Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Harry Potter i Więzień Azkabanu
|
|
psiaki232 |
Dodany dnia 29.08.2015 15:32
|
![]() Postów: 14 Dom: GryffindorPunkty: 108 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 26.07.15 |
HP i Więzień z Azkabanu to chyba najlepsza część przygód młodego czarodzieja którą do tej pory czatałam Najbardziej podobał mi się mecz quidditcha, no kurde wszystko mi się podobało !
|
|
|
|
Expecto_Patronum |
Dodany dnia 29.08.2015 18:18
|
![]() Postów: 17 Dom: RavenclawPunkty: 358 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 06.06.15 |
Harry Potter i Więzień Azkabanu jest moją ulubioną częścią.Uwielbiam w tej części wartki przebieg akcji, super postacie.Ta część ukazuje historię rodziców Harry'ego.Bardzo mi się spodobała nauka zaklęcia Patronusa oraz zdobycie Błyskawicy przez Harry'ego, jednak trochę dziwne uczucie nadeszło mnie gdy wyczytałem, że Hermiona " doniosła " prof.Mcgonagall, o tym że Harry otrzymał nową miotłę.Lecz jak by się na tym głębiej zastanowić biorąc pod uwagę sytuację to było naprawdę słuszna decyzja.?Jednak jest jeden moment, który mi nie przypadł do gustu.Była to scena z kochaną cioteczką Marge.Za każdym razem, gdy chociaż zobaczyłem wypowiedziane przez nią słowo miałem mdłości np.: " - A to ty!- szczeknęła.- Więc wciąż tu jesteś? " - widać, że jak żyje wśró psów to szczeka. " - Nie mów takim niewdzięcznym tonem - warknęła " - Tu też widać, że jej ulubionym psem był buldog, bo warczy jak buldog. Było ich więcej, ale nie starczyło by miejsca na ich wypisanie.Reasumując książka warta polecenia na spokojną lekturę.Oceniam ją na Powyżej Oczekiwań. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 31.03.2016 22:16
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Jakiś czas temu postanowiłam odświeżyć sobie serię po 3 latach przerwy. Powiem Wam, że to taka sama frajda jak przed laty, tylko, że jak teraz to czytam to sobie myślę "Ooo, nie pamiętam żeby takie zdanie zostało wypowiedziane, coś mi tu nie gra." albo "Ale fajny akapit, dlaczego o nim zapomniałam?". Problemy potteromaniaka, wiem. Jestem teraz na czwartym tomie więc wypowiem się o trzecim. Dlaczego tu nie ma mojego posta to nie wiem :< Więzień Azkabanu jest moją ulubioną częścią, ale tylko wtedy kiedy bierzemy pod uwagę tylko trzy pierwsze tomy. Uwielbiam to, że pojawia się Syriusz, który jest jedną z moich ulubionych postaci. Uwielbiam jego brudne i porwane szaty, dziki wzrok i woskową, naciągniętą twarz. I jego chrapliwy głos psa. Jednak bardziej od Syriusza spodobała mi się Błyskawica i mecze quidditcha. I to rozbieranie jej na części. I przerażenie Harry'ego i Rona kiedy o tym usłyszeli. Boskie: D Trochę żałosna jest tu postać Severusa Snape'a. Pamiętacie, że Knot chciał dać mu Order Merlina II Klasy za to, że ten "złapał" Syriusza? Kurde, ta scena jest taka denna. Snape, który chce nagrody. Zawsze wydawało mi się, że on był ponad takimi rzeczami a tu taka niespodzianka. Dość przykra, nie powiem. Więzień Azkabanu przyciąga do siebie, bo w nie ma tam Voldka. Choć raz. Dlatego też jak wyobrażam sobie całą serię to WA nie stoi w jednej linii z wszystkimi tylko skręca trochę w bok. :> Myślę, że po niezbyt wciągającej Komnacie Tajemnic, WA to niezły smaczek. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Klaudia_Black |
Dodany dnia 20.08.2016 15:27
|
![]() Postów: 26 Dom: GryffindorPunkty: 32 Ranga: Charłak Data rejestracji: 19.08.16 |
To moja ulubiona część, w postaci filmowej Harry wyglondał najlepiej, zamierzam też poprosić McGonagall o zmieniasz czasu(kupić na allegro) i w dodatku w tej części poraź pierwszy występuje największy przystojniak w historii Hogwartu. Dziewczyna Syriusza.
|
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 22.10.2016 19:10
|
![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
Nie jest to może moja ulubiona część, jednak bardzo ją lubię. Wprowadza wiele informacji. Sporo się w niej dzieje dzięki czemu nie jest nudno. Uwielbiam wydarzenia w niej od momentu gdy Syriusz ujawnia się w Wrzeszczącej Chacie. Uwielbiam tą opowieść Blacka, i Lupina. Nagle okazuje się, że Harry nie jest sam na świecie. Wprowadziło to trochę ciepła do samotnego życia Pottera. Dodatkowo życie Harry'ego nabiera troche koloru, bo jego mugole boją się Łapy. ![]() Severusie, jak mogłeś.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
|
Catherine Black |
Dodany dnia 23.10.2016 14:26
|
![]() Postów: 97 Dom: HufflepuffPunkty: 2194 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 11.08.16 |
Wróciłam do tematu zachęcona dodatkowymi punktami i aż zawstydziłam się widząc te moje dwie linijki wybaczcie początkującej, w każdym razie wypadałoby to troche rozwinąćUwielbiam tę część ze względu na Syriusza i Lupina, którzy należą do czołówki moich ulubionych postaci. Wreszcie trafił im sie śweitny nauczyciel OPCM. Cała książka naszpikowana jest poszlakami i nagle na końcu okazuje się, że tyle z pozoru niewaznych szczególików było ważne. Chyba nigdy mi się nie znudzi. Poznajemy bandę Huncwotów, którzy tak jak Fred i George od razu zdobywają sympatię. I wreszcie Harry musi zmierzyć się z kimś innym, ciagłe pokonywanie Voldemorta musi być trochę nudzące ![]() Snape jest trochę denerwujący, chociaż nie wiem czy bardziej niż wcześniej, zachowuje sie troche dziecinnie wściekły za gupi dowcip dzieciaków. I jeszcze ten Order Merlina haha Biedny ,stary Sevcio ![]() Severus spojrzał na Harry'ego spod uniesionych brwi, z niechętnym podziwem. - Dostałeś Wybitny z Eliksirów na SUMach? Harry uśmiechnął się radośnie. - Dałem egzaminatorowi autograf. Snape jęknął. by Horcrexhexer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ![]() ,,Problem nie jest problemem. Problemem jest twoje podejście do problemu.'' ,,Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość.'' ~Kapitan Jack Sparrow ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 23.10.2016 17:26
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Bardzo długo była to moja ulubiona książka z serii. Pisząc bardzo długo, mam na myśli aż do wydania "Księcia Półkrwi". Mieliśmy trochę oddechu od Voldemorta, chociaż jak wiadomo była to cisza przed burzą. No i wprowadzenie dwóch świetnych postaci, wątku Huncwotów, było moim zdaniem świetne i odświeżające. Pamiętam tylko, że nie lubiłam sir Cadogana i wątku z egzekucją Hardodzioba. No i tu też mam sentyment, bo wygrałam wtedy jakieś gadżety związane z tą częścią, haha. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 23.10.2016 18:01
|
![]() Pochwały: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Nie jest to moja ulubiona część z sagi, aczkolwiek bardzo ją lubię i często do niej wracam. Zdecydowanie moim ulubionym wątkiem z tej książki jest wątek o Hunctwotach i ich mapie. Za każdym razem, gdy czytam, marzę, by wejść w posiadanie takiego kawałka papieru. Jak on by mi ułatwił życie! Podobały mi się także fragmenty ze zmieniaczem czasu ![]() Nie przypadła mi jednak do gustu postać Glizdogona. Na samą myśl czuję obrzydzenie ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Natka Potter |
Dodany dnia 23.10.2016 19:37
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 439 Dom: RavenclawPunkty: 16242 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 29.01.16 |
Ta część także nie jest moją ulubioną, lecz na pewno znajduje się w czołówce. Podoba mi się wprowadzenie postaci Syriusza, to wyjątkowo się udało. Wreszcie ma trochę więcej stron, jest co czytać. Także Remus Lupin na plus, od początku go lubiłam. I trochę informacji o Huncwotach, ich mapie - jeden z lepszych wątków. I tak, jak Moncia, szczerze nie cierpię Glizdogona, był obrzydliwym tchórzem. ![]() Jedyna taka Kiślowa Księżniczka! Witam w moim podpisie! *** Lilyatte <3 kospirre <3 Lav <3 Lilyatte - moja najukochańsza, najwspanialsza pyra oraz współpracownik Józef. Loffciam Cię, ziemnioku! <3 kospirre - teraz mój ukochany matołek wrócił i może zostanie! <3 Kochana towarzyszka długich rozmów. Proszę mi się więcej nie gubić! <3 -lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochańszy ludź na tej planecie i poza nią, który olał stronę, ale i tak jest najlepszy! <3 *** ![]() *** "Natka, ty jesteś tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale. *** Wierszyk o mnie: Jest sobie na HPnecie dziewczyna, ona Natka się nazywa. Zbiera punkty zawzięcie, i zdobyła już 4 miejsce! Goni mnie ciągle i chwali, takiego zachowania nikt nie zgani. Można na niej polegać, i miłość swoją przelewać. Czasem trochę po marudzi, ale kto by się zapamiętaniem tego trudził. By Wioletta. *** 10 powodów, za które kocham HPneta: 1. Na sb można porozmawiać o wszystkim. Dosłownie. Chociaż czasami tylko po 22. 2. Zawsze znajdzie się ktoś, kto ci pomoże. A przynajmniej spróbuje. Zazwyczaj. 3. Za wspaniałych użytkowników, jesteście kochani! <3 4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zakładu pogrzebowego "Czy to już?" oraz wszystkie inne dyskusje. 5. Za genialną redakcję, która wspaniale się spisuje. Szczególnie Krico. 6. Za przelewanie mojej miłości na Kath oraz za różowego pacana, który (chyba on) dał mi na chwilę kolorowy nick. 7. Za kochane awarie sb, które dają możliwość nowego ciułania pościków <3 8. Za błędy ortograficzne niektórych userów, które mogę poprawiać <3 9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, że nikt mnie nie słucha ani nie rozumie. 10. I za wszystko inne. Dziękuję HPnecie! ![]() *** Wiersz o mnie (autorstwa Shanti Black) Najlepsza na HPnecie Oraz w całym naszym świecie Jest Natka Potter. Powinna być SA tej strony, Werdykt jest postanowiony To Natka Potter Pomogę jej Angelinę wykopać Ewentualnie w lesie zakopać Natce Potter. Będzie szefem wspaniałym Królować będzie nad HPnetem całym Natka Potter! *** Wierszyk Wiki Herondale dla prefektów: Już otwarta kolejna furtka Twej kariery, Zniknęły wszelkie do Twej samorealizacji bariery. Już możesz rozwinąć swoje skrzydła I oby nowa praca tak szybko Ci nie zbrzydła. Mam nadzieję, że niedługo sama awansuję A dziś właśnie tego Ci serdecznie gratuluję! *** *** "Nadzieja jest jedyną rzeczą, silniejszą od strachu" ![]() *** "The Hanging Tree" Are you, are you Coming to the tree Where they strung up a man they say who murdered three. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Where dead man called out for his love to flee. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Where I told you to run, so we'd both be free. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Wear a necklace of rope, side by side with me. Strange things did happen here No stranger would it be If we met up at midnight in the hanging tree. Diabelska szósteczka: ![]() Szczęśliwa siódemka: ![]() I szalona trójeczka: ![]() |
|
|
|
hermionka12 |
Dodany dnia 29.10.2016 15:52
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 1 Postów: 46 Dom: HufflepuffPunkty: 744 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 18.01.07 |
Jedna z moich najulubieńszych części z całej serii to jak nieświadomie Potter nadmu****e Ciotke Marge inie zostaje ukarany przez ministerstwo to są genialne momenty a takich w tej książce jest wiele. Oraz to jak Snape jest wkurzony po tym jak Syriusz uciekł zawsze mnie ten moment śmieszył. Hermionka
|
|
|
|
gass90 |
Dodany dnia 30.10.2016 11:29
|
![]() Postów: 30 Dom: GryffindorPunkty: 558 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 29.10.16 |
Jeden z lepszych tomów. Pamiętam, że przepowiednia Trelawney mnie przeraziła, jej głos przyprawiał o ciarki. Ogólnie lekcje wróżbiarstwa bardzo mi się podobały, choć szkoda mi było Hermiony. Pojawiły się też podróże w czasie, czyli motyw, który bardzo mnie fascynuje. Trochę przykro, że autorka nie wykorzystała go w późniejszych tomach. Edytowane przez gass90 dnia 31.10.2016 02:54
|
|
|
|
Fameria WindForest |
Dodany dnia 09.02.2017 17:15
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 140 Dom: HufflepuffPunkty: 1544 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
Jestem właśnie świeżo po przeczytaniu jej po raz pierwszy (nie bijcie ).Film oglądałam wiele razy, jednak do trzeciej części nie wracałam zbyt chętnie, bo mało wyjaśniała. Kompletnie nie rozumiałam czemu filmowy Harry tak nagle zaczyna wierzyć Syriuszowi, co w końcu zrobił Syriusz i kim w końcu jest Peter. Książka wszystko mi wyjaśniła, w końcu zrozumiałam o co chodzi. Poza tym jak dotąd, jest to moja ulubiona część. No to zabieram się za czarę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 12.05.2017 19:17
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Fameria, biję!![]() ![]() A co do WA to bardzo mi się podobało, szczególnie opowiadanie Syriusza, Petera i Remusa. Taka ciekawostka, wiecie że Więzień Azkabanu to jedyna część HP w której nikt nie umarł? ( Tak, bazyliszka liczę jako śmierć) Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " " zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;pA tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolfJesteś świetną męską postacią ~ Angelina JohnsonUważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalakaJesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 12.05.2017 19:46
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Ta część jest równie dobra jak HP i KT. Początek jest trochę nieprzyjemny, bo ukazuje rodzinę Dursleyów jako wyjątkowo wredną. Ta siostra Vernona to już nawet ma jakieś skłonności psychopatyczne. Bo inaczej nie można określić tego "poszczucia" małego Harry'ego psem który niemal do wieczora nie pozwalał mu zejść z drzewa. Potem akcja się rozkręca, bywa groźnie i tajemniczo, ale ciekawie i przyjemnie się czyta. Jedyne co jest dla mnie pewnym zgrzytem to koncepcja ze zmieniaczem czasu i trochę niezrozumiała postawa Hermiony, bo po jakie licho było jej to wróżbiarstwo. Czy naprawdę nie miała pojęcia jak to wygląda, w praktyce. Wystarczyło kogoś starszego popytać. Harry z Ronem też tam niepotrzebnie się pchali, bo mogli pójść na mugoloznawstwo i tam miło spędzać czas, ale wtedy nie byłoby tej zabawy z układaniem horoskopów Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Ania-023 |
Dodany dnia 07.07.2017 16:06
|
![]() Postów: 14 Dom: GryffindorPunkty: 438 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 18.09.16 |
Szczerze mówiąc Harry Potter i Więzień Azkabanu to moja ulubiona część. Podoba mi się w niej najbardziej podróż w czasie Harrego i Hermiony oraz wątek z Syriuszem. Najlepsze w tej części jest to że wszystko kończy się dobrze. |
|
|
|
Pani Potter |
Dodany dnia 20.08.2017 02:14
|
![]() Postów: 6 Dom: GryffindorPunkty: 350 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 19.08.17 |
Myślę, że ta część jest naprawdę dobra ! Moja ulubiona. Najlepszy moment gdy Harry spotyka Syriusza. Okropnie wzruszające, a J.K.Rowling wspaniale zdołała przedstawić jego odczucia. Nieraz mrożące krew w żyłach momenty. Czytałam już 2 raz ,a nieraz powątpiewałam co się stanie. :slonce: Jedynie szkoda, że Syriusz musi się ukrywać przed Ministerstwem. |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 20.08.2017 08:49
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Nie dawno skończyłam czytać ten tom, więc najwyższy czas się wypowiedzieć![]() Zacznę od tego, że jest to moja ulubiona część jeśli chodzi o film i dlatego byłam bardzo podekscytowana czytając. Nie zawiodłam się, bo od początku do końca książka mnie całkowicie pochłonęła, a dodatkowe wątki oczarowały. Podobał mi się opis kłótni Rona z Hermioną, był taki prawdziwy, co w filmie zostało pokazane marginalnie. Ten moment, kiedy się pogodzili był piękny W tej części występują po raz pierwszy Dementorzy, którzy od zawsze mnie fascynowali. Ogólnie lubię mroczne klimaty, a tutaj było ich całkiem sporo. Sam Syriusz i Remus są postaciami tak fajnymi i barwnymi, że nie można ich tu nie wspomnieć. W dodatku jest to pierwszy tom, na którym tyle się śmiałam. Najzabawniejsza scena, to ta w której Snape rozmawia z Harrym o jego wizycie w Hogsmeade, a raczej o wizycie Harry'ego głowy ![]() Wątek meczu Quidditcha, kiedy Gryfoni zdobywają puchar był rewelacyjny, te emocje, opisy, ta wiwatująca Mcgonagall, genialne! Mapa Huncwotów i początki ich historii też są bardzo ciekawe! Jeśli miałabym napisać co mi się mniej podobało, to opis lekcji z Hardodziobem. Uważam, że w filmie było to lepiej przedstawione, bardziej widowiskowo ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 03.12.2018 20:28
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Otwieram Tydzień z Tematem! Bardzo cieszę się, że przebrnęliśmy już przez nudną "Komnatę Tajemnic" i możemy podyskutować o "Więźniu Azkabanu". To moja ulubiona, albo jedna z bardziej lubianych części i jestem ciekawa Waszych opinii. Podzielcie się swoimi przemyśleniami na temat tego tomu. Co Was zaskoczyło? Podobało Wam się wprowadzenie animagów, mapy huncwotów i Hagrid w roli nauczyciela? Zapraszam do dyskusji! ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 03.12.2018 20:59
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Harry Potter i Więzień Azkabanu to moja ulubiona część i wracałam do niej najwięcej razy. Prawdopodobnie dlatego, że to z niej dowiadujemy się o Huncwotach a ja jestem ich wierną fanką! Zacznę o Hagrida, którego lubię jako postać w książce ale jako nauczyciela trochę mniej . Wydaje mi się, że był trochę zbyt zafascynowany swoimi zwierzętami i nie do końca rozumiał, że niekoniecznie każde nadaje się na lekcje z dziećmi. Mapa Huncwotów wydawała mi się wówczas fantastycznym wynalazkiem i byłam nią zachwycona, dopóki nie zorientowałam się, że Rowling trochę niedopracowała tego wątku. Byłam zachwycona natomiast pomysłem dementorów i Zaklęciem Patronusa. ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 03.12.2018 21:20
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Więzień Azkabanu był przez długi czas moim ulubionym tomem. To już była jednak trochę bardziej mroczna opowieść, choć jeszcze nie tak mroczna jak kolejne. Myślę, że wtedy dało się poczuć takie namacalne niebezpieczeństwo, w jakim znalazł się Harry. Nie wiedzieliśmy jeszcze, że Syriusz to jest swój chłop i krzywdy Harry'emu nie zrobi. Ale jakoś tak, odsunęło się na ten jeden tom widmo Voldemorta, pojawiły się nowe zagrożenia - początkowo Syriusz właśnie, dementorzy, później Glizdogon. Podobało mi się to, że z jednej strony Rowling uśpiła naszą czujność, bo nie było w tej książce Voldemorta, więc potem kolejne tomy były jakieś takie bardziej dramatyczne pod tym kątem. Z drugiej, chyba trochę lepiej poznaliśmy Harry'ego, no i jego rodziców i w ogóle Huncwotów, co dla mnie zawsze było super, bo kochałam ich nad życie. No i ja tę część wspominam z sentymentem, bo wygrałam kiedyś jakieś gadżety w konkursie, i one były związane właśnie z tym tomem. A że nigdy niczego nie wygrywam, to zawsze to wspominam z łezką w oku, haha. Ale mam też takie przemyślenie, że Komnata Tajemnic jest w ogóle przez wielu fanów podawana jako najmniej lubiana część. Myślicie, że to może mieć wpływ na to, jak odbieramy Więźnia z Azkabanu? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Gryffindor
Najbardziej podobał mi się mecz quidditcha, no kurde wszystko mi się podobało !
Ravenclaw
Hufflepuff

" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb 

~ 
~

Slytherin