znaleźć na youtube bez problemu.
Polecam szczególne tym, którym nie dane było poznać prawdziwego smaku klasycznych filmów grozy z poprzedniego wieku. Dlatego warto go zobaczyć, choć pewnie dziś nikogo on nie wystraszy, choć moim skromnym zdaniem
więcej w nim mroku i tajemnic, lęku niż w dzisiejszych "Obecnościach" czy innych powtórnych "Klątwach".
Ma klimat. Pierwsze co się rzuca, to muzyka, która od razu zwiastuje nieuniknioną makabrę, coś odrażającego, strasznego i niepokojącego zarazem.

Młode małżeństwo z synem wprowadza się do starego domostwa na prowincji. Nie wiedzą, że w domu oprócz nich mieszka ktoś jeszcze.

Klasycznie nie? Nic nam nie zdradza, ale wszystko jest takie od początku paranormalne, niecodzienne, podejrzane... Dla mnie bomba.

Jak będzie 31 października, to zgaście w domu światło, zapalcie tylko jakąś lampkę, podgłośnijcie, narzucie koc i w łóżku sobie obejrzyjcie. Tak po zmroku oczywiście - koło 22.000 w sam raz ;p Może was jakoś panicznie nie przestraszy, ale z pewnością zaskoczy.

To jest kompletnie inny świat, inne kino. Już dziś takich filmów nie ma. Polecam gorąco <3

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: