Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Najmniej pasujący aktor...
ginny92weasley
Hmmm może tytuł Was zdziwił, ale chodzi mi o aktora/rkę, który/ra według Was po prostu nie pasuje do postaci, którą gra, i którą znacie z książek. Dla mnie taką aktorką jest odtwórczyni roli Luny... Piszcie, co o tym sądzicie...
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 02.11.2013 19:23

Prefix użytkownikaMoony Alex
Gdy kiedyś oglądałam Więźnia Azkabanu to mało się nie popłakałam, gdy zobaczyłam Thewlisa jako Remusa i Odlmana jako Syriusza. Chciało mi się po prostu wyć, tak mi się nie podobali w tych rolach. W końcu się jednak przyzwyczaiłam i polubiłam ich ^^.
Warto zaznaczyć, że ksiażki z serii HP przeczytałam dopiero po obejrzeniu trzech części w kinach, więc niektóre z postaci miały w sobie coś z aktorów....
Dwóch wyżej wymienionych nie zapamiętałam zbyt dobrze, więc troche inaczej ich sobie wyobrażałam.

Niezbyt podoba mi się aktorka grająca naszą "słodką ropuchę", Umbridge.
Edytowane przez Prefix użytkownikaMoony Alex dnia 02.03.2007 19:46

Lilly Malfoy
James masz rację Luna jest fajna Dolores nie pasuje i Trawel powinn mieć szale na sobie a tamta nie miał :(
Gery Oldamn fajnie zagrał chodz małe szczeguły bym poprawiła ale role Lumpina nie była tak zął aktor zagrał nawet fajnie smiley
Edytowane przez Peeves dnia 09.04.2007 18:34
"W strugach deszczu rozpływam się ,usta drżą i czuję lęk po mej twarzy wolno tak toczy się kolejna łza"

alex1
Ja sadze, że Bellatrix będzie dobra!!
ale Dolores sobie inaczej wyobrażałam także Toks...
ponieważ ta aktorka wogóle na żadnym zdjęciu nie uśmiecha się,
a moim zdaniem powinna ponieważ w opisie książki jest uśmiechnięta...
:D
Edytowane przez Limonka dnia 09.07.2007 06:52
MY Gryfoni, do boju ruszymy
I czoło innym domom stawimy!!

" Wszyscy sobie myślą, że Potter to cham, lecz prawda jest inna, powie Iryś wam,
Potter dostałą świra i w tym cały kram!!!"

misiekjpk
Jak możecie wypowiadać się o grze aktorów których jeszcze nie widzieliście?? Mi najmniej pasował Lockhart w HPiKT. Aktor go grający nie pasował mi do tej roli, za mało cukierkowaty, a tak był w książce przedstawiony :D

Marta
Dolores... Może faktycznie powinna być bardziej żabowata.Luna jak dla mnie może być. Mi do roli jeszcze nie pasuje Gary Oldman, tj. zagrał bardzo dobrze, ale jego wygląd... Inaczej wyobrażałam sobie Syriusza. Reszta jest ok, a najlepszy jest Rickman :)
http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl
http://dziecineo.prv.pl
http://www.antyspam.pl

Koniecznie wejdź...

Prefix użytkownikaEthacridiniLactas
Dla mnie najbardziej NIE dobranym aktorem jest facet grajacy Glizdogona. Wlasciwie to nie on sam ale stylizacja. Wyglada jak wieksza werska szczura po przejaciach, straszne.
Gary Oldman zostal zrobiony na jakiegos wytatuowanego pacana wydzierajacego sie na pol swiata.
Lupin tez jakis nie taki.
Wogole scena we Wrzeszczacej Chacie wydawala mi sie niedopracowana. Wygladalo to tak jakbym ogladala W11 (chodzi mi tu o gre aktorow).
12 lat minęło... Merlinie

Araya
Tom Felton jest świetny. Dla mnie osobą zupełnie niepasującą jest Lee Jordan, a właściwie aktor grający tę postac - patrząc na niego w filmie, miałam wrażenie, że widzę dziewczynę! :D Rozumiem, że do jego zamorskiej urody pasuje taka fryzura (długie włosy), ale twarz tego aktora sprawia wrażenie tak delikatnej, milutkiej i gładziutkiej, że nie sposób oprzeć się wrażeniu, że Lee to dziewczyna. :smilewinkgrin:
rTo nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności.r1;

Her-mio-na 13
Ale inaczej wyobrażałam sobie min. Lupina, Blacka, Kruma, Freda i Georga, Ginny, Parkinson i wiele innych. Książki są dużo lepsze, filmy mnie zawiodły. Dobry był HP i Czara Ognia. Bardzo mi się podobało wejście Durmstrangu i mistrzostwa świata w quidditchu

Prefix użytkownikaDezerterka
A jat przeglądałam zdjęcia, i stwierdzam,że mi nie pasuje Dean Thomas...

Aktorka grająca Ginny pasuje w pierwszych częściach, ale jakoś nie mogę sobie jej wyobrazić jako tą Ginny, za którą szaleje mnóstwo facetów...

No i Umbridge na tych zdjeciach wygląda jak miła babunia a nie jak wielka, wredna ropucha...
fuck you very much.

Prefix użytkownikamelancholia
Jak dla mnie to jest tam wiele osób, które mi nie pasują. No ale skoro jest tu juz taki temat to napisze o wszsystkich:
-Szalonooki Mody (za gruby, za pucułowaty, i to oko...na opasce:uhoh:?)
-Remus Lubin (ten wąsik i myslałam, ze będzie przystojniejszy)
-Fleur Delacour (Clemence nie jest ładna, a wile są piękne, nawet te półwille nie nie nie)
-Cedric Diggory (miał być przystojny:D)
-Wiktor Krum (wyobrażałam sobie, że bedzie miał chudsza twarz, mocne rysy twarzy, dłuższe włosy, naprawdę krzaczaste brwi no i że będzie widac ten jego kaczu chód)
-Dolores Umbridge (ani troche nie przypomina mi tej, z mojej głowy, juz prędzej dałabym do tej roli moją pania od polaka z gimnazjum:lol::lol:)
-Syriusz Black (tak tak moi mili... myślałam, ze będzie bardzije chudy, wręcz anorektyczny i że będzie miał włosy znacznei dłuższe)

To chyba wszyscy, jak sobie cos przypomnę to dopisze :D

luna_pomyluna
Wogóle nie pasuje mi ta przemiła kobietka na ropuche znęcającą się na uczniach!!! Co do Luny to też jest troche dziwna... to znaczy właśnie nie jest dziwna. Jest zwykłą, grzeczną i ułożoną nastolatką. Ma dobre tylko oczy. Włosy miały być mysioszare, a nie blond!!! Bo ale cóż, zobaczymy jak obie grają... choć nie zapowiada się ciekawie.:|
www.adayinthelife.whad.pl/foty/all_you_need_is_love.jpg
Jestem niezrównoważoną psychicznie dziewczynką, posiadam 14 lat, niebieskie oczy, brązowe włosy i szczery wielki uśmiech. Lubię śpiewać i gadać. Kocham oglądać filmy sensacyjne, obżerać się, wkurzać rodzeństwo, śmiać się do łez, oraz robić głupie miny... nienawidzę pająków, papierosów, papryki marynowanej, oliwek i przypraw ziołowych. Uwielbiam HP i wszystko co z nim jest związane, oraz taniec R&B. It's me!

Prefix użytkownikagryfka
mysle ze niepowinnismy sie wypowiadac na temat aktorow z 5 czesci... jednak po obejzeniu zwiastuna moge powiedziec ze baaardzo nie podoba mi sie umbridge bardzo... ;/ luna?? chyba za malo szalona taka slodziutka dziewczynka... ale zobaczymy z nia jeszcze nie jest zle... inni aktorzy ok

Prefix użytkownikaDezerterka
Tak... Lunę sobie ZUPEŁNIE inaczej wyobrażała. Dłuższe ('brudniejsze';) włosy, bardziej wyłupiaste oczy, większe rozmarzenie i większy 'bzik' na twarzy...

A aktoreczkę dali po prostu ładniutką... :/
fuck you very much.

Silver
mi sie nie podobal dumbledore w czarze ognia. jakos tak mi nie pasowal. z wygladu to raz bo jakos tak sie nie moglem przekonac ze to mily staruszek,a dwa wizja rezysera chyba tez miala swoja role. za duzo wrzeszczal, taka nawet lekka tyranie od niego odczuwalem jak wykrzykiwal CISZAAAAAAAAA :)

Prefix użytkownikaMosag
Najmniej pasująca aktorka (z WYGLĄDU) to ta, co gra Umbridge i Lunę. Tragedia po prostu!!! Dolores powinna być bardziej... obrzydliwa, ropuchowata, a Lunha powinna mieć, bo ja wiem... Okulary, kręcone włosy i Ten naszyjnik z kapsli od piwa kremowego :smilewinkgrin:!!!!
Kto jest Śmierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

Zuzka Johnson
Mi całkowicie do swoich ról nie pasują:
**Dolores Umbridge - powinna być bardziej "żabowata" i energiczna, a aktorka niestaty na taką nie wygląda.
**Wiktor Krum - przecież Krum miał być przystojny! Zresztą dla mnie to on bardziej przypomina kogoś ze wschodu, a nie tak wyobrażałam sobie tego sławnego zawodnika.
** Freda i Georg Weasley'owie - tacy "drętwi" są, nie potrafię nawet opisać jacy dla mnie byliby właściwi Weasley'owie, ale to na pewno nie oni.
**Ginny Weasley - wyobrażałam ją sobie jako trochę dojrzalszą, przynajmniej z wyglądu
** Luna - miała być rozmarzona i troszkę "puknięta", a aktorka jest ładną osobą i nie wygląda mi na zwariowaną.
** Lucjusz Malfoy - wygląda jak wycięty z filmu "Władca pierścieni" i przypomina mi jakiegos goblina. Lucjusz dla mnie miał mieć KRÓTSZE włosy i troszkę inny wygląd.

Mogłabym wymieniać jeszcze wielu, ale wiem, że i tak nie będzie chciało się wam tego czytać:)

Albus12
Nie będę zbyt orginalny, gdyż najabrdziej nie pasuje mi Dolores....lecz nie możemy jej na razie ocenić. Druga osoba to Syriusz Black wogóle inaczej sobie go wyobrażałem, Tom Riddle i Remus Lupin byli nawet wporzo choć także tak jakoś mi nie pasowali. A i jeszcze Percy, w mojej CHOREJ wyobraźni byył strasznie chudy i wyrzezbiony taki inny był.
I to chyba wszyscy!
"I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character."

Martin Luther King

Prefix użytkownikafanka_potter_love
Dla mnie WYJĄTKOWO nie pasuje Luna.
Wyobrażałam sobie ją bardziej... drastyczną, w sensie:
roztrzepana,rozmarzona i ogólnie dziwna. Nie pasuje mi jej wygląd.
Zgadzam się całkowicie z gnny92weasley!!! :) :) :)

Mavia
Co racja to racja... moim zdaniem aktorka, która gla Lunę jest za ładna na swoja rolę, a Umbridge to juz totalna porażka... to tylko kolejny dowód na to, że często przy wyborze aktorów do filmu na podstawie książki kierują sie nie tym, co trzeba

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: