Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
25.05.2026 23:00
14, teraz 33 Duszek

Harrych świąt!
25.05.2026 18:38
Prawie 15 vs 34 no elo [*]

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
25.05.2026 01:12
Ja miałam 10 jak założyłam a zaraz kończę 21 ;(

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
24.05.2026 17:45
Nedelle, aż wstyd się przyznać Lucjuszja mam propozycję. poczujmy się staro. ile lat mieliście jak założyliście tu konto a ile macie teraz?a miałam 18 a teraz mi stuknie 30 w lipcu :lezki:

Harrych świąt!
18.05.2026 22:28
Zastanawiam się, jak ożywić naszego trupa, skoro wszyscy tęsknią... to w ogóle możliwe? Whistle

Shanti Black, tyle lat w błędnym przekonaniu xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Najnudniejsza książka świata
blackberry
Miejsce III - "Mistrz i Małgorzata" M. Bułhakowa

Oczywiście rozumiem,że z gustami różnie to bywa, ale jak dla mnie ta książka to prawdziwe mistrzostwo !

I przychylę się do opinii Gabriela - czytanie "Nad Niemnem" było dla mnie zdecydowanie męczące.
Dzieci są milsze od dorosłych
zwierzęta są milsze od dzieci
mówisz że rozumując w ten sposób
muszę dojść do twierdzenia
że najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty skurwysynie.

A. Bursa Pantofelek

filis
Miejsce III - "Mistrz i Małgorzata" M. Bułhakowa

Oczywiście rozumiem,że z gustami różnie to bywa, ale jak dla mnie ta książka to prawdziwe mistrzostwo !

Oj, blackberry, jestem całą sobą po Twojej stronie. 'Mistrz i Małgorzata' to najlepsza kwaśna grotecha jaką czytałam ;].

Do najnudniejszych dzieł zaliczę jeszcze 'Martę' Elizy Orzeszkowej. W żadnym aspekcie nie przypadła mi do gustu.

Prefix użytkownikaLady Mary Jane
Uuups. Przypomniałą mi się jeszcze jedna najnudniejsza książka na świecie. Polecam ją osobom, które wyibierają zawód psychiatry xD [tak jak ja xDD]

-Zagadnienia grupowej psychoterapii nerwic. Stanislaw Kratochvil

No po prostu jedno wielkie gówno xD
Chcę z Tobą przejść przez piekło...

Prefix użytkownikamk
Chcecie wiedzieć jaka ksiązka jest najnudniejsza?? to wam powiem- "Wyznania" św. Augustyna. Moja lektura. Porażka przeczytałam 2 strony. U mnie w klasie to nawet ci najbardziej oczytani wytrzymali góra 2 rozdziały. JAk o niej mysle to juz mnie cos trafia. Tam sie nic nie dzieje nic, nic, WIELKIE nic.Wiem ze tak sie pisało w sredniowieczu ale prosze nie każcie tego czytac młodziezy bo prędzej czy później oszalejemy, fragmenty tak ale nie całość!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzeba sie śmiać,
Wariatkę grać,
Szalonym być
I z życia drwić!!!

Prefix użytkownikaPatka-wariatka
Evangelina napisał/a:
Dla mnie najnudniejszą ksiązką, a raczej ksiązkami były: Krzyżacy i Kamienie na Szaniec. Jeżeli chodzi o to dlaczego, to nie wiem. Moze dlatego, ze byly to ksiazki całkowicie nie w moim stylu, opowidajace o jakichś wojnach. W KnSZ prawie wogule sie nic ciekawego nie działo, przynajmniej wg mnie. :)

Ja przeczytałam Twojego posta, to byłam w małym szoku.. Piszesz, że w "Kamieniach.." nic się nie działo ?? Tych chcesz przez to powiedzieć, że walka z okupantem, wszystkie akcje Małego Sabotażu i akcje dywersyjne, tajne plany, mnóstwo pomysłów, śmierć bohaterów i tocząca się ciągle walka o wolną Polske, to nic ?! Tam się właśnie cały czas coś działo ! Ja Cię nie rozumiem. .. Mi się książka strasznie podobała.
img234.imageshack.us/img234/7619/nagitarzehw2.png

Bo Świat ma wiele odcieni .. xD

Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi
Bo nie jesteś sam
Śpij, nocą śnij
Niech zły sen cię nigdy więcej nie obudzi,
Teraz śpij ..

Niech dobry Bóg zawsze cię za rękę trzyma
Kiedy ciemny wiatr porywa spokój,
Siejąc smutek i zwątpienie
Pamiętaj, że ..

Jak na deszczu łza,
cały ten świat nie znaczy nic, o nic ..
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil ..
Najlepszą z twoich chwil ..

Idź własną drogą, bo w tym cały sens istnienia,
Żeby umieć żyć
Bez znieczulenia, bez niepotrzebnych niespełnienia
myśli złych..

img398.imageshack.us/img398/6276/1146351hg2.jpg

Ben Barnes, czyli Książę Kaspian <3

img48.imageshack.us/img48/5102/1779181rj2.jpg

Prince Caspian <3.

Lubię, uwielbiam, kocham, podziwiam ..

- ZHP, przygody, muzykę, moją gitarę, książki.

-Piłkę nożną, lizaki, gumy balonowe, delfiny.

- Czarne koty, sok pomarańczowy, trampki, czasami burzę.. (;

-Las, wakacje, przyrodę, lenistwo, morze, góry..

-Severus'a Snape'a, Lunę Lovegood i Draco Malfoy'a (Tom'a Felton'a również ;*).

img49.imageshack.us/img49/7426/250pxharpedelumieremn2.jpg

`Czy wiesz czemu wilk tak wyje w księżycową noc .. ?

Prefix użytkownikaGinny_Weasley12
Wg najnudniejsza książka to "Hobbit, czyli tam i z powrotem".

O, z tym tez się zgadzam. Pamiętam, jak przeczytałam HP po raz pierwszy (bo kiedyś książek nienawidziłam), a zaraz po tym mialam urodziny. I dostałam hobbita. Doszłam do końca, ale musiałam się nieźle namęczyć. Wiem, że inne osoby by się ze mną nie zgodziły - dla mojej koleżanki to jest najlepsza książka pod słoncem.

Widzę, że dużo osób mówi o "W pustyni i w Puszczy", albo o "Robinson Kruzoe". Cóz, też mam takie zdanie. Mialam te książki jako lektury. Tata mi zawsze mówił: oj przeczytaj te książki, one są ciekawe.
Dla mnie nie były one ciekawe, ale nie były też przerazająco nudne.

No i jeszcze "Bajki Robotów". To również miałam za lekturę, ale my musieliśmy przeczytać tylko 1-2 rozdziały, więc całej książki nie znam.
Mówicie też o "Nad Niemnem" czy "Krzyżakach". No cóż, nie jestem jeszcze w takim wieku, że te książki miałam jako lekturę, ale z tego co czytam i co inni mi mówią - to jest przerażające. Raz obejrzałam kawałek "Nad Niemnem". Filmu. Nie wiem, cały czas tańczyli i nic się nie działo ;/

No i ja sama coś dodam: "Artemis Fowl". Ta książka jest... coś w stylu "Bajek Robotów", tylko że nowocześniejsze pismo i więcej rzeczy się dzieje. Ale wszędzie są same roboty. Na tym też zasypiałam.
img329.imageshack.us/img329/619/drfyhdrhrehtrherhgdgfbmj5.png
Draco&Hermiona - mówię NIE! Dołącz.

Być może istnieją czasy piękniejsze,
Ale te są nasze.

Ciąg dalszy w profilu.

Jestem fanką Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, że to jedna i ta sama osoba. ;D

[O]ld [G]ood [S]tyle

of

H-P.net

*Angela
*Angelina
*Mimid
*Christina
*Śmierciojadek
*Lestrange
*Essi
*Adzilla
*Wera
*Lenne
*Hemcia
*Nacia
*filis

img218.imageshack.us/img218/7083/scrittaslykv2.gif

Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!

th03.deviantart.com/fs7/300W/i/2005/210/0/6/Death_Eaters_by_digijohn.png
Śmierciożerca

mitsurugi.files.wordpress.com/2007/01/las.png
Trzeba żyć, a nie tylko istnieć.

republika.pl/blog_cy_3256437/3538848/tr/kadziewicz_zdjecia_dnia512.jpg
Mój ulubieniec, a siatkówka to moje życie!

Artemida
1. "Syzyfowe prace" - nudna jak flaki z olejem, prawie jak Gombrowicza dzieła, które są po prostu o niczym. A "Syzyfowe..." to po prostu... nie da się przebrnąć przez tą książkę.
2. "W pustyni i w puszczy" - czytałam ją siostrze na głos. Brak słów.

Prefix użytkownikaMosag
Z tych książek, które czytałam, najnudniejszą była "Awantura o Basię", której nie przeczytałam do końca, bo po prostu nie mogłam! A najgorsze to to, że była ona lekturą. Koszmar! Jedno zdanie czytałam z cztery razy.

Nie wiem, czego dokładnie jej brakowało, może mnie znudziła, bo jeszcze nie dorosłam do przeczytania tej książki (byłam wtedy w III klasie) albo co... Najnormalniej w świecie: nie wiem!
Kto jest Śmierciożercą? Ja! Ktoś o tym wie? Może rzucę na niego Avada Kedavra?

emigratka
Moim zdaniem najnudniejszą książką jaką kiedykolwiek przeczytałam są "Syzyfowe prace". Po prostu nie mogłam znieść tej książki. Zazwyczaj czytam dość szybko, ale tej książki nie dałam rady, jedna stronę czytałam ok.3 min. Tam się w ogóle nic nie działo! I dla mnie ta książka nie miała żadnego przesłania więc nie wiem po co ją czytać jako lekturę. To już "Krzyżacy" byli lepsi.

Prefix użytkownikaPotteroholiczka
* Stary człowiek i morze. - Masakra!! To była moja lektura! Ta książka jest taka krótka, a ja jej nie mogłam przeczytać w dwa tygodnie. Porażka. Ile można czytać o tym jak "Stary" płynął?!
* Zemsta \
* Dziady - Przeczytałam tylko streszczenia, ale i tak uważam, że to gniot ;/
* Krzyżacy/
* Mały książe - To było straszne!! Rozmowa z różą! No po prostu 'fascynujące'! ;/
* Pamiętnik jedynaczki - Dziewczyna chce mieć psa...no oki, ale żeby całą książkę(no dobra - pierwsze 15 str. - bo tyle wytrzymałam xD ) o tym pisac?!

Masakra... Nikomu nie polecam tych książek. ;/
Edytowane przez Prefix użytkownikaPotteroholiczka dnia 22.07.2008 20:06

Prefix użytkownikaAnix
Anikowa lista najnudniejszych książek to w większości lektury:
- Pan Tadeusz
- Męczennicy
- Lew, Czarownica i Stara Szafa
- Stary Człowiek i Morze
- Zemsta
- Krzyżacy
- Ogniem i Mieczem
- Mały Książę - którego darzę jedyną w swoim rodzaju NIENAWIŚCIĄ.

Poza tym będzie od cholery innych książek:

- Złotko, Skarb, Słoneczko
- Jumper
- Lalka
- Nad Niemnem
- Władca Pierścieni
- Hobbit

W Pustyni i w Puszczy jest boskie, jak się przeskakuje wszystkie te mulaste opisy przyrody, Dzieci z Bullerbyn uwielbiam.

Claire
- Władca Pierścieni

Przeklinam Cię na wieki! Jak Władca Pierścieni może nudzić? Opisami przyrody? Opisami uzbrojenia? Tym powinno się zachwycać, a nie nudzić! xP Ale to tylko moje spaczone uwielbienie dla mistrza Tolkiena.
I'm burning up a sun just to say goodbye.

i56.tinypic.com/2pqqqn9.gif

Prefix użytkownikaAnix
Czuję się przeklęta na wieki xD Nienawiść do Tolkiena mi pozostała z czasów, kiedym była w gimnazjum i mnie zmuszała polonistka do czytania tego chłamu a ja go wybitnie nie trawiłam. Nudne, ciężkie i pfe. Za to zakochałam się w Wiedźminie ^^
A Tolkien do wora, wór do jeziora *devil śmiech*

herma_007
Nie wiem jak możecie mówić, że książka 'Krzyżacy' jest nudna skoro przeczytaliście po dwadzieścia stron . Też tak myślałam, nawet jak przeczytałam połowę pierwszego tomu. Ale później się zaczęła akcja i to było już coś, przeczytałam do końca i uważam, że jest to jedna z lepszych książek, które przeczytałam ...
A 'W pustyni i puszczy' też było całkiem interesujące, nie wiecie, że Sienkiewicz we wszystkich książkach późno zaczyna akcję? To jest jedna z jego charakterystycznych cech.
A książki jakie czytałam, które mnie zanudziły to hmm, za dużo ich nie było, np. "Zemsta" doszłam za połowę, dalej nie mogłam. Nawet nie skończyłam "Romeo i Juli" ale to dlatego, że mi się nie chciało xD
Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich wkoło
Kupię nóż, zostawię nas dwoje

Bo ja kocham Bukę!

Prefix użytkownikaChristina
Mi się też dobrze czytało Najstarszego.

Dla mnie najnudniejszą ksiażką jest "Dziennika Bridget Jones"
Czytałam to u mojej cioci w Norwegi, bo już po prostu nie miałam co. Cała historia kręci się wokół kalorii ...... nudy :/
i65.tinypic.com/2d7bmkw.jpg
That's all they really want
i63.tinypic.com/fc8xht.jpg
Some fun
i65.tinypic.com/1zgcchl.jpg
When the working day is done
i64.tinypic.com/68xamr.jpg
All girls - they want to have fun
i66.tinypic.com/24o5d1j.jpg

i64.tinypic.com/214waz4.png
i64.tinypic.com/258waba.png
zapodaj.net/images/d9840e51c9400.png

Nagroda za Najlepszą Miniaturkę Wojenną - Niebo pośrodku piekła
Nagroda za Najlepszą Serię o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch
oi66.tinypic.com/n36vcy.jpg

http://xchristix.tumblr.com
Snivellus
"Stary człowiek i morze" - te opisy o jego żeglowaniu mnie powalały na łopatki, zdania typu "wychylił się za burtę i oddał mocz" - bardzo "interesujące" - niekoniecznie lubię czytać tak dokładne szczegóły. Omawiałam tę książkę jakieś 5-6 lat temu, ale do dzisiaj ten fragment pamiętam i za każdym razem mnie trzęsie na myśl o tej lekturze

lektury z epoki romantyzmu - nie znoszę tej epoki, czytanie Wertera to męka... Jedynie Fredrę zniosę, bo on komedie pisał ;)

"W pustyni i w puszczy" - uwielbiam Sienkiewicza, ale ta książka akurat do mnie nie trafiła - przeczytałam tylko połowę. Być może kiedyś doczytam, ale póki co mam do niej wstręt i nie mam na to ochoty.

"Nad Niemnem" - opisów przyrody było w tej książce więcej niż akcji - gdyby je opuścić, książka składałaby się z 1/3 tego, co dotychczas.

Innych na razie sobie nie przypominam ;)

emigratka
E-Vaire napisał/a:
Że co? Najstarszy NUDNY? Nie żartuj sobie! To nienormalne. Rozumiem, że może nudzić książka z samymi opisami, ale Najstarszy... Śmieszne :/

Jak najbardziej popieram. Najstarszy to cudowna książka i świetnie się skończyła. Nie mogę się doczekać trzeciej części, ale jakoś tak słuch o niej zaginął, a szkoda.

Malicious Lady
Anika napisał/a:
Za to zakochałam się w Wiedźminie ^^

Ja też. xD

I nie rozumiem, jak można nie lubić Małego Księcia, bardzo dobra książka, chociaż połowa mojej klasy jej nie zrozumiała. ^^

Amy-Amy-Amy
Nie rozumiem jak można nie lubić Tolkiena! Toż to jeden z najwspanialszych pisarzy na świecie! "Małego księcia" uwielbiam. Bardzo wzruszająca i piękna książka.
A najnudniejsza? Hmmm...Czytałam taką w drugiej klasie podstawówki. "Spotkanie nad morzem". Masakra! Połowa książki jest po kaszubsku, a druga połowa bardzo szczegółowo opowiada jak bohaterka chodzi kupować ryby;/
Bridget Jones to zabawna książka. O kaloriach jest w niej dużo, ale śmiesznych momentów jeszcze więcej.

Gizmolina
Ja wymienię tylko (?) cztery tytuły. No więc:
1. "Lassie wróć"- normalnie nie mogłam, zasypiałam już na drugiej stronie, a kazali nam ją czytać trzy razy :/
2. "W pustej Paszczy"- yyy... to znaczy "W Pustyni i w Puszczy" było nudne, bo za dużo tam było opisów. Wolę dialogi
3. "Krzyżacy"- no tam, to wszystko było nuudne
4. Słownik ortograficzny- wiadomo dlaczego ;)
WWW.VERITASERUM.CBA.PL

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: