Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Co wasi rodzice myślą o HP?
|
|
Hermiona Justysia |
Dodany dnia 11.11.2015 10:24
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 947 Dom: HufflepuffPunkty: 25374 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 10.09.08 |
Moi? Haha no na początku było, że fajnie, że czytam książki. Później się zaniepokoili i tak jak wcześniej (nie pamiętam kto to pisał) myśleli o psychologu dla mnie ![]() Tyle razy jedną i tą samą książkę, filmy... Twierdzili, że mi się to w życiu nie przyda i żebym dała sobie spokój. A tu MATURA! I Justyna przychodzi do domu z tematem " Od Baśni Andersena do Harry'ego Pottera - Bajki nie tylko dla dzieci"! I wielkie zdziwienie rodziców. Ale jak to? Jednak się przyda? Mimo to nie przekonali się do HP. Jakoś akceptują to, że ja i moja siostra lubujemy się w filmach i książkach. Mama nawet czasem obejrzy. A tata zaaaabiera się i zaaabiera za czytanie, ale jakoś jeszcze mu daleko do półki z HP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
MrsBlackHP02 |
Dodany dnia 11.11.2015 10:36
|
![]() Postów: 57 Dom: SlytherinPunkty: 171 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 02.10.15 |
Czasami mówią ze to satanistyczne itp. ale mój tata nawet ostatnio starał się zrozumieć kim jest "Smerfentor Snejp", więc myśle ze sie przekonują It Matters Not What Someone Is Born, But What They Grow To Be ~ A.P.W.B.D
Dark Lord is back, you know it Power=Slytherin Those cunning folk use any means to achieve their ends ![]() Od cnoty Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie. So so what? I'm still a rock star I got my rock moves And I don't need you And guess what I'm having more fun And now that we're done ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 11.11.2015 10:53
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Moja mama przeczytała chyba cztery części, później chyba zabrakło czasu i chęci. Filmy ogląda za każdym razem, jak są w telewizji, więc chyba jednak lubi. Tata nie czytał, filmy oglądał wszystkie, ale już ma ich po dziurki w nosie, skoro non stop jakaś stacja je puszcza. Ogólnie chyba żyję i żyłam w jakimś dziwnym świecie, bo rodzice nigdy się nie czepiali tego, co czytam. Myślę, że nawet woleli, że spędzam tyle czasu nad książkami, a nie gram w jakieś durne gry. Fakt, był chyba taki czas, że olewałam lektury, bo wolałam czytać HP, więc wtedy była jakaś interwencja, ale ogólnie ani mama ani tata nie mówili mi nigdy, że to głupie, czy dziecinne i mam znaleźć sobie inne zajęcie. A, no i nawiązując do mądrości, które ktoś napisał przy rozpoczęciu tematu - ja też pochodzę z małego miasta, ale nikt nie twierdził, że HP to dzieło szatana, a rodzice nie odprawiali nade mną egzorcyzmów ;). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
MonicMalfoyWeasley |
Dodany dnia 11.11.2015 11:46
|
![]() Postów: 51 Dom: RavenclawPunkty: 204 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 29.09.15 |
Mojego tate nie obchodzi, że mam obsesje i co chwile oglądam albo czytam HP, za to moja mama jest strasznie zła. Co chwile mi mówi, że jest to książka satanistyczna i wgl., ale potem na jakiś czas jej przechodzi Jeśli tylko jej nic nie gadam o HP to jest git W Ravenclawie tylko ci Których umysł pięknem lśni. "Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, więc trzeba się z nią obchodzić ostrożnie." ~ Albus Dumbledore "Czasem trzeba być w życiu ofiarą, żeby kiedyś stać się zwycięzcą." ~ Autor Nieznany "Telewizja to tylko zastępcza rozrywka dla mózgu, kto nie czyta, ten właściwie nie potrzebuje już głowy, nie mówiąc oczywiście o wyobraźni i fantazji" Billie Joe |
|
|
|
Elizabeth_ |
Dodany dnia 13.11.2015 13:39
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 5 Postów: 850 Dom: SlytherinPunkty: 12302 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 23.05.15 |
Jak byłam nastolatką to czytałam HP ciągle i nie chciałam chodzić spać, tylko czytać, więc moi rodzice się wkurzali - bardziej mama. Babcie i mama były (są?!) zdania, że HP to zło, szatan i opętanie ogólnie, ale mama wypominała mi to raczej w kłótni niż wyrażała to na co dzień. A mój tata lubi sobie HP obejrzeć jak leci od czasu do czasu. Jednak niestety żadne z moich rodziców nie czytało i raczej już nie przeczyta HP nigdy. Straszna szkoda... Ja jeśli będę miała dzieci kiedykolwiek wprowadzę je w świat magii. Ucałowanka dla Elki. Niech moc Sznejpa będzie z Tobą! ~ Sam Quest
