Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Harry Potter nie wpływa na wszystkich dobrze?
|
|
harry7potter |
Dodany dnia 25.08.2013 22:54
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 303 Dom: SlytherinPunkty: 3877 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 13.06.13 |
AnnMia ale zeby bylo smiesznie to ona miala straszne leki po kubusiu puchatku. no ale jesli Hp ja z tego wyleczyl to będę je chwalic do końca życia a wogółe to mloda stała sie bardziej inteligentna, lepiej sie wysławia, zna trudne słowa nawet opiekunki w przedszkolu to zauważyły. a teraz mnie niezle zaskakuje przy ponownym czytaniu kamienia przeciez czytalysmy to w pazdzierniku zeszlego roku a mloda pamieta mniej wiecej co gdzie sie wydarzy za chwile i konfrontuje to z filmem co bylo inaczej. zadziwia mnie ![]() ale fakt wiele dzieci starszych nie udzwignie tematu i bedzie mialo koszmary. nie mowie juz o mlodszych bo na forumrowiesmiczym mojej mlodej zostalam wykleta ze to dziecku zapodalam i ze to nieodpowiednie straszne ciezkie i ze dziecko bedzie psychiczne! typowi MUGOLE Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka
http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png ![]() "Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy" "Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności." "Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza" "Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie." "-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda? - Nie wiem, Yen. Powiedz mi! - Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy. -Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda? - Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu. |
|
|
|
Magdalena3 |
Dodany dnia 26.08.2013 09:58
|
![]() Postów: 18 Dom: GryffindorPunkty: 344 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 17.08.13 |
Nikt z moim znajomych nie czyta HP, tzn bo ja nie mam znajomych. Na mnie ma pewnie oddziaływanie, ale jest ono pozytywne. Kiedy czytam zawsze mam fantastyczne sny, jakbym była w Hogwarcie. Czuję się jak Luna, jakbym miała przyjaciół... AIN EINGARP ACRESO GEWTEL AZ RAWTĄ WTE IN MAJ IBDO
odbijam nie twą twarz, ale twego serca pragnienia... |
|
|
|
Horcrux12 |
Dodany dnia 05.10.2013 13:02
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 13 Dom: SlytherinPunkty: 410 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 12.07.13 |
Nie miałam koszmarów, ale często mam kiepski humor, kiedy przypomnę sobie o losie Harry'ego, Syriusza, Jamesa i Lily i przede wszystkim o Snapie - o jego nieszczęśliwym życiu, nieszczęśliwej miłości i o śmierci dla niej. " - Harry, takie cierpienie dowodzi, że wciąż jesteś człowiekiem! Taki ból jest częścią człowieczeństwa...
- A WIĘC... JA... NIE... CHCĘ... BYĆ... CZŁOWIEKIEM! " ![]() "She's ordinary and you're special." ![]() Miłość jest najpotężniejszym rodzajem magii. ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 29.02.2016 19:32
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Czy saga HP na was lub waszych przyjaciół też tak działa? Nigdy się głębiej nad tym zagadnieniem nie pochyliłem. Jednak odpowiem, że nie. Absolutnie seria HP na mnie nie wpłynęła w jakikolwiek negatywny czy pozytywny sposób. Po prostu była jest i pewnie jeszcze będzie niezapomnianą przygodą. W końcu po żadną powieść tak często nie sięgałem. Ten "problem" to dla mnie jakieś nieporozumienie i robienie przysłowiowej kaszanki. Koszmary? Też mam, ale na pewni niezwiązane z HP ;p Książki mnie zdecydowanie odprężały i wprawiały w lepszy nastrój. Dobra rozrywka na zimowe wieczory i nie tylko ;p Czasami się nudziłem, czasem niecierpliwiłem, ale ogólnie nigdy złego samopoczucia nie odczuwałem po HP... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Avril Lavrens |
Dodany dnia 01.07.2016 12:57
|
![]() Postów: 1 Dom: SlytherinPunkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 30.06.16 |
Gdy ja przeczytałam Harrego Pottera , rzeczywiście zaczęłam myśleć innaczej. W nocy rzadko pojawiały się koszmary na ten temat, ale w dzień często chodziłam smutna i zamyślona. Potem zaczęłam mieć różne problemy życiowe , przez przeczytanie Harrego Pottera patrzyłam na to innaczej. Nie wiem czy z lepszej strony. Miałam lekkie załamanie , które jak dotąd myśle nie przeszło mi całkiem. Zawsze po przeczytaniu którejś części czułam niepokuj |
|
|
|
MichelleCharlotte |
Dodany dnia 01.07.2016 13:30
|
![]() Postów: 4 Dom: SlytherinPunkty: 8 Ranga: Mugol Data rejestracji: 30.06.16 |
Na mnie HP działa normalnie.. Co prawda potrafiłam myśleć o niej całymi dniami (jak w przypadku innych książek, które mi się spodobały) ale nigdy nie śniły mi się żadne koszmary, nie byłam smutna, ponura.. |
|
|
|
KHZP |
Dodany dnia 01.07.2016 19:53
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 400 Dom: HufflepuffPunkty: 4582 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 14.06.13 |
Nie. Na mnie HP wpłynęło raczej lepiej. Choć jest jedna rzecz, którą HP mógłbym obwiniać, bo Zbiegła się z moimi początkami. Sądzę jednak, że to przypadek. Ja zawsze gdy siłę miałem koszmary. I kochałem to poniekąd. Po wstąpieniu jednak w magiczny świat przestałem w ogóle śnić. Żadko mam jakikolwiek sen... Ale śnie na jawie. Nie wiem czy to normalne i zdrowe, ale to lubię, mimo tęsknoty za nocnym koszmarami. Raczej to zbieg okoliczności... ale może HP wpływa na podświadomość bardziej niż się wydaje? Co do tej dziewczyny, to może nie do końca dobrze HP odbierała i zbyt przejmował się Voldemortem itd. Napływ dużej ilości różnych emocji mógł coś w jej podświadomości nagiąć, a przerwanie tych zmian może moim zdaniem nie być korzystne, bo ona skupi się na napływającym złu nie wiedząc w głębi głowy, że dobro wygrywa. A przynajmniej ja tak to widzę i nie potrzebnie w duszy neguję te matkę. Pozdro, Puchon KHZP Pozdro, Puchon KHZP /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Dawno mnie tu nie było. Trochę śmiesznie. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ ![]() ![]() Ja i HPnet: od 14.06.2013 10:41 - na zawsze! ![]() Olśniewający swym uśmiechem KHZP ![]() Dziękuję! ![]() Moje arcydzieła: FF: 1. Na plaży. 2. Cukierki. 3. Wróżba z przeszłości Artystycznie: 1. Borsuk - wyszywanka. ************************************************************* NAJMROCZNIEJSZY OBSZAR MOJEGO PODPISU ![]() <p align="justify"> </p> ************************************************************* |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 01.07.2016 21:01
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Nie ma się czemu dziwić. Na mnie szybkie i długotrwałe czytanie też tak wpłynęło. Tylko nie były to książki HP, ale "Baśnie Andersena" i jakieś opowiadania inspirowane mitologią. Na dodatek miały ilustracje, w typie którego nie znoszę. Byłem wtedy, w pierwszej klasie podstawówki. Więc nie musi to być wpływ samej książki, tylko sposobu, w jaki czytający ogarnia treść. Są osoby które powinny nauczyć się panować nad swoją pasją/nałogiem. Mają takie mózgi, które przestają prawidłowo ogarniać, jeśli szybko muszą "przetrawić" zbyt dużo pasjonującej akcji. Wpadają nawet, w coś zbliżonego do depresji. W pewnym okresie mojego życia wręcz musiałem praktycznie zaprzestać, czytania literatury z wyjątkiem szkolnych lektur. Jednak czytanie literatury fachowej czy popularno-naukowej o dziwo mi nie szkodziło. Nie ma co wyciągać zbyt szybko pochopnych wniosków, na temat szkodliwości danej książki, bo problem może być, w samym czytającym i sposobie czytania. Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubię kuzynów. Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
CoralineSSS |
Dodany dnia 02.07.2016 15:40
|
![]() Postów: 20 Dom: SlytherinPunkty: 489 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 11.08.15 |
Moja przygoda z HP zaczęła się jakieś 2-3(obecnie mam 19) lata temu i miałam tylko jeden koszmar z wiązany z pająkami (boję się ich) Nie jest też do końca prawdą że cały KK uznaje HP za zło wcielone wszystko zależy od podejścia. Może na wierzchu widac tylko magię, ale tak naprawdę ta książka opowiada o walce i o tym że nie wszystko jest takie oczywiste( sparafrazuję teraz znajomego księdza). Jeśli chodzi o czucie czyjejś obecność czy wahania nastrojów to miałam je zanim przeczytałam tą serię i to nie jest nic złego, trzeba tylko znaleźć silę w sobie aby to odepchnąć albo zostawić. |
|
|
|
Davidd |
Dodany dnia 04.07.2016 19:04
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 74 Dom: GryffindorPunkty: 1288 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 11.12.15 |
"Harry Potter" wpłynął na mnie raczej normalnie. Potrafiłem myśleć o nich całymi dniami. Ogólnie uwielbiam tę serię, bo bardzo wciąga. Ale nie miał z powodu przeczytania, żadnych koszmarów, załamań. Przecież nie ma powodu czuć niepokoju :/. "Harry Potter" jest napisany dla przyjemności, a nie aby dostawać "depresji". Kocham tę serię i wpłynęła na mnie bardzo dobrze. |
|
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 31.10.2016 08:12
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Postów: 121 Dom: SlytherinPunkty: 63 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 10.10.15 |
Dla mnie to nie prawda, jeśli jest się człowiekiem myślącym. To dla mnie żaden film nie ma szkodliwego wpływu na innych. To że Harry Potter jest "szatański, wulgarny, czy sprzeczny religii" to tylko głupie gadanie księży, zakonnic itd... Dla mnie te filmy i książki wcale nie są szatańskie... wręcz przeciwnie bo i są z morałami które religię popierają... np kultura itd. Zraziłem się przez to do religii ... Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Kornelie_1999 |
Dodany dnia 31.10.2016 12:14
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 98 Dom: GryffindorPunkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Jak dla mnie stwierdzenie, że HP to ,,szatański wytwór'' jest bez sensu. Żaden film tak dobrze nie uczy miłości odwagi i wierności przyjaciołom co seria Harrego Pottera. I może film ma wpływ ale na pewno pozytywny. Pokazuje co to prawdziwa przyjaźń a magia jest tam tylko dodatkiem. ![]() Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Każdy kot to czarodziej, w którego głowie dzieje się więcej niż możemy sobie wyobrazić. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Poświatowska ![]() Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 10.01.2017 12:23
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Harry Potter wpłynął na mnie raczej pozytywnie. Nie wiem, może inni widzą we mnie jakąś dziwaczkę, ale racze nie. Najgorsze co przez HP się dzieje, to to, że ciągle kupowałabym książki. Serio, odkąd dostałam te siedem tomów zamarzyła mi się własna biblioteczka. Mam teraz około 80 kupionych przez siebie książek. Wiem, że to nie dużo, ale zawsze coś. Tak więc HP= wydawanie kasy, haha. Na pewno nie miałam żadnych lęków po przeczytaniu tych książek. Ba, raz nawet we śnie latałam na miotle i był to najlepszy sen jaki w życiu miałam ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 17.05.2017 16:09
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Kornelie_1999 napisał(a): Jak dla mnie stwierdzenie, że HP to ,,szatański wytwór'' jest bez sensu. Żaden film tak dobrze nie uczy miłości odwagi i wierności przyjaciołom co seria Harrego Pottera. I może film ma wpływ ale na pewno pozytywny. Pokazuje co to prawdziwa przyjaźń a magia jest tam tylko dodatkiem. Chciałam napisać coś podobnego ale zobaczyłam twojego więc stwierdziłam że zacytuję ![]() To prawda, ta książka uczy wielu mądrych wartości i nie wiem skąd się wzięło że to dzieło szatana ale powiedział to na pewno ktoś kto tej serii nie czytał. Co do wpływu na mnie to był raczej pozytywny, pomógł mi się pozbierać do kupy i ogólnie jakoś dorosłam po przeczytaniu tej sagi. Sen też jest bardzo wartościowy, a na pewno bardziej niż edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna że w Hogwarcie trafiłabym Slytherinu. Szczerze jednak mówiąc, jestem hybrydą, mianowicie Krugonką ![]() Wprowadziłam emotkę " " zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowało, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczość Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiński Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdziały. Moja seria o początkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdział. Moje drabble o... A zresztą sami się przekonajcie ![]() Artykuły: Patriotycznie, czyli artykuł o Ravenclawie. Ten artykuł o Wiktorze Krumie pisałam razem z Lorką - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiadałam za rozrywkę W tym też ;pA tu są takie (nie)miłe rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzę tu nie dla punktów, tylko aby z tobą pogadać ~ potterkking Oczywiście, że to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chociaż ja tam ubóstwiam twoją trytonkę i twierdzę, że jest najpiękniejsza ~ Bad wolf Witaj księżniczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorę przykład z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówiłam Ci kiedyś, że mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, miła kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciętych ripost, to z nią wszystko możliwe ~ Bad wolfJesteś świetną męską postacią ~ Angelina JohnsonUważaj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny strażnik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na władcę Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba już widzę kto będzie miał Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie miałam) ![]() Ale wiesz co? lubię Cię za ten Twój nieogar ~ gordian119Są tacy ludzie, którym się nie odmawia, a ty jesteś jedną z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jesteś jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to się zadziało, żeby ktoś poprawiał Rue Riddle ~ BumSzakalakaJesteś tak wyrodna, że ciotka Petunia już bardziej kochała Harry'ego niż ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak można nie pić, jak tu wchodzisz. Ja tego na trzeźwo nie zniosę... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moją fajową fajowatość i śmieszność ![]() - Uwielbiam Cię - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu śmieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrraśny. Taki ponury i nieociosany, męski... zostaw kluchę Neville'a i bierz Bułgara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na złą drogę... może będą z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dzięki, ulka ![]() - Pff, Krukoni są wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest łatwa do wołania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krańcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybliźniaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa Dłoń (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Może kiedyś też tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Slytherin

Gryffindor

Hufflepuff

Ravenclaw

" zamiast słowa "poszło", odnośnie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowało sb 

~ 
~