Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Co sądzisz na temat epilogu?
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 14.05.2013 17:49
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
"Harry dotknął blizny. Od 19 lat nie zabolała go ani razu. Wszystko było dobrze."- jakoś tak to szło, co nie? Ni krzty nadzieji, że bd wielki comeback Voldemorta. Co tu dużo mówić? Rozczarowanie. Minęło już 6 lat od wydania IŚ więc, więc oswoiłam się z myślą, że dalej nic nie bd. Historię, która działa się przez te 19 lat dopowiedziałam sobie sama. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 09.03.2014 15:18
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Próbowałam się powstrzymać, ale nie mogę. Czy naprawdę trzeba pisać "bd" i nie można już użyć prostego, KRÓTKIEGO słowa "będzie"? Co jest z wami, dlaczego wy tak kaleczycie polski język? "Bd"... tragedia, takie posty powinny być kasowane za szerzenie lingwistycznych patologii w sieci. Ja nie widzę powodu do kasowania posta ze względu na skrócenie jednego słowa. X. Edytowane przez Xeri dnia 09.03.2014 16:17
|
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 09.03.2014 15:26
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
O boże, Mikasa nie przesadzaj. Piszę tak, bo jest szybciej i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Wiem, że strasznie pilnujesz, żeby wszyscy na tej stronie pisali poprawnie, ale nie przeginaj, bo jakiś tragicznych błędów kujących w oczy nie robię, więc nie zwracaj mi uwagi, bo jestem duża i wiem co mam robić. Nie widzę powodu, dla którego w internecie mam nie używać skrótów. Nie jest to sprzeczne z regulaminem: ) ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 09.03.2014 16:29
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Mi epilog bardzo się podobał. Było nawet wspomnienie o Draco, że ma żonę i syna. Szkoda tylko, że tak mało się z niego dowiedzieliśmy o przyszłości bohaterów. Byłoby fajnie, gdyby Teddy i Victoire pojawili się "osobiście", a nie tylko w opowieści Jamesa, który widział ich pocałunek. Szkoda też, że nie było pozostałych Weasleyów z najmłodszego pokolenia, no ale wtedy Rowling nie miałaby o czym informować odnośnie tego, co stało się z bohaterami po wojnie. Ogólnie epilog bardzo mi się podoba, choć mogło być lepiej. Ni krzty nadzieji, że bd wielki comeback Voldemorta. Co tu dużo mówić? Rozczarowanie. No wiesz, ile można użerać się z jednym Voldim? Ja bym nawet powiedziała, że ostatnie zdanie epilogu aż prowokuje do dodania "do czasu...". Czyli mógłby pojawić się nowy czarnoksiężnik. Edytowane przez Ana_Black dnia 09.03.2014 16:36
![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 31.10.2014 21:32
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Mi się tam Epilog za bardzo nie podobał. Trochę za cukierkowo jak dla mnie. Nie chodzi o to że nie lubię szczęśliwych zakończeń, bo lubię, ale wolałabym żeby zakończyli szczęśliwie ale zaraz po wojnie, lubię czytać te ich emocje, ciekawi mnie jak poradzili sobie z pierwszymi dniami "po". Poza tym było dość przewidywalnie - Ron z Hermioną, Harry z Giny. Zero jakiego "WOW". |
|
|
|
Ann Weasley |
Dodany dnia 31.10.2014 21:59
|
![]() Postów: 116 Dom: SlytherinPunkty: 468 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 08.09.14 |
Mi podobał się bardzo. Moi ulubieni bohaterowie są razem, szczęśliwi razem z swoimi dziećmi. Za krótki, ale może być. Jest tu taki FF gdzie jest wątek o : Lily, Albusie Jamesie, Scorpiusie. Nie promuję go, ale polecam. Epilog trwał za krótko i był nie na temat, o którym więcej Potterhead chciało wiedzieć : CO SIĘ DZIAŁO PO BITWIE O HOGWART?! I to moja opinia. ![]() Do boju, Slytherin do boju! - Czasem trzeba się poświęcić. Bez względu na to, co może z tego wyniknąć. I to tylko po to, by wywołać malutki uśmieszek na kogoś twarzy. - Nie żałuj umarłych, Harry. Żałuj żywych. I to tych, którzy żyją bez miłości. - Prawda to cudowna i starszliwa rzecz, więc trzeba się z nią obchodzić ostrożnie. - Jeśli chcesz poznać człowieka patrz, jak traktuje podwładnych, a nie równych sobie. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Victoria Owl |
Dodany dnia 15.12.2014 12:04
|
![]() Postów: 150 Dom: GryffindorPunkty: 1669 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 12.12.14 |
Epilog? Jestem pół na pół. Są wady ale są zalety. Jest jednak bardzo przesłodzony, ale chociaż szczęśliwe zakończenie jest. Nic dodać nic ująć. Wszystko zostało napisane przez innych. ^^ ,,Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota" ![]() |
|
|
|
Sheeby |
Dodany dnia 05.01.2016 17:30
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 512 Dom: HufflepuffPunkty: 5239 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.13 |
Kiedyś dodawałam tu post, ale jednak z biegiem czasu zmieniłam zdanie. Tamten przed chwilą usunęłam. Pierwsze wypowiedzi w tym temacie, to nazywanie epilogu "przesłodzonym". Chciałabym zwrócić uwagę na fakt, iż książka w zamiarze była dla dzieci, czyli powinna się dobrze skończyć. Ma to przecież potem jakiś skutek na odzwierciedlaniu świata. Trójka głównych bohaterów przeżyła, ba, ma się bardzo dobrze. Przeszli w swoim młodym życiu naprawdę wiele, dali radę sobie nawet po wojnie, kiedy stracili bliskich i to co ich wykształciło. Patrzyli na to wszystko, więc chyba dobrze, że teraz wiodą spokojne życia z dziećmi, wciąż utrzymując kontakt i zastępując zmarłych, szerszymi rodzinami z wielką ilością krewnych. To, co mi się nie spodobało, to to, z kim skończyła Hermiona. Mądra, bystra, zaradna, z świetną przyszłością przed sobą, skończyła z Ronem. Który, nie dość, że zawsze ją wykorzystywał, rzadko kiedy doceniał i ogólnie w mojej opinii, był po prostu denerwującą postacią, to jeszcze ma z nią spędzić resztę życia... Ja bym to nazwała karą. Dodatkowo, te słowa do własnej córki, by była mądrzejsza od młodego Malfoya - dowód, że ten człowiek nadal nie dojrzał. To taki typ, którego trzeba pakować, robić mu obiadki, kawki, herbatki, wszystko przynosić, a on tylko będzie chodzić do pracy i leżeć, nic poza tym. UGH Jeszcze przypomina mi się, że jak czytałam pierwszy raz epilog, to dorosły Harry nie bardzo mi pasował do dorastającego Harry'ego którego poznaliśmy w całej serii. Rozumiem, wydoroślał - okej. Nadawanie imion po bliskich (zastosowane przez prawie każdego z epilogu) to też lekkie przegięcie, dziecko powinno być znane ze swojego imienia za to co samo zrobiło, odzwierciedlać siebie samego, a nie przodków czy krewnych. Fajna również jest symbolika, z tym King's Cross. Podsumowując wypowiedź, Rowling postąpiła dobrze, pisząc dobre zakończenie, jednak do niektórych rzeczy, nie da się nie przyczepić. Nowa generacja jest fajna, można rozwijać wątki na swój sposób, we własnej wyobraźni. ![]() Julia part smart ![]() |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 05.01.2016 17:50
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 215 Dom: RavenclawPunkty: 9854 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Moja reakcja na epilog była kompletnym zaskoczeniem. Muszę przyznać, że moja starsza siostra wmówiła mi, że ostatnim zdaniem było coś w stylu: "... I Harry Potter obudził się w swoim pokoju, wiedząc, że to co mu się przytrafiło było tylko snem. Usłyszał wołanie. Jego mama podawała właśnie śniadanie...". Muszę przyznać, że coś takiego byłoby genialne na zakończenie. Już widzę miny czytelników: coś w stylu "Jak to?". I cały sens życia pryska. ![]() Rowling jednak nie chciała chyba doprowadzić nas do załamania nerwowego kończąc wszystko happy endem. Czy to dobrze? Nie. "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 05.01.2016 18:01
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
A ja tam nie mam zastrzeżeń, bo w sumie nie wyobrażam sobie jakoś innego zakończenia. Niby jak to miało się potoczyć? W filmie może i dosyć "dziwnie" to wyszło, ale czytając książkę nie miałem większych obiekcji. Skończyło się niby dobrze, ale nie zgodzę się, że "cukierkowo" i sztucznie. Przecież tyle czołowych postaci zginęło tragicznie w bitwie o Hogwart i nie tylko. Czy tak słodko wyglądało to, że syn zamordowanych Remusa i Tonks jedzie do szkoły? Miał przyjaciół, ale rodziców nikt mu przecież nie wrócił. Osobiście nie bardzo widzę inne rozwiązanie dotyczące epilogu. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 05.01.2016 22:05
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Najważniejsze zastrzeżenie to ten "wielki brak". Chodzi o choćby zamknięcie etapu przejściowego, między zakończeniem wojny, a stopniowym powrotem do normalności. Znalazłem post Mikasy z przed kilku lat, gdzie zwróciła na to uwagę. Takie czasy, jak to określiła "formowania się nowego porządku", to najciekawszy moment "którego nie było". Właśnie to mnie najbardziej rozczarowało. Brak jednego krótkiego, nawet "kronikarskiego" rozdziału. Tylko od razu "Dziewiętnaście lat później". Rowling stara się trochę wypełnić tę lukę, krótkimi wypowiedziami. Tylko, że jest to takie "dawkowanie kroplomierzem, lekarstwa na podtrzymanie podstawowych funkcji życiowych". Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 05.01.2016 22:14
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
No więc, przede wszystkim nie podobał mi się epilog bo... był, czy raczej nadal jest, epilogiem. To takie dziwne uczucie, gdy kończy się twoja ukochana seria. Przechodząc jednak do mojej opinii na temat samej treści. Mam bardzo podobne zdanie co nasza Sheeby. Fajnie, że książka tak się skończyła, jeśli chodzi o "przesłodzenie", lubię jak autorzy dodają na sam koniec cukru Współczuję Hermionie męża, pewnie ma z nim niezłe problemy :VNajgorsze w epilogu są imiona dzieci wspaniałej trójcy - w życiu bym tak ich nie nazwała! Nie rozumiem, jak Jo mogła im to zrobić... ale to temat rzeka Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów "Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 06.01.2016 13:48
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Dla mnie ten epilog był bez sensu, tak samo jak fakt, że żaden z naszej trójki głównych bohaterów nie zginął ani w żaden inny sposób nie ucierpiał. Ta ilość dzieciaków też mi jakoś średnio pasuje. Prawdę mówiąc, wolałabym, aby tego epilogu wcale nie było, albo aby nie był tak przesłodzony. Mógłby pokazywać np. życie zawodowe postaci, to by było ciekawsze. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 01.06.2017 20:46
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Poprawka. Śmierć Snape'a NIE JEST w epilogu. Moim zdaniem ona BYŁA potrzebna, miała ona pokazać bezwzględność Voldemorta, nawet wobec swoich najwierniejszych sług, byle tylko osiągnąć władzę. Symbolizowała też to że chodźby nie wiem jak ktoś był dobry, także umrze. Co do samego epilogu to nie uważam żeby był bez sensu aczkolwiek mógłby być trochę lepszy. Był zdaję się pisany ciut na siłę ale nie ma się czego czepiać. Edytowane przez Rue Riddle dnia 01.06.2017 20:56
Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " " zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;pA tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolfJesteś świetną męską postacią ~ Angelina JohnsonUważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalakaJesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 01.06.2017 21:56
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
rozaiestrange9 napisał(a): Poprawka. Śmierć Snape'a NIE JEST w epilogu. Moim zdaniem ona BYŁA potrzebna, miała ona pokazać bezwzględność Voldemorta, nawet wobec swoich najwierniejszych sług, byle tylko osiągnąć władzę. Symbolizowała też to że chodźby nie wiem jak ktoś był dobry, także umrze. Pięknie napisane Jeśli mam być szczera, to ta śmierć mnie nie ruszyła, ale uważam, że tak, była potrzebna.Co do samego epilogu, to... no nie bardzo, no. Wolałabym, gdyby Rowling zakończyła to bez niego. Bez żadnego Przklętego Bachora i innych takich bzdet. Żeby każdy mógł sobie sam, tak jak potrafi, dokończyć historię Chłopca, Który Przeżył i jego przyjaciół. Moim zdaniem, to byłoby piękniejsze :marchew: ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

gordian119

Hufflepuff

Ravenclaw
Gryffindor
Ja bym nawet powiedziała, że ostatnie zdanie epilogu aż prowokuje do dodania "do czasu...". Czyli mógłby pojawić się nowy czarnoksiężnik.

Slytherin

" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb 

~
~