Noszę z dumą ![]() Totalnie Zielona W swoim podpisie wita Was Elizabeth Lili Prince-Baudelaire. Oda do Elizabeth by Sam Quest (trzymajcie się mocno) Elizabeth, Ty jesteś jak zdrowie, Jak mocno można kochać ten tylko się dowie Kto wie, jak Wielbisz Zielony i Snarry lub Drarry O zgrozo też Lucarry! Uwielbiasz czytać o Harrym Co rodzic ma dzieci i myślisz sobie O rety! Niestety nie każdy miał okazję W blasku twej chwały się tarzać, Jak koty które ubóstwiasz Po szafach twoich skakać. Lecz wiedz o najlepsza, że Chociaż pisać nie umiem, To wierzę, że mój wiersz, Nie zniknie nigdy w tłumie. - Harry, mam ci coś ważnego do powiedzenia, nie wiem jak zareagujesz... - Dumbledore odchrząknął. - Harry - profesor Snape jest twoim ojcem. - Naprawdę? - Nie. Ale zawalasz Eliksiry. Postaraj się pracować nieco sumienniej, dobrze? Fanfik którego imienia nie wolno wymawiać ![]() ![]() ![]() Siedzi w gabinecie! - wyrzucił z siebie Harry z wyraźnym niesmakiem. - Dlaczego? Nie powinien być teraz na lekcjach? - A to łobuz - podsumował Ron. - Co on robi w swoim własnym gabinecie? Trylogia Draco by Cassandra Clare Piszę: Dziesięć lat trudniej [1/10] Historia Pewnych Ślizgonów [2/12] Hogwart po północy [wstrzymane] Momenty z życia Snape'a w trzech aktach [10/10] Słowniczek x Harry [2/4] Pojednanie [3/12] Sprawa to jasna, że Puchar Domów Najlepiej wygląda w rękach Ślizgonów Why do you think I'm calling you? Just to say hello? Hello sick people. ![]() It's my own gallery of Gregory House: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Why I love him so much? ![]() ![]() Gregory House in black&white ![]() Three truths in life: ![]() ![]() ![]() ![]() Fanka snarry, lucarry, drarry, mpreg, severitusów & SmH. Harry spojrzał na niego zirytowany. - Następnym razem, gdy prześpię się z twoim ojcem, poinformuję cię o tym - wypluł i niemal natychmiast tego pożałował, bo Draco spojrzał na niego w czystym szoku. - Nie chcę z tobą o tym rozmawiać - dodał pospiesznie, czując narastającą panikę. - Masz brata. Jest bezpieczny. Teraz jest was trzech, gratuluję. Nas jest pięcioro, przyzwyczaj się do tej matematyki. Powinności by euphoria814 Zerknął w dół i ujrzał medalion. Spojrzał na Toma, znów stojącego przed nim, i uniósł brew. - Dobrze na tobie wygląda. - Tylko tyle powiedział Tom, nim z powrotem usiadł. Harry popatrzył na niego z niedowierzaniem. Chwilę później zaczął chichotać. - Wkrótce będę miał więcej kawałków twojej duszy, niż ty sam - zażartował. - Nie mogły trafić w lepsze ręce. Takiej odpowiedzi się nie spodziewał. - Bardziej służę jako cel do ćwiczeń - mruknął Barty, patrząc na Harry'ego z czułością w oczach, na wskutek czego Tom musiał zacisnąć zęby. Absolutnie gardził tym, jak jego śmierciożerca był blisko Harry'ego. Jednak wiedział, że nie mógł nic na to poradzić. Przynajmniej na razie. Barty podniósł wzrok i ich oczy się spotkały. Tom zobaczył w nich wszystko, czego potrzebował. Jego śmierciożerca się nie wycofa. A on nie zmusi go do poddania. Złośliwy uśmiech wypłynął na jego usta i ponownie spojrzał na Harry'ego. Chłopak będzie jego. Poza nim, nikt nie był wystarczająco dobry dla Harry'ego. To było takie proste. Syn Śmierci by Little.Miss.Xanda Dziesiąty Severus spojrzał na Harry'ego spod uniesionych brwi, z niechętnym podziwem. - Dostałeś Wybitny z Eliksirów na SUMach? Harry uśmiechnął się radośnie. - Dałem egzaminatorowi autograf. Snape jęknął. Jedenaście razy by Horcerxhexer Severus Snape. Being a hero doesn't always mean being a saint. ![]() |
|
|
|
Felice |
Dodany dnia 13.11.2015 15:06
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 175 Dom: SlytherinPunkty: 2698 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 21.10.15 |
Moi rodzice nie mają nic przeciwko. Mój tata przeczytał wszystkie części i zawsze ogląda Harrego, gdy leci w tv. Mama już troszkę mniej lubi, najbardziej podobały się jej pierwsze części. Moi rodzice wiedzą, że uwielbiam Pottera i chyba nie widzą w tym nic złego. No bo co w tym złego? Nic. Noce Węży![]() Elizabeth Prince x Emily Takoizu x Felice Nixon x Keira Foley Mam zielone oczy z charakteru... .![]() Skoro Ty jesteś dziwna i ja jestem dziwny, to się wspaniale składa, razem zadziwmy świat. ![]() |
|
|
|
Fenris |
Dodany dnia 13.11.2015 16:18
|
![]() Postów: 165 Dom: SlytherinPunkty: 1745 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 26.10.15 |
Moja mama przeczytała ze mną wszystkie części. Filmów chyba nie oglądała, bo obie wolimy książki. Ostatnio kupiła mi w prezencie całą serię . Tata ma wywalone, tylko się śmieje, że mogłabym już wyrosnąć. Zawsze się śmieję z mamy, ponieważ lubi przekręcać imiona i na Hermionę mówi Hieronima ![]() Pottermore: Slytherin Sekwoja, pióro feniksa, 12 i 3/4 cala, giętka ![]() |
|
|
|
kkinga123 |
Dodany dnia 13.11.2015 17:14
|
![]() Pochwały: 15 Postów: 546 Dom: RavenclawPunkty: 17957 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 02.07.09 |
Ja od zawsze byłam strasznym molem książkowym, a jako że moi rodzice są nie mniejszymi, podtykali mi książki pod nos odkąd tylko nauczyłam się czytać. Byłam książkami zasypywana. Harrego Pottera wpierw pożyczyłam od kuzynki, ale jak tylko zobaczyli jak się wciągnęłam, na bodajże 10 urodziny dostałam wszystkie 6 tomów, latałam na filmy, zbierałam naklejki miałam lekkiego bzika, któremu zresztą chyba przytakiwali. Jak była premiera 7 tomu, też chyba od nich dostałam ostatnią długo wyczekiwaną cześć Nie czytali, ale oglądali, akceptowali oraz w pewnym sensie to wspierali, jak wszystkie moje ksiażkowe bziki. Last letter of Sehzade Mustafa to Sultan Suleiman Hunkarim, you will most likely never get the opportunity to read this letter that I will be carrying on my heart. I am writing this letter on the off chance that I fall into a fate that I hope will never happen. This is my wish. But if my wish does not happen, and this letter does indeed reach your hands, that would mean that you have executed me. Oh Hunkarim, oh my dear father. Since you are reading these sentences, you have cut out your own heart, and I have passed away from this planet of lies. Please know that your hands have been mixed with blood, and know that you have taken an innocent life. We made a promise to each other. I promised you that I would never rebel against you. And you swore that you would not execute me. I kept my promise, father, and I definitely did not rebel against you. I swear on my son Mehmet life, and I swear on my daughter Nergizsah life that I did not betray you! I will never. However, you, you went back on your word. You did the thing that you said you would never do! I am leaving this cruel worlld in where a father can kill his own son. Instead of living like an oppresor who, for the sake of his good fortune and for the power that the throne brings, has targeted his father's life, I would rather die like someone who was wronged and appressed. Maybe my name won't be written into the golden pages of history and nobody will speak of my victories, nor will I have a throne to preside over. Furthermore, people will write that i was a Sehzade who was a traitor. So be it. Let them write things that way. Let them hide the truth that Allah knows. One day will come where the stories of the oppressed will also be told... Maybe in a few years, or maybe in a hundreds of years, someone will tell my story. Someone will hear me and will learn the truth. And on that day justice will return to the oppressed. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bellatrix L |
Dodany dnia 13.11.2015 19:58
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 299 Dom: RavenclawPunkty: 7101 Ranga: Morderca Pająków Data rejestracji: 18.04.15 |
Moi rodzice uważają, że to głupoty, ale nie mają nic przeciwko temu, że ja lubię Harry'ego. Zawsze gdy leci w telewizji, tata wychodzi z pokoju i mówi, że nie będzie takich głupot oglądał. Nie mam żadnych magicznych gadżetów i wątpię, by któreś z rodzicieli kupiło mi coś tak od siebie Musiałabym ich bardzo ubłagać... E tam, nie zależy mi, by jarali się razem ze mną. Z tatą mam inny wspólny język i mi to wystarcza ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ W Hogwarcie Ellen Ripley. Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015 Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017 |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 04.01.2016 18:57
