Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Alan Rickman
|
|
Zona Valdzia |
Dodany dnia 28.03.2007 21:45
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 451 Dom: SlytherinPunkty: 1155 Ranga: Prefekt Naczelny Slytherinu Data rejestracji: 16.03.07 |
Ja osobiście tego aktora najbardziej lubie z Harry'ego Pottera a Wy? Co o nim sądzicie? Edytowane przez Xeri dnia 02.11.2013 19:41
|
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 31.03.2007 15:55
|
![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
ja na prawdę lubię tego aktora nie tylko jego rolę jako Snape, podobał mi się np. w Dogmie, Mesmer, To właśnie miłość. Jest bardzo charakterystyczny, ma wielki talent i do tego jest bardzo pozytywną postacią medialną "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
Dezerterka |
Dodany dnia 31.03.2007 18:52
|
![]() Postów: 2786 Dom: SlytherinPunkty: 5375 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 19.02.07 |
Dokładnie... Jako Snape jest idealnie wybrany. IDEALNIE! dokładnie sobie go tak wyobrażałam... A inne filmy z nim które widziałam to Dogma oraz 'Actually Love' (nie jestem pewna jaki jest przekład tego tytułu na polski ale wydaje mi się, że nazywa się 'to właśnie miłaść' - zresztą wspomniała o nim Peeves, czyli to raczej to...). Jestem zachwycona jego grą - sama chciałabym mieć taki talent... fuck you very much.
|
|
|
|
| LunaLoveGood |
Dodany dnia 04.05.2007 21:51
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 194 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 13.04.07 |
Świetny aktor, najbardziej charakterystyczna i barwna postać. Rolę Snape'a odgrywa idealnie, szkoda tylko, że w filmach o HP, które juz się ukazały nie miał zbyt dużo roli do nauczenia, ale w Księciu Półkrwii i Deathly Hallows na pewno będziemy go częściej wiedzieć. "
...) Miała poczochrane, brudne, sięgające pasa włosy, bardzo jasne brwi i wyłupiaste oczy, które sprawiały, że wyglądała na bez przerwy zdziwioną. (...) Dziewczyna wyglądała, jakby miała co najmniej lekkiego bzika. Różdżkę zatknęła sobie w lewe ucho, na piersiach miała naszyjnik z kapsli od piwa kremowego i trzymała jakiś magazyn do góry nogami.""Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie." |
|
|
|
| rockopera |
Dodany dnia 20.06.2007 16:33
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.05.07 |
ja powiem tak: ALAN RICKAMN jest BOSKI!!!!!!! I jesli ktos mysli inaczej to niech sie nie wypowiada (zartuje oczywiscie). Bardzo lubie tego aktora, ma piekny glos....wiem tez ze budzi mieszane uczucia ze wzgledu na role jaka teraz gra. Widzilam go w paru filmach i wszedzie jest tak samo BOSKI SNEPE :-*
|
|
|
|
| Nemesis |
Dodany dnia 22.06.2007 19:22
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydziału Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.06.07 |
Aktor z niego świetny, idealnie pasuje do Snape'a. Nawet w polskim dubbingu idealnie podkładają mu głos. Wprawdzie mógłby być moim ojcem, ale jest fajny pod względem fizycznym I pace, alone
In a place for the dead Overcome by woe And here, I've grown So fond of dread That I swear it's heaven ... Cradle of Filth- Suicide and other comforts |
|
|
|
| melody |
Dodany dnia 04.07.2007 19:27
|
![]() Postów: 28 Dom: Brak przydziału Punkty: 55 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 22.06.07 |
On jest świetny! To mój ulubiony aktor w HP. Postać, którą odgrywa również. Rickmana uwielbiam nie tylko za tą rolę, ale trzeba przyznać, że jako Snape jest niesamowity. No i ten głos... Z tego, co wiem to Rowling sama wybrała go do tej roli. |
|
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 08.07.2007 13:58
|
![]() Postów: 1059 Dom: HufflepuffPunkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Cóż, Rickman jest idealnym Snape'm. W końcu sama Rowling wybrała go do tej roli. Tak, zagrać to on potrafi, naprawdę świetnie. Ostatnio widziałam "To właśnie miłość" z jego udziałem. O tak, CUDOWNIE zagrał. Ma boski głos, fantastycznie gra... Przykład dla aktora
|
|
|
|
| Nice_Destruction |
Dodany dnia 22.07.2007 20:09
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydziału Punkty: 332 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.07.07 |
Nikt nie zagrałby lepiej Snape'a od Rickmana On jest po prostu stworzony do tej roli. Naprawdę, bardzo go cenię. Ahh, i jeszcze jedno - nigdy nie powiedziałabym, że pan Alan ma już 61 lat. No fuckin' way.
|
|
|
|
| Ginger |
Dodany dnia 27.07.2007 00:29
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydziału Punkty: 82 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 26.07.07 |
taaak jest genialny!!!! absolutnie fantastyczny!!! tylko w ksiazce mial żłóte zeby i tluste wlosy... no a w filmie calkiem niezle z niego ciacho... ,mocno to sie klooooci z moim wyobrazeniem na jego temat!!!! Edytowane przez Ginger dnia 27.07.2007 00:30 |
|
|
|
| Adela |
Dodany dnia 10.03.2008 11:40
|
![]() Postów: 112 Dom: Brak przydziału Punkty: 197 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.02.08 |
Zgodzę się, że wspaniale pasuje jako Snape, przede wszystkim dlatego, że jest świetnym aktorem. W filmie "To właśnie miłość" jest rewelacyjny! Zresztą ogólnie ten film jest bardzo dobry, nie tylko ze względu na Rickmana. |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 21.03.2008 13:33
|
![]() Pochwały: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Świetny aktor! Genialnie wcielił się w role Snape'a. Jest, jak ktoś juzz wcześniej napisał, Snapem idealnym ;) Widziałam Go w wielu filmach i we wszystkich bardzo podobał mi się jego gra aktorska... bardzo dobry aktor "jednym" słowem :) ![]() |
|
|
|
| karolakhp |
Dodany dnia 27.03.2008 19:58
|
![]() Postów: 110 Dom: Brak przydziału Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Idealnie pasujący aktor do tej roli. Te jego spojrzenie, głos i włosy czasami jak oglądałam film aż mi ciarki tak jakby przechodziły ;]. Strzał w 10 ten aktor I trzeba dodać że Alan to bardzo dobry aktor ! Gratuluje tak dobrze zagranego jak dotychczas Snape ! "-... A teraz zwracam się do ciebie, Harry Potterze. Pozwoliłeś by twoi przyjaciele zginęli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiać mi czoło. Będę na ciebie czekał w Zakazanym Lesie. Przez godzinę.Jeśli się tam pojawisz,jeśli się nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszę do boju, Harry Potterze odnajdę cię i ukarzę każdego mężczyznę,kobietę i dziecko, którzy będą próbowali ukryć cię przede mną.Masz godzinę" ^^^^ "-Byłeś taki dzielny. Nie mógł mówić. Pochłaniał ją wzrokiem,myśląc,że mógłby tak stać i patrzeć na nią wiecznie. Tylko patrzeć,nic więcej. -Jesteś już blisko-powiedział James.-Bardzo blisko.Jesteśmy ciebie tacy dumni. -Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknęło mu się z ust, za nim zdołał je powstrzymać. -Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzekł Syriusz-To takie coś jak zaśnięcie, tylko jest szybsze i łatwiejsze. -A on będzie chciał zrobić to szybko. Żeby już było po wszystkim-odezwał się Lupin. -Nie chciałem,żebyście umarli- powiedział Harry,a te słowa też wyrwały mu się bez udziału woli.-Żadne z was. Przepraszam..." ^^^^ "-Zostaniecie ze mną? -Do samego końca-odrzekł James. -Nie zobaczą was ? -Jesteśmy częścią ciebie- powiedział Syriusz.-Nikt inny nie może nas zobaczyć. Harry spojrzał na swoją matkę. -Bądź blisko mnie-szepnął. I wszedł w mroczny las." ^^^^ |
|
|
|
| Hekate |
Dodany dnia 14.03.2010 13:09
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.03.10 |
Jest wspaniałym Snape'em. Tylko gdyby rola przyszła 20 lat wcześniej. Niestety "twarz mu się sypie" i to widać. Polski dubbing bardzo traci na tym, że Rickman nie mówi po polsku, ach, jakże byłoby wspaniale, gdybyśmy słuchali jego głosu! |
|
|
|
YourSmile |
Dodany dnia 02.07.2013 02:17
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1328 Dom: GryffindorPunkty: 29744 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 13.01.13 |
Alan Rickman jest genialnym aktorem. Mistrz, nad mistrzami! Nie wyobrażam sobie, aby ktoś innym mógł się wcielić w rolę profesora Severusa Snape'a. Postać Mistrza Eliksirów wymagała dużego profesjonalizmu od Alana i myślę, że niewielu aktorów było by wstanie poradzić sobie z tą bardzo trudną rolą. Takiej postaci jak Severus Snape nie można tak po prostu "odegrać". Trzeba ja poznać, zrozumieć.. To nie jest takie proste jakby się wydawało. W jakimś wywiadzie Alan Rickman mówił, że kilka tygodni przed rozpoczęciem pracy przed kamerą filmów o Harrym Potterze już nosił czarne soczewki! Wracał do swojej postaci, na nowo poznawał jej świat i jej realia. Wymaga to od aktora na prawdę bardzo dużo pracy. Rickman podarował Severusowi jakąś część siebie. Są to czasem jedynie mało zauważalne gesty, a innym razem widać, że Alan oddał Severusowi własne serce. Oglądałam Alana Rickmana w wielu odsłonach. Bardzo urzekła mnie jego gra aktorska w filmie pt. "To właśnie miłość". Wcielił się w Harry'ego tak, jakby go znał od wielu, wielu lat. ;p Nigdy nie zapomnę Alana jako Metatrona. Film pt. "Dogma" jest całkiem niezły, aczkolwiek nie należy do moich ulubionych to postać Metatrona bardzo mi się spodobała. Każda kwestia jaką wypowiada Alna jest tam perfekcyjna, każdy gest, każdy ironiczny uśmiech.. W "Rozważnej i romantycznej" również Rickman bardzo mi przypadł do gustu. Jest bardzo wiele filmów z Alanem o których mogłabym dyskutować godzinami... Alan Rickman jest wspaniałym aktorem i nie da się temu zaprzeczyć.. |
|
|
|
Narcissa |
Dodany dnia 07.07.2013 17:41
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 647 Dom: SlytherinPunkty: 8673 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 29.06.13 |
Jak Snape - cudo, nie wyobrażam sobie nikogo innego.Lecz nie zapomnijmy o jego innych filmach "Rozważna i Romantyczna" "Pachnidło: Historia mordercy "Robin Hood" uwielbiam go w roli szeryfa.Bardzo dobry aktor ale ma już swoje lata Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów chroń nas Slytherinie
**** ![]() |
|
|
|
KubeN |
Dodany dnia 07.07.2013 18:46
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 124 Dom: HufflepuffPunkty: 999 Ranga: Wzór do naśladowania Data rejestracji: 19.04.13 |
Moim zdaniem jest cudownie dobrany do roli Snape'a. Świetnie odegrał swoją role. Mi podoba się jego tajemniczy charakter. Nie wiem dlaczego. Tak jakoś. No, ale krótko mówiąc: Severus Snape - Był to"ślizgon o sercu gryfona". Guess who back(again)?? The Majne podpis ludziu właśnie czytasz Siemka! Jestem KubeN, a raczej Kuba(właściwie to Jakub, ale wszyscy mówią Kuba) Konieczkowicz. Mam 13 lat. Mieszkam w Kielcach. Co tu dużo mówić ( a raczej pisać )lubię reggae, rap i hip hop. Jestem raczej człowiekiem spokojnym ( choć nie zawsze ). Chciałbym być mentalistą lub iluzjonistą ( jak nie wiecie co to jest to zawsze można liczyć na pomoc cioci wikipedii ). Dobra o mnie tyle. A, i tu macie link do mojego "przedstaw się": http://www.harry-...d_id=13971 ![]() " Magia nie istnieje dopóki jej nie stworzymy " By KubeN ![]() ![]() "Ból jest najlepszym nauczycielem. Tylko nikt nie chce być jego uczniem." Bruce Lee KAKAŁO ![]() C.D.N... [/b] |
|
|
|
Misteria |
Dodany dnia 08.10.2013 12:02
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 9 Dom: RavenclawPunkty: 83 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 08.10.13 |
Alan Rickman to najfantastyczniejszy głos Wielkiej Brytanii! No dobra, niech będzie, że zaraz po Stephenie Fry'u, ale i tak brzmi cudownie. Czy ktoś słyszał, jak czyta sonety Szekspira? Można znaleźć na youtube. Miodzioooo! ![]() |
|
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 02.11.2013 20:13
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Alan jako Severus idealny bez dwóch zdań. w innych produkcjach również mistrzowski. Fakt faktem ma już swoje lata ale aktorzy maja to do siebie, że ich kariera rozkwita w dość późnym wieku Ma niesamowicie głęboki głos. Odnoszę również wrażenie, że z niego niezła modelka <lol> Chodzi mi o to, że mała zmiana fryzury czy ubioru zmienia go bardzo mocno. I dobrze.Takie mam wrażenie przynajmniej Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał ![]() Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
|
YourSmile |
Dodany dnia 06.11.2013 09:56
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1328 Dom: GryffindorPunkty: 29744 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 13.01.13 |
joproxyz napisał(a): Odnoszę również wrażenie, że z niego niezła modelka <lol> Chodzi mi o to, że mała zmiana fryzury czy ubioru zmienia go bardzo mocno. I dobrze. Takie mam wrażenie przynajmniej ![]() Haha, CBGB? Alan w rudej, kręconej peruce! <3 btw. Już po premierze! xp Ech, ale kiedy do naszych kin ten film zawita... Czy ktoś słyszał, jak czyta sonety Szekspira? Można znaleźć na youtube. Miodzioooo! Słuchałam. ^^ Usłyszeć go na żywo - marzenie. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Zona Valdzia

Slytherin

...) Miała poczochrane, brudne, sięgające pasa włosy, bardzo jasne brwi i wyłupiaste oczy, które sprawiały, że wyglądała na bez przerwy zdziwioną. (...) Dziewczyna wyglądała, jakby miała co najmniej lekkiego bzika. Różdżkę zatknęła sobie w lewe ucho, na piersiach miała naszyjnik z kapsli od piwa kremowego i trzymała jakiś magazyn do góry nogami."

Hufflepuff

Ravenclaw
Gryffindor