Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Kulinarny Grudzień!
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 30.11.2018 08:38
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
![]() Witajcie cześć i czołem! Zapraszam Was na Kulinarny Grudzień zabawę, w której będziecie mogli zdobyć punkty, pochwałę i poszerzyć swoje zdolności kulinarne! O co chodzi? Przez pięć lat dzieliliśmy się w tym temacie swoimi przepisami i odkryciami kulinarnymi. W tym miesiącu mamy okazję się wykazać swoimi zdolnościami i poznać nowe smaki. Kiedy? Zaczynamy 01 grudnia 2018 i kończymy wraz z końcem tego roku czyli 31 grudnia 2018. Co trzeba zrobić? Wystarczy, że wykonacie dowolny przepis z powyższego tematu Gotowanie i przepisy lub z Kącika Kulinarnego, który znajduje się w naszym Proroku Niecodziennym i wstawicie tutaj fotki dokumentujące Wasze dzieło. Konieczne jest wskazanie strony i autora przepisu, który wykorzystaliście. Oczywiście drobne modyfikacje są dozwolone, wszak w kuchni można być kreatywnym. Co do wygrania? Punkty za każdy zrealizowany przepis, do tego przewiduję nagrody specjalne dla osoby, która pogotuje nam najwięcej, a także dla osoby, której przepis/y będą wykorzystywane najczęściej. Warto też przyłożyć się do dokumentacji, a dlaczego? Domyślcie się. ( )Bonus Zachęcam również do dodawania nowych przepisów w tym temacie. Fartuchy w dłoń, skrzaty domowe do garów i gotujemy! Edytowane przez PaulaSmith dnia 19.12.2018 13:42
![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 30.11.2018 08:45
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Ha! Czuję się nieco odpowiedzialna za ten pomysł, bo kiedyś rzuciłam coś takiego na sb Super, że konkurs wystartował, a grudzień to świetny czas na gotowanie. Pytanie: czy wykonanie własnych przepisów się liczy? ![]() Powodzenia! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 30.11.2018 09:31
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Jasne, że się liczy, ale głównie chodzi o poznanie nowych rejonów, więc o ile nie będziesz gotowała tylko swoich to jak najbardziej ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 03.12.2018 20:22
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Nie no, jasna sprawa, że nie tylko moje Juz przeglądam wątek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 05.12.2018 18:50
|
Kulinarny grudzień rozpoczęłam krokietami z pieczarkami i serem. Autor przepisu: Paula Smith. Link do przepisu: http://www.harry-...ost_445361 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 18.12.2018 09:15
|
Halo, co się obijacie? Toż to przepyszny konkurs samonagradzający się (można jeść), a tu taka cisza. Ja dwa dni temu zrobiłam jedno z pyszniejszych odkryć naszego forum - zupę soczewicową z przepisu Pauli. Link: http://www.harry-...ost_439931 Zdjęcie niezbyt piękne, bo to w końcu zupa, więc za wiele nie zobaczycie... ale było dobre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Roksolana Delakur |
Dodany dnia 18.12.2018 18:20
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 435 Dom: RavenclawPunkty: 7863 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 12.08.16 |
Skoro Mikasa już pochwaliła się dwoma przepisami z naszego wspaniałego tematu na forum ja postawiłam na kącik kulinarny z ostatniego proroka, link tutaj: http://www.harry-...i2081.html Mikołajkowe babeczki bardzo rozbudziły w sercach moich domowników magię świąt (pierwszy raz od paru miesięcy nie słyszałam popołudniowego narzekania babci na dziadka, albo dziadka na babcię) i poprawiły ich humorki. Zapach cynamonu i przypraw korzennych rozniósł się po całym mieszkanku, dzięki czemu jest nam raźniej oczekiwać na gwiazdkę! Troszeczkę zmieniłam przepis, ponieważ cukier, się lekko przypalił... ale wszyscy myślą, że to palony karmel więc cicho sza! Dzięki temu babeczki mają ciemno brązowy odcień, za to w smaku o dziwo nie czuć żadnej spalenizny. Nie zrobiłam również masy serowej, bo w mojej całej familii jestem znana z mojej nienawiści do serników (chyba, że na zimno! Sernik na zimno życiem!). Nie nabrałam również jeszcze wprawy do robienia fantazyjnych wzorków patyczkiem w powidłach (swoją drogą domowe, śliwko prosto z piwnicy!) ale na szczęście wszystko ładnie zamaskowałam białym śniegiem, tudzież cukrem pudrem. A tak prezentują się moje wypieki, zdjątko nie za piękne, ale wszyscy już nie mogli się doczekać aby się nimi nie delektować! Edytowane przez Roksolana Delakur dnia 18.12.2018 18:32
|
|
|
|
Roksolana Delakur |
Dodany dnia 19.12.2018 11:59
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 6 Postów: 435 Dom: RavenclawPunkty: 7863 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 12.08.16 |
Dzisiaj pora na dobre śniadanko! Zrobiłam sobie chlebek z jajkiem z przepisu Mikasy, link tutaj: http://www.harry-...owstart=80 Śniadanko wyszło przepyszne i wbrew moim początkowym obawom okazało się proste do wykonania i mało czasochłonne. Co prawda najpierw wbiłam jajko do szklanki, potem dopiero na patelnię, ale za niedługo powinnam dojść do wprawy. Zdjątka: Edytowane przez Roksolana Delakur dnia 20.12.2018 19:13
Jestem NAJBARDZIEJ zakręconaaaa! Strzeszcie się ziomeczki ziomunie i innii
![]() Nie, uwielbiam Roks. To kochane dziecko ~ Lilyatte Tak jest! Rue, pamiętaj! ![]() Rue Riddle, słuchaj się Roksolany, to mądra kobita jest ~ Angelina Johnson ![]() Komplement po burzliwej walce ze skromnością, zasługujący na miejsce w podpisie Kto niby jest najbardziej kreatywnym Krukonem na stronie, jak nie Ty? ~ Rue Riddle![]() Roks tam się niczym nie przejmuje ~ -lavender- Ojjj jest to prawda hihi ![]() Wydaje mi się, że Roks jest typem człowieka który mógłby walnąć monolog skryby albo średniowiecz to taka epoka byka na ustnej ~ Lilyatte oj tak mogłoby być |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 19.12.2018 12:35
|
Roks, ja też zawsze wbijam najpierw do szklanki, jest precyzyjniej Ajj, narobiłaś mi ochoty na takie śniadanko. Cieszę się, że smakowało! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
_raven_ |
Dodany dnia 19.12.2018 17:44
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 432 Dom: HufflepuffPunkty: 3314 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 11.04.13 |
Roksolana Delakur napisał(a): i wbrew moim początkowym obawą okazało się proste do wykonania i mało czasochłonne Na Merlina, OBAWOM! :moody: ![]() #FinoAllaFine *** But I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here? I don't belong here. *** ![]() ![]() ![]() WAVE GOODBYE, WISH ME WELL I've become something else Something else, something else, it's just this world |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 21.12.2018 10:21
|
![]() Pochwały: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 09.10.15 |
Ja również zrobiłam chlebek z jajkiem w środku z przepisu Mikasy. Co prawda zaczął mi się już rozwalać na etapie wycinania kółek z chleba, ale ostatecznie wyszło nawet całkiem spoko. Zrobiłam sobie wersję z żółtym serem ![]() Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 06.01.2019 22:48
|
Wyniki Kulinarnego Grudnia! Roksolana Delakur i Mikasa otrzymują po 100 punktów na konto, 40 dla domu i specjalne pochwały od wybranego bota. ania919 otrzymuje 50 punktów na konto i 20 punktów dla domu. Dziękuję dziewczyny za zabawę! Dodatkowo za każdy przepis dodany w "Gotowanie i przepisy" od startu zabawy, czyli od 30.11.2018 dostajecie 20 punktów na konto i 8 dla domu. Livka - 112 punktów na konto Nquus - 20 punktów na konto i 8 dla domu Hermionka78 - 20 punktów na konto i 8 dla domu Dziękuję za udział i do zobaczenia w kolejnym kulinarnym miesiącu ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

gordian119

Ravenclaw
)

Super, że konkurs wystartował, a grudzień to świetny czas na gotowanie. 

~ 
~
Hufflepuff