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Mój tata tylko słyszał, że istnieje "coś takiego" jak Harry Potter. Kiedyś fragment filmu zobaczył (bodajże pierwszą część) a akcja działa się jeszcze w domu Dursleyów, więc zapytał: "To jest ten Harry Potter?" I potem już zupełnie nie zawracał sobie głowy fenomenem młodego czarodzieja. Mama z pewnością więcej kojarzyła, bo jako nauczycielka była z klasą w kinie na dwóch pierwszych ekranizacjach. Kamień Filozoficzny bardzo jej się podobał. Kiedyś na VHS też Więźnia Azkabanu pożyczyłem, i obejrzała również. No i fragment Zakonu Feniksa również. Bardzo ją rozśmieszył tekst Lucjusza w MM do Bellatrix:"Przestań się drzeć, bo na nikim nie robi to wrażenia" . Książek nie czytała, bo zwyczajnie nie miała na to czasu. Często ze zdziwieniem na mnie patrzyła kiedy czytałem HP, że "znowu to samo"... Jako takiego rodzice zdania konkretnego nie mają. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 06.01.2016 13:49
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Moja mama czytała mi pierwsze książki jak byłam mała, później ja z kolei czytałam jej i w sumie wszystkie przeczytała, jak w TV leciały filmy to też zawsze ze mną oglądała, a już nie wspomnę o obejrzanych milion razy pierwszych 3 częściach, które miałam na VHS. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 22.01.2016 17:04
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
U mnie to rodzice nie mieli nic przeciwko, problemy pojawiły się niestety gdy zadawali nam lektury w szkole. Mimo, że na pierwszym miejscu miały być właśnie lektury i tak szamałem Insygnia Śmierci, a polegałem na umiłowanym streszczeniu. |
|
|
|
hermionka12 |
Dodany dnia 07.04.2017 16:48
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 46 Dom: HufflepuffPunkty: 744 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 18.01.07 |
Moja mama na początku nie była negatywnie nastawiona. Lecz obecnie uważa, że Harry Potter jest zły i zawiera satanistyczne praktyki. A ja to olewam, bo lubię cała serię tych książek. I raczej ich nie przestanę lubić. Mój tata uważa to za bzdury. Hermionka
|
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 07.04.2017 21:24
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Moja mama była u mnie w domu pierwszą osobą, która dowiedziała się o Harrym Potterze i która poleciała do biblioteki w poszukiwaniu pierwszej części^^ Kiedy czytała Kamień Filozoficzny zainteresowałam się i potem podkradłam jej książkę. Każdą kolejną część czytała przede mną
|
|
|
|
Koriola |
Dodany dnia 08.04.2017 08:19
|
![]() Postów: 7 Dom: HufflepuffPunkty: 913 Ranga: Wzór do naśladowania Data rejestracji: 25.03.17 |
Miałam to zakazane, aż w wieku dwunastu lat mama pozwoliła mi przeczytać pierwszą część. Jednak rodzice nie godzili się na następne części, bo Pan Egzorcysta powiedział... Dlatego teraz każdą część czytam na lekcjach pod ławką Teraz Cię nie wypuszczę
Violet-Horde - lepiej jej i jej znajomym nie narzucać się, alei tak to świetna osóbka ^^ Rue Riddle - osóbka która ukazała mi drzwi do Hogwartu Wioletta - niezastąpiona, kochana Ciocia Wiola Katherine_Pierce - Pani Hogwartu, władza absolutna ^-^ Helenkaa -wole mandarynki od pomarańczy, ale i tak są fajne rozmowy Fameria WindForest - najbardziej zagadkowa postać w Hogwarcie Debbie - przewodnik i ratownik przed gryzących dyskami -opis w budowie, ty też możesz się tu nie długo znaleść, strzeż się nie wampirze- |
|
|
|
Violet-Horde |
Dodany dnia 08.04.2017 09:44
|
![]() Pochwały: 6 Postów: 959 Dom: HufflepuffPunkty: 14026 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 31.01.17 |
Hm... Moi rodzice nie mają nic przeciwko HP. W sumie to nawet ich cieszy, że tyle czytam. To mama mi zaproponowała przeczytanie pierwszej części i po krótkim czasie pojechała ze mną do biblioteki. Chociaż wielką fanką fantasty nie jest i uważa mnie trochę za wariatkę. Tata sam ze mną Harry'ego oglądał, po czym wnioskuje, że polubił przygody młodego czarodzieja. Z DNIA 2018-12-20 NAGRANIE ZNALEZIONE DNIA 2019-01-11 PLAY. [ 00:45:32 ] [ W TLE CICHA MUZYKA, ODGŁOS STUKANIA PAZNOKCIAMI O BLAT. ] Zawieszenie sprzętu, na którym nagrywam zaczynały być irytujące. Ekran śnieży, sztuczna inteligencja resetuje się, tnie. Zgłoszenia do serwisu dokonałam poprzedniego dnia. Aktualnie staram zająć się dokumentacją tej usterki. [ PRZEWINIĘCIE DO POCZĄTKU. ] [ 00:02:05 ] Chwilowo ustalam nadawcę wiadomości, która zawirusowała system androida. Z powodu pewnego usunięcia danych z dysku, staram się przedstawić najważniejsze fakty na tej kasecie. Nazywam się Violet, należę do dystryktu Hufflepuff, w którym zajmuję się głównie pisaniem tekstów i grafiką. W wolnym czasie od spełniania obowiązków dobrego obywatela HP-neta, zagłębiam się w wiekowe artykuły o wartości historycznej lub udzielam się w świecie równoległym, postacią o numerze 5768SteRRav2018p (Spike Rees). Planuję większy wkład w życie kraju. Uważam, że sztuczna inteligencja... [ ZACIĘCIE OBRAZU. ] SYSTEM ERROR. SWITCHING TO AUTOMATIC CONTROL [ 01:03:28 ] [ SZUM. ] [ STRZAŁ. ] [ PIK PIK. ] Z tej strony główna sztuczna inteligencja. Violet nie może podejść do odbiornika. Zarządzenie: wprowadzenie nowego członka społeczeństwa z powody usunięcia dotychczasowego. Powód usunięcia: przeszukiwanie. Powód usunięcia: nieznany. END OF THE RECORDING. ![]() pfp cr: Giulia Valente |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 25.04.2017 13:26
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Hmmmm... Moja mama tam nie mam nic przeciwko Uważa tylko że mam świra na punkcie HP ale cieszy ją że tak dużo czytam![]() Wie coś na ten temat bo potrafię jej o tym nawijać całą drogę samochodem na drugi koniec Polski Mało z tego rozumiała więc stwierdziła w końcu że obejrzy ze mną film Obecnie jesteśmy w środku Czary Ognia Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " " zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;pA tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolfJesteś świetną męską postacią ~ Angelina JohnsonUważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalakaJesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 25.04.2017 21:25
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Rozaiestrange9, może lepiej aby nie oglądała? Kiedyś namówiłem znajomego, który ma dwójkę dzieci na obejrzenie HP i "Kamień Filozoficzny". Twierdzi, że niemal nic nie zrozumiał. Nie zdawał co prawda matury, ale jest wystarczająco inteligentny i obeznany z literaturą młodzieżową, oraz filmami. Chyba, że jej wytłumaczysz jak to wygląda, w książkach, albo lepiej namówisz na przeczytanie. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 25.04.2017 21:43
|
![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
u mnie w rodzinie, i ogólnie mama jest na nie jeśli chodzi o Harry'ego Pottera. kiedyś próbowałam ją namówić, żeby obejrzała chociaż, i jak było na TVN to "oglądała ze mną" jednak denerwował ją dubbing, i stwierdziła, że Potter jest brzydki, i nie chce tego oglądać. jednak zawsze jak na ekranie pojawia się Zgredek to jest zachwycona, bo jej się podoba to jak go wizualnie stworzyli. nie rozumie jak ja mogę się tym tak zachwycać. mam nadzieje, że namówie ją kiedyś do czytania. jednak zawsze gdy gra sobie w quizowanie, i są pytania o Harry'ego to mnie pyta, a większość przez to, ze ja o tym tyle mowie sama już wie. ![]() Severusie, jak mogłeś.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 13.05.2017 16:38
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
blad logiczny, robię tak, po każdej części dopowiadam jej to co było w książce a w filmie pominęli. Moja mama uwielbia czytać ale do HP jej raczej nie namówię ponieważ jak skończyłyśmy KP to stwierdziła że to zbyt straszne ( ) Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " " zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;pA tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolfJesteś świetną męską postacią ~ Angelina JohnsonUważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalakaJesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

ja mam propozycję. poczujmy się staro. ile lat mieliście jak założyliście tu konto a ile macie teraz?a miałam 18 a teraz mi stuknie 30 w lipcu 

Hufflepuff

MrsBlackHP02
Slytherin

Ravenclaw

No bo co w tym złego? Nic. 

Gryffindor

" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb 

~
~ 
~