Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Kto, ile i dlaczego, czyli rekordy Potteromaniaków
|
|
| magda0tonks |
Dodany dnia 16.03.2008 18:40
|
![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 3 Dom: Brak przydziału Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.02.08 |
ja tez wiele razy przeczytalam wszystkie czesci oczywisciew najwiecej razy 1 czesc. & przeczytalam za pierwszym razem w 8 godzin bez przerwy chodzilam z nia nawet do wc, jadlam i pilam czytajac!!!! do tej pory przeczytalam ta czesc 4 razy takze w wersjach angielskich |
|
|
|
hermionka12 |
Dodany dnia 28.02.2013 14:13
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 46 Dom: HufflepuffPunkty: 744 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 18.01.07 |
No ja je już tyle razy czytałam że teraz jak do nich wracam to wracam do nich po bardzo długiej przerwie bo już mnie do nich tak, nie ciągnie jak kiedyś. Ale czytałam je wiele razy nawet trudno jest mi określic ile i nadal je lubię są moim numerem 1. Hermionka
|
|
|
|
sandri00001 |
Dodany dnia 01.11.2013 14:27
|
![]() Postów: 6 Dom: SlytherinPunkty: 93 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.10.13 |
Ja nie potrafię tego zliczyć...HP zaczęłam czytać 5 lat temu w wieku 7 lat.Trochę się nazbierało...Ale nie rozumiem tych którzy mówią,że po kikakrotnym czytaniu książka się nudzi.Ja dopiero za drugim razem zaczełam dostrzegać piękno tej serii i za każdym razem czuję ten sam dreszcz zaciekawienia,który czułam za pierwszym razem...:hej:^_^ Jak jest gdzieś raban,to o każdej porze,
wezwij Irytka,będzie jeszcze gorzej! |
|
|
|
Padida |
Dodany dnia 01.11.2013 15:35
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 412 Dom: GryffindorPunkty: 7287 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 13.07.13 |
HP i KF - 2 razy HP i KT - 2 razy HP i WA - 2 razy HP i CO - 2 razy HP i ZF - czytam 2 raz HP i KP - 1 raz HP i IŚ - 1 raz Jak da się domyśleć powtarzam serię drugi raz i jestem w trakcie czytania Zakonu Feniksa. Potteromaniaczką jestem od... iluś miesięcy, mianowicie od 28 stycznia. Przeczytałam wszystkie części do 25 marca. Odczekałam kilka miesięcy i teraz właśnie czytam znowu. ![]() hej |
|
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 05.06.2014 19:21
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 303 Dom: SlytherinPunkty: 3877 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 13.06.13 |
Zaczęłam rok temu. Przeczytałam całą serię dwa razy, żeby zrozumieć i móc wyjaśniać młodej - wciągnęłam się. Potem wszystko jeszcze raz, bo czytałam całą serię młodej, a teraz czwarty raz, bo młoda chciała kolejny raz to czytać. No i skończymy pewnie za jakieś dwa dni trzeci tom. Jeśli młodej zaś nie odbije na kolejne czytanie tego jak skończymy, to pewnie cala serię przeczytam za jakieś może trzy lata ;P Ale jakieś kilka miesięcy temu nauczyłam się z nudów przy pilnowaniu młodej na placu zabaw 1,5 kartki rozdziału 34 IŚ. Była piękna pogoda, nie wiedziałam, że młoda będzie trzy godziny na placu i nie wzięłam czytanego wtedy Wiedźmina i z nudów odpaliłam na komórce audiobooka i poszło! Do tej pory pamiętam i z pamięci powtórzę te 1,5 kartki. Edytowane przez Xeri dnia 01.11.2013 20:41
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png ![]() "Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy" "Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." "Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza" "Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." "-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda? - Nie wiem, Yen. Powiedz mi! - Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy. -Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda? - Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu. |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 05.06.2014 19:28
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Trudno zliczyć. Wszystkie prócz ZF przeczytałam więcej niż raz, a i ZF mam znowu zamiar przeczytać (choć bardzo nięchętnie, bo najmniej lubię tą część i w dodatku pewnie znowu się poryczę przy śmierci Syriusza ), żeby sobie odświeżyć tą część, bo dawno nie czytałam. ![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 05.06.2014 19:48
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Eee, jestem pewna, że się wypowiadałam już w takim temacie, ale ok. Nie pamiętam, którą część czytałam najczęściej, możliwe że KP, ale nie jestem pewna. Całą serię ogarnęłam z 16 razy, może mniej, może więcej. Od czasu kiedy aktywnie żyję sobie na stronie - ponad rok - nie sięgnęłam po lekturę Pottera. Nie czuję takiej potrzeby. Poza tym znam to prawie na pamięć, więc... Może jak nie będe już tu wchodzić i minie trochę latek, a ja zapomne jak zginął Syriusz, to znów zabiorę się za przeczytanie całej serii. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 04.07.2014 12:12
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Zagłębiam się w tę historię po raz szósty. Prawdopodobnie Jestem przy drugim tomie, skończyłam na tym, jak pani Norris zostaje spetryfikowana. Ja zawsze czytam po kolei, mniej więcej co rok lub co dwa. Kocham ten mój system , bo zawsze zapominam o pewnych ciekawych fragmentach, więc później czuję się, jakbym przeżywała tę przygodę na nowo. Potem oglądam po kolei wszystkie filmy na DVD, a potem czuję niedosyt, ale co poradzić? Edytowane przez Liliana2194 dnia 10.05.2018 18:38
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 31.10.2014 21:15
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
czasu dokładnego w godzinach nie pamiętam, ale pamiętam że był to maks dwa dni. ja zawsze czytając jakąś dobrą książkę szykuję się maksymalnie, maksymalną ilość czasu bo u mnie wygląda to tak że nie mogę się oderwać. podsuwają mi jedzenia, nawet nie patrzę co to, śpię może godzinę, żeby oczy odpoczęły. jak miałam lekcje bo był to środek tygodnia to pamiętam że czytałam HP na przerwach i na lekcjach jeśli dało radę (5, pamiętam że razem z koleżanką, każda miała swoją książkę i każdą minutę wolną w szkole czytałyśmy). o Ilościach to nawet nie wspomnę. kiedyś liczyłam i pamiętam że każdą część czytałam co najmniej 5 razy, ale niektóre więcej. na pewno te pierwsze częściej bo jak ja zaczęłam to były 4 tomy i potem przed wyjściem kolejnego od początku każdą część, czasem dwa razy bo np za szybko skończyłam i jeszcze nie wyszło 3 cześć to chyba mój rekord bo do wyjścia 6 była to moja ulubiona i czytałam ją 14 razy a potem przestałam liczyć
|
|
|
|
Najpoten |
Dodany dnia 04.11.2014 11:45
|
![]() Postów: 222 Dom: HufflepuffPunkty: 1228 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 25.07.13 |
WA 4 razy, reszta po 3. Nie mam własnych książek więc mogę tylko korzystać z tych z biblioteki, co za tym idzie nie czytałam po 10 razy. Jak ostatnio się wzięłam to całą serię w niecałe 2 tygodnie. Mówię też że nie czytam po nocach, więc dlatego tak długo. ![]() Lately I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be But baby I've been, I've been prayin' hard Said no more counting dollars We'll be, we'll be counting stars ![]() Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza. |
|
|
|
Teodora |
Dodany dnia 05.11.2014 15:04
|
![]() Postów: 43 Dom: RavenclawPunkty: 2374 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 28.08.14 |
Książki czytałam chyba 2 razy, potem (nie zlinczujcie mnie!) szkoda mi było czasu na czytanie tego samego, bo jest tyle innych książek a życie takie krótkie! Za to codziennie jadąc do pracy i z powrotem słucham kolejnych audiobooków z HP. P.Fronczewski świetnie to czyta! Wersję angielską 1 cz HP traktuję z kolei jako najprzyjemniejszy podręcznik do nauki j.angielskiego. dobrze jest mieć swój własny magiczny świat... w każdym wieku Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie. W Ravenclawie tylko ci, których umysł pięknem lśni. ![]() Zaginiona Nie wszystko jest jasne na pierwszy rzut oka - dedykacja dla pewnej osoby, która pewnie będzie zaskoczona. ------------------------------------------------------- Od pierwszej chwili, gdy go ujrzałam, stał się mi bliski, choć nadmiar jego troski jest denerwujący. Kiedy trafiliśmy do Gryffindoru, sytuacja niewiele się zmieniła, opiekuje się mną, zabierając na różne przyjęcia i spotkania. Jestem w końcu jeszcze dosyć młoda, ale nic przyjemnego jeżeli nie mogę mieć nawet chwili dla siebie. Kiedy udaje mi się na jakiś czas uwolnić od jego bliskości, jestem szczęśliwa. Może jakimś cudem da mi wreszcie święty spokój, bo ileż można to znosić. Całe szczęście, że mnie nie przytula i całuje, bo pewnie bym oszalała. Uśmiecham się w duchu, widząc jak biega po szkole, pytając kolegów czy mnie nie widzieli. - Nareszcie cię znalazłem, Teodoro! - wykrzyknął zadowolony z siebie Neville. Autor: Finnigan |
|
|
|
anessa |
Dodany dnia 17.12.2014 23:08
|
![]() Postów: 20 Dom: RavenclawPunkty: 88 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 15.12.14 |
Szczerze mówiąc nie wiem ile razy którą część przeczytałam. Pierwsze tomy na pewno kilka razy, jednak ostatni tom tylko jeden raz i to było tak dawno temu, że nie pamiętam nic z tego. Ze względu, że swoje mam tylko dwie części to przeczytałam je na pewno częściej. Ostatnio jeśli tak to można nazwać zaczęłam czytać tomy po kolei- jednak między HP czytam inne książki, bo jest ich masa i są również fajne ;p Z początku myślałam, że może mi się to kiedyś znudzi, jednak jakiś czas temu uznałam, że chyba nie będzie takiej sytuacji
|
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 18.12.2014 09:17
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Bardzo dobry temat. Oczywiście Pottermaniakiem jestem od roku i bardzo często wracam do książek, na które mam osobną półkę na której się mieszczą książki i zakładki z Harry"ego Pottera . Dostałam całą serię Harry'ego Potera na 8. urodziny, więc od razu wziełam się do czytania. W godzinę byłam na 150 stronie, czytając z zaciekawieniem, chociaż była już godzina przed północą. Wtedy oczywiście był piątek Mam umiejętność szybkiego czytania. Przeczytałam całą serię w miesiąc. HP i KF w dwa dni, Komnatę tajemnic w trzy, HP i WA w pięć, Czarę Ognia w 4 dni, Zakon Feniksa w tydzień ( 2 godziny dziennie), HP i KP w sześć, Insygnię Śmierci w 5 godzin. Kiedy czytałam Insygnię, była sobota, nudziło mi się... Do serii wracam często, nie czytam części po kolei tylko pierwsze dwa razy Mam w pokoju zawieszoną kartkę na ścianie gdzie napisane są części Harry'ego Pottera. Za każdym razem jak przeczytam jedną książkę rysuję kreskę. Aktualnie na kartce widnieje takie coś:Ile razy przeczytałam serię Harry Potter? HP i KF IIII HP i KT III HP i WA IIIIII HP i CO IIII HP i ZF IIIII HP i KP IIII HP i IŚ IIIIII Do serii wracam bardzo często Nie czytam na siłę. Dla przyjemności. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie możecie mnie znaleźć jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
Herma_22 |
Dodany dnia 25.01.2015 20:05
|
![]() Postów: 31 Dom: RavenclawPunkty: 2803 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.11.08 |
O rety! Nawet nie wiem ile razy Harrego Pottera zaczęłam czytać w szkole podstawowej jakoś tak 2-3 lat po wydaniu, a teraz kończę studia więc to już długi okres czasu minął. Ale to najlepsza przygoda życia i często wracam do czytania tej serii
|
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 25.01.2015 22:26
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Dwa razy od deski do deski. Na pewno nie jest to ostatni raz, w przyszłym roku myślę żeby pyknąć HP i kilka innych serii. Tak dla urozmaicenia życia -przypomnienia niektórych w tym HP i w końcu odhaczenia pozostałych pozycji, a nic tak nie mobilizuje jak mały turniej choć myślę że HP wygra bez problemu i prawdziwej konkurencji... ![]() |
|
|
|
Lumos123 |
Dodany dnia 26.01.2015 10:40
|
![]() Postów: 203 Dom: HufflepuffPunkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Harry'ego przeczytałam wiele razy, nawet nie pamiętam już dokładnie ile razy to było.MyMyślę że z 6, może 7 razy każda część. Chociaż o jeden raz więcej czytałam 1 cz. Bo czytałam gdzieś chyba u siostry ciotecznej. Jeszcze do tego kilka razy czytałam sobie czasem fragmentami. A może w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkają, Gdzie wierni są sprawiedliwi Hogwartu szkoły są chwałą. ![]() Wiersz o mnie :Lumos nasza jest kochana Mądra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak myśli... Cóż, nie widzi nienawiści Zadaje wredne zadania w butelce I co myśli? Ja piszę wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, że ona nie prefekt Świetny medal dla kluch stworzyła Najlepszym, oczywiście, go wręczyła To miała być miła rymowanka, Lecz niech będzie niespodzianka! ;D ![]() To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni. ![]() - Diabelskie sidła, diabelskie sidła... Co mówiła profesor Sprout?... Że to lubi ciemność i wilgoć... - Więc zapal coś! - wykrztusił Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknęła Hermiona, wykręcając sobie ręce. - CZY TY ZWARIOWAŁAŚ? - zawył Ron. - JESTEŚ CZARODZIEJKĄ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedziała Isabelle. -Ciacho wszystkich miesięcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresował się Alec. -Sprzedają go? - Och, jesteś prefektem, Percy? - zdziwił się jeden z bliźniaków. - Dlaczego nam nie powiedziałeś? Nie mieliśmy pojęcia. - Daj spokój, przecież pamiętam, że coś o tym wspominał - powiedział drugi bliźniak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilę temu... - Przez całe lato... -Lubię kaczki - wtrącił dyplomatycznie Jem. - Zwłaszcza te z Hyde Parku. - Zerknął z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego stołu, z nogami zwieszonymi nad podłogą. - Pamiętasz, jak próbowałeś kiedyś mnie namówić, żebym rzucił im piróg nadziewany mięsem, bo chciałeś sprawdzić, czy uda się wyhodować rasę kaczek kanibali? -I zjadły go - przypomniał Will. - Krwiożercze małe bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 14.06.2017 17:45
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Ja przeczytałam całą serię chyba 5 razy a w wakacje czytam po raz szósty![]() Co prawda czytałam sobie jeszcze pojedyncze fragmenty ale to się chyba nie liczy prawda? Magiczne w czytaniu tych książek po raz któryś jest to że za każdym razem odkrywa się coś nowego Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " " zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;pA tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolfJesteś świetną męską postacią ~ Angelina JohnsonUważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalakaJesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Hufflepuff
i nadal je lubię są moim numerem 1.
Slytherin
Gryffindor

), żeby sobie odświeżyć tą część, bo dawno nie czytałam. 

3 cześć to chyba mój rekord bo do wyjścia 6 była to moja ulubiona i czytałam ją 14 razy a potem przestałam liczyć

Ravenclaw

:

" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb 

~ 
~