Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Mundurki
|
|
Cookie |
Dodany dnia 29.06.2015 13:09
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Ogólnie wielbię mundurki - są strasznie urocze, jednak to tylko moje zdanie. Marzą mi się takie jak w japońskich szkołach... mrau. Co do tych to wyglądają dość dobrze, dodają klimatu. Zagłębiając się w lekturę książek o Harrym Potterze, przyznam iż wyobrażałam je sobie ciut inaczej. Filmowe dają radę - wywołują pozytywne odczucia. |
|
|
|
Najpoten |
Dodany dnia 29.06.2015 13:34
|
![]() Postów: 222 Dom: HufflepuffPunkty: 1228 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 25.07.13 |
W zasadzie główną wadą ich jest to że są niepraktyczne w okresie upałów (jednak trzeba wziąć pod uwagę że to Wielka Brytania, tam temperatury w lato są nieco niższe). Moim zdaniem peleryny są super, jak i krawaty. W ogóle krawat w mudnurku to chyba najlepsza rzecz. Chciałabym nosić, jednak nie w Polskich klimatach. A sam krawat w kolorze jednego z domów, mogłabym nosić nawet na co dzień. ![]() Lately I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be But baby I've been, I've been prayin' hard Said no more counting dollars We'll be, we'll be counting stars ![]() Kot z sumieniem to...to jak świnka morska - ani świnka, ani morska... Warto być kotem. Nie tylko masz dziewięć żyć, ale i teologia jest dużo prostsza. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.07.2015 16:17
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
W szkołach, do których uczęszczałem (podstawowa, gimbaza, LO) żadne mundurki nigdy nie obowiązywały. Nie wiem czy to dobrze, czy też źle. Osobiście nie miałbym absolutnie nic przeciw. Żadne tam "zabijanie indywidualności" czy czego tam jeszcze. No, ale porównania nie mam, bo chodziłem na lekcje jak mi wygodnie (najczęściej po prostu na sportowo). Co do tych mundurków w Hogwarcie, to moim zdaniem naprawdę fajnie wyglądały. Najlepiej chyba podobały mi się Slytherinu i Ravenclawu (ze względu na zieleń i niebieski). Czy były wygodne? Ciężko stwierdzić, ale nie przypominam sobie fragmentu w książkach, który sugerowałby, że młodym czarodziejom źle się poruszać po zamku. W ekranizacjach rzadziej w tych szkolnych szatach uczniowie się poruszali;p ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 10.01.2017 12:47
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Hogwart bez mundurków, a raczej bez szat, byłby brzydki:< Żałuję, że w filmowej adaptacji, chyba od czwatrtej części, przestali nosić te czarne peleryny, a o tiarach w ogóle nie było mowy. przecież w książkach jak byk było napisane, że je nosili. U mnie w szkole, przez rok albo przez dwa były mundurki. Najżałośniejsze jakie widziałam. Kamizelki ze ściągaczem na dole, oczywiście na zamek błyskawiczny. Każdy dostał po jednej sztuce i trzeba było co chwilę prać. Koszmar. Mogli już zrobić całe ubranie, a nie tylko takie badziewie. Ogólnie to jest za tym, żeby w szkołach były mundurki. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Catherine Black |
Dodany dnia 10.01.2017 14:32
|
![]() Postów: 97 Dom: HufflepuffPunkty: 2194 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 11.08.16 |
Mundurki w Hogwarcie były naprawdę śliczne i pewnie nie miałabym żadnych obiekcji, żeby taki dostać, ale moje dotychczasowe przeżycia z mundurkami są okropne W podstawówce przeprowadzili sobie na nas eksperyment i dostaliśmy mundurki. Chłopakom jeszcze się udało, bo mieli tylko koszule, a my opórcz koszul (które nawiasem były strasznie sztywne i niewygodne) dostałyśmy czarne kamizelki odrobinę przydłużane, sztywne i wkładane przez głowę. Nauczycielki wariowały z nami przed wf-em, bo żadna nie mogła sobie porazdzić ze ściągnaniem i zakładaniem tego (miałyśmy jakieś 9-10 lat). Tak więc mundurki przetrwały jakieś pół roku i nasza szkołą dała sobie z nimi spokój na dobre ![]() Severus spojrzał na Harry'ego spod uniesionych brwi, z niechętnym podziwem. - Dostałeś Wybitny z Eliksirów na SUMach? Harry uśmiechnął się radośnie. - Dałem egzaminatorowi autograf. Snape jęknął. by Horcrexhexer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ![]() ,,Problem nie jest problemem. Problemem jest twoje podejście do problemu.'' ,,Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość.'' ~Kapitan Jack Sparrow ![]() |
|
|
|
Fameria WindForest |
Dodany dnia 10.01.2017 14:40
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 140 Dom: HufflepuffPunkty: 1544 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
Oj tak, gdyby uczniowie Hogwartu nie mieli mundurków, klimatu w ogóle by nie było. A co do mundurków realnie-chodziłam przez pół roku do klasy pierwszej podstawówki w Anglii. Nosiłam pełny mundurek. Koszulka, bluza, spódnica, czarne rajstopy, buty, a nawet skarpetki. No, nie byłam wtedy tym faktem zachwycona. Miałam sześć lat a ubrania te nie były zbyt wygodne. Ale jak teraz sobie przypomnę to myślę że wyglądało to genialnie. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 14.05.2017 14:56
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Mi się te mundurki podobały bardzo, chcę sobie nawet kupić na allegro mundurek domu węża ale za szybko rosnę więc poczekam aż mi się wzrost ustabilizuje. A co do moich szkolnych to ich nienawidzę, T- shirty wyglądają jak worki po ziemniakach i są w ogóle nie przewiewne ![]() Teoretycznie powinniśmy je nosić żeby mieć jako takie zachowanie ale ja nie miałam ich na sobie od stycznia chyba a mam zachowanie bardzo dobre Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " " zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;pA tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolfJesteś świetną męską postacią ~ Angelina JohnsonUważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalakaJesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Violet-Horde |
Dodany dnia 14.05.2017 17:40
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 959 Dom: HufflepuffPunkty: 14026 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 31.01.17 |
Mi się te mundurki niesamowicie podobały. Nadawały cudownego klimatu Hogwartowi. Nie wyobrażam sobie jakby ci wszyscy uczniowie zamiast szat roboczych mieli powiedzmy... T-shirt z myszką miki! Ale myślę, że studentom Szkoły Magii i Czarodziejstwa w czerwcu i późnej wiośnie musiało być strasznie ciepło. Mam w planie kupić sobie szalik bądź krawat Hufflepuffu. Nosiłabym go zimą i wszyscy by zazdrościli ![]() Moje mundurki są straszne. Granatowe na krótki rękaw, albo takie z długim z sztywnym kołnierzykiem. Niedawno do wyboru dostaliśmy jeszcze bluzy dla zmarzluchów, kamizelki i bluzki, bez rękawów ,,na serek". Mimo to wyglądają źle i do tego w lato jest w nich niesamowicie gorąco. Z DNIA 2018-12-20 NAGRANIE ZNALEZIONE DNIA 2019-01-11 PLAY. [ 00:45:32 ] [ W TLE CICHA MUZYKA, ODGŁOS STUKANIA PAZNOKCIAMI O BLAT. ] Zawieszenie sprzętu, na którym nagrywam zaczynały być irytujące. Ekran śnieży, sztuczna inteligencja resetuje się, tnie. Zgłoszenia do serwisu dokonałam poprzedniego dnia. Aktualnie staram zająć się dokumentacją tej usterki. [ PRZEWINIĘCIE DO POCZĄTKU. ] [ 00:02:05 ] Chwilowo ustalam nadawcę wiadomości, która zawirusowała system androida. Z powodu pewnego usunięcia danych z dysku, staram się przedstawić najważniejsze fakty na tej kasecie. Nazywam się Violet, należę do dystryktu Hufflepuff, w którym zajmuję się głównie pisaniem tekstów i grafiką. W wolnym czasie od spełniania obowiązków dobrego obywatela HP-neta, zagłębiam się w wiekowe artykuły o wartości historycznej lub udzielam się w świecie równoległym, postacią o numerze 5768SteRRav2018p (Spike Rees). Planuję większy wkład w życie kraju. Uważam, że sztuczna inteligencja... [ ZACIĘCIE OBRAZU. ] SYSTEM ERROR. SWITCHING TO AUTOMATIC CONTROL [ 01:03:28 ] [ SZUM. ] [ STRZAŁ. ] [ PIK PIK. ] Z tej strony główna sztuczna inteligencja. Violet nie może podejść do odbiornika. Zarządzenie: wprowadzenie nowego członka społeczeństwa z powody usunięcia dotychczasowego. Powód usunięcia: przeszukiwanie. Powód usunięcia: nieznany. END OF THE RECORDING. ![]() pfp cr: Giulia Valente |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 12.06.2017 06:11
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
W filmowych mundurkach zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Bardzo podobają mi się wstawki i godła w kolorach domów, nadają bardzo charakterystycznej atmosfery, którą uwielbiam. Chciałabym by w mojej szkole zaczęto nosić takowe mundurki, chociaż miałabym pewne wątpliwości co do praktyczności takowych ubrań. Z początku może zawiązywanie krawata i naciąganie podkolanówek nie byłoby większym zmartwieniem ale znając życie z czasem miałabym tego serdecznie dość Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Hufflepuff

Gryffindor

" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb 

~
~ 
~

Slytherin