Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Kanał na youtube i zarobki?
|
|
| Nicoleaaa |
Dodany dnia 07.05.2021 10:51
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 7 Ranga: Mugol Data rejestracji: 22.04.21 |
Cześć, czy ktoś z was może posiada kanał który ma 100tyś sub i może podpowiedzieć czy trzeba zakładać firmę aby zarabiać z kanału? Jestem ciekawe jak osoby które nie mają 18 lat wykonują ta kwestię;/ EDIT: myślałem aby porozmawiać o tym z biurem rachunkowym - https://calendari...egowe.html ale wolałem wpierw zadać tutaj pytanie. Edytowane przez Nicoleaaa dnia 10.05.2021 09:17 |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 07.05.2021 11:12
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Zmieniło się prawo podatkowe i YouTuberzy muszą się rozliczać ze swoich dochodów, jak dobrze kojarzę to udało się już to wprowadzić. Zresztą teraz jeżeli ktoś jest YouTuberem lub blogerem na pełen etat to może nawet zaznaczyć to w spisie powszechnym. Niestety, jeśli chodzi o osoby niepełnoletnie to nie jestem w stanie pomóc. Może zarejestrowanie działalności na rodzica? Jeśli masz więcej niż 16 lat, to mogą zaznaczyć, że praca będzie w ograniczonym stopniu wykonywana przez osoby trzecie. Przynajmniej ja tak kiedyś miałam, jak potrzebowałam umowę do pracy, a nie miałam 18 lat i podpisywałem ją na mamę - dodali właśnie taki kruczek i mogłam ja przychodzić ![]() ![]() Czasem coś piszę Artykuły: Historia pod skórą zapisana Fan-fiction Drugie życie Gilderoy'a Lockharta Podanie o przyjęcie do Hogwartu |
|
|
|
ancut |
Dodany dnia 15.05.2021 08:33
|
![]() Postów: 14 Dom: HufflepuffPunkty: 31 Ranga: Charłak Data rejestracji: 28.05.20 |
Prawo mówi, że jeżeli zarabiasz w sposób zorganizowany i ciągły to musisz mieć firmę. Ale jeżeli zarabiasz w miesiącu nie więcej jak 50% kwoty minimalnego wynagrodzenia (ok 1400 zł) to możesz prowadzić działalność nierejestrowaną. Jeżeli chociaż jednego miesiąca przekroczysz tę kwotę, musisz już założyć firmę. Poczytaj o tym, bo może to lepsze niż firma, zwłaszcza na początek. ![]() Osoba niepełnoletnia może prowadzić własną firmę pod warunkiem, że na dokonywane przez nią czynności wyrażają zgodę rodzice. Innymi słowy, większość decyzji wymaga ich zgody, co może być uciążliwe. W przypadku kanału na YouTube mogłoby to dotyczyć np. podjęcia współpracy z jakąś firmą albo sprzedania kanału. Ale jeżeli zarabiasz z wyświetleń i reklam to nie powinno być większego problemu.
|
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Ravenclaw

Hufflepuff