Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Mugol
15.04.2026 22:26
Cześć :) wracam po paru latach, a tu fandom umarł ;(

Specjalista ds. sprzedaży
12.04.2026 11:40
ja wczoraj napisałam pół posta w hogwarcie po czym stwierdziłam, że mi się nie chce i usunęłam xD

O choinka!
11.04.2026 17:22
Mnie się parę razy śniło, że Hogwart ożył

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Alastor Moody
Album: Plakaty
Dodał: Prefix użytkownikaCordiale
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Ulubiona postać...
Hermiona1334
Tak w ogóle to lubię wszystkich jednakMoimi ulubionymi postaciami są Albus Dumbledore,a na II miejscu lokuje się Hermiona Granger.Dlaczego akurat tych dwoje?Więc tak:
Lubię Albusa,bo po pierwsze jest człowiekiem bardzo mądrym i odpowiedzialnym o silnym harcie ducha.Stara się wszystkim pomagać i mimo swojej jakże wielkiej mocy,która przeraża nawet Voldemorta nigdy się nie puszył ani nie pragnął władzy.Bardzo rzadko zdarzają się ludzie,którzy kiedy odniosą jakiś sulces są skromni i nie rozgłaszają tego na cały świat.To wielka jego zaleta.Poza tym imponuje mi swoją wielką mocą i dobrocią.Niejednokrotnie uratował Harry'emu życie.Ma poczucie humoru jest honorowy i lojalny.Przyznam że gdy czytałam w KP opis jego pogrzebu ryczałam jak bóbr przez pół godziny.

A Hermiona?No cóż,choć wielu ma ją za kujonkę to jest ona na swój sposób fajna.Imponuje mi logicznym myśleniem i inteligencją(czasem aż za dużą).Jest do mnie bardzo podobna:tak jak ja czasem lubi się pomądrować i porządzić innymi.Kocham też jej"Czy to nie oczywiste?".Jest na II miejscu,bo nikt nie przebije Albusa.:D.

"Wyglądasz bardzo zdrowo Potter,więc wybacz mi,ale nie zwolnię cię z obowiązku odrobienia pracy domowej.
Chyba żebyś umarł,wtedy możesz śmiało czuć się zwolniony"
"Będziemy na tyle silni,na ile będziemy zjednoczeni i na tyle słabi na ile będziemy podzieleni"
"Co ma być to będzie a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć"

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Acan
Najbardziej to lubię główna trójkę czyli Harrego, Hermionę i Rona, ale nie moge oprzeć sie Lunie Lovegood, jaki ona ma głosik w polskim dubbingu :D
H&H

emigratka
Strasznie dużo postaci w Harrym jest superjezyk
A trzy pierwsze miejsca u mnie zajmują:
I oczywiście główna trójka (Harry, Hermiona i Ron), bo gdyby nie oni to tej książki w ogóle by nie było;)
II Zgredek, bo jest strasznie zabawny a poza tym podoba mi się jego oddanie Harry'emu:D
III Albus Dumbledore, ponieważ imponuje mi swoją mądrością i inteligencją a także tym, że pomimo ma wielką siłę nigdy nie starał się zdobyć władzy. Jednym słowem woda sodowa nie uderzyła mu do głowy. Dlatego nie podoba mi się to, że w IŚ już nie wydaje się taki idealny:(

Patryk McKinnon
Ja uwielbiam Freda i Georga Weasleyów oraz Irytka. Lubię ich dlatego, że robią masę dowcipów. Czasami doprowadzają mnie do łez. Bliźniacy podesłali raz Percyemu smocze łajno itp.

madzia777
#Draco Malfoy - wygląd 20%, styl 20%, charakter 60% = stuprocentowo najlepsza postać w HP.
#Luna Lovegood - sympatyczna dziewczyna, + za inny od reszty charakter.
#Nimfadora Tonks - dobra by była z niej kumpela. Czuję, że mogłabym z nią o wszystkim pogadać bez narażania się na śmiechy i krytykę.

olka2605
hmm... to ja mam podobnie. tyle ze u mnie jest:
1. fred i george w.
2 syrek (syriusz b.)
3. neville l.
4. sexi lucek (lucjusz m.)
5. luna l.
6. smarkerus (s. snape)

Prefix użytkownikamumilka
A ja i tak najbardziej lubie StworkaTakTakTak! Sama nie wiem czemu. Bo jest fajny i potrafi ugotować zupę cebulową. No a poza tym to lubie

- Dudley'a Wstydniś
- Tonks :smilewinkgrin:
- Snape'a :lol:
- Freda i Georga B)B)
- Pana Weasley'a :D
- Lunę - bo dzięki niej już wiem jak się pozbyć gnębiwtrysków. Duże oczy
- i Graupa. jezyk

A na serio nie lubię:

- Percy'ego - bo to idiota :rip:
- Fleur :o
- Pani Weasley - bo jest nadopiekuńcza Nie
- i Moody'ego. :confused:

Prefix użytkownikagne
- Lunę - bo dzięki niej już wiem jak się pozbyć gnębiwtrysków.

Jakaś sugestia? xD

Ulubiona postać yto oczywiście Severus Snape. Za sarkazm i ironię oraz za to, że miał serce po dobrej stronie. I za to, że nigdy nie dowiem sie jaki był naprawdę.

-Profesor McGonagall - Świetna postać. Za jej podejście do uczniów i całokształt. Za ogromna energie jak na swoje lata.

-Luna - Za to, że jest marzycielką i dodaje książce humoru. Za jej przywiązanie do przyjaciół.

-Remus Lupin - Za emanujace od niego ciepło i miłość^^

-Gilderoy Lockhart - Wiem, że to dziwne, że wypisuję tu tego idiotę. Jednak mam jakiś sentyment do tej postaci. Za to, że chce mi się śmiac gdy czytam 'Harry, Harry, Harry...' lub 'sława to sława Harry, zapamiętaj to sobie'. Postać dobrze oddana przez JO. No i za Orderu Merlina Trzeciej Klasy i pięciokrotną nagrodę tygodnika "Czarownica" za Najbardziej Czarujący Uśmiech. xD
Edytowane przez Prefix użytkownikagne dnia 11.08.2008 09:11
www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_C9HW0VT8HWB4j5ioQty4pa6Ex9wMeLs6.jpg

Ginny_Potter-Weasley
LUPIN . chcialabym miec go za nauczyciala.
2 jean granger jest madra ,twarda i ma swoje zdanie
3 molly weasle - nie ma to jak dobry obiad
lubie tez snapea ,harrego ,rona , belle i wielle wielle innych osob
Jestem , jak Voldemort-Niezniszczlna , ale kiedys sie zlamie

Jestem jak śmierciożerca-gotowa służyć jednemu na wieki

Jestem jak Avada-lepiej mnie nie spotkać...

Son Goku Potter
Ja jestem wielką fanką Huncwotów ( oprócz Glizdogona)Rowling mogłaby więcej opisać ich przygód albo żeby Syriusz lub Lupin przynajmniej jakieś poszczególne wątki z ich pobytu w Hogwarcie wspomnieli. Tylko szkoda że wszyscy zginęli . Ale lubię też bardzo postacie bliźniaków i też jest mi szkoda że Fred zginą . W ogóle dużo lubię postaci ale te chyba przeważają .:D
Najpełniejsza wdzięku jest nieśmiałość @---

Książka Rowling pojawiła się w momencie, gdy krytycy ogłosili koniec gatunku literatury młodzieżowej. Sukces HP obalił ten pogląd!! - Gazeta Wyb. 29.07.2000

Prefix użytkownikaHarry Potter 33
1) Harry Potter
Główny bohater, najdzielsza postać z sagi, Gryfon, uczciwy, wierny. Imponuje mi.
2) Ron Weasley
Poczucie humoru ma niebywałe... i jest fajny, i tyle.
3) Hermiona Granger
Też ją lubię. Za co? Nie wiem... może dlatego, że imponuje mi uczciwością, odwagą, swoją "Gryfonskością"? I przypomina mnie, o tak, w wielu sprawach... Tyle że ja lubię sport.
4) Rubeus Hagrid
Spoko gość. I koniec -.-
5) Geogre Weasley (niegdyś i Fred, który teraz...)
Poczucie humoru! Uwielbiam go, strasznie mnie rozśmiesza.
Edytowane przez Prefix użytkownikaHarry Potter 33 dnia 26.08.2008 17:35

www.pilkarz.ad2.pl
Prefix użytkownikamimid
Albus Dumbledore - Bardzo lubię ciekawe, pełne tajemnic postaci, a on właśnie taki był. Podobały mi się jego metody, ogólnie na życie i to, że był zwariowany. Te jego upodobania co do dropsów i innych łakoci^^. Ah... I ta jego świetna broda oraz włosy xPP.

Severus Snape - On zaś całkowicie różni się od Dumbledora. Jednak mają jedną wspólną cechę - są bardzo ciekawymi osobami. Ironia, aura tajemniczości, wzbudzał powszechny strach wśród swoich uczniów, świetna postać.

Draco Malfoy - Nie cenię go tak jak dwóch powyższych postaci, jednak również jest bardzo fajny. Sarkastyczny, przystojny blondyn z ostrym charakterkiem, jakiej ślizgonce by się nie spodobał?^^
Edytowane przez Prefix użytkownikamimid dnia 28.08.2008 16:23

niezapominajka
Ja najbardziej lubię profesor Minerwę McGonagall ponieważ jest ona stanowcza i wymagająca, a przy tym niezwykle sprawiedliwa i serdeczna. Troszczy się o uczniów i mimo, że z pozoru wydaje się być sroga, to zawsze można na nią liczyć, jest pomocna no i bardzo dzielna :) Właśnie tacy powinni być nauczyciele - trzymać dyscyplinę a jednocześnie pozwolić się lubić :)
Poza tym lubię też Hagrida, bo to "cholibka" bardzo bezpośredni, równy gość :)
No i odkąd przeczytałam "Insygnia Śmierci" to wielką sympatią zapałałam też do Severuska...

Carmell
Mam dwie ulubione postacie męskie. ; }
Pierwsza jest Draco Malfoy. Kiedyś za nim nie przepadałam, ale się to zmieniło, chyba pod wpływem fickami. Uwielbiam jego włosy, charakter, sarkazm, uszczypliwość, oraz oczywiscie za to, że jest przystojny. Tak właściwie, to o wiele bardziej wolę go z właśnie ficków. W oryginale jest... dziwny, przedstawiony w bardzo złym świetle. nie podoba mi się to. Kocham za to ficki z Draco, ostatnio bardzo takie "niby niby" drarry. Pokochałam "Z herbaciarnią w tle". Idealne, kocham takie ficki, z Draco nawijającym, z tym swoim świetnym humorem oraz z Potterem, jak zwykle zaskakującym nas swoją elokwencją (Eee... Yyy...).
Drugą postacią jest... Severus. ; } I podobnie - nie przepadałam za nim, polubiłam do w siódmej częsci, ale jeśli teraz się tak zastanowię, to lubiłam good zawsze. Siódma część mnie wzruszyła, ta scena z Sevem, ale właściwie najbardziej kocham jego sarkazm i charakter. Szczególnie mnie zainteresował po przeczytaniu "Trylogii Enahmy". Cudeńko.

ania1
Zdecydowanie Severus Snape. Zdobył moje serce i duszę. Już od pierwszego tomu, wiedziałam, że nie będzie zwykłym profesorem i później aby potwierdziła się moja teza. Praktycznie rzecz biorąc, to właśnie dzięki Severusowi przeczytałam całą serię.

LadyofLake
Moja ulubiona postać? Mogłabym wymieniać w nieskończoność. Zaczynając od Lily Evans (mam do niej sentyment - kiedyś, bardzo dawno temu pisałam fanficka o tematyce Lily/James) i Jamesa Pottera, który urzekł mnie swoją miłością do Lily, poprzez Huncwotów, których kocham miłością nieograniczoną za całokształt (oprócz Petera Pettigrew, oczywiście), a więc: Syriusz Black i Remus Lupin (nasz ukochany 'wujcio wilcio'; brat Syriusza, Regulus, również wydaje mi się bardzo tajemniczą i ciekawą osobą). Jeśli zaś chodzi o młodsze pokolenie, zdecydowanie bracia Weasley'owie, Fred i George. Ich teksty wymiatają. Nie wiem, ile razy bolał mnie brzuch ze śmiechu, czytając ich wypowiedzi. Lubię również Hermionę Granger i Lunę Lovegood. Harry też jest niczego sobie, jest w końcu głównym bohaterem i chcąc nie chcąc się z nim zżyłam. Nie mogę zapomnieć o Draconie Malfoy'u, którego kocham ze względu na jego sarkazm, cynizm, niewyparzoną gębę i który jest bezapelacyjnym Namberem Łan. Mogłabym wymienić jeszcze Dumbledore'a, Hagrida, Severusa Snape'a i profesor McGonagall, ale szczerze mówiąc, nie mam na to siły ani chęci. Zresztą, przed chwilą i tak to zrobiłam. Dziękuję za uwagę i mam ogromną nadzieję, że tym razem uda mi się zamieścić post bez żadnych usterek.
'Mimo to kochała go nadal, bo - po raz pierwszy w życiu - poznała, co to wolność. Mogła go kochać, choćby miał się o tym nigdy nie dowiedzieć, nie potrzebowała jego pozwolenia, by niepokoić się tym, co ludzie knują przeciwko niemu. To właśnie była wolność - czuć to, czego pragnęło jej serce, nie bacząc na to, co pomyślą inni.' - Paulo Coelho, 'Piąta Góra'

img262.imageshack.us/img262/8425/264262c7.png
(c) pottermoviesandbooks.blog.onet

www.ladyoflake.tumblr.com
Prefix użytkownikayasmin46
Osobiście mam kilka ulubionych postaci. Są to m.in.: Snape <3, Ginny, Draco Malfoy, Fred i George, Flitwick, Luna, Tonks, Lupin oraz Hermiona. Oczywiście mam tych ulubionych postaci zdecydowanie więcej, ale to są te najbardziej ulubione ;)

Prefix użytkownikaVeis
Witam wszystkich, to mój pierwszy koment na tym forum ;)
Ja wręcz uwieliam Bellatrix Lestrange, zwariowana kobieta o umyśle psychopatki, kochająca zabijać i torturować. Lubię takie barwne postacie. No i gra aktorska w filmie też mnie urzekła :)
No i jeszcze Minerwa McGonagall, surowa aczkolwiek pomagająca opiekunka Gryffindoru, już od samego początku wiedziałem że będzie fajną postacią, po prostu ot tak ją polubiłem.
Szkoda tylko że te postacie występują tak pokrótce, jednak dla mnie każdy moment z nimi przyjemnie się czyta i ogląda.

Prefix użytkownikaSasume
Ukochana postać od początku.. oczywiście Harry Potter! :)
Życie potrafiło nieźle skopać mu dupę, ale nie poddał się, był sobą od początku do końca.
Brzmi dziecinnie, ale ta postać zawsze będzie miała swoje miejsce w moim sercu jak i cały ten czarodziejski świat Jo.
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 17.01.2013 22:30

Prefix użytkownikaSolembum
Moja najukochańsza postać to Syriusz Black. Jest ideałem mężczyzny. Chociaż z krwi i kości jestem ślizgonką uwielbiam tego gryfona, ale nie przeczę bardziej bym go widziała w Slytherinie. Bardzo poruszyła mnie jego śmierć:(, ale taka decyzja Rowling miała to na celu - trafić w serce. Podsumowując Syriusz jest genialny pod każdym względem. jezyk
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 17.01.2013 22:31

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: